GASZTRO
A Rovatból

Ezek most Magyarország legjobb cukrászatai

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a sütemény iránti szerelemből született vállalkozások, ékszerdobozra hajazó helyiségek, rengeteg kóstolnivaló. A Dining Guide összerakta a hazai cukrászdák idei toplistáját.


A Dining Guide összesítése szerint ma már az ország minden szegletében találhatunk kiemelkedő és említésre méltó cukrászdát.

Közülük akárcsak tavaly, az idén is az óbudai Málna The Pastry Shop kapta az Év Cukrászdája-díjat, elismerésként „a tradicionális magyar cukrászat megújításáért, és a desszertek látásmódjának kortárs újrafogalmazásáért”.

A Best of The Best elismerést pedig ismét a váci Mihályi Patisserie kapta.

Íme, a 10+7 (miután a két lista között van átfedés, összesen 15) legkiválóbb cukrászműhely, amely a Dining Guide értékelése alapján felkerült a 2023-as toplistára:

TOP 10 CUKRÁSZDA

Málna The Pastry Shop

Auguszt József Cukrászdája

Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)

Chouchou

Desszert.Neked formációk

Gerbeaud Café

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)

Matild Grand Cafe

Nour – Art Of Desserts (Budaörs)

The Ritz-Carlton Budapest

TOP 7 VIDÉKI CUKRÁSZDA

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)

Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)

Desszertem (Miskolc)

La Tène Desszertműhely & Kávéház (Badacsony)

Mónisüti (Gyenesdiás)

Nour – Art Of Desserts (Budaörs)

Sakura Cukrászda (Nagymaros)

Mihályi® Patisserie

A váci cukrászda színvonalát jelzi, hogy 2018 óta már négyszer is megkapta az Év Cukrászdája-díjat a Dining Guide-tól. Mihályi László klasszikus cukrász, a francia stílus magyarországi úttörője és meghonosítója.

A csúcsminőségű alapanyagokkal készülő desszertek között vannak tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a Dobos desszert, a „Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Caf, de francia és olasz ihletésű sütiket is kóstolhatunk.

Málna the Pastry Shop

Az óbudai cukrászdát a Gerbeaud egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán vezeti. A modern felfogású, francia stílusú hely a tradicionális magyar cukrászat megújítására törekszik. A Dining Guide szerint az itteni desszertkoncepciók minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát. Signature desszertnek számít náluk a Kávésmálnás Opera, a „Málna”, a Lactée-karamell-málna, az almás pite, és az Esterházy.

Auguszt József Cukrászdája

Stabil, megkerülhetetlen képviselője a klasszikus magyar cukrászdai stílusnak. A cukrászdinasztia alapítója, Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első üzletét a Tabánban. A minőség záloga most Auguszt József, aki a nagymúltú család ötödik generációját képviseli. Budapesten három helyen működik Auguszt, a Dining Guide szerint évek óta a Fény utcai bizonyul a legmagasabb színvonalúnak.

Bergmann Cukrászdák

A legendás balatonfüredi cukrászat a Bergmann-család vállalkozása, és a klasszikus polgári cukrászdák, kávéházak hangulatát idézi. A vendégek szerint Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémese az övék. Az édességeken kívül kiemelkedő minőségű kenyereket is kínálnak.

Chouchou

Elsősorban a csokoládé szeretete ihlette Szász Kingát a Hegedűs Gyula utcai üzlet létrehozására . Az elviteles rendszerben működő cukrászda sós és édes, illetve „mentes” süteményeket is kínál. Stílusa innovatív és modern klasszikus.

Desszert.Neked

A Desszert.Neked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és a Paulay Ede utcában végződött, illetve ott tart most, egyben Budapest vezető újhullámos cukrászdáinak egyike. Az elmúlt években egyre bővül modern francia desszertjeik kínálata.

Desszertem Cukrászműhely & Kávézó

A francia és modern magyar vonalat képviselő műhely Miskolc belvárosában található. Tulajdonosai ugyanazok, mint a város egyik legjobb éttermének, a Végállomás Bistorant-nak. Kiváló minőségű alapanyagok és jelentős technológiai tudás jellemzi. A cukrászműhely vegán, valamint cukor-, glutén- és laktózmentes süteményeket is kínál.

Gerbeaud Café

A legendás Gerbeaud cukrászati koncepciója a hagyomány és az innováció ötvözése, hogy a népszerű klasszikusok kortárs formában kerülhessenek a tányérra. A Gerbeaud minőségi alapanyagokkal dolgozik, és a legmodernebb technológiát használja.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia első magyarországi üzlete a soproni cukrászda, amely 1995-ben nyílt. A magas minőségű csokoládéműhely, ahol kóstolókat is rendeznek, 2009 óta üzemel.

La Tene Desszertműhely & Kávéház

A La Tene Badacsonyban a térség kultikus helyévé nőtte ki magát. A kávéház a régi posta épületében működik, különleges atmoszférával.

Az édes és sós péksüteményeket, desszerteket, tortákat, szendvicseket kínáló egység nem egyszerű cukrászda, hanem modern felfogású kozmopolita desszertszalon, igazi közösségi hely.

Matild Gran Cafe

A Matild Palace földszinti kávéházának cukrászatát a francia Tristan Tuaud irányítja. A francia stílusú desszertek mellett a hazai kedvencek átdolgozásai is szerepelnek a kínálatban. A hely mára már ikonikus süteményei a Rákóczi túrós desszert, a ház specialitásának számító, mogyorós-mandulás-tejcsokoládés Matild-torta és a Chocolate Éclaire.

Mónisüti

A Mónisüti Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása, és népszerű, minőségi, főként „komfort desszerteket” kínál gyenesdiási cukrászdájában. A Mónisütit több más város kávézóiban is megkóstolhatjuk.

Nour – Art of Desserts

A budaörsi desszertező a modern francia stílust képviseli tízfajta monodesszerttel és tizennégyféle tortával. A prémium cukrászda emblematikus tortája a Nour Signature Torta, amelyet Palágyi Eszter tanácsadó séf a tulajdonos kedvenc alapanyagaiból készített.

Sakura Cukrászda

Ez a nagymarosi modern cukrászda a japán cseresznyevirágzás szóról kapta a nevét. Balogh Nóra vegyíti az innovatív francia stílusú desszerteket a hagyományosabb, klasszikus süteménykínálattal. Nyáron érdemes a kézműves fagyikat is megkóstolni. A cukrászda reggelizőhelyként is működik, és otthonos belső kerttel várja a vendégeket.

The Ritz Carlton Budapest

(címlapkép)

A főváros egyik legjobb minőségi cukrászata a Ritz Carlton Hotelben működik. A luxusszálloda cukrászműhelyét Mázas István vezeti. Emblematikus desszertjük az Ocoa Royal Csokoládétorta, ami a Dining Guide értékelése szerint az ország egyik legjobbja, vagy talán a legjobbja ebben a műfajban. Azt mondják, muszáj megkóstolni az Epres Limoncello tortát, az Opera Kávétortát és Séf István Fekete-erdő tortáját is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Újjászületett kedvenc a Rómain – Az Evezős Sörkert idén nyáron nem csak enni és inni hív
Frissen sült smash burger, élőzene a platánfák árnyékában, kreatív gyerekprogramok és közösségi esték – az Evezős Sörkert idén is bebizonyítja, miért szeretik annyian a Rómain.


Ahogy sétáltam a Római-parton, rögtön megcsapott a Duna ismerős illata és az a semmivel össze nem téveszthető nyári hangulat, amit csak ez a partszakasz tud adni. A madárcsicsergés, a fák hűs árnyéka, a lazán elhaladó biciklisek – minden adott volt ahhoz, hogy az ember lelke egy pillanat alatt átváltson nyaraló üzemmódba.

Ebben az idillben érkezett meg az első illatfoszlány is a part egyik legpezsgőbb pontjáról: az Evezős Sörkertből, ami idén még színesebb, még illatosabb és még inkább hívogató.

Náluk jártunk, és most elmeséljük, mivel készülnek az idei szezonra – mert ez a hely minden nyáron újra és újra bebizonyítja, miért is érdemes hozzájuk visszatérni.

Egy történet, ami a Duna-parton született

A Római-part legendás sörkertje immár több mint 40 éve a budapesti nyár kihagyhatatlan része. Története egészen 1983-ig nyúlik vissza, amikor Farkas Lajos egy egyszerű bádogbódéból álmodott vendéglátóhelyet – amiből az idők során egy karakteres étterem és sörkert nőtte ki magát.

Azóta a helyiek kedvenc találkozóhelyévé vált, 2017 óta pedig az Eventrend Group gondoskodik róla, hogy a hagyományok tisztelete mellett új lendületet is kapjon az Evezős.

A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene, a vendégszeretet és a frissen sült hekk illata azóta is hozzátartozik a hely hangulatához – de az évek alatt modern street food élményekkel, látványos tálalással és programsorozattal is gazdagodott a kínálat.

Új gasztronómiai koncepció a vendégek igényeire szabva

Az idei szezonra teljes gasztronómiai megújulással készülnek, a választék pedig szinte már zavarba ejtően gazdag. Az új étlap nem véletlenszerűen állt össze: a vendégek visszajelzései, a közösségi médiás hozzászólások és a törzsvendégek tapasztalatai mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy olyan kínálat szülessen, amely valóban a közönség igényeire reagál.

Az eredmény egy olyan street food kínálat lett, ami tökéletesen ötvözi a klasszikus Evezős-hangulatot és az újhullámos street food világot.

Az étlapon idén is ott vannak a jól ismert és szeretett fogások, mint a hekk vagy a saját recept alapján töltött kolbász, de megjelentek a friss kedvencek is. A Smashed Burger például az asztalunknál egyértelmű sláger lett: házilag készített marhahúspogácsa ropogósra sütve, olvadt cheddar sajt, majonéz, friss lilahagyma és kovászos uborka alkották az ízek tökéletes harmóniáját – minden falat egy élmény volt.

És ha már újdonságok: ott a Sea Dog, egy fish & chips inspirálta étel, amit édes buciban tálalnak, házi sörbundában sült hallal, remoulade mártással és friss madársalátával. A Bundázott Mac & Cheese igazi komfortfogás, a Loaded Fries gazdagon megpakolt, ízesített burgonyák formájában érkezik, míg a Ropogós Csibe Burger házi bundás csirkecombfilével, puha buciban és szaftos burgerszósszal hódít.

A klasszikus grillélményt a Grillkukorica hozza, a desszertfronton pedig a Croffle zárja a sort – a croissant és a gofri hibridje, amit a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak.

Az Evezős italkínálata sem hagy kívánnivalót: sörök, borok és üdítők mellett koktélokkal, friss kávéval vagy limonádéval is hűsíthetjük magunkat – mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Az ételeket lebomló csomagolásban és fenntartható szemlélettel kínálják, miközben a gyors kiszolgálás mellett minden apró részletre odafigyelnek.

A Duna-parti street food élmény itt nemcsak egy jól hangzó szlogen – hanem valóság, amit minden érzékszerveddel megtapasztalhatsz.

Nemcsak az ízekre, hanem a látványra is figyelnek: minden egyes fogás úgy néz ki, mintha egy ételfotózásról érkezett volna.

De a helyszín is sokat hozzáad az élményhez: a vidám színek, a színes bútorok, dekorációk és a zöld növények családias hangulatot teremtenek, miközben a napvitorlák és árnyékolók nemcsak esztétikai élményt, hanem kellemes hűvöset is biztosítanak a nyári melegben.

Programdömping kicsiknek és nagyoknak

Az Evezős nem csupán egy hely, ahová enni vagy inni térhetsz be, hanem egy igazi közösségi tér is, ahol a programok ugyanolyan fontosak, mint az étlap. A céljuk, hogy olyan helyet hozzanak létre, ahol mindig történik valami. És idén ezt még komolyabban veszik.

A gyerekek számára tematikus foglalkozásokkal készülnek:

lesz virágorigami készítés Anyák Napján, madáretető barkácsolás, hangszerkészítés a Zene Világnapja alkalmából, barátság póló készítés, és sok más színes program, ahol az animátorok foglalkoznak a kicsikkel, miközben a szülők egy fröccsöt vagy egy finom ételt élvezhetnek.

De a felnőttek sem maradnak élmény nélkül: visszatérnek a legendás zenés-táncos estek!

A vendégek visszajelzései alapján idén már a jól ismert Cats Trio és Party Dance Band koncertjei emelik az esték fényét. Újdonságként a swing és rock and roll stílusban mozgó Pedrofon is csatlakozik a programokhoz. A táncos estek április 26-tól minden héten várják a látogatókat, így ideje gyakorolni a tánclépéseket! Már most biztosra vehetjük, hogy teltházas bulikra számíthatunk.

A nyugodtabb hangulatot kedvelőknek az élő zongoraestek kínálnak különleges élményt Gazsi Norberttel, aki tavaly a bárzongorista verseny második helyezettje lett. Hetente több alkalommal is élvezhetjük játékát, amikor klasszikus és könnyűzenei dallamok keverednek a madárcsicsergéssel és a Duna hullámainak halk morajlásával – így válik a pihenés igazán varázslatossá.

A programokról a közösségi oldalaikon adnak rendszeres tájékoztatást, az asztalokon pedig időnként kérdőívek is várják a vendégeket, hogy megosszák véleményüket, ötleteiket. Az aktív követők nemcsak elsőként értesülhetnek az újdonságokról, hanem nyereményjátékokban, kedvezményekben is részesülhetnek. Mindez azért, hogy az Evezős ne csak egy szuper hely legyen, ahová jó betérni, hanem egy valódi közösségi tér, ahol a vendégek véleménye is számít.

Egy hely, ahol minden a jó hangulatról szól

Az Evezős Sörkert egy valódi találkozási pont, ahol minden a nyári szabadság érzetét kelti – és mégis ott van karnyújtásnyira a várostól. Akár egy családi programot keresel, egy baráti kikapcsolódást a Duna-parton, vagy egy ínycsiklandó élőzenés vacsorát a pároddal, mindig ad valami pluszt.

Szóval ha még nem jártál idén a Rómain, vagy csak új helyet keresel, ahol ízletes étel, zene, programok, kutyabarát légkör és rengeteg zöld vár, akkor irány az Evezős. Ha meg már voltál – úgyis visszamész. Én biztosan.

Evezős Sörkert

1031, Római part 34.

Facebook oldal

Az Evezős Sörkert az Eventrend Group tagja. A cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben.

Az Eventrend Grouphoz jelenleg 31 projekt tartozik, és mintegy 1000 munkavállalót foglalkoztat. Ide kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Városliget Café&Restaurant, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

GASZTRO
Ikonikus desszertek - fedezd fel Budapest legédesebb titkait
Összegyűjtöttünk öt legendás cukrászdát, ahol nemcsak a kávé, de az ínycsiklandó desszertek is elvarázsolják az érzékeidet.


Ebben a válogatásban öt olyan ikonikus helyre kalauzolunk el, ahol nem csupán a kávé illata, hanem az éveken át tökéletesített desszertek ízei is rabul ejtenek. Tarts velünk egy édes utazásra a Café Astoria frissítő citromos újdonságától a Gerbeaud Cukrászda legendás 160 szeletén át a Chez Dodo macaronjainak színes világáig, a Nour különleges Mon Chéri desszertjéig, és végül a Ruszwurm Cukrászda méltán híres krémeséig.

Café Astoria

A patinás Astoria szálloda és kávéháza 1914 óta várja vendégeit. A kávék, reggelik és a zongorazenével kísért vacsorák mellett desszertkínálatukat is nagy odafigyeléssel álmodja meg a Danubius Hotels kreatív cukrászcsapata.

A belső tér központi eleme a süteményes vitrin és a klasszikus kávéházi bútorzat. A téli Tiramisu desszert után egy új ínyencséggel rukkoltak elő: a frissítő Citrom desszerttel.

Ez egy igazi tavaszi-nyári álom: A citrusos piskótatalpat pisztácia kekszropogós textúrájával kombinálták. Ezen ül a citrom alakú joghurtos citrom-mousse, amit egy mangós töltelékkel bolondítottak meg.

A sütemény glaze bevonatát egy csokoládé levélke koronázza. Lágy és roppanós, selymesen krémes citromos-mangós frissítő ízbomba.

A téli tiramisu kávébab monodesszertjük után az idei tavaszi-nyári szezonra készült citrom- süteményt a Danubius Hotels több éttermében és kávéházában is meg lehet kóstolni.

A Danubius Hotels budapesti szállodáiban olyan ikonikus éttermek és kávéházak találhatók, amik jól ismertek a hazai vendégek számára is. Budapesti kávéházi élmény az Astoria Kávéházában vagy wellnessel egybekötött dunaparti teraszozás a Yellow Bistro & Barban – mostantól a citromos desszerttel lesz még teljesebb!

Cím:  1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 19.

Weboldal: cafeastoriabudapest.hu

Gerbeaud Cukrászda

A Vörösmarty téren, a város szívében található a világhírű Gerbeaud Cukrászda. Az elegáns intézmény több mint 160 éve működik, és mára nemcsak cukrászdaként, hanem a magyar gasztronómiai örökség ikonikus helyszíneként is számon tartják. A márványasztalok, a díszes csillárok és a történelmi hangulat időutazásra invitálják a látogatót, egy olyan világba, ahol a klasszikus elegancia találkozik a legmagasabb színvonalú édességekkel.

2018-ban, alapításának 160. évfordulójára megalkották a „Gerbeaud 160” nevű tortát:

A torta alapja egy kakaós vajas piskóta, melyre vérbarackzselével rétegzett étcsokoládé mousse kerül, sókristályos pekándió ropogóssal és krémes dióréteggel. A torta tetejét lágy, főzött étcsokoládé áthúzással vonják be.

És ez a torta szelet formában is elérhető, így bármikor megkóstolhatjuk a cukrászdában.

De persze a klasszikus édességek kedvelői sem maradnak élmény nélkül: Dobos torta, Eszterházy torta, somlói galuska és még számos magyar finomság szerepel a kínálatban, a nemzetközi desszertek mellett. A Gerbeaud kifinomult kávéházi hangulata pedig tökéletes környezetet biztosít egy délutáni kávézáshoz egy szelet történelemmel a tányéron.

Cím: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7–8.

Weboldal: gerbeaud.hu

Chez Dodo Macaron Manufaktúra

A Sas utcában egy igazi ékszerdoboz rejtőzik: a Chez Dodo Macaron Manufaktúra. Ez a bájos üzlet a macaronok iránti szenvedély megtestesülése, ahol a francia cukrászat eleganciája találkozik a kreatív ízkombinációk végtelen lehetőségével.

A kínálatukban a klasszikus ízek, mint a csokoládé, a vanília és a pisztácia mellett limitált kollekciós különlegességek is megtalálhatók. És az apró macaron náluk akár torta formát is ölthet, mint például a Unbirthday cake.

Ez a desszert a Wonderland kollekció egyik legkülönlegesebb darabja, egy igazi vizuális és ízbeli csoda:

A virág alakú, hatalmas macaron kalapra ezúttal isteni pisztáciás ganache-t rétegeztek, és erre ültették a könnyed pisztáriakrémmel töltött mini chou-kat. Ünnepi tortájuk közepére egy ínycsiklandó pisztáciás dacquoise piskótát helyeztek, amelyre üde és kirobbanóan gyümölcsös ribizli kompótot halmoztak. A torta igazi csodaországra emlékeztető külsejét a virágformában, a tetején pompázó vanília chantilly koronázza meg, amelyet liofilizált ribizlivel és pisztáciával szórtak meg.

A Chez Dodo kínálatában a macaronokon túl izgalmas, francia ihletésű desszertek is helyet kaptak, mint a pisztácia–ribizli ízvilágú petit chou, az erdei gyümölcsös–vaníliás canelé vagy különböző ízesítésű madeleine és financier sütemények.

Cím: 1055 Budapest, Sas utca 7.

Weboldal: chezdodo.hu

NOUR dessert Budapest

Budapest szívében, a Sas utcában található a Nour, amely a modern elegancia és a legmagasabb minőségű alapanyagok iránti elkötelezettségével tűnik ki a város édes kínálatából. A letisztult design és a kifinomult részletek azonnal érzékeltetik, hogy itt nem csupán sütemények, hanem igazi műalkotások készülnek.

A Nour mögött álló Kecskés Alexandra a kezdetektől a legmagasabb minőségre törekedett. Ebben a törekvésében a Michelin-csillagos Costes korábbi séfje, Palágyi Eszter is segítette, aki a konyhatechnológia kialakításában és a koncepció finomhangolásában nyújtott nélkülözhetetlen támogatást.

A Nour kínálata egyértelműen szakít a hagyományos cukrászdai kínálattal. Ezek a desszertek egytől egyig úgy néznek ki, mintha egyenesen a fine dining éttermek világából érkeztek volna.

A Mon Chéri desszert pedig tökéletesen megtestesíti ezt a filozófiát: egy aprócska luxus, amely minden falatban felejthetetlen ízélményt nyújt:

A meggyformákba zárt étcsokoládé mousse közepén egy fűszeres meggyragu helyezkedik el. Alatta egy kakaóbab törettel gazdagított, csokoládéval bevont, meggyes, kakós piskóta fekszik.

Cím: 1051 Budapest, Sas utca 15.

Weboldal: nour.hu

Ruszwurm Cukrászda

A budai Várnegyed szívében, a Szentháromság utcában található a Ruszwurm Cukrászda, Budapest legrégebbi cukrászdája, amely 1827 óta kápráztatja el vendégeit hagyományos magyar süteményeivel. A cukrászda békebeli hangulata, a régi bútorok és a falakon sorakozó történelmi fotók egy letűnt kor eleganciáját idézik. Belépve az ember úgy érzi, mintha egy időutazáson venne részt, ahol a múlt ízei és illatai keverednek a jelen pillanatának édes élményével.​

A Ruszwurm Cukrászda kínálatában számtalan klasszikus sütemény megtalálható, de kétségkívül a Ruszwurm krémes az, amely a hely védjegyévé vált.

Ez a lágy, vaníliás krém és a ropogós leveles tészta tökéletes harmóniája generációk óta a vendégek kedvence. A hagyományos magyar krémes receptje egy főzött vaníliás tojáskrémből áll, amelyet a végén felvert tojásfehérjével lazítanak. A Ruszwurm krémes azonban egy különleges csavart tartalmaz: itt a krémet nem tojásfehérjével, hanem hideg, felvert tejszínnel teszik könnyedebbé. Ennek köszönhetően a krém egyedülállóan selymes és lágy textúrát kap.​

A cukrászda falai között megállt az idő, és a sütemények ma is ugyanolyan gondossággal és szeretettel készülnek, mint évtizedekkel ezelőtt. Ha Budapesten jársz, és egy igazi, autentikus magyar édességélményre vágysz egy történelmi környezetben, a Ruszwurm Cukrászda és a legendás krémes kihagyhatatlan!​

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság utca 7.

Weboldal: ruszwurm.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Újjászületett kedvenc a Rómain – Az Evezős Sörkert idén nyáron nem csak enni és inni hív
Frissen sült smash burger, élőzene a platánfák árnyékában, kreatív gyerekprogramok és közösségi esték – az Evezős Sörkert idén is bebizonyítja, miért szeretik annyian a Rómain.


Ahogy sétáltam a Római-parton, rögtön megcsapott a Duna ismerős illata és az a semmivel össze nem téveszthető nyári hangulat, amit csak ez a partszakasz tud adni. A madárcsicsergés, a fák hűs árnyéka, a lazán elhaladó biciklisek – minden adott volt ahhoz, hogy az ember lelke egy pillanat alatt átváltson nyaraló üzemmódba.

Ebben az idillben érkezett meg az első illatfoszlány is a part egyik legpezsgőbb pontjáról: az Evezős Sörkertből, ami idén még színesebb, még illatosabb és még inkább hívogató.

Náluk jártunk, és most elmeséljük, mivel készülnek az idei szezonra – mert ez a hely minden nyáron újra és újra bebizonyítja, miért is érdemes hozzájuk visszatérni.

Egy történet, ami a Duna-parton született

A Római-part legendás sörkertje immár több mint 40 éve a budapesti nyár kihagyhatatlan része. Története egészen 1983-ig nyúlik vissza, amikor Farkas Lajos egy egyszerű bádogbódéból álmodott vendéglátóhelyet – amiből az idők során egy karakteres étterem és sörkert nőtte ki magát.

Azóta a helyiek kedvenc találkozóhelyévé vált, 2017 óta pedig az Eventrend Group gondoskodik róla, hogy a hagyományok tisztelete mellett új lendületet is kapjon az Evezős.

A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene, a vendégszeretet és a frissen sült hekk illata azóta is hozzátartozik a hely hangulatához – de az évek alatt modern street food élményekkel, látványos tálalással és programsorozattal is gazdagodott a kínálat.

Új gasztronómiai koncepció a vendégek igényeire szabva

Az idei szezonra teljes gasztronómiai megújulással készülnek, a választék pedig szinte már zavarba ejtően gazdag. Az új étlap nem véletlenszerűen állt össze: a vendégek visszajelzései, a közösségi médiás hozzászólások és a törzsvendégek tapasztalatai mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy olyan kínálat szülessen, amely valóban a közönség igényeire reagál.

Az eredmény egy olyan street food kínálat lett, ami tökéletesen ötvözi a klasszikus Evezős-hangulatot és az újhullámos street food világot.

Az étlapon idén is ott vannak a jól ismert és szeretett fogások, mint a hekk vagy a saját recept alapján töltött kolbász, de megjelentek a friss kedvencek is. A Smashed Burger például az asztalunknál egyértelmű sláger lett: házilag készített marhahúspogácsa ropogósra sütve, olvadt cheddar sajt, majonéz, friss lilahagyma és kovászos uborka alkották az ízek tökéletes harmóniáját – minden falat egy élmény volt.

És ha már újdonságok: ott a Sea Dog, egy fish & chips inspirálta étel, amit édes buciban tálalnak, házi sörbundában sült hallal, remoulade mártással és friss madársalátával. A Bundázott Mac & Cheese igazi komfortfogás, a Loaded Fries gazdagon megpakolt, ízesített burgonyák formájában érkezik, míg a Ropogós Csibe Burger házi bundás csirkecombfilével, puha buciban és szaftos burgerszósszal hódít.

A klasszikus grillélményt a Grillkukorica hozza, a desszertfronton pedig a Croffle zárja a sort – a croissant és a gofri hibridje, amit a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak.

Az Evezős italkínálata sem hagy kívánnivalót: sörök, borok és üdítők mellett koktélokkal, friss kávéval vagy limonádéval is hűsíthetjük magunkat – mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Az ételeket lebomló csomagolásban és fenntartható szemlélettel kínálják, miközben a gyors kiszolgálás mellett minden apró részletre odafigyelnek.

A Duna-parti street food élmény itt nemcsak egy jól hangzó szlogen – hanem valóság, amit minden érzékszerveddel megtapasztalhatsz.

Nemcsak az ízekre, hanem a látványra is figyelnek: minden egyes fogás úgy néz ki, mintha egy ételfotózásról érkezett volna.

De a helyszín is sokat hozzáad az élményhez: a vidám színek, a színes bútorok, dekorációk és a zöld növények családias hangulatot teremtenek, miközben a napvitorlák és árnyékolók nemcsak esztétikai élményt, hanem kellemes hűvöset is biztosítanak a nyári melegben.

Programdömping kicsiknek és nagyoknak

Az Evezős nem csupán egy hely, ahová enni vagy inni térhetsz be, hanem egy igazi közösségi tér is, ahol a programok ugyanolyan fontosak, mint az étlap. A céljuk, hogy olyan helyet hozzanak létre, ahol mindig történik valami. És idén ezt még komolyabban veszik.

A gyerekek számára tematikus foglalkozásokkal készülnek:

lesz virágorigami készítés Anyák Napján, madáretető barkácsolás, hangszerkészítés a Zene Világnapja alkalmából, barátság póló készítés, és sok más színes program, ahol az animátorok foglalkoznak a kicsikkel, miközben a szülők egy fröccsöt vagy egy finom ételt élvezhetnek.

De a felnőttek sem maradnak élmény nélkül: visszatérnek a legendás zenés-táncos estek!

A vendégek visszajelzései alapján idén már a jól ismert Cats Trio és Party Dance Band koncertjei emelik az esték fényét. Újdonságként a swing és rock and roll stílusban mozgó Pedrofon is csatlakozik a programokhoz. A táncos estek április 26-tól minden héten várják a látogatókat, így ideje gyakorolni a tánclépéseket! Már most biztosra vehetjük, hogy teltházas bulikra számíthatunk.

A nyugodtabb hangulatot kedvelőknek az élő zongoraestek kínálnak különleges élményt Gazsi Norberttel, aki tavaly a bárzongorista verseny második helyezettje lett. Hetente több alkalommal is élvezhetjük játékát, amikor klasszikus és könnyűzenei dallamok keverednek a madárcsicsergéssel és a Duna hullámainak halk morajlásával – így válik a pihenés igazán varázslatossá.

A programokról a közösségi oldalaikon adnak rendszeres tájékoztatást, az asztalokon pedig időnként kérdőívek is várják a vendégeket, hogy megosszák véleményüket, ötleteiket. Az aktív követők nemcsak elsőként értesülhetnek az újdonságokról, hanem nyereményjátékokban, kedvezményekben is részesülhetnek. Mindez azért, hogy az Evezős ne csak egy szuper hely legyen, ahová jó betérni, hanem egy valódi közösségi tér, ahol a vendégek véleménye is számít.

Egy hely, ahol minden a jó hangulatról szól

Az Evezős Sörkert egy valódi találkozási pont, ahol minden a nyári szabadság érzetét kelti – és mégis ott van karnyújtásnyira a várostól. Akár egy családi programot keresel, egy baráti kikapcsolódást a Duna-parton, vagy egy ínycsiklandó élőzenés vacsorát a pároddal, mindig ad valami pluszt.

Szóval ha még nem jártál idén a Rómain, vagy csak új helyet keresel, ahol ízletes étel, zene, programok, kutyabarát légkör és rengeteg zöld vár, akkor irány az Evezős. Ha meg már voltál – úgyis visszamész. Én biztosan.

Evezős Sörkert

1031, Római part 34.

Facebook oldal

Az Evezős Sörkert az Eventrend Group tagja. A cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben.

Az Eventrend Grouphoz jelenleg 31 projekt tartozik, és mintegy 1000 munkavállalót foglalkoztat. Ide kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Városliget Café&Restaurant, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
Hároméves a megújult Centrál – megnéztük, mit kínál most a kávéház, ahol Ady és Karinthy is törzsvendég volt
A Centrál Kávéház most nemcsak friss kínálatát mutatta be, hanem azt is, hogyan kapcsolódik össze a gazdag irodalmi örökség a mai kor fiataljainak kreativitásával.


A Centrál Kávéház 2025. április 11-én ünnepelte újranyitásának harmadik évfordulóját, amely szimbolikusan egybeesik a költészet napjával, tisztelegve a patinás intézmény gazdag irodalmi öröksége előtt. Az 1887 óta működő kávéház nem csupán a vendéglátás színtere, hanem a magyar kultúra, szellemi élet és társasági érintkezés történelmi központja, amely a századvég és a századelő virágzó kávéházi korszakának ikonikus képviselője volt.

A megújult Centrál célja, hogy ezt az örökséget modern köntösben, a mai kor elvárásainak megfelelően ápolja.

A kávéház elkötelezettségét a kultúra iránt mi sem bizonyítja jobban, mint a rendkívül sikeres Centrál Irodalmi Zsúr. Ez a középiskolásoknak szóló ingyenes program interaktív módon vezeti be a diákokat a magyar irodalom világába, különös hangsúlyt fektetve a Nyugat folyóirat és a kávéház történetére. Meskó Zsolt író-rendező és Bence úr, a főpincér kalauzolásával a fiatalok nem csupán ismereteket szereznek, hanem kreatív írásra is ösztönzést kapnak. A legjobb versírók pedig a Centrál Költők Társaságának tagjaivá válnak.

A program népszerűségét jelzi, hogy a 2025-26-os tanévre már heti három időpontra bővítették a foglalási lehetőséget.

Lakmározz a történelemben – gasztronómiai kalandozások a Centrálban

A Centrál konyháján is nagy dolgok történnek, a régi klasszikusok mellett izgalmas újdonságokkal rukkoltak elő. Készülj, mert most jön a kulináris utazás!

Új nyári spritzek: Ha valami könnyűre és frissítőre vágysz, itt a válasz. Kortyolhatsz Limoncello spritzet, Hendricks bodza spritzet vagy éppen grapefruit lichi spritzet. Akad bőven alkoholos és mentes változat is.

Cappuccino menü: A kávé szerelmeseinek igazi paradicsom ez. A klasszikus mellett olyan ínyencségek várnak, mint a lágy creme brulee cappuccino, a csábító fehér csokoládés cappuccino rózsavíz permettel (Léda könnye), a hűsítő jeges cappuccino, a különleges pisztáciás és mandulás cappuccino, és a modern vonalat képviselő gyömbér, kurkuma cappuccino (superfood kávé).

Klasszikusok újragondolva (azaz a főfogások)

A Centrál úgy gondolja, hogy vannak olyan ételek, amik már a dédszüleink idejében is menők voltak, de valahogy elfeledkeztünk róluk. Most újra előveszik ezeket a kincseket, sőt, néha egy kis csavarral, húsos és húsmentes verzióban is elkészítik őket.

A sült gnocchival és baconchipsszel tálalt stroganoff bélszínből például rögtön kérhető gomba stroganoff supreme néven húsmentes verzió is. És a közös kóstoláson abban maradtunk, hogy ez is legalább annyira ízletes, mint húsos társa.

A supreme csirkemell „kijevi” módra az egyik legkomfortosabb főétel. A kívül ropogós, belül szaftos csirkemell, krémes burgonyapürével és pikáns parmezán chipsszel biztos, hogy sokak kedvence lesz.

A hortobágyi töltött palacsinta háromféleképpen is kipróbálható: csirkecomb filével töltve, pirított gombákkal töltve és harcsa filével töltve. De a paprikás mártás és a tejföl egyikről sem maradhat le.

De itt van még a boeuf bourguignon, a vörösboros marharagu, ami egy igazi ízbomba, és a Centrál & cheese, ami igazi kényeztetés a sajtimádóknak. Kemencében sült cheddarszószos gnocchival és bacon morzsával.

Édes kísértések (azaz a desszertek)

A Centrál a desszertjeiről is híres volt mindig, úgyhogy itt sem spóroltak a finomságokkal.

Tiramisu kollekció: Ha szereted a tiramisut, már indulhatsz is! Kóstold meg a klasszikus verziót, a pisztáciás tiramisut, a frissítő sárgabarack maracuja tiramisut, vagy rendeld meg a tiramisu kóstolót, hogy mindhárom ízvilágot kipróbálhasd.

Francia (levendulás) krémes: egy elegáns és illatos desszert, ami garantáltan levesz a lábadról.

Brownie kehely: a csokirajongók álma, egy gazdag és csokoládés desszert, eperrel és fagylalttal.

Centrál képviselőfánk, citromos choux-ban: egy klasszikus édesség egy kis citromos csavarral.

De a Centrál Kávéház nem csupán gasztronómiai élményeket nyújt. A 2022-es felújítás során a belső tér a múlt eleganciáját ötvözi a modern kényelemmel.

A korhű bejárat visszaállítása, az egyedi térelválasztók, a hangulatos világítás és a korabeli tárgyak mind hozzájárulnak ahhoz a különleges atmoszférához, amely a kávéházat jellemzi.

A Centrál Kávéház esszenciája túlmutat a puszta vendéglátáson; valódi "Grand Café" identitást képvisel, amely évszázadok óta formálódik. Ez a fogalom nem csupán az impozáns térre, a magas belmagasságra, a tükrökre és a díszes enteriőrre utal, hanem egy életérzésre is.

A Centrál a találkozások, a lassabb tempó és a tartalmas pillanatok színtere, ahol a vendégek kiszakadhatnak a mindennapi rohanásból.

A hatalmasra nyitható portálablakok elmossák a határt a belső tér és a hangulatos terasz között, megteremtve a különleges "kint is vagyok, bent is vagyok" élményt. Ez a nagykávéházi létforma pedig mindenki számára nyitott: legyen szó a szellemi elit képviselőiről vagy a baráti beszélgetésbe merülő vendégekről, a Centrál egy hatalmas, barátságos nappaliként várja mindazokat, akik értékelik a minőségi időtöltést egy ikonikus helyszínen.


Link másolása
KÖVESS MINKET: