Ez a pizza felrobban a szádban! - kipróbáltuk a CAZA pizzáit
Az ötlet
A Caza név a California és pizza szavak összeragasztásából keletkezett. Így a név is jelzi előre, hogy itt bizony kaliforniai recept alapján készül a pizza. Az ötlete még a pandémia előtt született meg az alapító, Alex Hemingway fejében, akinek bár gyökerei tengerentúliak, évtizedek óta Magyarországon él.
Az első Caza pizzéria igazi szerelemgyermek számára, és ha minden jól megy, ez csak a kezdet. Pár éven belül nem csak Budapesten, hanem a környező országokban is szeretne terjeszkedni éttermeivel az üzletember.
Elhelyezkedés és design
A Caza a József Attila utca 20-ban található, így felső szintjének ablakából konkrétan rálátunk az Erzsébet térre és az Óriáskerékre.
A turisták imádni fogják, de ha munkából siet haza az ember, vagy ha szórakozni indul és még előtte bedobna egy szelet pizzát, akkor is könnyedén útba ejthető. (Sőt, bizonyos napokon olyan hosszú nyitvatartással várnak, hogy még buli után is beeshetünk egy új életet adó szeletre!)
A design letisztult, de kellőképpen barátságos és laza. A logóban található hullámok, a bohókás falfestések, és a pult melletti szörfdeszka mind azt jelzi, hogy ez bizony nem az olasz iskola, hanem „Californian Vibe”.





Kell még ide több pizza?
Felmerülhet a kérdés, hogy nincs-e így is túlságosan telítve a budapesti piac pizzafronton. De a válasz szerintem is, és Alex Hemingway szerint is az, hogy: abszolút nem!
Olyan pizzéria, ahol a magas minőséget folyamatosan, és minden helyzetben tudják hozni, még mindig kevés van, és azok is inkább a nápolyi vonalat képviselik.
Ráadásul a szeletre kapható pizzák között még mindig sok a rossz minőségű vagy közepes termék. Pedig igény az természetesen van rá, hiszen gyors megoldás ebédre vagy vacsorára is.



Miért más mint a többi?
A pizzákhoz kizárólag a friss alapanyagokat használnak. És figyelnek arra, hogy amit csak lehet, lokálisan szerezzenek be.
Az egyik legfontosabb szempont a frissesség, így nincs fagyasztó és mikrohullámú sütő sem az üzletben. És pontosan ezért nem is szállítanak házhoz (Elvitelre azonban lehet kérni akár egész pizzát is.).
Így nyilván időigényesebb lesz az elkészítés, de az ízen és az állagon is érződik majd az extra gondoskodás.
Az L.A. Crust a klasszikusnak mondható, New York City Street stílusú szelet pizza. Ez magas fehérjetartalmú lisztből készül, de vékonyabb a tésztája, és gyorsabban is sül mint a szögletes verzió.
Többféle feltéttel kapható. Mi a kolbászosat kóstoltuk (Park Sausage), amin fűszerezett kolbász, aszalt paradicsom, kecskesajt, tiszta paradicsomszósz és mozzarella található.
Az íze és az állaga is hibátlan. Édes, krémes, és két szelettel az ember teljesen jól is lakik.


A szósz ebben az esetben Angry szósz, ami éppen csak kellemesen csíp. San Marzano paradicsom az alapja, és ebbe tesznek extra szűz olívaolajon megdinsztelt, zúzott fokhagymát, bazsalikomot, oregánót, tengeri sót és chili pelyhet.
A mozzarellát rendhagyó módon még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz. Így nem ég meg, de jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben.
A 11 percnyi sülési idő után tepsi nélkül még 2 percre visszakerül a sütőbe a pizza, így az alja roppanós lesz, de a közepe levegős és puha. Majd miután felvágták a szeleteket, még egy adag parmezán is kerül rá.
Mit mondjak... ez egy megvalósult álom! TÖKÉLETES!


És ha valami édesre vágyunk, érdemes megkóstolni a klasszikus, amerikai sütiket is. Egyszerű kinézetükkel ellentétben a szájban nagyot robbannak, és belül határozottan omlósak.

Fenntartható megoldások
A Caza elkötelezett a zöldebb jövő mellett, így természetesen gondolnak a vegán életmódúakra is.
Emellett pedig az üzlet berendezésével és minden apró részlettel is igyekeznek csökkenteni ökológiai lábnyomukat.
Például az asztallapok újrahasznosított fából készül, amelyet egy magyar asztalos gyártott, kifejezetten ebbe az étterembe.
100%-ban környezetbarát, újratölthető tisztítószereket használnak. És az elviteles pizza csomagolása is 100%-ban biológiailag lebomló. Ehhez a lehető legkevesebb tintát használják, hogy dobozaik megőrizzék természetes, barna színüket.


Cím:
1056, József Attila utca 20.
Nyitvatartás:
vasárnap-kedd: 11-től éjfélig
szerda-szombat: délelőtt 11-től reggel 6-ig