SPORT
A Rovatból

Szoboszlai: Nem értem, hogy működik ez a protokoll, hogy a mentősöknek nem szabad futni

A vasárnapi meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, a mentősök csak nagyon lassan érkeztek a pályára, és a hordággyal is késlekedtek.


A 68. percben váratlan fordulatot vett a magyar–skót Európa-bajnoki mérkőzés, amikor a magyar játékosok kétségbeesetten integettek a földön fekvő Varga Barnabáshoz segítséget kérve.

A mentősök nagyon lassan érkeztek a helyszínre, a pályarendezők gyorsabbak voltak náluk, ami az alábbi felvételen is jól látható.

A hordággyal is késlekedtek, Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya pedig saját maga rohant oda, hogy felgyorsítsa a folyamatot.

Szoboszlai a meccs után élesen kritizálta a protokollt:

„Nem értem, hogy működik ez a protokoll, hogy a mentősöknek nem szabad futni vagy a hordágyat nem szabad behozni. Az egész kispadunk tolta be az összes mentőst, akit csak lehetett, meg berángattam a hordágyat, mert nem hiszem, hogy ilyenkor a protokoll bármit is számít.”

Vargát végül nyakmerevítővel vitték le a pályáról. Bár ekkor már magánál volt, kórházba szállították, és az állapotát stabilizálták. A focista agyrázkódást szenvedett és több arccsontja eltört.

Az eset mindenkit megdöbbentett, és rávilágított az Eb biztonsági és egészségügyi protokolljainak hiányosságaira.

(via 444, Index)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Lucz Dóra kitálalt: „Ez csak a jéghegy csúcsa” – Kozák Danuta vádjai után újabb részletek derültek ki Csipes Ferencről
Egy újabb kajakos szólalt meg az ügyben. Lucz nem érti, hogy lehet, hogy egy ilyen ügyet 2024-ben így eltussolnak mindenféle következmények nélkül.


Lucz Dóra, a háromszoros Európa-bajnok kajakos, csütörtök reggel megosztotta Kozák Danuta májusi Facebook-bejegyzését, amelyben a hatszoros olimpiai bajnoknő azzal vádolta meg Csipes Ferencet, hogy verbálisan molesztálta őt, miután ittas állapotba került. Lucz most arról írt, hogy ez a történet csak a jéghegy csúcsa.

Mint ismert, május 23-án Kozák Danuta terjedelmes Facebook-posztban számolt be arról, hogy a Budapesti Honvéd SE és a válogatott edzője, Csipes Ferenc az egyik tréning után a masszőrszobában verbálisan molesztálta őt. Az edző, aki maga is olimpiai bajnok, később tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy szó sem volt molesztálásról.

„Beszélgetésbe elegyedtünk, amiből aztán szakmai vita kerekedett. Úgy éreztem, Danuta provokál engem. Szó szót követett, a vita lezárásaként kétségtelenül vállalhatatlan sértést vágtam Danuta fejéhez, amiért most a nyilvánosság előtt is elnézést kérek. Minden egyéb viszont csúsztatás, szemtanúk is igazolhatják, hogy szó sem volt molesztálásról, pláne nem abúzusról. Aki ismer, pontosan tudja, hogy nem ilyen vagyok”

– nyilatkozta korábban Csipes a Magyar Nemzetnek.

Lucz Dóra, aki 27 évesen visszavonult a kajakozástól, szintén megszólalt az ügyben. Az egykori sportoló megosztotta Kozák bejegyzését, de hozzáfűzte a saját véleményét is.

„És a szövetség továbbra is ennek az edzőnek teljesíti az akaratát. Hogy lehet, hogy egy ilyen ügyet 2024-ben így eltussolnak mindenféle következmények nélkül – mármint a bántalmazóra nézve, mert az áldozathibáztatás megy. És ez csak a jéghegy csúcsa…”

- áll a bejegyzésben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
A Rovatból
Marco Rossi: „Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek”
Sokat gondolkodott azon, mit kellett volna másként csinálnia, akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben, de ezek a gondolatok mindig a Svájc elleni meccs körül forogtak. Szerinte a legjobb játékosokat hívta meg a keretbe.


A magyar labdarúgó-válogatott szerda este véget ért az idei foci Eb. Ezek után Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a válogatott bázisán, még a hazautazás előtt.

„Még mindig próbálom feldolgozni a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni ennek a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtünk a Svájc elleni vereséggel. Az első félidőben nem voltunk önmagunk, utána talpra álltunk, és már jobban játszottunk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. Az első meccs kulcskérdés. Próbálni kell nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni”

– idézte a sportal.hu a magyar kapitány szavait.

A legszebb pillanat az volt, amikor a skótok ellen a játékvezető lefújta a mérkőzést a 101. percben, de Rossi ismét hangsúlyozta, hogy nem tudta élvezni a tornát.

Sokat gondolkodott azon, mit kellett volna másként csinálnia, akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben, de ezek a gondolatok mindig a Svájc elleni meccs körül forogtak. A legjobb játékosokat hívta meg a keretbe, és bár mindig lehet kritizálni, Rossi szerint ha újrakezdhetné, akkor sem tudna mást tenni.

„A mi csapatunk akkor igazán erős, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszottunk. Mint ahogy Grúzia játszott Portugália ellen, vagy ahogy Szlovénia döntetlent játszott Anglia ellen”

– magyarázta Rossi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Megszólalt a horrorsérülést szenvedett Varga Barnabás: Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus
Már Budapesten van a vasárnap este súlyos sérülést szenvedő csatár. Vargának most pár hét pihenő jön, utána óvatosan újrakezdheti az edzéseket.


Pár mondatot váltott a FradiMédia a repülőtéren a szerdán hazatérő Varga Barnabással. A Ferencváros támadója még vasárnap este szenvedett agyrázkódást és arccsonttörést, amikor ütközött a skót válogatott kapusával a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az eset után a csatár mozdulatlanul terült el a földön, a pályáról hordággyal vitték le, majd másnap meg is műtötték a stuttgarti kórházban.

„Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Jó újra itthon lenni. Most pár hét pihenő következik. Utána a felgyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus”

– mondta az Eb-n Svájc ellen gólt szerző támadó.

A hazatérő Vargáról egy fotót is közölt a klub honlapja:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
Több milliárd forintot keresett a magyar válogatott a Eb-n úgy is, hogy nem jutott tovább a csoportkörből
A válogatott már a kijutásért kb. 3,7 milliárdot kapott, a pénz 30 százaléka a játékosoké. Volt, aki már fel is ajánlotta jótékony célra.


A magyar válogatott vasárnapi skótok elleni győzelme után a továbbjutásunk sorsa a matematikán múlott. Hétfőn az olaszok baráti döntetlent játszottak a horvátokkal, de Anglia nem tudott mit kezdeni a szlovénokkal, így kedden vált véglegessé a helyzetünk. Bár a törökök lenyomták a cseheket, az Eb legnagyobb szenzációját a grúzok szolgáltatták azzal, hogy legyőzték Portugáliát. Ezzel végleg eldőlt, hogy a magyar csapat búcsút int az Eb-nek.

Szoboszlaiék azonban így is tetemes összeget kaszáltak, köszönhetően a kijutásnak – írja a 444.hu. Az UEFA idén több mint 300 millió eurót oszt szét a résztvevő csapatok között teljesítményarányosan, amelyből a szövetségeknek utalt pénz 30 százalékát a játékosok, 15 százalékát pedig a stábtagok kapják meg.

A magyar válogatott már az Eb-re való kijutással 9,5 millió eurót, azaz jelenlegi árfolyamon 3,7 milliárd forintot keresett. A három csoportmeccsből csak a skótok ellen sikerült győzni, ami további 1 millió eurót, vagyis 396 millió forintot jelentett. A döntetlenért egyébként 500 ezer eurót adott volna az UEFA.

Összesen a magyar csapat 4,1 milliárd forintot keresett a németországi Eb-n. Ha továbbjutottunk volna a nyolcaddöntőbe, az még 1,5 millió eurót, azaz további 594 millió forintot hozott volna.

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa, még az Eb előtt a német Bildnek nyilatkozta, hogy szokásához híven az ő prémiumát jótékony célokra fogja fordítani.


Link másolása
KÖVESS MINKET: