SPORT
A Rovatból

„Óriásit hibázott az orvosi személyzet” – Zacher Gábor szerint több hibát is elkövettek Varga Barnabás horrorsérülésénél

A focisták életénél semmi sem fontosabb Zacher szerint. Súlyos sérülés esetén az orvosnak azonnal közbe kell lépnie, még ha a játékot nem is állítja le a bíró.
FM. Kép: RTL - szmo.hu
2024. június 24.



Zacher Gáborról, az ország talán legismertebb toxikológusáról kevesen tudják, hogy mentősként focimeccseken is dolgozik. Miután a magyar-skót meccsen durván megsérül Varga Barnabás, Zacher a pálya mellett szerzett tapasztalatai alapján az RTL-nek arról beszélt, az orvosi csapat egy sor hibát követett el.

„A focista életénél semmi sem lehet fontosabb”

– mondta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a bíró nem állítja meg a játékot, az orvosnak akkor is a pályára kell rohannia, ha a helyzet életveszélyes. Márpedig vasárnap láthatóan ez volt a helyzet, az orvosi segítség mégis szokatlanul lassan érkezett, sőt, végül a hordágyat Szoboszlai Dominiknak kellett behvinnie Vargához.

„Ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van”

– idézte fel Zacher. A törénet persze sokkal inkább rémálomra hasonlított, amikor „az egyik legjobb egészségügyi rendszer”, a német, nem volt képes megfelelően reagálni. Zacher döbbenetét nem rejtette véka alá:

„Úgy gondolom, hogy óriásit hibázott a beindulással az orvosi személyzet.”

Arról, hogy a közvetítésben Hajdú B. István említette, hogy előkerült a defibrillátor is, Zacher azt montda:

„Ilyenkor amit bevisznek, az nem egy egyszerű félautomata defibrillátor, ami az utcán, bevásárlóközpontban van. Ez sokkal összetettebb eszköz, rengeteg paramétert tud rögzíteni, például a véroxigén tartalmát. Ha föltesszük a kis tappancsokat, rögzíteni tudja az EKG-t, vérnyomást tud mérni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Félbeszakadt a német-dán nyolcaddöntő az Európa-bajnokságon egy hatalmas vihar miatt
Óriási villám csapott le a stadion mellet a 36. percben, majd özönvízszerű eső zúdult a pályára.


Szombat este 9 órakor elkezdődött a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság második nyolcaddöntője. A végső győzelemre is esélyes, hazai pályán játszó Németország azzal a Dániával játszik, amelyik a jelek szerint nem ijedt meg a tehertől, és egyelőre több helyzetet is ki tudtak alakítani.

35 perc játék után – egy német támadás előkészítésekor – azonban akkora vihar kerekedett, hogy Michael Oliver játékvezető félbeszakította a meccset, miután a közelben csapott le egy villám, hatalmas dörgés mellett. Néhány perc múlva özönvízszerű eső öntötte el a pályát, a tetőről néhol 30 méteres vízesés formájában szakad le a víz.

A szurkolókat láthatóan nem zavarja a kényszerszünet, főleg a dánok azok, akik az eső ellenére is remekül elszórakoztatják magukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
A Rovatból
Németország megverte a nagyot küzdő Dániát, negyeddöntőbe jutottak a házigazdák
A dánok a vezető gólt is megszerezhették volna, ha nincs egy egycentis les. A mérkőzés 25 percet állt egy hatalmas vihar miatt.


Toronymagas esélyes volt a szombat esti német-dán meccsen a hazai pályán játszó Németország, de végül a dánok egészen szépen küzdöttek. Az első félidőben több helyzetet is ki tudtak alakítani, majd a 36. percben a bíró kénytelen volt kényszerszünetet elrendelni, mert hatalmas vihar érkezett. Egy villám közvetlenül a stadion mellett csapott le, majd felhőszakadás kezdődött. A játék végül nagyjából 25 perc szünet után folytatódott.

A félidőre 0-0-val fordultak a csapatok, majd a második játékrészt is váratlanul erősen kezdték a dánok. Gólt is lőttek, de Andersen találatát a bíró nem adta meg, mert lesen volt – nagyjából egy centiméterrel.

A 52. percben aztán a németek szerezték meg a vezető gólt, 11-esből: Andersen ezúttal a 16-oson belül kezezett, a büntetőt pedig Havertz értékesítette.

Dánia ezután sem tört meg, de az irányítást inkább a németek vették át. Végül a 67. percben fordult a meccs menete, amikor Musiala magabiztos góllal nyugtatta meg a hazai közönséget. A meccs végén Füllkrug egy harmadik gólt is rúgott, amit azonban a bíró les miatt nem adott meg, így a vége maradt 2-0 a németeknek.

A rendező ország a negyeddöntőben a grúz-spanyol meccs nyertesével játszik majd.

A nap során korábban a remeklő Svájc szintén 2-0-ra verte meg a nagyon gyengén játszó címvédő Olaszországot.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Egészen a 95. percig vezetett Szlovákia Anglia ellen, aztán jött Bellingham zseniális ollózása
Az egyenlítés után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.


Majdnem hatalmas meglepetés történt az Eb vasárnapi nyolcaddöntőjén: egy elég unalmas meccsen Schranz góljával vezetett Szlovákia, egészen a 95. percig.

Jobb oldali bedobás után Guéhi csúsztatta meg a labdát, amelyet Bellingham 8 méterről, ollózó mozdulattal küldött a bal alsóba.

Ezek után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.

(via MTI, nso.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Nem jól indult, de a spanyolok végül gálázva verték Grúziát
A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.


A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Grúzia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Grúzia szerzett vezetést.

A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.

A spanyol válogatott a negyeddöntőben a házigazda németekkel találkozik.

Spanyolország-Grúzia 4-1 (1-1)

-------------------------------

Köln, 42 233 néző, v.: François Letexier (francia)

gólszerzők: Rodri (39.), Ruiz (51.), Williams (75.), Olmo (83.), illetve Le Normand (18., öngól)

sárga lapok: Morata (44.), Davitasvili (71.)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk