SPORT
A Rovatból

Marco Rossi: Varga Barnabás arccsonttörést szenvedett, az Eb-n már nem játszhat

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint még nem tudni, hogy meg kell-e műteni a Skócia elleni meccsen megsérült támadót.


Varga Barnabás arccsonttörést szenvedett, de azt nem lehet tudni, hogy meg kell-e operálni, mondta a Magyarország Skócia csoportmeccs után az M4 Sportnak Marco Rossi. A szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy Varga állapota stabil, kórházi felügyelet alatt áll, az Európa-bajnokságon azonban már nem léphet pályára.

A szakember ezután kitért azokra, akik szerint nem Gulácsi Péternek kellene bizalmat szavaznia a kapuban:

„Ami most Gulával történik, az hihetetlen és elfogadhatatlan. Ha a magyar válogatott szurkolója vagy, bárki védi a kaput, támogatnod kell, ehhez képest sokan ellene és az én döntésem ellen vannak és azt mondják, Dibusznak vagy Szapanosnak kellett volna védenie. Én nagyon szeretem Dibuszt is, de nem játszhatunk egyszerre két kapussal, nem lehet meccs közben cserélni csak azért, mert rokonszenves. Gula három mérkőzést hozott le hiba nélkül, aki megpróbál rá nyomást helyezni, nézzen tükörbe, mert az nem a magyar válogatott támogatója.”

Rossi szerint a Svájc elleni első félidőt leszámítva a maximumot nyújtják játékosai a foci-Eb-n:

„Az első félidő Svájc ellen szörnyű volt, alkalmatlanoknak tűntünk, csak tébláboltunk a pályán, de az összes többi félidőért nem érheti kritika a játékosokat.”

Magyarország vasárnap este Csoboth Kevin 101. percben lőtt góljával 1:0-ra legyőzte Skóciát. A válogatott ezzel a csoport harmadik helyét szerezte meg, és még van esélye a továbbjutásra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Félbeszakadt a német-dán nyolcaddöntő az Európa-bajnokságon egy hatalmas vihar miatt
Óriási villám csapott le a stadion mellet a 36. percben, majd özönvízszerű eső zúdult a pályára.


Szombat este 9 órakor elkezdődött a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság második nyolcaddöntője. A végső győzelemre is esélyes, hazai pályán játszó Németország azzal a Dániával játszik, amelyik a jelek szerint nem ijedt meg a tehertől, és egyelőre több helyzetet is ki tudtak alakítani.

35 perc játék után – egy német támadás előkészítésekor – azonban akkora vihar kerekedett, hogy Michael Oliver játékvezető félbeszakította a meccset, miután a közelben csapott le egy villám, hatalmas dörgés mellett. Néhány perc múlva özönvízszerű eső öntötte el a pályát, a tetőről néhol 30 méteres vízesés formájában szakad le a víz.

A szurkolókat láthatóan nem zavarja a kényszerszünet, főleg a dánok azok, akik az eső ellenére is remekül elszórakoztatják magukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
A Rovatból
Németország megverte a nagyot küzdő Dániát, negyeddöntőbe jutottak a házigazdák
A dánok a vezető gólt is megszerezhették volna, ha nincs egy egycentis les. A mérkőzés 25 percet állt egy hatalmas vihar miatt.


Toronymagas esélyes volt a szombat esti német-dán meccsen a hazai pályán játszó Németország, de végül a dánok egészen szépen küzdöttek. Az első félidőben több helyzetet is ki tudtak alakítani, majd a 36. percben a bíró kénytelen volt kényszerszünetet elrendelni, mert hatalmas vihar érkezett. Egy villám közvetlenül a stadion mellett csapott le, majd felhőszakadás kezdődött. A játék végül nagyjából 25 perc szünet után folytatódott.

A félidőre 0-0-val fordultak a csapatok, majd a második játékrészt is váratlanul erősen kezdték a dánok. Gólt is lőttek, de Andersen találatát a bíró nem adta meg, mert lesen volt – nagyjából egy centiméterrel.

A 52. percben aztán a németek szerezték meg a vezető gólt, 11-esből: Andersen ezúttal a 16-oson belül kezezett, a büntetőt pedig Havertz értékesítette.

Dánia ezután sem tört meg, de az irányítást inkább a németek vették át. Végül a 67. percben fordult a meccs menete, amikor Musiala magabiztos góllal nyugtatta meg a hazai közönséget. A meccs végén Füllkrug egy harmadik gólt is rúgott, amit azonban a bíró les miatt nem adott meg, így a vége maradt 2-0 a németeknek.

A rendező ország a negyeddöntőben a grúz-spanyol meccs nyertesével játszik majd.

A nap során korábban a remeklő Svájc szintén 2-0-ra verte meg a nagyon gyengén játszó címvédő Olaszországot.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Bombameglepetés az Eb-n: Svájc kiejtette Olaszországot, véget ért a torna a címvédőknek
Az egész meccsen magabiztosabban játszott az alpesi ország, az Azurrók semmilyen ellenszert nem tudtak találni ellenük.


2-0 arányban legyőzte Svájc válogatottja az olasz csapatot, így a 2021-ben rendezett torna bajnoka búcsúzik az Európa-bajnokság küzdelmeitől.

A meccset az esélytelenebbnek számító Svájc kezdte erőteljesebben, az övék volt az első komolyabb helyzet is a 24. percben. Végül a 37. percben szerezték meg a vezetést.

A második félidőre sem tudott ellenszert az olasz tizenegy a svájciak támadása ellen: Varga már a 26. másodpercben hatalmas gólt lőtt a bal felsőben.

Mivel az Azurrók a továbbiakban is tanácstalanok maradtak, a meccset egyértelműen Svájc uralta. Igaz, az 52. percben majdnem pórul jártak, amikor Fabian Schär fejjel védekezése a saját kapufájukra pattant szerencséjükre kifelé.

Szinte hihetetlen, de az első olasz, kaput eltaláló lövésre egészen a 73. percig kellett várni, de Mateo Retegui labdáját könnyen fogta Sommer kapus.

A 83. percben kis híján Svájc szerzett még egy gólt: Steven Zuber labdája nem sokkal gurult el a kapu előtt, érkező híjén pedig maradt a 2-0.

Ami egyben a végeredmény is lett, ami azt jelenti, hogy Svájc várhatja, hogy a vasárnapi Anglia-Szlovákia mérkőzés melyik csapatával találkozik egy hét műlva, július 6-án, szombaton.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Rossi fia üzent az Eb-kiesés után: A jövő nagy dolgokat tartogat számotokra! Neked, apa és a válogatott minden játékosának
Simone Rossi szerint most nagy a csalódás, de az ilyen helyzetekből származnak a legfontosabb tanulságok.


Apjának és a magyar válogatottnak üzent az Instagramon Marco Rossi fia, vette észre a Sportal.

A Magyarországon vízilabdázó Simone Rossi a válogatott Eb-búcsúja kapcsán írta le gondolatait:

„Ennek a képnek kell megmaradnia az Európa-bajnokságról! Itt születnek újjá álmaink és reményeink, ez az a pont, ahonnan újra kell kezdeni. Fárasztó és nehéz út volt, hosszú távon láthatjuk az eredményeket és a javulást. Sajnos nem a legjobban érkeztetek erre a tornára, és kegyetlen jelenetek is voltak, az viszont öröm, amit adtatok nekünk, kitörölhetetlenül megmarad az emlékezetünkben. Végülis ez a futball. Mindenkit egyesít az érzelmeken keresztül!

A legnagyobb csalódásokból származnak a legfontosabb tanulságok. A csalódás nagy, de csak azért, mert mindannyiunkban élt a remény, biztos vagyok benne, hogy a jövő nagy dolgokat tartogat számotokra! Neked, apa és a válogatott minden játékosának”

– írta Simone Rossi.


Link másolása
KÖVESS MINKET: