HÍREK

Magyar Péternek magyarázkodnia kellett: nem küldene fegyvereket Ukrajnába

Korábban Magyar Péter elismerte, hogy támogatja Ukrajna önvédelemhez való jogát, azonban ehhez segítséget továbbra sem ajánlana fel, tehát ő sem küldene fegyvereket Ukrajnába. Az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Manfred Weber korábban Budapestre is utazott azért, hogy meggyőződjön Magyar Péter hivatalos álláspontjáról.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 20.



Az Európai Néppárt új magyar tagjai ellenzik fegyverek küldését Ukrajnának – ezzel a címmel írt cikket a Politico.

A lap ezzel arra is utalt, hogy így csöbörből vödörbe jutott a Manfréd Weber vezette európai parlamenti képviselőcsoport.

Korábban Magyar Péter elismerte, hogy támogatja Ukrajna önvédelemhez való jogát, azonban ehhez segítséget továbbra sem ajánlana fel, tehát ő sem küldene fegyvereket Ukrajnába.

A Politico emlékeztet rá, hogy az Európai Parlament vezető alakjai korábban kijelentették, hogy csak az léphet be újonnan, aki teljesíti a feltételt, nevezetesen, hogy támogatja Ukrajnát.

Az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Manfred Weber korábban Budapestre is utazott azért, hogy meggyőződjön Magyar Péter hivatalos álláspontjáról. Magyar egyébként azzal magyarázta ezt az álláspontot, hogy szerinte az EPP tökéletesen tisztában van Magyarország rendkívüli helyzetével az orosz-ukrán háborút illetően.

Magyar Péter ezért úgy fogalmazott, hogy

"mi minden más formában és eszközzel tudjuk segíteni Ukrajnát."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Itt vannak a legfrissebb számok: ennyire mérték Magyar Péter pártját a biztos szavazók körében
Magyar Péter osztotta meg az Idea Intézet június végén készült felmérésének a főbb számait. A Tisza Párt alelnöke büszke az eredményre.


Úgy látszik, meglett az eredménye a Tisza Párt tavaszi országjárásának: Magyar Péter a közösségi oldalán közölte, hogy milyen jól állnak a legfrissebb mérések szerint.

„Egész jól nézünk ki a legfrissebb kutatásban”

- írta Magyar a posztjában.

„Ahhoz képest főleg, hogy az utóbbi három hónapban a 36 éves állampárt mindent bevetett: propaganda, 20 milliárdos kampányköltés, titkosszolgálat, Kubatov-lista, háborús uszítás.

A TISZA Párt ehhez képest érdemi költés és helyi jelöltek nélkül, párt szervezet és média hiányában ért el világraszóló eredményt. Köszönhetően nektek!”

- tette hozzá a politikus.

A bejegyzése alapján az idézett számok az Idea Intézet felméréséből származnak, ami június 19 és 27 között készült.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Nem egyemberes show volt Magyar Péter tavaszi kampánya: ők segítettek neki elérni a 30 százalékot
A két kulcsember közül az egyik a startupok világából érkezett, míg a másik Magyar Péter asszisztense és sajtósa.


Két kulcsember segítette Magyar Péter és a Tisza Párt tavaszi kampányát és országjárását, egyikük a startupok világából érkezett és a háttérben maradna, másikuk Magyar Péter személyi asszisztense és sajtósa – írja a 444.hu. A lap szerint Magyar Péter országjárása nem volt egyszemélyes show, rengeteg háttérmunka állt mögötte.

A 444 információi szerint Farkas Dezső és Seprenyi Anita voltak Magyar Péter két fontos segítői a háttérben. Seprenyi Magyar személyi asszisztenseként lett ismert, Farkas pedig teljesen a háttérben maradt.

A lap részletesen bemutatja kettőjük karrierjét, ami a Világgazdasági Fórum fiatal vezetőknek szóló nemzetközi szervezetében találkozik.

Farkas Dezső nevét a Tisza Párt sehol nem tünteti fel, a vállalkozói szférából érkezett, és kapcsolatba hozható Demszky Gábor volt főpolgármester tanácsadójával, Mesterházy Ernővel. Seprenyi Anita hivatalosan is Magyar személyi asszisztense és sajtósa május óta, ezt a posztot Magyar Mártontól, Magyar Péter testvérétől vette át. Gyakran látni Magyar Péter mellett, és virtuális eseményeken is részt vesz vele.

Magyar Péter korábban azt nyilatkozta a kampányáról, hogy „jelenleg ez egy one man show, és operatív segítségem van”, és a választás után kezdik majd építeni a pártot.

A nyilvánosságban kevesen szerepeltek a Tisza Pártból, de a kezdetektől ott van a színpadon Nagy Ervin színművész, Rost Andrea operaénekes és Péter Petra, a Manna FM műsorvezetője.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„A legkorruptabb még lehet” – Magyar Péter saját oldalán szállt bele Orbán Viktorba
A tiszás politikus keményen beszólt a miniszterelnöknek, akinek formálódó EP-szövetségéből nem kért a lengyel választást korábban elbukó Jog és Igazságosság Párt.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 04.



Orbán Viktor kijevi útjáról szóló videója alatt szállt bele a miniszterelnökbe Magyar Péter, vette észre a Blikk.

„Hallom, a régi lengyel barátok sem kértek ebből az összetákolt szocialista, liberális, szélsőjobbos, korrupción alapuló frakcióból... Ha nem is lesz a legnagyobb jobboldali frakció, a legkorruptabb még lehet”

– írta a politikus, aki pártjával nemrég csatlakozhatott a legnagyobb EP-frakcióhoz, az Európai Néppárthoz, melynek tagja volt korábban a Fidesz is.

Magyar a kommentben arra utalt, hogy Orbán még vasárnap jelentette be egy új európai pártszövetség létrejöttét. A Patrióták Európáért szándékai szerint rövidesen a legnagyobb jobboldali tömörülés lehet az Európai Parlamentben, azonban a magyar kormányfő várakozásai ellenére a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) nem csatlakozott az új szövetséghez, hanem maradt a Giorgia Melonihoz köthető Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetségében (ECR).

Nem zárható ki azonban, hogy a francia választások második fordulója után Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése is csatlakozik Orbánékhoz, ami az Identitás és Demokrácia (ID) frakció további gyengüléséhez vezethet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Cseh Katalin megkérte a megafonosokat, hogy töröljék a lába közé bezoomolós videót
A momentumos politikus nem jogi érvekkel támasztja alá a kérést posztjában, hanem az alapvető emberi minimumra hivatkozik.


Több megafonos oldalán megjelent egy videó szerdán, amiben bezoomoltak Cseh Katalin lába közé. A politikus csütörtökön egy posztban arra kérte őket, hogy „töröljék ezt a videót, és kérjenek bocsánatot. Nem jogi érvekre alapozva teszem ezt, hanem az alapvető emberi minimumra hivatkozva, a normális társadalmi együttélés szabályainak szellemében”.

A Media1 tegnapi cikkében azt írta: a megafonos Trombitás Kristóf videójában úgy fogalmazott, hogy a momentumos politikus a választási siker érdekében még „muffot is villantott”, illetve Sharon Stone-t játszott.

„Amikor kijött ez a videó, akkor többen biztattak arra, hogy tegyek feljelentést, tereljem jogi útra az ügyet. Ezt nem fogom megtenni, mert őszintén szólva semmi kedvem ahhoz, hogy a tisztelt bíróság hosszasan elemezgesse azt, hogy a közszereplőknek vajon kötelességük-e tűrni, hogy a szoknyájuk alá közelítsenek be az őket kritizáló ellenoldali szószólók, hogy a fehérneműjüket fotózgassák.

Én tényleg nem tudom elképzelni azt, hogy pártállástól teljesen függetlenül bárki is normálisnak tekintse azt, hogy a nyilvánosság elé álló nőknek a munkakörük része legyen az ilyen jellegű, méltatlan, zaklató, traumatizáló abúzus. Itt nem a törvény betűjének kell visszatartó erővel bírniuk, hanem az alapvető humánumnak”

– írta Cseh Katalin mai posztjában.

Szerinte az olyan videók, mint amik most róla készültek, nem csupán a politizáló nőknek elképesztően károsak, hanem a társadalom egészének is.

„Normalizálják azt az online abúzust, amitől fiatal lányok tömegei szenvednek, legitimálják azt a tragikusan elterjedt gyakorlatot, amikor férfiak az exeikről terjesztenek manipulált, vagy beleegyezés nélkül készült intim képeket. Azt a hatást keltik, hogy ha valaki egy nőt kritizálni akar, akkor elfogadható az, hogy ezt a külsejének gyalázásával, vagy az emberi méltóságának aláásásán keresztül tegye”

– tette hozzá Cseh Katalin.

A politikus teljes posztját itt lehet elolvasni:

Link másolása
KÖVESS MINKET: