SPORT
A Rovatból

Itt van Csoboth Kevin utolsó perces, mindent eldöntő gólja a skótok ellen

Marco Rossi a becserélése előtt azt kérte Csoboth Kevintől, hogy rúgjon gólt. Sikerült.


Csoboth Kevin a 101. percben szerezte a magyar válogatott győztes gólját Skócia ellen a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Magyarország ezzel Néemtország és Svájc mögött a csoport harmadik helyén végzett, és a többi csoport hátralévő mérkőúzéseitől függően akár még tovább is juthat.

A győztes gólt szerző támadó a meccs után így értékelte a pályán történteket az M4 Sportnak:

„Kicsit még bennem volt, hogy a kapufámnál nem passzoltam be esetleg Szoboszlainak, de úgy voltam vele, hogy lesz még egy meccslabda, örülök, hogy gólra tudtam váltani. Nagy csapatmunka volt és köszönjük a szurkolóinknak a három meccsen a fantasztikus szurkolást”

– mondta Csoboth, aki azt is elárulta, hogy Marco Rossi azt kérte tőle a becserélése előtt: ne a lábára, hanem inkább a területbe kérje a labdát és a sebességét próbálja kihasználni.

„És hogy rúgjak gólt. Örülök, hogy ez sikerült.”

Csoboth mindent eldöntő gólját itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Lehülyézte az őt kérdező újságírót a belga csapatkapitány, miután öngóllal kapott ki a csapata
De Bruyne rosszul fogadta, hogy emlékeztették rá: „Aranygenerációnak” szokták nevezni az övét. Videó is készült a kínos sajtótájékoztatóról.


Miután öngóllal kapott ki a belga válogatott a franciáktól az Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Belgium kapitánya, Kevin De Bruyne egy sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire. Eközben De Bruyne kissé feszült volt, legalábbis a @JS_Gron nevű X-fiókon megosztott videó alapján.

A sajtótájékoztató ugyanis azzal ért véget, hogy a focista lehülyézett egy riportert.

Kettejük párbeszéde így hangzott:

– Nehéz, hogy az „Aranygeneráció” nem jutott el a döntőig?

– Mi az az Aranygeneráció?

– Az öné.

– Az öné? És Franciaország, Anglia, Spanyolország és Németország nem Aranygeneráció? Rendben, köszönöm – De Bruyne itt már elindult, de még elég közel volt a mikrofonhoz, hogy mindenki hallja, amikor hozzáteszi – Hülye.

A belga válogatottat egyébként gyakran nevezik „Aranygenerációnak”. Mint a Talk Sport felidézi, 2015 novemberétől 2016 márciusáig, majd 2018 szeptemberétől 2022 márciusáig a FIFA ranglista első helyén álltak. Csak egy a baj: hosszú ideje egyetlen nagy tornán sem jutottak még el a döntőig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
A Rovatból
A portugálok tizenegyesekkel tudták csak megverni Szlovéniát, már 3 negyeddöntő párosítása megvan
A portugálok pénteken Hamburgban a 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciákkal játszanak a negyeddöntőben.


A portugál labdarúgó-válogatott a gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3-0-ra legyőzte Szlovéniát a németországi Európa-bajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.

A portugálok pénteken Hamburgban a 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciákkal játszanak a negyeddöntőben.

Nyolcaddöntő:

Portugália-Szlovénia 0-0, tizenegyesekkel 3-0

A három negyeddöntő:

július 5., péntek:

Spanyolország - Németország, 18.00

Portugália - Franciaország, 21.00

július 6., szombat:

Anglia - Svájc, 18.00

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Egészen a 95. percig vezetett Szlovákia Anglia ellen, aztán jött Bellingham zseniális ollózása
Az egyenlítés után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.


Majdnem hatalmas meglepetés történt az Eb vasárnapi nyolcaddöntőjén: egy elég unalmas meccsen Schranz góljával vezetett Szlovákia, egészen a 95. percig.

Jobb oldali bedobás után Guéhi csúsztatta meg a labdát, amelyet Bellingham 8 méterről, ollózó mozdulattal küldött a bal alsóba.

Ezek után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.

(via MTI, nso.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
A franciák a hajrában egy öngóllal győztek, így Belgium kiesett
A 85. percben egy francia támadás hozta meg végül a továbbjutást. Bár nem saját játékosról ment a kapuba a labda, de végül ez is elég volt a győzelemhez.


A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban.

Az első félidőben meddő volt a franciák mezőfölénye, hiába kísérleteztek sokkal többet, veszélyt sem ők, sem a belgák nem jelentettek ellenfelük kapujára. A fordulást követően már mindkét fél előtt adódtak nagyobb lehetőségek,

a gallok végül egy szerencsés - a jegyzőkönyvbe hivatalosan öngólként bekerült - találattal, a hajrában szerezték meg a vezetést.

A francia együttes pénteken a 21 órakor kezdődő Portugália-Szlovénia párharc továbbjutójával találkozik Hamburgban a nyolc között.

Gólszerző: Vertonghen (85., öngól)

A 85. percben a francia támadás hozta meg végül a továbbjutást. A belga tizenhatosról kijátszott labdát Kanté passzolta vissza, a csereként beállt Kolo Muani pedig a tizenegyesponttól kissé jobbra fordulásból "eltörte" a labdát, amely Vertonghenen irányt változtatva a bal kapufa mellé pörgött.

A 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes francia válogatott és a belga együttes 76. alkalommal találkozott egymással, először 1904 májusában mérkőztek. Az örökmérleg enyhe belga fölényt mutatott a találkozó előtt: 30 győzelem, 19 döntetlen és 26 francia siker, de nagy tornán mind a négy meccsüket Franciaország nyerte. Legutóbb 2021 októberében játszottak egymással: a Nemzetek Ligája torinói elődöntőjében 3-2-re a franciák győztek.

Ezúttal kevés helyzettel és francia mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, mivel egyik fél sem vállalt felesleges kockázatot, sokszor szinte állóháborúvá dermedt a játék. Az első fél óra nem is hozott jelentős lehetőségeket, a szünet előtti negyedórában viszont egyre több volt a jó francia támadás, még ha nagy helyzet ekkor sem alakult ki a gallok előtt. A belgáknak viszont több ízben is csupán felszabadításra futotta az erejükből, többnyire az ő térfelükön zajlott a játék.

A pihenő után már veszélyes helyzetig jutott Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese, ám nem tudott élni azzal, hogy a belgák feljebb tolták védekezésüket. Hetven perc után a támadásait addig rendre rossz átadásokkal elrontó belga együttes is kialakított lehetőséget. A hajrában végül szerencsés találattal szereztek vezetést a franciák, az öngóllal pedig tovább is jutottak. A mérkőzés képét és a francia fölényt jól mutatja, hogy húsz kísérletükkel szemben a belgák mindössze ötször próbálkoztak, a kaput egy francia és két belga lövés találta el.

Belgium 2015 júniusa óta nem tudja legyőzni riválisát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk