SPORT
A Rovatból

Így szurkoltak a magyarok a skótok elleni meccsen vasárnap este - fotók!

Az utolsó pillanatban rúgott gólt Csoboth Kevin, ezzel még van esély a továbbjutásra a 2024-es Eb-n. A szurkolókat fotóztuk.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 24.



Vasárnap este Stuttgartban játszotta harmadik csoportmeccsét a magyar válogatott. A mérkőzés legvégén, az utolsó pillanatban rúgott gólt Csoboth Kevin, ezzel még van esély a továbbjutásra a 2024-es Eb-n.

Fotók a magyar szurkolókról a budapesti Városháza Parkban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Félbeszakadt a német-dán nyolcaddöntő az Európa-bajnokságon egy hatalmas vihar miatt
Óriási villám csapott le a stadion mellet a 36. percben, majd özönvízszerű eső zúdult a pályára.


Szombat este 9 órakor elkezdődött a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság második nyolcaddöntője. A végső győzelemre is esélyes, hazai pályán játszó Németország azzal a Dániával játszik, amelyik a jelek szerint nem ijedt meg a tehertől, és egyelőre több helyzetet is ki tudtak alakítani.

35 perc játék után – egy német támadás előkészítésekor – azonban akkora vihar kerekedett, hogy Michael Oliver játékvezető félbeszakította a meccset, miután a közelben csapott le egy villám, hatalmas dörgés mellett. Néhány perc múlva özönvízszerű eső öntötte el a pályát, a tetőről néhol 30 méteres vízesés formájában szakad le a víz.

A szurkolókat láthatóan nem zavarja a kényszerszünet, főleg a dánok azok, akik az eső ellenére is remekül elszórakoztatják magukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
A Rovatból
Németország megverte a nagyot küzdő Dániát, negyeddöntőbe jutottak a házigazdák
A dánok a vezető gólt is megszerezhették volna, ha nincs egy egycentis les. A mérkőzés 25 percet állt egy hatalmas vihar miatt.


Toronymagas esélyes volt a szombat esti német-dán meccsen a hazai pályán játszó Németország, de végül a dánok egészen szépen küzdöttek. Az első félidőben több helyzetet is ki tudtak alakítani, majd a 36. percben a bíró kénytelen volt kényszerszünetet elrendelni, mert hatalmas vihar érkezett. Egy villám közvetlenül a stadion mellett csapott le, majd felhőszakadás kezdődött. A játék végül nagyjából 25 perc szünet után folytatódott.

A félidőre 0-0-val fordultak a csapatok, majd a második játékrészt is váratlanul erősen kezdték a dánok. Gólt is lőttek, de Andersen találatát a bíró nem adta meg, mert lesen volt – nagyjából egy centiméterrel.

A 52. percben aztán a németek szerezték meg a vezető gólt, 11-esből: Andersen ezúttal a 16-oson belül kezezett, a büntetőt pedig Havertz értékesítette.

Dánia ezután sem tört meg, de az irányítást inkább a németek vették át. Végül a 67. percben fordult a meccs menete, amikor Musiala magabiztos góllal nyugtatta meg a hazai közönséget. A meccs végén Füllkrug egy harmadik gólt is rúgott, amit azonban a bíró les miatt nem adott meg, így a vége maradt 2-0 a németeknek.

A rendező ország a negyeddöntőben a grúz-spanyol meccs nyertesével játszik majd.

A nap során korábban a remeklő Svájc szintén 2-0-ra verte meg a nagyon gyengén játszó címvédő Olaszországot.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Bombameglepetés az Eb-n: Svájc kiejtette Olaszországot, véget ért a torna a címvédőknek
Az egész meccsen magabiztosabban játszott az alpesi ország, az Azurrók semmilyen ellenszert nem tudtak találni ellenük.


2-0 arányban legyőzte Svájc válogatottja az olasz csapatot, így a 2021-ben rendezett torna bajnoka búcsúzik az Európa-bajnokság küzdelmeitől.

A meccset az esélytelenebbnek számító Svájc kezdte erőteljesebben, az övék volt az első komolyabb helyzet is a 24. percben. Végül a 37. percben szerezték meg a vezetést.

A második félidőre sem tudott ellenszert az olasz tizenegy a svájciak támadása ellen: Varga már a 26. másodpercben hatalmas gólt lőtt a bal felsőben.

Mivel az Azurrók a továbbiakban is tanácstalanok maradtak, a meccset egyértelműen Svájc uralta. Igaz, az 52. percben majdnem pórul jártak, amikor Fabian Schär fejjel védekezése a saját kapufájukra pattant szerencséjükre kifelé.

Szinte hihetetlen, de az első olasz, kaput eltaláló lövésre egészen a 73. percig kellett várni, de Mateo Retegui labdáját könnyen fogta Sommer kapus.

A 83. percben kis híján Svájc szerzett még egy gólt: Steven Zuber labdája nem sokkal gurult el a kapu előtt, érkező híjén pedig maradt a 2-0.

Ami egyben a végeredmény is lett, ami azt jelenti, hogy Svájc várhatja, hogy a vasárnapi Anglia-Szlovákia mérkőzés melyik csapatával találkozik egy hét műlva, július 6-án, szombaton.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Rossi fia üzent az Eb-kiesés után: A jövő nagy dolgokat tartogat számotokra! Neked, apa és a válogatott minden játékosának
Simone Rossi szerint most nagy a csalódás, de az ilyen helyzetekből származnak a legfontosabb tanulságok.


Apjának és a magyar válogatottnak üzent az Instagramon Marco Rossi fia, vette észre a Sportal.

A Magyarországon vízilabdázó Simone Rossi a válogatott Eb-búcsúja kapcsán írta le gondolatait:

„Ennek a képnek kell megmaradnia az Európa-bajnokságról! Itt születnek újjá álmaink és reményeink, ez az a pont, ahonnan újra kell kezdeni. Fárasztó és nehéz út volt, hosszú távon láthatjuk az eredményeket és a javulást. Sajnos nem a legjobban érkeztetek erre a tornára, és kegyetlen jelenetek is voltak, az viszont öröm, amit adtatok nekünk, kitörölhetetlenül megmarad az emlékezetünkben. Végülis ez a futball. Mindenkit egyesít az érzelmeken keresztül!

A legnagyobb csalódásokból származnak a legfontosabb tanulságok. A csalódás nagy, de csak azért, mert mindannyiunkban élt a remény, biztos vagyok benne, hogy a jövő nagy dolgokat tartogat számotokra! Neked, apa és a válogatott minden játékosának”

– írta Simone Rossi.


Link másolása
KÖVESS MINKET: