SPORT
A Rovatból

Geszti Péter is lekéste a magyar-skót meccset: hervasztó volt, hogy változunk át homo sapiensekből üvöltő hordává

Geszti a végére már nem azért aggódott, hogy nem érnek oda, hanem hogy lincselést rendeznek-e a csalódott drukkerek. Elmesélte, miért döntött úgy, inkább nem is indul el a késésben lévő géppel.


Lincshangulat volt Ferihegyen vasárnap este: a Eurowings stuttgarti járata csak hatalmas késéssel tudott elindulni, ami miatt 100-150 magyar szurkoló késte le a magyar-skót meccset. Közöttük volt Geszti Péter is, aki a Facebook-on írta meg a horror-kalandot:

„Rajta voltam. A gépen, ami nem ért oda. Legalábbis velem. Mert leszálltam róla.”

Geszti szerint „mindannyiukban megugrott a stressz, amikor kiderült, hogy az eredetileg 16.15-re tervezett indulás még későbbre, 18.55-re módosult”, de a beszállás még így is viszonylag nyugodtan ment, noha már ekkor elkezdtek beszólogatni a lassabb, idősebb utasoknak a drukkerek.

„Amikor mindenki elfoglalta a helyét - minden szék foglalt volt -, mégsem csukta be a személyzet az ajtókat, mert zavar támadt, a gép végéből 5-6 ember jött vissza előre, és látszott, hogy valami nem stimmel. Innentől egy rémálommal felérő valóságshow indult”

– folytatja a posztban Geszti. A helyzeten szerinte rontott, hogy hosszú percekig nem lehetett tudni, mi a probléma.

„A mellettem ülő idős német hölgy reszketni kezdett, ahogy egyre többen kezdtek káromkodni hangosan, egy számára érthetetlen nyelven. [...] Repkedtek az egyesült szitokszavak: a jó öreg rasszizmus-homofóbia páros pogózott hőbörögve a széksorok fölött, miközben az elöl tipródó külföldiek (japán és német nők) egyre ijedtebben próbáltak rendezni valamilyen számunkra még ismeretlen problémát a személyzettel. Igazából nem is az volt már aggasztó, hogy nem érek oda a meccsre, hanem az, hogy mi lesz ebből az egészből, bunyó vagy egyenesen lincselés. Hervasztó volt érzékelni, hogy változunk át homo sapiensekből üvöltő hordává. Azt éreztem, hogy nem akarok itt lenni. És lassan a meccsen sem. Fapados járat, fapados ügymenet, fapados reakciók, fapados élet.”

Mint a zenész írja, végül olyan borzasztó helyzet alakult ki, hogy ő úgy döntött, inkább leszáll a gépről.

„A mögöttem ülő piás trió idővel agresszívbe kapcsolt, ami felfűtötte az előttem és mellettem ülő férfiakat is, ezért először a légiutas-kísérő, aztán a másodpilóta, majd a kapitány ugrott oda, és rivallott rá a hangadókra, hogy szálljanak le a gépről. Közben végre bemondták, hogy probléma van az utaslistával és hat csomagnak nincs gazdája a repülőn. Nabakker! Felhördült a kabin népe. Páran vörös fejjel, sziszegve és fenyegetődzve leviharzottak a gépről, közben megjött a reptéri rendőrség, és a fejem fölött igazoltatni kezdte a piros-fehér-zöldre mázolt arcú fiúkat, akik hirtelen elcsendesedtek. Káosz kapitányság. Hogy kerülök én ide? Egyértelmű volt, hogy azok, akiknél elszakadt a cérna, és leszálltak, jól kiszúrhatnak a gépen maradókkal, mert innentől szinte lehetetlen követni, hogy kik szálltak le, melyik székről, és az utaslista szétesik, mint jenga a földrengéskor. Anélkül pedig nincs felszállás. A kegyelemdöfést az adta meg, amikor bemondták, hogy minden utasnak le kell szállni, akinek csomagja van a rakodótérben. Vagy ötvenen indultak kifelé, nyilván azok a külföldiek, akik nem a magyar meccsre mentek. Odakínlódtam magam az elkínzott arcú steward sráchoz, akit épphogy csak le nem köptek még, és csendesen megkérdeztem, hogy ez mennyi időt vehet igénybe? 50 perc. Visszamásztam a hátizsákomért. Eljött az ideje, hogy hazamenjek.”

A posztját végül ezzel zárja:

„Ahogy mondják: a futball a világ legfontosabb semmisége - mi most »csak« ennek egy meccséről maradtunk le, mégis gyilkos indulatok szöktek szárba. Mi lesz, ha egyszer nem lesz áram, kenyér, benzin, vagy kifogynak a vízkészletek? Ki fog minket megmenteni magunktól? Erről a bolygóról nem tudunk leszállni...”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Félbeszakadt a német-dán nyolcaddöntő az Európa-bajnokságon egy hatalmas vihar miatt
Óriási villám csapott le a stadion mellet a 36. percben, majd özönvízszerű eső zúdult a pályára.


Szombat este 9 órakor elkezdődött a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság második nyolcaddöntője. A végső győzelemre is esélyes, hazai pályán játszó Németország azzal a Dániával játszik, amelyik a jelek szerint nem ijedt meg a tehertől, és egyelőre több helyzetet is ki tudtak alakítani.

35 perc játék után – egy német támadás előkészítésekor – azonban akkora vihar kerekedett, hogy Michael Oliver játékvezető félbeszakította a meccset, miután a közelben csapott le egy villám, hatalmas dörgés mellett. Néhány perc múlva özönvízszerű eső öntötte el a pályát, a tetőről néhol 30 méteres vízesés formájában szakad le a víz.

A szurkolókat láthatóan nem zavarja a kényszerszünet, főleg a dánok azok, akik az eső ellenére is remekül elszórakoztatják magukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
A Rovatból
Németország megverte a nagyot küzdő Dániát, negyeddöntőbe jutottak a házigazdák
A dánok a vezető gólt is megszerezhették volna, ha nincs egy egycentis les. A mérkőzés 25 percet állt egy hatalmas vihar miatt.


Toronymagas esélyes volt a szombat esti német-dán meccsen a hazai pályán játszó Németország, de végül a dánok egészen szépen küzdöttek. Az első félidőben több helyzetet is ki tudtak alakítani, majd a 36. percben a bíró kénytelen volt kényszerszünetet elrendelni, mert hatalmas vihar érkezett. Egy villám közvetlenül a stadion mellett csapott le, majd felhőszakadás kezdődött. A játék végül nagyjából 25 perc szünet után folytatódott.

A félidőre 0-0-val fordultak a csapatok, majd a második játékrészt is váratlanul erősen kezdték a dánok. Gólt is lőttek, de Andersen találatát a bíró nem adta meg, mert lesen volt – nagyjából egy centiméterrel.

A 52. percben aztán a németek szerezték meg a vezető gólt, 11-esből: Andersen ezúttal a 16-oson belül kezezett, a büntetőt pedig Havertz értékesítette.

Dánia ezután sem tört meg, de az irányítást inkább a németek vették át. Végül a 67. percben fordult a meccs menete, amikor Musiala magabiztos góllal nyugtatta meg a hazai közönséget. A meccs végén Füllkrug egy harmadik gólt is rúgott, amit azonban a bíró les miatt nem adott meg, így a vége maradt 2-0 a németeknek.

A rendező ország a negyeddöntőben a grúz-spanyol meccs nyertesével játszik majd.

A nap során korábban a remeklő Svájc szintén 2-0-ra verte meg a nagyon gyengén játszó címvédő Olaszországot.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Egészen a 95. percig vezetett Szlovákia Anglia ellen, aztán jött Bellingham zseniális ollózása
Az egyenlítés után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.


Majdnem hatalmas meglepetés történt az Eb vasárnapi nyolcaddöntőjén: egy elég unalmas meccsen Schranz góljával vezetett Szlovákia, egészen a 95. percig.

Jobb oldali bedobás után Guéhi csúsztatta meg a labdát, amelyet Bellingham 8 méterről, ollózó mozdulattal küldött a bal alsóba.

Ezek után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.

(via MTI, nso.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Nem jól indult, de a spanyolok végül gálázva verték Grúziát
A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.


A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Grúzia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Grúzia szerzett vezetést.

A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.

A spanyol válogatott a negyeddöntőben a házigazda németekkel találkozik.

Spanyolország-Grúzia 4-1 (1-1)

-------------------------------

Köln, 42 233 néző, v.: François Letexier (francia)

gólszerzők: Rodri (39.), Ruiz (51.), Williams (75.), Olmo (83.), illetve Le Normand (18., öngól)

sárga lapok: Morata (44.), Davitasvili (71.)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk