HÍREK

Döntött a kormány! Nem lesz nyugdíjemelés évközben

Az évközi kiegészítő emelést sürgető levelet még április 17-én küldték el, most kaptak rá választ.


Nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a törvényben is előírt, a valós inflációhoz igazított, novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása – tájékoztatta a Népszavát a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke.

A magas infláció miatt az évközi kiegészítő emelést sürgető levelet még április 17-én küldték el Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek, amire Banai Péter Benő, az államháztartásért felelős államtitkár válaszolt.

Banai szerint a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok azon kérését, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal.

Pedig a szakértő szerint indokolt lenne további 1,2, és 0,3, vagyis az idei 3 százalékkal számolva összesen 4,5 százalékos emelés is, ugyanis idén az infláció már elvitte a januári nyugdíjemelést, sőt a 13. havi ellátást is.

Juhász László, a NYUSZET elnöke azt is elárulta a lapnak, hogy kérték a kormánytól, hogy az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt a 150 ezer forintnál kevesebb ellátásból élők kaphassanak egy egyszeri támogatást, de erre is elutasító választ kaptak.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Itt vannak a legfrissebb számok: ennyire mérték Magyar Péter pártját a biztos szavazók körében
Magyar Péter osztotta meg az Idea Intézet június végén készült felmérésének a főbb számait. A Tisza Párt alelnöke büszke az eredményre.


Úgy látszik, meglett az eredménye a Tisza Párt tavaszi országjárásának: Magyar Péter a közösségi oldalán közölte, hogy milyen jól állnak a legfrissebb mérések szerint.

„Egész jól nézünk ki a legfrissebb kutatásban”

- írta Magyar a posztjában.

„Ahhoz képest főleg, hogy az utóbbi három hónapban a 36 éves állampárt mindent bevetett: propaganda, 20 milliárdos kampányköltés, titkosszolgálat, Kubatov-lista, háborús uszítás.

A TISZA Párt ehhez képest érdemi költés és helyi jelöltek nélkül, párt szervezet és média hiányában ért el világraszóló eredményt. Köszönhetően nektek!”

- tette hozzá a politikus.

A bejegyzése alapján az idézett számok az Idea Intézet felméréséből származnak, ami június 19 és 27 között készült.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Nem egyemberes show volt Magyar Péter tavaszi kampánya: ők segítettek neki elérni a 30 százalékot
A két kulcsember közül az egyik a startupok világából érkezett, míg a másik Magyar Péter asszisztense és sajtósa.


Két kulcsember segítette Magyar Péter és a Tisza Párt tavaszi kampányát és országjárását, egyikük a startupok világából érkezett és a háttérben maradna, másikuk Magyar Péter személyi asszisztense és sajtósa – írja a 444.hu. A lap szerint Magyar Péter országjárása nem volt egyszemélyes show, rengeteg háttérmunka állt mögötte.

A 444 információi szerint Farkas Dezső és Seprenyi Anita voltak Magyar Péter két fontos segítői a háttérben. Seprenyi Magyar személyi asszisztenseként lett ismert, Farkas pedig teljesen a háttérben maradt.

A lap részletesen bemutatja kettőjük karrierjét, ami a Világgazdasági Fórum fiatal vezetőknek szóló nemzetközi szervezetében találkozik.

Farkas Dezső nevét a Tisza Párt sehol nem tünteti fel, a vállalkozói szférából érkezett, és kapcsolatba hozható Demszky Gábor volt főpolgármester tanácsadójával, Mesterházy Ernővel. Seprenyi Anita hivatalosan is Magyar személyi asszisztense és sajtósa május óta, ezt a posztot Magyar Mártontól, Magyar Péter testvérétől vette át. Gyakran látni Magyar Péter mellett, és virtuális eseményeken is részt vesz vele.

Magyar Péter korábban azt nyilatkozta a kampányáról, hogy „jelenleg ez egy one man show, és operatív segítségem van”, és a választás után kezdik majd építeni a pártot.

A nyilvánosságban kevesen szerepeltek a Tisza Pártból, de a kezdetektől ott van a színpadon Nagy Ervin színművész, Rost Andrea operaénekes és Péter Petra, a Manna FM műsorvezetője.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„A legkorruptabb még lehet” – Magyar Péter saját oldalán szállt bele Orbán Viktorba
A tiszás politikus keményen beszólt a miniszterelnöknek, akinek formálódó EP-szövetségéből nem kért a lengyel választást korábban elbukó Jog és Igazságosság Párt.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 04.



Orbán Viktor kijevi útjáról szóló videója alatt szállt bele a miniszterelnökbe Magyar Péter, vette észre a Blikk.

„Hallom, a régi lengyel barátok sem kértek ebből az összetákolt szocialista, liberális, szélsőjobbos, korrupción alapuló frakcióból... Ha nem is lesz a legnagyobb jobboldali frakció, a legkorruptabb még lehet”

– írta a politikus, aki pártjával nemrég csatlakozhatott a legnagyobb EP-frakcióhoz, az Európai Néppárthoz, melynek tagja volt korábban a Fidesz is.

Magyar a kommentben arra utalt, hogy Orbán még vasárnap jelentette be egy új európai pártszövetség létrejöttét. A Patrióták Európáért szándékai szerint rövidesen a legnagyobb jobboldali tömörülés lehet az Európai Parlamentben, azonban a magyar kormányfő várakozásai ellenére a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) nem csatlakozott az új szövetséghez, hanem maradt a Giorgia Melonihoz köthető Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetségében (ECR).

Nem zárható ki azonban, hogy a francia választások második fordulója után Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése is csatlakozik Orbánékhoz, ami az Identitás és Demokrácia (ID) frakció további gyengüléséhez vezethet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Cseh Katalin megkérte a megafonosokat, hogy töröljék a lába közé bezoomolós videót
A momentumos politikus nem jogi érvekkel támasztja alá a kérést posztjában, hanem az alapvető emberi minimumra hivatkozik.


Több megafonos oldalán megjelent egy videó szerdán, amiben bezoomoltak Cseh Katalin lába közé. A politikus csütörtökön egy posztban arra kérte őket, hogy „töröljék ezt a videót, és kérjenek bocsánatot. Nem jogi érvekre alapozva teszem ezt, hanem az alapvető emberi minimumra hivatkozva, a normális társadalmi együttélés szabályainak szellemében”.

A Media1 tegnapi cikkében azt írta: a megafonos Trombitás Kristóf videójában úgy fogalmazott, hogy a momentumos politikus a választási siker érdekében még „muffot is villantott”, illetve Sharon Stone-t játszott.

„Amikor kijött ez a videó, akkor többen biztattak arra, hogy tegyek feljelentést, tereljem jogi útra az ügyet. Ezt nem fogom megtenni, mert őszintén szólva semmi kedvem ahhoz, hogy a tisztelt bíróság hosszasan elemezgesse azt, hogy a közszereplőknek vajon kötelességük-e tűrni, hogy a szoknyájuk alá közelítsenek be az őket kritizáló ellenoldali szószólók, hogy a fehérneműjüket fotózgassák.

Én tényleg nem tudom elképzelni azt, hogy pártállástól teljesen függetlenül bárki is normálisnak tekintse azt, hogy a nyilvánosság elé álló nőknek a munkakörük része legyen az ilyen jellegű, méltatlan, zaklató, traumatizáló abúzus. Itt nem a törvény betűjének kell visszatartó erővel bírniuk, hanem az alapvető humánumnak”

– írta Cseh Katalin mai posztjában.

Szerinte az olyan videók, mint amik most róla készültek, nem csupán a politizáló nőknek elképesztően károsak, hanem a társadalom egészének is.

„Normalizálják azt az online abúzust, amitől fiatal lányok tömegei szenvednek, legitimálják azt a tragikusan elterjedt gyakorlatot, amikor férfiak az exeikről terjesztenek manipulált, vagy beleegyezés nélkül készült intim képeket. Azt a hatást keltik, hogy ha valaki egy nőt kritizálni akar, akkor elfogadható az, hogy ezt a külsejének gyalázásával, vagy az emberi méltóságának aláásásán keresztül tegye”

– tette hozzá Cseh Katalin.

A politikus teljes posztját itt lehet elolvasni:

Link másolása
KÖVESS MINKET: