SPORT
A Rovatból

16 év után visszatért a Red Bull Ládaderbi Budapestre - fotók!

Ennyi időt követően visszatér az egyik legőrültebb Red Bull esemény, amelyen saját meghajtású, házi készítésű kocsik mérkőznek meg egymással.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 30.



Június utolsó napján visszatért a Ládaderbi, a rendezvény, ami legutóbb 2008-ban járt Magyarországon.

Aki akkor ellátogatott a Citadellára, még biztosan emlékszik a mezőny gördülő koporsójára, vagy az egyik csapat performanszában megidézett esküvőre, mely során két szarvasmarhát adtak össze.

Ennyi időt követően visszatér az egyik legőrültebb Red Bull esemény, amelyen saját meghajtású, házi készítésű kocsik mérkőznek meg egymással.

Fotóink a helyszínről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Lehülyézte az őt kérdező újságírót a belga csapatkapitány, miután öngóllal kapott ki a csapata
De Bruyne rosszul fogadta, hogy emlékeztették rá: „Aranygenerációnak” szokták nevezni az övét. Videó is készült a kínos sajtótájékoztatóról.


Miután öngóllal kapott ki a belga válogatott a franciáktól az Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Belgium kapitánya, Kevin De Bruyne egy sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire. Eközben De Bruyne kissé feszült volt, legalábbis a @JS_Gron nevű X-fiókon megosztott videó alapján.

A sajtótájékoztató ugyanis azzal ért véget, hogy a focista lehülyézett egy riportert.

Kettejük párbeszéde így hangzott:

– Nehéz, hogy az „Aranygeneráció” nem jutott el a döntőig?

– Mi az az Aranygeneráció?

– Az öné.

– Az öné? És Franciaország, Anglia, Spanyolország és Németország nem Aranygeneráció? Rendben, köszönöm – De Bruyne itt már elindult, de még elég közel volt a mikrofonhoz, hogy mindenki hallja, amikor hozzáteszi – Hülye.

A belga válogatottat egyébként gyakran nevezik „Aranygenerációnak”. Mint a Talk Sport felidézi, 2015 novemberétől 2016 márciusáig, majd 2018 szeptemberétől 2022 márciusáig a FIFA ranglista első helyén álltak. Csak egy a baj: hosszú ideje egyetlen nagy tornán sem jutottak még el a döntőig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
A Rovatból
A portugálok tizenegyesekkel tudták csak megverni Szlovéniát, már 3 negyeddöntő párosítása megvan
A portugálok pénteken Hamburgban a 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciákkal játszanak a negyeddöntőben.


A portugál labdarúgó-válogatott a gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3-0-ra legyőzte Szlovéniát a németországi Európa-bajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.

A portugálok pénteken Hamburgban a 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciákkal játszanak a negyeddöntőben.

Nyolcaddöntő:

Portugália-Szlovénia 0-0, tizenegyesekkel 3-0

A három negyeddöntő:

július 5., péntek:

Spanyolország - Németország, 18.00

Portugália - Franciaország, 21.00

július 6., szombat:

Anglia - Svájc, 18.00

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Egészen a 95. percig vezetett Szlovákia Anglia ellen, aztán jött Bellingham zseniális ollózása
Az egyenlítés után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.


Majdnem hatalmas meglepetés történt az Eb vasárnapi nyolcaddöntőjén: egy elég unalmas meccsen Schranz góljával vezetett Szlovákia, egészen a 95. percig.

Jobb oldali bedobás után Guéhi csúsztatta meg a labdát, amelyet Bellingham 8 méterről, ollózó mozdulattal küldött a bal alsóba.

Ezek után a hosszabbítás első percében Harry Kane rögtön fejelt egy gólt, így Anglia megfordította a mérkőzést, és bejutott a legjobb 8 közé a németországi Európa-bajnokságon.

(via MTI, nso.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
A franciák a hajrában egy öngóllal győztek, így Belgium kiesett
A 85. percben egy francia támadás hozta meg végül a továbbjutást. Bár nem saját játékosról ment a kapuba a labda, de végül ez is elég volt a győzelemhez.


A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban.

Az első félidőben meddő volt a franciák mezőfölénye, hiába kísérleteztek sokkal többet, veszélyt sem ők, sem a belgák nem jelentettek ellenfelük kapujára. A fordulást követően már mindkét fél előtt adódtak nagyobb lehetőségek,

a gallok végül egy szerencsés - a jegyzőkönyvbe hivatalosan öngólként bekerült - találattal, a hajrában szerezték meg a vezetést.

A francia együttes pénteken a 21 órakor kezdődő Portugália-Szlovénia párharc továbbjutójával találkozik Hamburgban a nyolc között.

Gólszerző: Vertonghen (85., öngól)

A 85. percben a francia támadás hozta meg végül a továbbjutást. A belga tizenhatosról kijátszott labdát Kanté passzolta vissza, a csereként beállt Kolo Muani pedig a tizenegyesponttól kissé jobbra fordulásból "eltörte" a labdát, amely Vertonghenen irányt változtatva a bal kapufa mellé pörgött.

A 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes francia válogatott és a belga együttes 76. alkalommal találkozott egymással, először 1904 májusában mérkőztek. Az örökmérleg enyhe belga fölényt mutatott a találkozó előtt: 30 győzelem, 19 döntetlen és 26 francia siker, de nagy tornán mind a négy meccsüket Franciaország nyerte. Legutóbb 2021 októberében játszottak egymással: a Nemzetek Ligája torinói elődöntőjében 3-2-re a franciák győztek.

Ezúttal kevés helyzettel és francia mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, mivel egyik fél sem vállalt felesleges kockázatot, sokszor szinte állóháborúvá dermedt a játék. Az első fél óra nem is hozott jelentős lehetőségeket, a szünet előtti negyedórában viszont egyre több volt a jó francia támadás, még ha nagy helyzet ekkor sem alakult ki a gallok előtt. A belgáknak viszont több ízben is csupán felszabadításra futotta az erejükből, többnyire az ő térfelükön zajlott a játék.

A pihenő után már veszélyes helyzetig jutott Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese, ám nem tudott élni azzal, hogy a belgák feljebb tolták védekezésüket. Hetven perc után a támadásait addig rendre rossz átadásokkal elrontó belga együttes is kialakított lehetőséget. A hajrában végül szerencsés találattal szereztek vezetést a franciák, az öngóllal pedig tovább is jutottak. A mérkőzés képét és a francia fölényt jól mutatja, hogy húsz kísérletükkel szemben a belgák mindössze ötször próbálkoztak, a kaput egy francia és két belga lövés találta el.

Belgium 2015 júniusa óta nem tudja legyőzni riválisát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk