Húsmennyország a Balatonon - Teszteltük a Lavender Teraszt
Nem tudom, hogy mennyire illik óriási, nyers húsokkal indítani egy cikket, de ebben az esetben egyszerűen nem tehetek mást. Ugye értitek? Ugye képen keresztül is átjön?
Ami Balatonvilágoson megy, az számomra szinte felfoghatatlan. Extrémen szívélyes vendéglátás, és olyan magas minőségű étkeztetés, amiért a főváros sok kerülete is megállás nélkül könyörög még.
Belépsz a cuki, levendulás étterembe, és azt mondod, hogy: ok, ez még bármi lehet. Aztán kikísérnek az udvarba, ahol egy pizzakemence áll a koi pontyokkal teli tó mellett, és akkor már tudod, hogy itt bizony a tulajdonos nem szórakozik, szíve lelek benne van az egészben, és nemsokára csodás dolgot fogsz kóstolni.




Beszélgettünk picit és kiderült, hogy ők a klasszikus "vendégből lett vendéglátósok", és talán ezért is érzik annyira, hogy mire vágyik az ide betérő: Méretes adagokra, hozzáértő személyzetre és jó minőségű ételre. Ezek tehát az alapok.
Van, ami azért van étlapon, mert például a gyerekeseknek arra van szükségük, és van, ami a tulajok szerelme. A jó pizzát és a szuperextratop minőségű húst egyszerűen ők akarták megszerettetni a helyiekkel, és ebben a formában szerencsére tényleg nehéz ellenállni nekik. (Ráadásul Budapestről is csak egy óra eljutni hozzájuk, így hát nekünk sincs kifogás.)
Én mondjuk már az előételes tálon is bekönnyeztem. Gondolom mondanom sem kell, hogy helyi alapanyagok, hogy tökéletes ízek, és hogy a kétszemélyes tál akár négynek is elmegy.




Az egyik legkedvesebb rész, hogy amikor kihozzák a pizzát, egy olyan példányt kapunk, amin az egyikünk szerint túl sok a sajt. (Szerintem nincs olyan hogy túl sok sajt. A sajt akkor jó, ha több, és akkor a legjobb, ha még több.) Aztán miután ezt szóvá tesszük, kiderül, hogy az olasz pizzamester ezt baromira nem így tanította, csak a szakács, aki most bent van, gondolta, hogy kedves vendégek jöttek, így extrasajtosat készített. Értitek ezt? Az egyetlen dolog amit elrontottak (szerintem ugye ezt sem), az azért történt, mert valaki extra figyelmes és extra kedves akart lenni. Annyira imádom ezt!
És akkor jöjjön a csajos sírás, hogy ugye én nem szeretem a húsokat úgy annyira, mert a steak olyan fiús...
ÁLLJ!
Srácok, nézzetek rá ezekre a darabokra, és olvassátok át az étlapot!
Csajok, itt kell kipróbálni a nagy húsokat! Oda meg vissza lesztek! Van az a minőség, ami felett fejet hajtunk. És ez az!




Férfivélemény:
A wagyu marha neve már viszonylag nálunk is ismerősen csenghet, hiszen a Kobe mellett a világ legjobb marhahúsaként tartják számon, és egyre nő a luxi húsok iránti kereslet az országban. Ennek oka valahol ott lehet, hogy a steak nem igazán volt nemzeti étel a rendsszerváltás előtt, így igazából olyan 20 éve gerjedünk a gigászi szaftos marhadarabokra. Ez az idő pont elég volt ahhoz, hogy megunjuk a silány minőségű, vagy a rommá járatott húsokat, és kezdünk a legendák felé kukucskálni. (Jó példa volt erre, amikor a Burger King egy egész országgal megismertette az Angust.)
A wagyu egy japán fajta, aminek húsa elképesztõen márványos. Vékony de sűrű zsírszövetek hálózzák be, amik már egészen alacsony hőfokon olvadnak, így a hús szokatlanul egységesen "egybe marad". Omlós és extraszaftos, ha jó kezekbe kerül.
Amikor a Lavender Teraszon összekóstoltuk több más bajnok steakkel, arra gondoltunk, hogy bárcsak ne a wagyu ízlene a legjobban, mert az olyan snassz, hogy a legjobb jön be, meg különben is , drága egy hobbi lenne. Sajnos azonban mindent vert.
A wagyu világbajnok, ahogy a Lavender is az a maga nemében, hiszen ilyen húsokat fix hogy nem eszel máshol a Balaton parton.
És ha eddig nem győztünk meg betűkkel, van mozgóképünk is róla! Aztán most már indulás kóstolni!
Lavender Terasz
Balatonvilágos, Dózsa György út 75.
NYITVA TARTÁS
Vasárnap - Csütörtök : 11:00 - 21:00
Péntek - Szombat: 11:00 - 22:00
ELÉRHETŐSÉGEK
+36 88 480 870








