HÍREK

Varga Judit vallomása: Nem tudom, hogy mire gondoltam akkor, amikor azt mondtam, hogy Polt Péter nem ura a helyzetnek

Nem tudja, hogy mire gondolt, amikor azt mondta, hogy Polt Péter nem ura a helyzetnek. Állítólag mindig ráhagyta a férjére, amit Polttal kapcsolatban mondott.


Mint mi is megírtuk, csütörtök délelőtt sajtótájékoztatós tartott a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Péter hangfelvétele miatt indított eljárásról.

A sajtótájékoztatón közölték, hogy Magyar egyik állítása sem állja meg a helyét,

az ügyészség szerint kapcsolat Rogán és Schadl között, az iratokat nem manipulálták, és Völner Pált sem értesítették a megfigyeléséről.

A sajtótájékoztatón felolvasták Varga Judit volt igazságügyi miniszter vonatkozó kijelentéseit is, amik a kihallgatás során hangzottak el:

„Nem tudom, hogy mire gondoltam akkor, amikor azt mondtam, hogy Polt Péter nem ura a helyzetnek.

Nem értettem azt sem, hogy lehet, hogy az iratokat szétszórják a sajtónak. A férjem rendszeresen gyalázta a legfőbb ügyészt, de én mindig ráhagytam, amit vele kapcsolatban mondott. Nem tudom, hogy ebben a lelki állapotban miért mondtam.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Megvan, hogy ki lehet a demokraták új elnökjelöltje Joe Biden helyett
A jelenlegi alelnök lehet a befutó, ha Joe Biden mégsem indul novemberben. Kamala Harris mellett több név is felmerült állítólag, de az alelnök a legnagyobb favorit.


Kamala Harris jelenlegi alelnök lehet a legvalószínűbb jelöltje a Demokrata Pártnak, ha mégsem Joe Bident indítják a novemberi elnökválasztáson, írja a Reuters a Fehér Házból és a Demokrata Nemzeti Bizottságból származó információkra hivatkozva. A hivatalban lévő elnök újraindulás körül azután merültek fel aggályok, hogy az első elnökjelölti vitán csalódást keltett a 81 éves Biden szereplése.

Kamala Harris (fotó: Kevin Dietsch/Getty Images)

Péntek hajnalban rendezték az első amerikai elnökjelölti vitát a CNN szervezésében, ahol Joe Biden és Donald Trump az abortusz, az adópolitika és a Capitolium ostroma témaköreiben vitáztak. Biden egy ponton Amerika történetének legrosszabb elnökének nevezte elődjét, Trumpot, de a vita elsősorban a hivatalban lévő elnök gyenge szereplése miatt maradt emlékezetes, amely aggodalmat keltett a demokraták körében.

A lap információi szerint több prominens demokrata politikus is felmerült Biden lehetséges utódjaként, köztük Gavin Newsom kaliforniai, Gretchen Whitmer michigani és Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzók.

Azonban Harris kiemelkedő jelöltnek számít. Amennyiben ő venné át Biden helyét az elnökválasztáson, a demokrata párt új elnökjelöltjeként Kamala Harris örökölné a Biden-kampány már meglévő pénzügyi és infrastrukturális bázisát is.

A Reuters információit hét magas rangú tisztviselő is megerősítette.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Eltűnt egy tengeri viharban öt magyar kajakos, friss híreket közölt róluk a helyi rendőrség
Az ötödik kajakost a nagy hullámok és az erős tengeráramlatok a nyílt tenger felé sodorták. A keresést egész éjjel folytatták.


Megtalálták az ötödik magyar kajakost is, aki a viharban tűnt el a tengeren Horvátországban, Rab szigeténél, közölte szerdán a rendőrség.

A rijekai rendőrség kedden este kapott bejelentést arról, hogy öt magyar állampolgár eltűnt a viharos időjárásban, miközben kajakoztak. A partiőrség azonnal megkezdte a keresést.

Alig egy órán belül kettőjüket a tengerben, kettőjüket pedig Goli szigetén találták meg. Az ötödik kajakost azonban a nagy hullámok és az erős tengeráramlatok a nyílt tenger felé sodorták.

A keresést egész éjjel folytatták, míg végül szerdán hajnalban, Goli szigeténél, a Rta Markonj öbölben megtalálták őt is sértetlenül.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy az ilyen események elkerülése érdekében fontos figyelni az időjárás-előrejelzéseket. Erős szél vagy kedvezőtlen időjárás esetén pedig nem ajánlott tengerre menni, mert a helyzet gyorsan változhat, és súlyos, akár végzetes következményekkel is járhat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Eldőlt, hogy Orbán helyett Melonit választották a lengyelek
Az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége megtartotta alakuló ülését. A lengyel PiS marad ebben az EP-frakcióban.


Megtartotta alakuló ülését az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége (ECR) az Európai Parlamentben szerdán, írja a hvg.hu. Az ECR jelenleg a harmadik legnagyobb frakció az EP-ben 83 képviselővel, jelentős különbséggel lemaradva a második helyen álló Szociáldemokraták és az első helyen álló Európai Néppárt mögött.

A csoport létszáma növekedett az előző ötéves parlamenti ciklushoz képest. A frakció vezető ereje továbbra is a lengyel Jog és Igazságosság (PiS), valamint az Olasz Testvérek, Giorgia Meloni pártja.

A frakció jövőjével kapcsolatban jelentős találgatások merültek fel, különösen Orbán Viktor vasárnapi bejelentése után, miszerint a cseh ANO párt és az osztrák Szabadságpárt részvételével új politikai csoportot hoznak létre Patrióták néven. A spekulációk szerint számos kisebb párt mellett szó volt arról, hogy

esetleg a PiS is csatlakozhat Orbánékhoz, ami jelentősen meggyengítette volna Meloni frakcióját.

A szélsőjobboldalról érkeztek már jelentkezők, így például Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése is csatlakozhat az új csoporthoz, ami az Identitás és Demokrácia (ID) frakció gyengüléséhez vezethet.

Az ECR alakuló ülésén azonban nem történt váratlan fordulat.

Késő délután Ryszard Czarneczki bejelentette az X-en, hogy Joachim Stanisław Brudziński lesz az ECR egyik társelnöke, megerősítve ezzel a PiS maradását a frakcióban. A másik társelnök Nicola Procaccini, az Olasz Testvérek politikusa, aki már korábban is betöltötte ezt a posztot.

Az ülésen Jaak Madison, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) képviselője is csatlakozott az ECR-hez, 84 főre növelve a frakció létszámát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, hány millióval támogatta Bojár Gábor a Tisza Pártot - nem tőle jött a legtöbb pénz
A Tisza alelnöke szerint nem az üzletember a legnagyobb támogatójuk. Bojár Gábor elmondta, hogy még áprilisban kereste meg a politikus.


Március közepén Magyar Pétert vendégként hívta meg egyik rendezvényére a Szeretem Magyarország Klub, melynek tagja Bojár Gábor is. Az üzletember az RTL Híradónak azt mondta: ezután kereste meg őt Magyar Péter, és támogatást kért tőle. Bojár szerint nem volt nagy összeg, amivel a fiatal politikus indulását segítette.

„Több mint félmillió ezt elmondtam. Néhány millióról van szó, tehát semmi esetre sem százmilliókról. Messze nem az a nagyságrend, sőt nem is tízmilliók”

– mondta a Híradónak az üzletember, aki a riporter nagyságrendet feszegető kérdésére leszögezte, hogy „néhány tízmillió se”.

Bojár Gábor azt mondta, azért adott pénzt Magyar Péternek, mert bár konzervatív értékrendje és világképe nem áll közel az ő liberális szemléletéhez, benne látja a lehetőséget, hogy valóban gyengítse a szerinte tragikus orbáni rendszert. Bojár szerint Magyar Péter nem örült annak, hogy nyilvánosságra került a neve.

„Azt hallottam vissza, hogy ő nem örült annak, hogy én nyilvánosan vállaltam, pedig mondtam neki, hogy nyilvánosan vállalom. Akkor, amikor én mondtam, hogy a saját nevemben, nem a cégem nevében, nem izét veszek neki ebből sokszorosítógépet vagy színpadot, hanem cashben átutalom, amit támogatásra tudok szánni és a nevemmel vállalom.”

Magyar Péter szerint sosem titkolták, hogy miből finanszírozzák a párt költéseit. Nemrég elindították a támogatói kártya programot is. De sokan nem ezzel támogatják őket, hanem egyedi befizetésekkel.

„Emlékeim szerint Bojár Gábor 5-6 millió forinttal támogatta a pártot, szerintem akkor már megvolt a párt. Nem ő volt a legnagyobb támogató: volt, van több vállalkozó is, aki támogat minket. És ahogy említettem, már 15 ezer ember kiváltotta a rendszerváltó kártyát és legalább 20, de inkább 25 ezer honfitársunk van, aki már valamilyen támogatást nyújtott nekünk.”

Magyar Péter szerint ő és a Tisza Párt vezetői tisztában vannak azzal, hogy az uniós és önkormányzati választásokon szerzett 30 százalékos támogatottság nagy felelősséggel is jár.

„Szeretnénk a választóink és a támogatóink felé megmutatni, hogy mi hogyan szeretnénk élni ezzel a felelősséggel. Ez egyrészt vonatkozik a pártépítésre, a programalkotásra és a felkészülésre a következő országgyűlési választásra, úgyhogy ezért hívtuk össze a támogatóinkat, szimpatizánsainkat és tagjainkat, hogy erről tudjunk közösen beszélni most szombaton.”

A szombati eseményen arról is beszélnek majd, hogy milyen anyagi források szükségesek a sikeres szerepléshez a 2026-os országgyűlési választásokon. Magyar Péter úgy számol, hogy ez milliárdos tétel lesz. A pénzt nem külföldi támogatóktól, hanem közösségi finanszírozásból akarják előteremteni. A költéseikről pedig ezután is a párt honlapján számolnak majd be.

Az RTL teljes riportját itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: