HÍREK

Újabb dráma a királyi családban: lovasbalesetet szenvedett III. Károly húga

Anne királyi hercegnő péntek este sérült meg a Gatcombe Parkban, könnyebb sérülésekkel és agyrázkódással szállították kórházba.


Lovasbalesetet szenvedett III. Károly húga, Anna hercegnőt „könnyebb sérülésekkel és agyrázkódással szállították kórházba. A királyi család közleménye szerint a hercegnő a Gatcombe Parkban sérült meg péntek este, és megfigyelésre egy bristoli kórházban tarják. A baleset pontos részleteire nem tértek ki.

„Őkirályi fensége a bristoli Southmead kórházban marad, megfigyelés céljából, elővigyázatossági intézkedés gyanánt, de várhatóan gyors felépülése lesz és teljesen meg fog gyógyulni. A királyt folyamatosan tájékoztatják az állapotáról, a legmélyebb szeretetét és jókívánságait küldi a hercegnőnek, hogy mielőbb felépüljön”

- írták.

A királyi hercegnő korábban remekelt a lovas sportokban: 1971-ben, 21 évesen megnyerte az Európai Lovastusa Bajnokságot, és tagja volt a brit lovastusa csapatnak is, amivel 1975-ben csapatban és egyéniben is ezüstérmet nyert az európai bajnokságban. Anna a csapat tagjaként részt vett az 1976-os nyári olimpiai játékokon is Montréalban, ahol saját lován, Goodwillen lovagolt.

via Newsweek

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter nem akárhonnan köszönte meg a névnapi köszöntéseket – a világ egyik legismertebb közlekedési eszközénél járt
Miközben újra felvette a politikai fonalat a TISZA Párt alelnöke, úgy tűnik, egy kis kikapcsolódásra is volt ideje.


Rövid, képest poszttal jelentkezett szombat délután a Facebookon Magyar Péter.

A névnapját ma ünneplő TISZA párti politikus Lisszabonban járt, ahol a világhíres 28-as villamos előtt pózolt.

A lisszaboni 28-as járat a portugál főváros belvárosi részéből közlekedik a Campo de Ourique felé, nosztalgikusszerelvényekkel, érintve számos híres pontját a városnak.

Az európai parlamenti képviselő a fotó mellé azt üzente: „ui.: köszönöm a kedves névnapi köszöntéseket”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Óriási változások az RTL-nél – Erős Antónia és Szellő István jelentették be
Kétbázisúvá válik a csatorna: a hírműsorokat ezúttal XXII. kerület helyett a Városliget melletti új stúdióban készítik majd.


Ismét hatalmas változás áll be az RTL csatorna életében – derült ki a Fókuszból.

2024 nyarától kétbázisúvá válik: a Városligettel szemben, az RTL Ligetben lesznek az üzleti területek, és itt készülnek ezentúl a Hírigazgatóság műsorai, egyebek közt a Híradó és a Fókusz is. Mások mellett a Baló György hírstúdiót ehhez át kellett költöztetni Budatétényből.

„Ennek a stúdiónak kicsit mások a tulajdonságai, tehát nem lehetett egy az egyben áthozni azokat az elemeket, amelyek ott voltak, de nem is igazán akartuk”

– mondta el Kotroczó Róbert, a csatorna hírigazgatója. Az RTL képernyősei már napok óta próbálgatják az új stúdió kínálta lehetőségeket. Itt minden új, minden kicsit más, de a feladat ugyanaz. Az új helyről beszélt a műsornak a csatorna két riporterlegendája, Erős Antónia és Szellő István is. Szellő elmondta:

„Nagyon jó, mindennek olyan új illata van, szerintem szebb, mint az előző stúdió. A maga idejében az is nagyon-nagyon jól mutatott. Minden olyan friss, jó, hogy van egy kis nyüzsgés.”

Erős Antóniának a hatalmas LED-falak miatt olyan érzése van, mintha egy nagykoncerten lenne – árulta el. Kecsmár Alexandra, a Fókusz műsorvezetője pedig úgy érezte magát, mint az első iskolai napon, amikor mindent fel kell fedezni.

Az RTL tájékoztatása szerint az eddig megszokott letisztult dizájn, formavilág és futurisztikus látvány jellemzi továbbra is a hírműsorokat. Ehhez az új stúdióban is össze kell hangolni a virtuális és fizikai valóságot.

A Fókusz riportja az RTL költözéséről

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Végülis várható volt: Magyar Péterből is tetoválás lett
A TISZA Párt politikusa ebben utolérte Karácsony Gergelyt. Azt megtippelni sem merjük, ki lesz a következő.


Nemrég számoltunk be róla, hogy egy budapesti tetoválószalonban dolgozó 18 éves lány néhány sör és egy kósza ötlet után merészet döntött: magára tetováltatta Karácsony Gergely arcképét. A művészeti alkotás elkészültét maga a főpolgármester is elkészítette.

Már akkor kiderült, hogy korábban már Orbán Viktor arcmásából is készült tetoválás, így gyakorlatilag szinte logikusnak mondhatjuk, hogy a "trendet" nem úszhatta meg a február óta sosem látott politikai menetelést bemutató Magyar Péter sem.

A dolgot először az ATV-ben vetette fel Krug Emília, igaz, ő még feltételes módban. Erre reagált a TikTokon egy tetoválóművész:

nemcsak „lehet, hogy Magyar Péterből tetoválás is lesz egyszer”, hiszen ez „már készül”

– említette, és egy videóval is bizonyította.

@v_kris_chrs MI AZ HOGY LEHET? ? #magyarorszag #magyarpéter #tiszapart #fy #fyp #tisza #streetarttattoo @Street Art Tattoo @magyarpeterofficial @Tiszapárt?? @tiszapart_ ♬ Tavaszi Szél - Zeneker Team

Egyelőre megtippelni sem merjük, mennyire lehetünk Gyurcsány Ferenc portréjától. Akár azt a pillanatot elkapva, amikor épp Magyar Pétert küldi a sor végére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbánon kívül még Putyinnak esett nagyon rosszul az új uniós vezetés megválasztása
Az orosz rezsim szóvivóje mindkét vezetőt „oroszellenesnek” tartja, mert határozottan támogatják a háborús agresszió miatti szankciókat.


Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin sajtótitkára nemrégiben kifejtette, hogy Ursula von der Leyen és Kaja Kallas esetleges vezető pozícióba kerülése az Európai Unió következő ciklusában rosszul hatna az EU és Oroszország kapcsolatára, írta az Euronews. Peszkov szerint az észt miniszterelnök, Kallas "soha nem mutatott jelentős kompromisszumkészséget a diplomáciában, különösen nem Moszkvával szemben, ahol a viszonyuk kifejezetten ellenséges, oroszellenes megnyilvánulásai miatt."

A 2022-ben kezdődött Ukrajna elleni orosz invázió óta Kallas határozottan támogatja a Moszkva elleni szankciókat,

ami még inkább ráirányítja a figyelmet esetleges EU-s vezetői szerepére.

Peszkov hangsúlyozza, hogy a Kreml hasonlóan pesszimista Ursula von der Leyen kapcsán is, akitől szintén nem várják, hogy javítani tudja az EU és Oroszország között megromlott viszonyt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: