Rémálom: Férgek költöztek egy férfi agyába, miután nem elég jól átsütött húst evett
Rémisztő esettel világít rá egy kínai egyetemi kórház arra, miért kell nagyon odafigyelni arra, hogy kellőképpen átsüssük a húst, mielőtt megesszük.
Egy kínai férfi sertés- és birkahúsból főzött magának ennivalót egy úgynevezett forrófazékban (hot pot, a kínaiaknál hagyományos étkezési forma), pár nap múlva pedig elkezdte rosszul érezni magát.
Folyamatosan fájt a feje, szédült, éjszakánként pedig az epilepsziához hasonló rohamok gyötörték.
Az építőmunkásként dolgozó férfi napokig szenvedett így, amikor egyszer már a munkahelyén is rohamot kapott. Kollégái azonnal kórházba vitték, ahol CT-vizsgálatot végeztek nála. Ez kimutatta, hogy meszesedés és sérülések keletkeztek a koponyájában, de a férfi nem akart további vizsgálatokat, mert nem szívesen költött volna rá, ezért hazament.
A fájdalmas tünetek azonban nem múltak el, ezért visszament a kórházba. Miután átesett egy MRI-vizsgálaton, kiderült, miért szenved:
galandférgek voltak az agyában.
Ezt orvosi nyelven ciszticerkózisnak hívják, amit általában olyan ételek vagy víz elfogyasztása okoz, amiben galandférgek petéi vannak. A kínai beteg az orvosok szerint
a nem elég jól átsütött hús miatt fertőződhetett meg, a nyers húsban ugyanis jelen lehetnek a peték.

A 46 éves férfi be is vallotta, hogy csak egy kicsit párolta meg a húst, és mivel fűszeres lében főzte, nem látta rendesen, hogy alaposan megfőttek-e a szeletek.
Az orvosok eltávolították az agyában elszaporodott galandférgeket, így a férfi hamarosan meggyógyult.
A Zhejiang Egyetem kórháza múlt héten hozta nyilvánosságra az esetet.
Forrás: CNN, kép: First Affiliated Hospital of Zhejiang University