HÍREK
A Rovatból

Orbán Viktor szerint az Európai Néppárt áruló, Európa válságban van, változásra van szükség

Hosszú véleménycikkben fejti ki álláspontját a magyar miniszterelnök a választások utáni helyzetről. Jelenleg a szélsőjobboldalinak számító Fidesz képviselői egyik parlamenti frakcióhoz sem tudtak csatlakozni.


Orbán Viktor éles hangú kritikát fogalmazott meg az Európai Néppártról és a brüsszeli elitről szóló szombati Magyar Nemzetben megjelent írásában. A miniszterelnök szerint az Európai Néppárt árulta el az európai emberek választási akaratát, amikor a választások után inkább a baloldallal és a liberálisokkal kötöttek szövetséget, semmint tiszteletben tartották volna a szavazók döntését. Orbán úgy véli, Európa válságban van, ahol az élet kereteit meghatározó keresztény civilizáció hanyatlik, és az Európai Unió globális súlya is csökkent az elmúlt években. Emellett a „brüsszeli bürokrácia hibás politikai döntései” súlyosbítják a helyzetet, beleértve az európai érdekérvényesítés gyengülését és a gazdasági stagnálást.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az afrikai migráció növekvő számaival szemben a kerítés jelenleg is hatásos védelmet nyújt Magyarország számára, de

hosszú távon gazdasági fejlesztésekkel kell támogatni Afrikát a migrációs nyomás csökkentése érdekében.

Kritizálta továbbá a brüsszeli bürokratákat, akik szerinte nem az emberek érdekeit képviselik, hanem saját ideológiájukat erőltetik rájuk, különösen a „méregzöld politika és a kevert társadalom eszménye” jegyében.

Orbán Viktor úgy véli, hogy a jelenlegi válsághelyzet és a politikai megosztottság jelezte, hogy változásra van szükség Európában. A jobboldali és szuverenista pártok "győzelme" az európai parlamenti választásokon számára azt jelenti, hogy az emberek a változás irányába szavaztak, és ezért a jobboldaliaknak továbbra is erősíteniük kell együttműködésüket az európai parlamentben.

Vasárnap, a politikai csaták mellett Orbán Viktor figyelmeztetett, hogy

érdemes figyelni Párizsra és Bécsre is,

és optimizmusát fejezte ki, hogy ha minden a tervek szerint alakul, a „hazafiak” többségre jutnak az egész nyugati világban az év végére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási változások az RTL-nél – Erős Antónia és Szellő István jelentették be
Kétbázisúvá válik a csatorna: a hírműsorokat ezúttal XXII. kerület helyett a Városliget melletti új stúdióban készítik majd.


Ismét hatalmas változás áll be az RTL csatorna életében – derült ki a Fókuszból.

2024 nyarától kétbázisúvá válik: a Városligettel szemben, az RTL Ligetben lesznek az üzleti területek, és itt készülnek ezentúl a Hírigazgatóság műsorai, egyebek közt a Híradó és a Fókusz is. Mások mellett a Baló György hírstúdiót ehhez át kellett költöztetni Budatétényből.

„Ennek a stúdiónak kicsit mások a tulajdonságai, tehát nem lehetett egy az egyben áthozni azokat az elemeket, amelyek ott voltak, de nem is igazán akartuk”

– mondta el Kotroczó Róbert, a csatorna hírigazgatója. Az RTL képernyősei már napok óta próbálgatják az új stúdió kínálta lehetőségeket. Itt minden új, minden kicsit más, de a feladat ugyanaz. Az új helyről beszélt a műsornak a csatorna két riporterlegendája, Erős Antónia és Szellő István is. Szellő elmondta:

„Nagyon jó, mindennek olyan új illata van, szerintem szebb, mint az előző stúdió. A maga idejében az is nagyon-nagyon jól mutatott. Minden olyan friss, jó, hogy van egy kis nyüzsgés.”

Erős Antóniának a hatalmas LED-falak miatt olyan érzése van, mintha egy nagykoncerten lenne – árulta el. Kecsmár Alexandra, a Fókusz műsorvezetője pedig úgy érezte magát, mint az első iskolai napon, amikor mindent fel kell fedezni.

Az RTL tájékoztatása szerint az eddig megszokott letisztult dizájn, formavilág és futurisztikus látvány jellemzi továbbra is a hírműsorokat. Ehhez az új stúdióban is össze kell hangolni a virtuális és fizikai valóságot.

A Fókusz riportja az RTL költözéséről

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Újabb fotók kerültek ki a Mészáros-Várkonyi házaspárról: több milliós szettben mentek jótékonykodni
Mészáros Lőrinc és felesége alapítványukkal 200 millió forintot adott egyszülősök és nagycsaládosok üdültetésére. Az eseményen több millió forint értékű szettben jelentek meg.


Új fotókat adott ki pénteken az MTI Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról. A Mészáros Csoport tulajdonosa és felesége a Pro Filii Alapítvány által szervezett egyszülősök és nagycsaládosok üdültetésének sajtónyilvános megnyitóján vettek részt a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában – írja az MTI.

A rászoruló családok nyaralását idén is segíti a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja, erről tájékoztatták az egybegyűlteket.

Várkonyi Andrea legutóbb egy 90 milliós szettet viselve jótékonykodott szülővárosában, Szegeden. Erről korábban itt írtunk.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Ezekkel a számokkal talán nem is volt olyan nehéz nyerni az ötös lottón
Semmi egymás melletti, semmi egymáshoz közeli szám. Milliárdok forogtak kockán, de végül csak milliókat vihetnek el.


Megint szombat, megint lottósorsolás. Az este kihúzott számok ezúttal nem voltak egymás mellett, még különösebben közel sem egymáshoz, szóval aki ilyen taktikával játszik, akár nyerhetett is egy nagyobbacska összeget.

Az említett számok a következők voltak:

Na jó, annyit elárulunk, hogy olyan nem volt, aki mind az öt számot eltalálta volna.

4 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 1 074 945 forint. 3 találatos már 2982 volt ők fejenként 18 160 forintot kapnak. 2 találatos szelvénnyel egyenként 2655 forintot lehetett nyerni — ilyen ember az országban nem kevesebb mint 77 101 volt.

Jövő héten már 3,53 milliárd forintért lehet játszani.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kiakadtak az utasok: „Undorító, vállalhatatlan, közveszélyes emberek lepték el a H8-H9-es HÉV vonalát”
A MÁV szerint is sok az ittas, kábult, bódult személy, akik rendszeresen zavarják az utasokat. A közlekedési társaság azonban azt írta, hogy ők nem tudják és nem is akarják átvenni a rendőrség jogkörét.


Az elmúlt időszakban a H8-as HÉV vonalán a közbiztonsági helyzet folyamatos romlása miatt a MÁV-Volán-csoport is megérzi a nehézségeket. Az ittas és kábult utasok rendszeresen zavarják az utazókat, menetjegy nélkül utaznak, és összeszennyezik a szerelvényeket – írja a 24.hu.

„Undorító, vállalhatatlan, közveszélyes emberek lepték el a H8-H9-es HÉV vonalát, és élhetetlen az egész. A helyzet egyre durvul, és mivel rengeteg ember közlekedési útvonalát érinti, ezért minél hamarabb meg kellene oldani. Naponta több tízezren szívnak miattuk”

– írta le hétköznapi problémáját a portál az egyik olvasója.

A cég szerint a MÁV-Volán jogi és anyagi lehetőségei korlátozottak az ilyen viselkedéssel szemben.

„Sok az ittas, kábult, bódult személy, akik rendszeresen zavarják a HÉV-en utazó embereket, érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utaznak, összeszennyezik a szerelvényeket. A helyzet romlásának az utasok és a kollégáink egyaránt kárvallottjai” – írták.

„Sem jogosultak, sem képesek nem vagyunk átvenni a rendőrség jogkörét, de a lehető leghatékonyabb együttműködésre törekszünk a rendőrséggel, helyi hatóságokkal és civil polgárőr egyesületekkel”

– tette hozzá a MÁV-Volán-csoport. A HÉV rendészek, főként csúcsidőben és az esti órákban, megerősített létszámban szolgálnak, és csak rendőri segítséggel képesek kizárni az utazásból azokat, akik nem tartják be a szabályokat.

A H8-as és H9-es HÉV vonalakon történt bűncselekmények számával kapcsolatban a rendőrség havi közbiztonsági akciókat szervez a vonatok és megállók ellenőrzésére. A Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területére eső szakaszokon kollégáik visszatérő ellenőrzéseket végeznek, és a vonatkísérések sem ritkák. A rendőrség együttműködve a polgárőrséggel és a Magyar Államvasutakkal mindent megtesz az utazók biztonságáért.

Ugyanakkor

„a rendőri jelenlét hiánya lehetőséget ad az olcsó drogok terjesztésére a szegregátumokban”

– nyilatkozta Kerepes polgármestere.

Gyuricza László szerint a helyzet súlyos, és a Belügyminisztériumnak végre szembe kell néznie a valósággal. Szerinte a HÉV-vonalon érintett települések polgármestereinek összefogva kellene a belügyminiszterhez fordulniuk. Emellett kiemelte, hogy

„az elmúlt 15 évben 20 ezer rendőr tűnt el országosan a rendszerből,”
, és ez a rendőri munka hatékonyságát is befolyásolja.

A zuglói önkormányzat közleménye szerint az Örs vezér téri HÉV-végállomás és a Rákosfalva HÉV-megálló területén a közterület-felügyelők fokozottan ellenőrzik a szabálysértéseket. Azonban a HÉV szerelvényein a közterület-felügyelők nem teljesíthetnek szolgálatot, mivel a járművek üzemeltetője nem önkormányzati tömegközlekedési közszolgáltató.

A rendőrséggel folyamatosan együttműködnek a közbiztonság fenntartása érdekében, és minden rendelkezésükre álló humán erőforrást biztosítanak a HÉV-vonalak biztonságos használatához. A helyzet tehát kritikus, és a megoldások keresése közös erőfeszítéseket igényel mind a MÁV, mind a rendőrség, mind pedig a helyi önkormányzatok részéről.

Link másolása
KÖVESS MINKET: