BUDAPEST

Megnyílik Budapest egyetlen szabadvízi strandja – beach-hangulat a BudaParton

A SHO BEACH a Lágymányosi-öbölben kialakított, kiváló vízminőségű, prémium strandon várja a látogatókat.


A főváros legújabb városnegyedében, a BudaParton nyit meg Budapest egyetlen szabadvízi strandja, a SHO BEACH BudaPart július 3-án. A Lágymányosi-öbölben kialakított, kiváló vízminőségű, prémium strandon a fürdőzés mellett sportolási lehetőségekkel, kulináris élményekkel és a nyár folyamán változatos programokkal várják majd a látogatókat. De nemcsak a strandon, hiszen júniusban a városnegyedben megnyitott a Dürer Kert kerthelyisége, az EB-meccsek több helyszínen is követhetők a Duna partján, és hamarosan indul a kertmozi is.

Magyarország legújabb strandja mindössze néhány percre Budapest belvárostól, egy európai viszonylatban is különleges adottságú helyen kínál fürdőhelyet és kikapcsolódási lehetőségeket.

A városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft. már a tervezési fázisban döntött arról, hogy a fejlesztés részeként a Lágymányosi-öböl partját kiépíti és létrehozza a főváros jelenleg egyetlen szabadvízi strandját. Ehhez megtalálták a megfelelő partnert és üzemeltetőt: a SHO a fürdőzési lehetőségen túl még tovább gazdagítja a városnegyed minőségi kulturális és kulináris szolgáltatásait.

„Az elhelyezkedés és a már meglévő szolgáltatások, valamint a városnegyed különleges, természetközeli hangulata miatt keresve sem találhattunk volna jobb helyet a SHO BEACH BudaPartnak. Nagyon örülünk, hogy a BudaPartot egy újabb izgalmas kikapcsolódási lehetőséggel bővíthetjük, és hogy általunk ez a komplex mini-város már fürdőhellyel is rendelkezik” – mondta Koltai Gábor, a SHO BEACH BudaPart üzemeltetője.

A homokos vízparton a reggeli kávézástól a napközbeni étkezésen keresztül az esti koktélozásig biztosított a szabadtéri időtöltés. A SHO CHILL & GRILL beach bar a megszokott strandételeket biztosítja magas színvonalon, a MÁK pop-up SHO BEACH pedig Magyarország egyik legjobb éttermének konyháját hozza testközelbe Mizsei János séf irányításával, így a látogatók a fine dining világába is belekóstolhatnak.

A fürdőzők komfortérzetéről a bisztró mellett kialakított vendégblokkal gondoskodnak, igényes mosdókkal és öltözőkkel. A kiszolgáló egységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá. A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinka kóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd.

"A BudaPart első alapköveit négy évvel ezelőtt tették le, azóta már több százan élnek és dolgoznak a városnegyedben, a szolgáltatások és a kikapcsolódási lehetőségek tárháza pedig folyamatosan bővül.

A BudaPart közparkjában, a Kopaszi-gáton a legtöbb szolgáltató a pandémia csillapodását követően már újra teljes kapacitással várja vendégeit, két helyen az Eb-meccsek is követhetők, a városnegyed épületeinek aljában pedig számos minőségi üzlet, kávézó és szupermarket is megnyitott.

A kulturális lehetőségek folyamatosan bővülnek, a Dürer Kert az új, Duna melletti helyszínén már június közepétől várja azokat, akik a közös zenei feltöltődésre, grillezésre vagy mozizásra vágynak a Dürer-stílusú kerthelyiségben.

„Akik eddig nem hittek benne, azok számára is úgy gondolom, egyre jobban látható, hogy milyen egyedülálló és színes városnegyedet hozunk létre, amivel a budaparti lakókon és dolgozókon kívül a környékbelieknek és a fővárosiaknak is adunk. Legyen szó kulturális rendezvényekről, programokról, kulináris kalandokról, strandolásról vagy zenei élményekről, nálunk minden megtalálható, ami a feltöltődéshez és a teljes szabadságérzethez szükséges, szinte Budapest szívében. A BudaPart tervezésekor figyeltünk az itt élők és dolgozók elvárásaira és a részletgazdagságra, hiszen a látvány, a tér, a körülöttünk kialakuló világ nem egyhangú, egysíkú, monoton, hanem komplex, részletgazdag és egyfajta párbeszéd a közösség tagjai között. Ennek a gondolkodásnak része a strand is” – mondta el Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
Videó: Megnéztük a víz alá került Római-partot
Hiába van közel a folyó a teraszokhoz, péntek délután ennek ellenére mindenhol sokan ücsörögtek. Azért a víz az úr.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 07.



Óriási árhullám vonul le a Dunán ezekben a napokban, a folyó Budapestnél szombaton tetőzhet. A magas vízállás miatt csütörtök este már lezárták az alsó rakpartokat a fővárosban.

A Duna nem kíméli a nyári szezon egyik legfelkapottabb részét sem a fővárosnak, de a Római-partot kedvelőket ez egyáltalán nem zavarja. Ottjártunkkor ugyan csak centiméterekre volt a víz az éttermek teraszaitól, de vendégekből egyáltalán nem volt hiány.

Az biztos azonban, hogy néhány napig még a videóban is látható körülményekre kell készülni azoknak, akik a Duna óbudai partszakaszán akarnak kikapcsolódni:

@szeretlekmagyarorszag.hu

♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
BUDAPEST
A Rovatból
Új strand nyílt Pesten, mutatjuk, mennyiért tudsz csobbanni
Az Újlak utcai strand mellett egy fedett uszoda is van. Korábban akartak megnyitni, de volt néhány műszaki probléma.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. július 01.



A XVII. kerületben újabb szabadtéri fürdőhelyen frissülhetnek fel a nyári hőségben, ugyanis megnyitotta új medencéjét az Újlak utcai strand.

A Spabook szerint az eredeti tervek szerint néhány nappal korábbra tervezett nyitást műszaki problémák hátráltatták, az elsődleges karbantartási munkák után egy csőtöréssel is meg kellett küzdeniük az üzemeltetőknek. Végül a problémákat sikerült elhárítani, így a strand végre megnyithatott.

Ezzel a 17. kerületi lakosoknak nem kell messze vándorolniuk a nyári hűsöléshez, mostantól helyben élvezhetik a nyári napfény és a víz örömeit.

A felnőtt belépő ára 2200 forint, a diák-, illetve nyugdíjasjegy 1200 forintba kerül, de számos kedvezményes jegytípus és családi belépő is rendelkezésre áll.

Rákosmentén a strand szomszédságában fedett uszoda is van, ahol igénybe lehet venni infraszaunát és finn szaunát is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
A Rovatból
Meghosszabbítanák a 42-es villamos vonalát
3 kilométerrel lenne hosszabb a villamos vonala a tervek szerint. Jelenleg a 42-es villamosé a legrövidebb budapesti pálya.


A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) meghosszabbítaná a 42-es villamos vonalát. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át a Gloriett-telepre is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal, közvetlen összeköttetést biztosítva egyúttal a lakótelep és a 3-as metró között is, írja az MTI a BKK közleménye alapján.

A fővárosi önkormányzat és a BKK kiemelt célja a kötöttpályás közlekedési hálózat fejlesztése: Budapest legrövidebb pályájú villamosa, a 42-es vonalát 3 kilométerrel hosszabbítanák meg,

így olyan környékbeli intézmények megközelítésére nyílhat lehetőség, mint a Bozsik Aréna, a Kispesti temető, a Kondor Béla és a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola, a Bókay-kert, valamint a leendő végállomás közelében található több szupermarket.

A közleményből kiderül, hogy a villamosvonal meghosszabbításával biztonságosabbá és komfortosabbá válhat a kerékpáros- és a gyalogosközlekedés is.

A BKK arra kéri a lakosságot, hogy fejtse ki véleményét, mondja el javaslatait a vonal meghosszabbításáról egy kérdőív kitöltésével, amelyet a weboldalukon lehet beküldeni július 31-ig.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
A Rovatból
Árad a Duna: hétvégére lezárhatják a budapesti rakpartokat is
Péntektől lehet magasabb a vízállás Budapesten, mint az alsó rakpart szintje. Jövő hétre az előrejelzés alapján már elvonul az ár.
FM - szmo.hu
2024. június 04.



Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) előrejelzése alapján hamarosan árvíz miatt kellhet lezárni a budapesti alsó rakpartot. A vízállás-előrejelző oldalukon ugyanis azt írják:

Pénteken, szombaton és vasárnap is magasabb lehet a vízállás, mint a rakpart szintje.

Az alsó rakpartot 645 centiméteres vízállásnál éri el a Duna. Az OVF úgy becsüli, pénteken 655, szombaton 670, vasárnap pedig 646 centis lehet a vízállás.

Legutóbb tavaly decemberben volt ilyen magasan a Duna Budapestnél, akkor a Parlament lépcsőjét nyaldosta a víz. Fotós kollégánk akkor bejárta a rakpartot és a Római Partot:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk