HÍREK
A Rovatból

Magyar Péternek üzent Orbán Balázs: Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről, akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni

A miniszterelnök politikai igazgatója azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”. Ezt írta kommentben.


A Tisza Párt politikusa egy olyan képet tett ki a Facebook-oldalára hétfőn, amin MCC-s diákokkal látható a budapesti reptéren.

Erre reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”.

„Két dolog miatt örülök ennek a képnek:

1. Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis “janicsároztad” őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!

2. Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

- írta a kép alatt Orbán Balázs kommentben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
10 perc alatt betelt az első 800 hely Magyar Péter eseményére
Természetesen a rendezvényt a Facebookon és a Youtube-on is közvetítik majd. Lehetőség lesz egyedi, banki átutalással való támogatásra.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 03.



A Tisza Párt politikusa különleges rendezvényt hirdetett meg július 6-ra: Magyar Péter büszkén számolt be róla a Facebook-oldalán, hogy 10 perc alatt betelt az első 800 (650 támogató és 150 önkéntes) hely az eseményre.

"Mivel sokszoros a túljelentkezés, előre is elnézést kérek azoktól, akik személyesen most nem tudnak jelen lenni. Természetesen FB-on és Youtube-on az egész rendezvényt közvetítjük.

A rendszerváltó kártya kapcsán sokan kérdezték, hogy van-e lehetőség egyedi, banki átutalással való támogatásra.

A válasz természetesen igen. Minden részletet megtaláltok a honlapunkon. Ha valaki a támogatásról nem kapott visszajelzést, kérem, kövesse a leírt instrukciókat. Ahogy már többször jeleztük a TISZA Párt sem állami sem külföldi támogatásban nem részesül. Minden támogatást hálásan köszönünk!"

- írta Magyar a közösségi oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kiderült: Ezért húzta le magyar ügyfeleit az Apple
Egy hete meghibásodott az Apple Pay, és a magyar felhasználóktól tömegesen kezdett el levonni indokolatlan összegeket. Most kiderült, miért történt az anomália.


Az elmúlt héten közel 800 ezer jogosulatlan tranzakciót könyvelt el az Apple, amelyek során összesen kétmilliárd forintot vontak le magyar ügyfelek számláiról. A hibát az Apple magyarországi elszámoló partnerénél történt technikai probléma okozta.

Az érintett pénzintézeteknek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy munkanapon belüli visszatérítést írt elő azok számára, akik bejelentették a jogosulatlan tranzakciókat.

Noha több bank, mint például a Gránit és az Erste, azonnal megkezdte a visszatérítéseket,

néhány pénzügyi szolgáltató az Apple ügyfélszolgálatához irányította az ügyfeleket, ahol nem kaptak azonnali visszatérítést,

számolt be a hvg.hu.

A hibás tranzakciók többsége kisebb összegeket érintett, de voltak olyan esetek is, amikor több százezer forintot vontak le egy-egy ügyféltől. Az Apple eleinte nem adott tájékoztatást a problémáról, de később kiderült, hogy nem kibertámadás, hanem technikai hiba történt.

Az MNB további ellenőrzéseket helyezett kilátásba annak érdekében, hogy minden pénzintézet megfelelően járjon el az ügyben.

Végül az Apple visszafizette a hibás tranzakciók összegeit, így a bankok sem szenvedtek veszteséget.

A Magyar Bankszövetség közleményt adott ki, hangsúlyozva, hogy az ügyfelek adatai nem kerültek illetéktelen kezekbe, és az Apple visszafizeti a technikai hiba miatt levont pénzeket. Az MNB álláspontja szerint azonban az ügyfeleknek azonnali visszatérítést kell kapniuk, ha jelzik a jogosulatlan tranzakciót.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Eltűnt egy tengeri viharban öt magyar kajakos, friss híreket közölt róluk a helyi rendőrség
Az ötödik kajakost a nagy hullámok és az erős tengeráramlatok a nyílt tenger felé sodorták. A keresést egész éjjel folytatták.


Megtalálták az ötödik magyar kajakost is, aki a viharban tűnt el a tengeren Horvátországban, Rab szigeténél, közölte szerdán a rendőrség.

A rijekai rendőrség kedden este kapott bejelentést arról, hogy öt magyar állampolgár eltűnt a viharos időjárásban, miközben kajakoztak. A partiőrség azonnal megkezdte a keresést.

Alig egy órán belül kettőjüket a tengerben, kettőjüket pedig Goli szigetén találták meg. Az ötödik kajakost azonban a nagy hullámok és az erős tengeráramlatok a nyílt tenger felé sodorták.

A keresést egész éjjel folytatták, míg végül szerdán hajnalban, Goli szigeténél, a Rta Markonj öbölben megtalálták őt is sértetlenül.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy az ilyen események elkerülése érdekében fontos figyelni az időjárás-előrejelzéseket. Erős szél vagy kedvezőtlen időjárás esetén pedig nem ajánlott tengerre menni, mert a helyzet gyorsan változhat, és súlyos, akár végzetes következményekkel is járhat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Sokmilliárdos állami segítséggel vásárol balkáni cégeket Mészáros Lőrinc
Egy boszniai cementgyár 76,3 milliárd forintba került, aminek 70 százalékát az állami fejlesztési bank biztosította. Almatermelő céget is vett az ország leggazdagabb embere.


Mészáros Lőrinc cégcsoportjának jelentős összeget kellett kifizetnie a boszniai cementgyár és a horvát Rabo d.o.o. felvásárlásáért, de a helyzetet jelentősen megkönnyítette, hogy a felcsúti üzletember bőkezű állami támogatást kapott

– derül ki a május végén leadott magyar céges beszámolókból, írja a 444.

Tavaly júliusban vált nyilvánossá, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. egy boszniai cementgyár megvásárlásával terjeszkedik tovább.

A Talentis Group Zrt. exkluzív tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. felvásárlásáról.

Ugyanebben a hónapban Mészáros Lőrinc Horvátországban is vásárlásba kezdett: a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést írt alá a Rabo d.o.o.-val, amely végül a Talentis és az MKB Magántőkealap tulajdonába került.

Eddig nem sok részletet lehetett tudni ezekről a tranzakciókról, de a 444 szerint a két külföldi cég megszerzése összesen 79,4 milliárd forintba került.

Az összeg nagyságát jól mutatja, hogy ez Mészáros Lőrinc 990 milliárd forintos vagyonának mintegy 8 százalékát jelenti.

A boszniai cementgyár felvásárlása átszámítva 76,3 milliárd forintba került, amelynek nagyobb részét, 70 százalékát az állami fejlesztési bank biztosította Mészáros Lőrincnek.

Az almatermelő cég felvásárlása 8,1 millió euróba került. Ebből Mészáros Lőrinc 4,89 millió eurót, vagyis 1,8 milliárd forintot fektetett be. Az MKB (MBH) Magántőkealap 3,18 millió euróval, vagyis 1,22 milliárd forinttal támogatta a tranzakciót, míg a Talentis Agro 31,2 millió forinttal járult hozzá a tőkeemeléshez.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk