HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: Gyurcsány 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását

A Tisza Párt politikusa reagált Gyurcsány Ferenc indexes interjújára. Szerinte a DK elnöke újabb ámokfutásba kezdett.


Magyar Péter is reagált Gyurcsány Ferenc Rónai Egonnak adott indexes interjújára, ahol többek között elmondta, hogy nem látja szükségét a lemondásának.

„Az utóbbi napokban Orbán Viktor Brüsszelben, Gyurcsány Ferenc pedig itthon kezdett újabb ámokfutásba.”

– kezdte bejegyzését Magyar.

„Orbán Viktor a legszorosabb szövetségeseivel is szembe menve ismét egyedül maradt az uniós csúcson és úgy tűnik a Fidesz európai parlamenti képviselőivel sem akar senki együtt dolgozni Brüsszelben. A hagyományoktól eltérően az Európai Bizottság elnöke sem jön Budapestre a magyar uniós elnökség kezdetén és az Európai Parlament sem fogadja a magyar miniszterelnököt.” – tett rövid kitérőt a miniszterelnök elmúlt napjairól, majd Gyurcsány interjúját értékelte.

„Eközben Gyurcsány Ferenc ahelyett, hogy elismerte volna a felelősségét a magyar ellenzék túszul ejtésében és az orbáni kétharmadokban, inkább a magyar választók június 9-i világos döntését támadta és egyértelművé tette, hogy jelenlétével 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását.

A fentiek alapján kiderült, hogy a TISZA Pártnak történelmi felelőssége van abban, hogy éljen az egyértelmű választói felhatalmazással és a szükséges munkát elvégezve, mielőbb készen álljon arra, hogy hazánkat visszavezesse az európai fősodorba és itthon olyan alternatívát kínáljon minden magyar ember számára, amellyel képesek leszünk visszavenni a hazánkat és békés, modern, európai és élhető Magyarországot építeni” – foglalta össze a Tisza Párt EP-képviselője Gyurcsány Ferenc politikai szerepét.

„A visszaszámlálás és a maraton futás elkezdődött, a munka folyik. Higgadtság, erő, kitartás, önbizalom, hit. Ezekre mind szükségünk lesz. Számíthattok ránk és mi is számítunk rátok.”

– üzent Magyar a bejegyzése végén támogatóinak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Így érkezett meg Orbán Viktor konvoja Kijevbe - videó!
A miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij találkozóján a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is tárgyalják majd. A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.


A magyar miniszterelnök kedd reggel megérkezett az ukrán fővárosba, ahol a helyi sajtó szerint konvojával a kijevi magyar nagykövetségre hajtott.

A videón jól látható, hogy a magyar kormányfőt legalább egy tucatnyi kékvillogós autó kíséri.

A Nexta közölt videót a Kijevbe érkező Orbán Viktor konvojáról.

Korábban írtunk róla, hogy a miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij találkozóján a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is tárgyalják majd. A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.

(via hvg.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Itt vannak az első fotók a Zelenszkij-Orbán találkozóról
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közleményében azt írta, hogy a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Az ukrán vezető az elnöki palotában fogadta Orbán Viktort.


Mint arról korábban írtunk, Kijevben találkozott egymással kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Az MTI kedd délelőtt kiadta az első fotókat a találkozóról. Zelenszkij az elnöki palotában fogadta Orbán Viktort.

A magyar miniszterelnök először utazott az ukrán fővárosban azóta, hogy Oroszország 2022. február 24-én megtámadta az országot, rajta kívül az EU csaknem minden kormányfője tett már látogatást Kijevben.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közleményében azt írta, hogy a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
254 millió forintot utalt vissza az Apple tévesen egy magyar ügyfélnek
Az Apple Pay az elmúlt napokban több magyar felhasználótól is tévesen vont le pénzt, összesen 780 ezer jogosulatlan terhelés történt több mint 2 milliárd forint értékben. Az egyik ügyfél teljesen ledöbbent, amikor meglátta, hogy mennyit utaltak vissza neki.


Az Apple 254 millió forintot utalt vissza egy magyar felhasználónak az Apple Pay rendszerben regisztrált kártyájára, miután elkezdte visszafizetni a múlt héten tévesen levont összegeket.

A hvg.hu cikke szerint a felhasználótól összesen 7169 forintot vontak le tévesen, de később 253 870 113 forintot kapott vissza az Apple-től három részletben.

A pénzt azonban nem tudta elkezdeni felélni az ügyfél. A tévesen visszautalt összeget egy óra elteltével zárolták és levonták, majd a helyes visszatérítést kapta meg.

Az Apple Pay az elmúlt napokban több magyar felhasználótól is tévesen vont le pénzt, összesen 780 ezer jogosulatlan terhelés történt több mint 2 milliárd forint értékben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Tragédia is lehetett volna: Készenlétben várták a Párizs-Budapest járatot Ferihegyen hétfő este
Az Airbus A320-200-as pilótái fékrendszeri hibát jeleztek, és azonnali elsőbbséget kértek a leszállásnál. A tűzoltókat is riasztották, hogy készenlétben álljanak a futópálya mellett.


Az Air France Párizsból Budapestre tartó járata hétfő este sürgősségi helyzetet jelentett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítésekor, írja az airportal.hu.

Az Airbus A320-200-as pilótái fékrendszeri hibát jeleztek, és azonnali elsőbbséget kértek a leszállásnál. A tűzoltókat is riasztották, hogy készenlétben álljanak a futópálya mellett.

A gép 19:07-kor biztonságosan landolt, majd a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság egységei átvizsgálták. Az ellenőrzést követően a tűzoltók kíséretében gurult a kijelölt állóhelyre. A fedélzeten 175 utas tartózkodott a személyzettel együtt.

A visszaúti, AF 1495 számú járat indulását folyamatosan késleltették, végül 2 óra 20 perces késéssel indult el a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk