HÍREK

Magyar Péter: Gyurcsány 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását

A Tisza Párt politikusa reagált Gyurcsány Ferenc indexes interjújára. Szerinte a DK elnöke újabb ámokfutásba kezdett.


Magyar Péter is reagált Gyurcsány Ferenc Rónai Egonnak adott indexes interjújára, ahol többek között elmondta, hogy nem látja szükségét a lemondásának.

„Az utóbbi napokban Orbán Viktor Brüsszelben, Gyurcsány Ferenc pedig itthon kezdett újabb ámokfutásba.”

– kezdte bejegyzését Magyar.

„Orbán Viktor a legszorosabb szövetségeseivel is szembe menve ismét egyedül maradt az uniós csúcson és úgy tűnik a Fidesz európai parlamenti képviselőivel sem akar senki együtt dolgozni Brüsszelben. A hagyományoktól eltérően az Európai Bizottság elnöke sem jön Budapestre a magyar uniós elnökség kezdetén és az Európai Parlament sem fogadja a magyar miniszterelnököt.” – tett rövid kitérőt a miniszterelnök elmúlt napjairól, majd Gyurcsány interjúját értékelte.

„Eközben Gyurcsány Ferenc ahelyett, hogy elismerte volna a felelősségét a magyar ellenzék túszul ejtésében és az orbáni kétharmadokban, inkább a magyar választók június 9-i világos döntését támadta és egyértelművé tette, hogy jelenlétével 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását.

A fentiek alapján kiderült, hogy a TISZA Pártnak történelmi felelőssége van abban, hogy éljen az egyértelmű választói felhatalmazással és a szükséges munkát elvégezve, mielőbb készen álljon arra, hogy hazánkat visszavezesse az európai fősodorba és itthon olyan alternatívát kínáljon minden magyar ember számára, amellyel képesek leszünk visszavenni a hazánkat és békés, modern, európai és élhető Magyarországot építeni” – foglalta össze a Tisza Párt EP-képviselője Gyurcsány Ferenc politikai szerepét.

„A visszaszámlálás és a maraton futás elkezdődött, a munka folyik. Higgadtság, erő, kitartás, önbizalom, hit. Ezekre mind szükségünk lesz. Számíthattok ránk és mi is számítunk rátok.”

– üzent Magyar a bejegyzése végén támogatóinak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
„A legkorruptabb még lehet” – Magyar Péter saját oldalán szállt bele Orbán Viktorba
A tiszás politikus keményen beszólt a miniszterelnöknek, akinek formálódó EP-szövetségéből nem kért a lengyel választást korábban elbukó Jog és Igazságosság Párt.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 04.



Orbán Viktor kijevi útjáról szóló videója alatt szállt bele a miniszterelnökbe Magyar Péter, vette észre a Blikk.

„Hallom, a régi lengyel barátok sem kértek ebből az összetákolt szocialista, liberális, szélsőjobbos, korrupción alapuló frakcióból... Ha nem is lesz a legnagyobb jobboldali frakció, a legkorruptabb még lehet”

– írta a politikus, aki pártjával nemrég csatlakozhatott a legnagyobb EP-frakcióhoz, az Európai Néppárthoz, melynek tagja volt korábban a Fidesz is.

Magyar a kommentben arra utalt, hogy Orbán még vasárnap jelentette be egy új európai pártszövetség létrejöttét. A Patrióták Európáért szándékai szerint rövidesen a legnagyobb jobboldali tömörülés lehet az Európai Parlamentben, azonban a magyar kormányfő várakozásai ellenére a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) nem csatlakozott az új szövetséghez, hanem maradt a Giorgia Melonihoz köthető Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetségében (ECR).

Nem zárható ki azonban, hogy a francia választások második fordulója után Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése is csatlakozik Orbánékhoz, ami az Identitás és Demokrácia (ID) frakció további gyengüléséhez vezethet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Charles Michel: Orbánnak nincs felhatalmazása arra, hogy az EU nevében tárgyaljon Oroszországgal
Az Európai Tanács elnöke azután posztolt erről, hogy kiderült: a magyar miniszterelnök pénteken Moszkvában találkozik Putyinnal.


Kiakadt az X-en az Európai Tanács elnöke, miután kiderült: Orbán Viktor pénteken Moszkvába utazik, vette észre a hvg.hu.

„Az Európai Unió soros elnökének nincs felhatalmazása arra, hogy az EU nevében tárgyalásokat folytasson Oroszországgal. Az Európai Tanács egyértelmű: Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat. Ukrajna nélkül nem lehet Ukrajnáról tárgyalni”

– írta Charles Michel a közösségi oldalon.

Elsőként Panyi Szabolcs, a VSquare és a Direkt36 újságírója posztolt arról csütörtökön, hogy a magyar miniszterelnök Oroszországba utazhat pénteken, hogy találkozzon Vlagyimir Putyinnal. Mindez csak néhány nappal azután történik majd, hogy Orbán korábbi elutasító álláspontja ellenére kedden váratlanul Kijevbe látogatott, és megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Sajtóértesülések szerint Orbán Viktorral tart pénteken Moszkvába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki a héten már telefonon beszélt orosz kollégájával. Szijjártó épp akkor egyeztetett Szergej Lavrovval, amikor a magyar kormányfő Kijevben volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Cseh Katalin megkérte a megafonosokat, hogy töröljék a lába közé bezoomolós videót
A momentumos politikus nem jogi érvekkel támasztja alá a kérést posztjában, hanem az alapvető emberi minimumra hivatkozik.


Több megafonos oldalán megjelent egy videó szerdán, amiben bezoomoltak Cseh Katalin lába közé. A politikus csütörtökön egy posztban arra kérte őket, hogy „töröljék ezt a videót, és kérjenek bocsánatot. Nem jogi érvekre alapozva teszem ezt, hanem az alapvető emberi minimumra hivatkozva, a normális társadalmi együttélés szabályainak szellemében”.

A Media1 tegnapi cikkében azt írta: a megafonos Trombitás Kristóf videójában úgy fogalmazott, hogy a momentumos politikus a választási siker érdekében még „muffot is villantott”, illetve Sharon Stone-t játszott.

„Amikor kijött ez a videó, akkor többen biztattak arra, hogy tegyek feljelentést, tereljem jogi útra az ügyet. Ezt nem fogom megtenni, mert őszintén szólva semmi kedvem ahhoz, hogy a tisztelt bíróság hosszasan elemezgesse azt, hogy a közszereplőknek vajon kötelességük-e tűrni, hogy a szoknyájuk alá közelítsenek be az őket kritizáló ellenoldali szószólók, hogy a fehérneműjüket fotózgassák.

Én tényleg nem tudom elképzelni azt, hogy pártállástól teljesen függetlenül bárki is normálisnak tekintse azt, hogy a nyilvánosság elé álló nőknek a munkakörük része legyen az ilyen jellegű, méltatlan, zaklató, traumatizáló abúzus. Itt nem a törvény betűjének kell visszatartó erővel bírniuk, hanem az alapvető humánumnak”

– írta Cseh Katalin mai posztjában.

Szerinte az olyan videók, mint amik most róla készültek, nem csupán a politizáló nőknek elképesztően károsak, hanem a társadalom egészének is.

„Normalizálják azt az online abúzust, amitől fiatal lányok tömegei szenvednek, legitimálják azt a tragikusan elterjedt gyakorlatot, amikor férfiak az exeikről terjesztenek manipulált, vagy beleegyezés nélkül készült intim képeket. Azt a hatást keltik, hogy ha valaki egy nőt kritizálni akar, akkor elfogadható az, hogy ezt a külsejének gyalázásával, vagy az emberi méltóságának aláásásán keresztül tegye”

– tette hozzá Cseh Katalin.

A politikus teljes posztját itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a Lidl, miután eljárást indított ellenük a Gazdasági Versenyhivatal
A bolthálózat együttműködik a hatósággal a vizsgálat során. A kifogásolt kampány során szerintük tisztességesen jártak el.


Közleményben reagált a Lidl arra, hogy a Gazdasági Versenyhivatal a kiskereskedelmi lánc egyik szlogenje miatt versenyfelügyeleti eljárást indított. A GVH szerint az online Árfigyelőre hivatkozva, egy vélhetően önkényesen összeállított napi kosárérték alapján a Lidl azt sugallta, hogy a termékkínálata általánosságban a legolcsóbb.

A hivatal szerint az áruházlánc a tavaly novembertől alkalmazott kereskedelmi kommunikációjában a „Lidl: az alacsony árak bajnoka” állítást tette közzé, ami valószínűsíthetően azt az üzenetet sugallta a fogyasztóknak, hogy termékkínálata általánosságban, minden egyes magyarországi áruházlánchoz képest ténylegesen a legolcsóbb.

A Lidl hangsúlyozta, hogy együttműködik a vizsgálat során a hatósággal.

„Társaságunk álláspontja szerint jogszerűen jártunk el: kampányunkat a GVH által üzemeltetett, mindenki számára elérhető adatbázis adataira építettük, az összehasonlítás szempontjai tisztességesek, objektívek és megismerhetőek voltak. Az árfigyelő célja az, hogy a fogyasztók a kiskereskedők árait összehasonlíthassák. Ezt a célt szolgálta kampányunk is”

– írták a közleményben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: