HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter a botrányról: Egy provokátor mindent elkövetett, hogy balhé legyen, sajnos sikerrel járt

Szerinte csapdába akarták csalni, valaki közelről filmezte, trágárságokat kiabált felé, mire ő kikapta az illető kezéből telefont. Arról nem ír, hogy egy felvétel szerint végül őt vezették ki a biztonsági őrök az Ötkert nevű szórakozóhelyről.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. június 21.



Magyar Péter a Facebookon posztolt a péntek hajnali botrányról, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amin biztonsági őrök lefogva vezetik ki egy budapesti szórakozóhelyről. A videót közzétevő kormánypárti bulváportál, a Ripost azt írja, Magyar szemtanúk szerint agresszíven viselkedett és több nőnek is beszólt. Szerinte azonban nem egészen ez történt.

„Tegnap este több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket. Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni”

– írja Magyar a posztjában.

„Nem tudom, mi az oka annak, hogy Magyarországon irritál valakiket, hogy több tucat fiatallal együtt táncolunk és szelfizünk. A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt. A provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. ”

„Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt.”

A politikus kiemelte: kérték az elkövetőt, hogy hagyja abba, és törölje a felvételeket, amihez a fiatalok nem járultak hozzá.

„Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat”

– magyarázta írásában Magyar.

Bejegyzésében kiemelte azt is: a férfi több mint 30 percig követte az utcán, fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy ne történjen nagyobb baj.

„Ezúton is köszönöm a fiataloknak, hogy velem voltak. Amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videofelvételek. Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, akik a tényeket szándékosan elferdítik.”

Hozzátette: az elmúlt hónapokban nem csak „a barátaimmal, a szeretteimmel, a volt feleségemmel, de a gyerekeimmel való kapcsolatomat is igyekezett tönkretenni a propaganda és provokátorok hada. Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam.”

Arról a posztban nem esik szó, hogy a videófelvétel tanúsága szerint végül Magyar Pétert vezették ki a szórakozóhelyről, méghozzá nem is akárhogy: az egyik biztonsági őr a nyakánál fogva fogta le.

Az ügyben kerestük az Ötkertet, amint nyilatkoznak, frissítjük a cikkünket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Parádés választ adott Orbán Viktor, amikor megkérdezték Brüsszelben, hogy szerinte sikerült-e elfoglalni Brüsszelt
A választás előtt ezt tette meg tétnek a miniszterelnök. Az EU csúcs előtt most megkérdezték tőle, hogy szerinte sikerrel járt-e?


Orbán Viktor is megérkezett Brüsszelbe az uniós állam- és kormányfők kétnapos találkozójára, ahol az EU csúcsvezetőiről döntenek majd.

A találkozó előtt a magyar kormányfő újságírói kérdésekre válaszolt, a 444 pedig megkérdezte tőle: mit gondol, sikerült-e elfoglalni Brüsszelt. A júniusi EP-választás előtt ugyanis Orbán ezt tette meg a voksolás tétjének.

Erre a miniszterelnök azt válaszolta:

„Látja, azon vagyok”

Orbán kérdésre válaszolva azt is kifejtette, pimaszságnak tartja a három nagy pártcsalád alkuját, amellyel Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki posztra, António Costát az Európai Tanács elnöki posztra, illetve Kaja Kallast a kül- és biztonságpolitikai főképviselői posztra javasolják.

„Pimaszság az európai választókkal szemben, akik többségében jobboldalra szavaztak, és szerettek volna jobboldali európai vezetést látni az Unió élén. A Néppárt elvitte ezeknek a szavazatoknak egy részét, majd elvitte balra, és így becsapta az európai választókat.”

Orbán szerint ezért a most létrejött koalíció, az a hazugságnak és a becsapásnak a koalíciója.

Orbán azt is kifejtette, hogy nem tudja támogatni ezt az alkut, különösen von der Leyent, mert szerinte a Bizottság elnöke a jogállamiság eszközét párt- és politikai alapon használta Magyarországgal szemben.

„Egy ilyen bizottsági elnök nem maradhat a mi fölfogásunk szerint”

- fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kiirtandó férgeknek és páviánoknak nevezett bevándorlókat Bayer Zsolt, vizsgálatot indított a Médiahatóság
A műsorvezető márciusban játszott be ellenőrizetlen forrású felvételeket műsorában, amik kapcsán kifejtette a véleményét a videón látható elkövetőkről.


Bejelentés alapján megvizsgálta, majd közigazgatási hatósági eljárást indított a Bayer-show március 31-i adása miatt a Hír TV Zrt.-vel és a Karc FM Média Kft.-vel szemben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – szúrta ki a Telex a hatóság közleményét.

A március 31-i adásban a lovagkereszttel kitüntetett publicista a nyugat-európai bevándorlásról beszélt, ehhez pedig két videófelvételt játszott le, amiről azt állította, hogy azok „mindennapos kis pillanatfelvételek a festői Nyugat-Európából”, bár semmi nem utalt arra, hogy hol készültek.

Az első felvételen egy férfi üt meg egy szőke hajú nőt az utcán, Bayer a férfira úgy hivatkozott, hogy „kiirtandó féreg”, és azt a kommentárt fűzte hozzá, hogy „ezeket ma Nyugat-Európában dédelgetik, szeretgetik”.

„Nézzük meg, hogy ugyanezek falkában mit tudnak csinálni” – vezette fel a következő videót Bayer. A 10 másodperces felvételen színesbőrűek jelentek meg, amit úgy kommentált: „Megérkeztek a páviánok”.

A hatósági ellenőrzés alapján „a műsorszámban elhangzott, bevándorlókra tett kijelentések kapcsán felmerült a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése”, ezt vizsgálja a Médiatanács az eljárásban.

A tanács közlése szerint a szóban forgó adást a Hírt TV március 31-én 21 óra 10 perckor sugározta, majd április 1-jén 0 óra 7 perckor, majd 5 óra 3 perckor és 12 óra 58 perckor is megismételte. A A műsorszámot a Hír FM is többször lejátszotta: április 1-jén 11 óra 19 perckor, majd 23 óra 6 perckor, illetve április 2-án 6 óra 16 perckor és 23 óra 6 perckor.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Dánia bevezeti a fingadót! Évente több mint 30 ezer forintot kell fizetniük a gazdáknak
Az állattenyésztés önmagában hozzávetőleg 12 százalékát adja a világ károsanyag-kibocsátásának. Dánia intézkedései így nemcsak helyi, hanem globális szinten is jelentős hatással bírhatnak a klímavédelem terén.


Dánia úttörő szerepet vállal a klímavédelemben: a dán koalíciós kormány bevezeti a világ első, mezőgazdaságot érintő károsanyag-kibocsátási adóját – írta meg a CNN. A dán parlament várhatóan még idén elfogadja az új adót, amely szerint 2030-tól az állattenyésztésből származó szén-dioxid-kibocsátás után tonnánként 300 koronát kell fizetniük a gazdáknak. Ez az összeg 2035-re 750 koronára emelkedhet.

Mit jelent ez a dán gazdáknak?

A CNN szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a dán farmereknek egy metánt kibocsátó tehén után évi 672 koronát kell fizetniük, ami 2035-re akár 1680 koronára is nőhet. A dán mezőgazdaság jelentős részét adja az ország károsanyag-kibocsátásának, ezért az új intézkedések kulcsfontosságúak a klímacélok elérésében. Az intézkedések között szerepel az erdőtelepítés és a vizes élőhelyek kialakítása is.

A gazdák vegyes reakciói

A dán gazdák viszonylag jól fogadták a hírt, bár több farmer aggályait fejezte ki az új adókkal kapcsolatban. Az új intézkedéseket alig pár hónappal a farmertüntetések kezdete után vezetik be. A gazdák tüntetéssorozata tavaly decemberben indult Németországból, de gyorsan átterjedt az EU legtöbb országára.

Egy dán gazdákat képviselő csoport elnöke a CNN-nek elmondta, hogy bár elismerik a klímaváltozás kihívásait, szerinte ez a megállapodás nem oldja meg a problémákat. Inkább árt a mezőgazdasági zöld beruházásoknak. Az Arla Foods vezetője szerint nem szabadna megadóztatni azokat a gazdákat, akik mindent megtesznek a kibocsátás csökkentése érdekében.

A globális helyzet

A CNN arról is beszámolt, hogy a globális élelmiszertermelés teszi ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának közel harmadát. Az állattenyésztés önmagában hozzávetőleg 12 százalékát adja a világ károsanyag-kibocsátásának. Dánia intézkedései így nemcsak helyi, hanem globális szinten is jelentős hatással bírhatnak a klímavédelem terén.

(via Telex)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hihetetlen fordulat! Névtelen milliárdos mentette meg a Duchenne-szindrómás kisfiút
Szinte felfoghatatlan, ami Ádinnal történt. A kezelés ára elképesztő: 1,3 milliárd forintba kerül az az infúzió, amely reményt nyújthat a gyógyulásra.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 27.



Egy névtelen jótevő több száz millió forinttal támogatta a négyéves kisfiú gyógykezelését, esélyt adva ezzel az életre a Duchenne-szindrómában szenvedő gyermeknek. A kezelés ára elképesztő: 1,3 milliárd forintba kerül az az infúzió, amely reményt nyújthat a gyógyulásra.

A Blikk cikke szerint Ádin édesanyja, Anikó, szinte sokkos állapotban jelentette be a hírt:

„Nem fogjátok elhinni, még mi sem hisszük el... sikerült!”

Az összegyűlt pénz most megadja a kisfiúnak az esélyt, hogy leküzdje a halálos betegséget.

Ádin szülei az elsők között voltak, akik nyilvánosság elé léptek, hogy felhívják a figyelmet erre a kegyetlen betegségre, amely a gyerekek izomzatát lassan leépíti, helyét zsírszövet veszi át. A járóképesség elvesztése általában 10 éves korban következik be, majd kerekesszék, karok bénulása, szívproblémák és végül légzési nehézségek következnek. A legrosszabb elkerülhetetlennek tűnik.

Egy éve érhető el az a génterápia, amely megmentheti a kis betegeket, de az ára miatt csak kevesen élhetnek vele. Magyarországon körülbelül 3 ezer gyermek szenved Duchenne-szindrómában. Ádin szülei régóta gyűjtenek, és számos híresség, valamint jótékonysági szervezet állt melléjük. Az 1,3 milliárd forint azonban hatalmas összeg, és bár rengeteg pénz összegyűlt, végül egy névtelen adományozó oldotta meg a helyzetet.

„A pontos összeget nem árulhatjuk el, de több száz millió forintról van szó”

– mesélte a lapnak Ádin apukája, Adrián.

„Bár a génterápiát 4-6 éves gyerekeken alkalmazzák, Ádin betegsége gyorsabb lefolyású, így az orvosok beleegyeztek a kezelés azonnali megkezdésébe.”

Ádin és édesanyja már Dubajban vannak, ahol vérmintát vettek a kisfiútól, amit az Egyesült Államokba küldtek elemzésre. Néhány nap múlva, ha visszaérkeznek a dokumentumok, Ádin meg is kaphatja a kezelést. Szó szerint egyetlen zacskónyi infúzióról van szó, ami reményt adhat a gyógyulásra.

„Mérhetetlenül hálásak vagyunk a névtelen jótevőnek, de nélkületek ez nem sikerülhetett volna!”

– köszönte meg Anikó mindenkinek, aki segített a gyűjtésben.

Link másolása
KÖVESS MINKET: