HÍREK
A Rovatból

Lepontozta Hadházy állatorvosi rendelőjét a fideszes polgármester fia a Google-on

A képviselő szerint Pétervására polgármesterének fia bosszút akart állni Hadházyn a lehúzó értékeléssel.


Hadházy Ákos legfrissebb Facebook-posztjában arról ír, hogy Pétervására polgármesterének fia hogyan állt bosszút rajta.

A politikus emlékeztetett rá, hogy havi majdnem egymillió forintért Eged István 27 éves fia vezeti a 22 főt foglalkoztató hulladékszállító céget Pétervásárán.

„Ami igazán vicces, az ifjú fideszes bizniszmen igyekezett az apját ért vélt sérelmet megbosszulni rajtam. Talán emlékeznek rá,hogy a kacsalábon forgó, EU-s pénzből épített szálláshelyen munkaidőben hesszelő polgármester megfenyegetett, hogy utol fog érni a bosszúja és majd könyörögni fogok.

Nos: taramtaramm! A fia megindított egy valódi kiber hadjáratot ellenem: LEPONTOZTA Az ÁLLATORVOSI RENDELŐMET:))”

A bejegyzés szerint a 27 éves fiatalember a Google-on elérhető értékelőben azt írta, hogy járt a Pétervásárától 300 km-re fekvő állatklinikán, ahol

„bunkók voltak vele a kollégák és nagy volt a kosz.”

Hadházy mindehhez három megjegyzést tett:

„1) Eged és az apja valószínűleg nem tudja, mi az a nepotizmus.

2) Az ostobák legtöbbször nem tudják, mennyire ostobák

3) Hogy a polgármester is örüljön: KÖNYÖRGÖM, ne röhögtessenek már!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Zelenszkij elutasította Orbán Viktor tűzszünetre tett javaslatát
Az ukrán elnök meghallgatta a magyar miniszterelnök gondolatait, de válaszul kifejtette Ukrajna álláspontját, amely világos, érthető és széles körben ismert.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnök javaslatára, miszerint Ukrajnának érdemes lenne fontolóra vennie a tűzszünetet a béketárgyalások gyorsítása érdekében – derült ki az Index cikkéből, amely a The Kyiv Independent írására hivatkozik.

Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője a találkozó után elmondta, hogy Orbán Viktor Kijevben lehetőséget kapott a véleménye kifejtésére.

"Zelenszkij elnök meghallgatta a magyar miniszterelnök gondolatait, de válaszul kifejtette Ukrajna álláspontját, amely világos, érthető és széles körben ismert"

– tette hozzá Zsovka.

A The Kyiv Independent emlékeztetett arra, hogy az ukrán vezetés korábban már elutasította a tűzszünet ötletét, mivel az szerintük csak Oroszországnak kedvezne az erőik átcsoportosításában. Ezzel szemben az ukrán vezetés saját béketervük mentén akar tárgyalni a fegyvernyugvásról, amelyet már a júniusi svájci békekonferencián is megvitattak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
A magyar légiforgalmi irányítók miatt van késés az európai légiközlekedésben - állítja egy szakértő
Egy szakszervezeti vezető szerint az európai légiközlekedésben megszaporodott késések egyik fő oka a HungaroControl lenne.


A magyar EU-elnökség kezdetével Daniel Liebhart szakszervezeti vezető, felszólította a magyar kormányt, hogy javítson a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak munkakörülményein, mivel a dolgozók túlterheltsége már az európai légtér késéseire is kihat – írja az rtl.hu.

Liebhart szerint a kormány negatív hozzáállása a szakszervezetekkel és a munkavállalókkal folytatott párbeszéddel, valamint a különböző jogszabályi intézkedések miatt az elmúlt években folyamatosan romlottak a HungaroControl munkatársainak munkakörülményei.

"A magyar kollégák egy mérgező vállalati környezetben dolgoznak, emiatt egyre többen hagyják el nemcsak a céget, hanem az országot is"

– mondta Liebhart. Hozzátette, hogy az állami légiforgalmi irányítás nem tud megfelelni a minimális elvárásoknak sem a szociális színvonal, sem a fizetések terén.

A szakszervezeti vezető arra is figyelmeztetett, hogy az európai légiforgalmi irányítók minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megbirkózzanak a nagy forgalommal, de több szűk keresztmetszet is van, amelyet különösen a magyar légiirányításnál tapasztalható létszámhiány okoz.

"A HungaroControl tehát még az európai járatok késésében is vezető szerepet játszik"

– mondta Liebhart.

Liebhart hangsúlyozta, hogy már most érzékelhetőek késések az indulásokban, ami csak rosszabbodni fog, hiszen az egyik fő légiforgalmi útvonal Ausztriából Görögországba és Törökországba Magyarországon keresztül vezet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kiderült: Magyar Péter ennyi pénzzel támogatja havonta saját pártját
A különböző tagsági előfizetések közül Magyar az Egyéni szintű kártyát választotta. Szombaton elmondja, hogy körülbelül milyen anyagi forrásokra lesz szükségük az országgyűlési választáson.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 03.



Magyar Péter június elején bejelentette, hogy „rendszerváltó tagságot” vezetnek be, amivel havi rendszerességgel lehet támogatni a Tisza párt működését. A különböző tagsági előfizetések közül Magyar az Egyéni szintű kártyát választotta, ami havi százezer forintos hozzájárulást jelent – vette észre a politikus egyik Facebook-bejegyzése alatt a hvg.hu.

A tagsági kártyák közül választható az Alap (3000 Ft), a Kiemelt (5000 Ft), a Prémium (10000 Ft) és az Egyéni szintű, megvásárlásukkal pedig egyre feljebb lehet lépni a szinteken, a kezdőtől (0-5 hónap) a hatodik szintig (24 hónap felett).

Ezek fantázianevei közül a kezdő szint a piros, ennek tulajdonosa még csak „rálépett az útra, ami a változáshoz és egy élhetőbb országhoz vezet”, míg a platina szintű tag már „igazi rendszerváltó, aki a végsőkig kitart elhatározása mellett, az elkötelezettség megtestesítője, aki minden akadályt leküzd, hogy elérje a kitűzött célokat”.

„Mindenkinek köszönjük a legkisebb segítséget is! Fontos, hogy ez egy lehetőség. Az fizessen elő a rendszerváltó kártyára, vagy utaljon bármekkora összeget, akinek erre módja van. Szombaton igyekszem felvázolni, hogy körülbelül milyen anyagi forrásokra lesz szükség az országgyűlési választáson”

– írta a politikus a kép alá, amin az általa előfizetett összeg szerepel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Totális káosz a Wizz Airnél: Két napig vártak a budapesti utasok
Az utasok elmondása szerint a cég semmilyen tájékoztatást nem adott. A reptéren rengeteg ember volt, se leülni, se levegőt kapni nem lehetett.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. július 03.



Többszöri próbálkozás után a Wizz Air törölte a W6 2353 számú Budapest–Catania járatát, amely július 1-jén 18:25-kor indult volna, írja az Utazómajom.

Az indulást először 22 órára tolták.

„Már átmentünk a kapun is, amikor kiírták a törlést”

– írta az egyik olvasó a blognak.

Az utasok 10 ezer forint értékű étkezési kupont kaptak, és közölték velük, hogy a járat kedd reggel 8-kor indul. A kedd reggeli indulást azonban először 19:30-ra, majd 23:20-ra módosították.

Az Utazómajom olvasója utazási irodán keresztül vette a jegyét, és arról tájékoztatták, hogy kedden sem fog elindulni a járat.

Ezzel még nincs vége, mert a Catania-Budapest járat is hatalmas csúszásban volt. A portál szerint olvasóik hétfő délután 18:30 óta várták a gépet.

„Ott július 1-jén 21 óráról először másnap 0:45-re írták át az indulást, végül 23 órakor törölték. A reptéren rengeteg ember volt, se leülni, se levegőt kapni nem lehetett”

– idézte az utazóblog egyik olvasóját.

Egy másik olvasó azt írta: a bőröndjeit nem találták, és könyörögniük kellett, hogy visszakapják őket. Órákon át tartó várakozás után, hajnali 3-kor sikerült szállodát találniuk.

Reggel el kellett hagyniuk a szállodát, és azóta szállás és információ nélkül várakoznak a hajnali 2:00-kor induló gépre, amelynek indulását már háromszor módosították.

Az utasok elmondása szerint a Wizz Air semmilyen tájékoztatást nem adott, csak értesítéseket küldött a további késésekről. Telefonos megkeresésekre azt mondták, hogy bízzanak abban, hogy a gép elindul hajnali 2-kor.

Kedden 22:41-kor érkezett üzenet szerint a gép tovább késik, és 3:20-kor indul Cataniából. A FlightRadar adatai szerint valóban elindult egy járat szerdán 3:34-kor Budapest felé.

A Wizz Air az elmúlt napok késései miatt felszólította az európai államokat, hogy azonnal kezdjék meg az elavult légi irányítási rendszerek fejlesztését.

A járatkésésekről nemrég az RTL Híradó is tudósított.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk