HÍREK

Lázár János betiltotta a home office-t a MÁV-Volán csoportnál

Az építési és közlekedési miniszter határozata hétfőtől lép életbe. A MÁV sajtóosztálya is megerősítette a hírt.


Lázár János friss határozata értelmében a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalói 2024. július 1-től nem dolgozhatnak otthonról, tudta meg a 24.hu. Az építési és közlekedési miniszter utasította a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy érvényesítse a határozatot, amely a home office-ra vonatkozó szerződések, engedélyek és megállapodások megszüntetését is magában foglalja.

A MÁV-csoport sajtóosztálya megerősítette a lap értesülését.

Csak a MÁV-nak jelenleg 57 ezer dolgozója van. A lap korábban megírta, hogy a MÁV START Zrt. és a MÁV vezetése a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába költözik május 6-tól, ami közel 700 embert érint a vezérigazgatóság 2100 fős létszámából.

A MÁV pályaüzemeltetési egysége, mintegy 400 munkatárs, a Mol Nyrt egykori székházába költözik az Október huszonharmadika utcába, ami jelenleg felújítás alatt áll, így az érintettek addig otthonról dolgoznak.

További 700 dolgozó, a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai, szintén home office-ban dolgoznak jelenleg.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról: maradandó károsodást szenvedett a szlovák miniszterelnök
Másfél hónappal ezelőtt a kormányfő ellen merényletet követtek el: több lövés érte, életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Azóta már elhagyhatta a kórházat, de állapota továbbra is kiszámíthatatlan.


Maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett Robert Fico (Smer) szlovák kormányfő az ellene elkövetett merényletkísérlet miatt – mondta Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes az RTVS O 5 minút 12 című vasárnapi műsorában.

A miniszterelnök-helyettes arra is utalt, hogy Fico hasával is gondok vannak.

„Egy hasi lőtt seb után ezek a szervek már nem úgy működnek, mint 17 vagy 30 évesen”

– mondta Kaliňák azzal, hogy a kormányfő egészségügyi állapota továbbra is „kiszámíthatatlan”.

Fico a május 15-i merénylet után már otthon lábadozik. A kormányfő nemrég azt nyilatkozta, hogy június és július fordulóján szeretne visszatérni dolgozni. Kaliňák elmondása szerint Fico már részt vett a múlt heti brüsszeli EU-csúcs előkészületeiben is.

(via Denník N)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Beszólt Gyurcsánynak, etikai vizsgálat elé néz a DK egyik alapítója
Leel-Őssy Gábor a DK vereségét Waterloohoz, Gyurcsányt pedig Napóleonhoz hasonlította, és azt írta: a pártelnöknek Kötcsére kellene visszavonulnia.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 30.



Etikai vizsgálat előtt áll a DK-alapító Leel-Őssy Gábor, aki Gyurcsány Ferencet bírálta - derül ki a politikus vasárnapi Facebook-bejegyzéséből.

Leel-Őssy a június 9-i önkormányzati választási eredmények óta többször is nyilvánosan bírálta a DK-elnököt a Facebookon. Vasárnap arról számolt be, hogy etikai „hóhérolás” vár rá, de kitart amellett, hogy Gyurcsány Ferencnek vissza kellene vonulnia.

„Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Ragaszkodom ahhoz, hogy ott legyél az általad el-, és megrendelt Etikai Bizottsági hóhéroláson. Várom, hogy rámutass, melyik mondatom, szavam, vagy betűm nem volt igaz? Ugyanis, Tisztelt Elnök úr, én az igazat mondtam, írtam. Én igazat mondtam, írtam. Reggel, délben, este...”

– szúrt oda megint a pártelnöknek Leel-Őssy a Facebookon.

A DK politikusa először június 10-én támadta Gyurcsányt, amikor a választások eredményéről azt írta: „büntetésünk jogos és megérdemelt”. Egy másik posztjában pedig a DK vereségét Waterloohoz, Gyurcsányt pedig Napóleonhoz hasonlította, és kijelentette, hogy a DK elnökének Kötcsére kellene visszavonulnia.

Gyurcsány Ferenc szerdán egy 43 perces Facebook-videóban jelentette be, hogy nem mond le a DK éléről, és 33 pontban foglalta össze „a DK és az ország helyzetét”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kigyulladt a Balatonfüredre tartó vonat, késésekre lehet számítani
A Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra is számítani lehet.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 30.



Kigyulladt a Tapolcáról Balatonfüredre tartó vonat. A jármű Révfülöpről indult épp tovább, amikor 15:28-kor egyik kocsija Szepezdfürdő megállóhelyen kigyulladt - írta meg a Blikk.

A cikk szerint a mozdonyvezető eloltotta a tüzet, az utasok nem sérültek meg, ám a forgalom szünetelt Révfülöp és Zánka-Köveskál között, amíg tart a tűzvizsgálat. Az utasokat ezen a szakaszon pótlóbuszok szállították.

A MÁV később közölte, hogy 16:45-re elvontatták a műszaki hibás szerelvényt, így megindult a forgalom Révfülöp és Zánka-Köveskál állomások között. 20-40, esetenként 40-70 perces késésekre lehet számítani vasárnap estig az északi parton.

A Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra is számítani lehet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hadházy Ákos: Ezentúl büntetett előélettel is lehet katonának jelentkezni
Megjelent a honvédek jogállásáról szóló kormányrendelet, ami a független képviselő szerint egy újabb lépés afelé, hogy a teljes katonaság Orbán és Rogán személyes irányítása alá kerüljön.


„Ezentúl büntetett előélettel is lehet katonának jelentkezni, és egy börtönbüntetés sem jelenti automatikusan a leszerelést, ha a miniszter úgy gondolja” - írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán vasárnap a honvédek jogállásáról szóló új kormányrendelettel kapcsolatban.

„Újabb lépés ez a putyini állam felé, de ez csak a jéghegy csúcsa. Valami egészen elképesztő módon ugyanis a honvédek jogállásáról ezentúl nem a (látszat)parlament által elfogadott törvény, hanem egy kormányrendelet rendelkezik.

Ez gyakorlatilag újabb lépés afelé, hogy a teljes katonaság Orbán és Rogán személyes irányítása alá kerüljön és a bármilyen elveszítsen mindenféle demokratikus kontrollt”

– emelte ki a képviselő bejegyzésében.

„A mostani rendelet pár nap alatt egészen komoly változások sorát hozta a katonák életében, amelynek része ugyan, hogy például egy zászlós is kereshet akár 1.9 millió (!) forintot is, de első ránézésre az egész arról is szól, hogy sokkal könnyebb legyen kirúgni embereket. Nyilván emiatt kell megengedni, hogy börtöntöltelékekkel pótolják azokat, akik esetleg túl sokat »pofáznának«”– jegyezte meg Hadházy.

A hosszú előkészítés után megszületett jogszabály szigorúbb etikai elvárásokat fogalmaz meg a honvédek és az önkéntes tartalékosok számára. Kimondja például, hogy

a honvédek szolgálati idejükön kívül, valamint az önkéntes tartalékosok a rendelkezésre állási időszakukban sem folytathatnak olyan tevékenységet, amely ellentétes a katonai szolgálattal kapcsolatos erkölcsi elvárásokkal.

Ennek lényege, hogy megvédje a honvédek pártatlan és befolyástól mentes tevékenységét, és biztosítsa, hogy a katonai szolgálat méltóságát és etikai normáit minden körülmények között tiszteletben tartsák. A törvény szerint bármilyen, a szolgálati viszonyhoz méltatlan magatartás elfogadhatatlan, és veszélyeztetheti a honvédek és tartalékosok professzionalizmusát.

Az új szabályozás egyértelműen jelzi, hogy a katonai etika nemcsak a szolgálat ideje alatt, hanem azon kívül is kiemelten fontos.

– számolt be róla a hvg.hu.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk