HÍREK
A Rovatból

Lázár János: Aki ezt a vasutat innen elviszi, az ki fog baszni magukkal

Meglehetősen laza hangvételű utcafórumot tarott a miniszter, aki „kínai főnöknek” nevezte Hszi Csin-pinget, és eltévesztette a fideszes polgármester-jelölt nevét is.


Meglehetősen informális stílusú lakossági fórumot tartott a XVIII. kerületben Lázár János építési és közlekedési miniszter. A politikus május 10-én pénteken kampányolt Pestszentlőrincen Ughy Attilának, a kerület fideszes polgármester-jelöltjének.

A politikus saját YouTube-csatornájára felkerült egy videó, amiből azonban egy erős rész kimaradt. Lázár a helyi vasút kérdéséről beszélt. A miniszter elmondta, „az egy teljes hülyeség, hogy a vasutat a föld alá kell vinni, a világon soha nem lesz annyi pénz” – derül ki egy, a TikTokra feltöltött videóból.

Ezután hozzátette: „aki ezt a vasútvonalat elviszi, ki fog baszni magukkal”.

Lázár a beszéd egy korábbi pontján Hszi Csin-ping látogatására azt mondta: „Most, hogy itt volt a kínai főnök...” Majd mikor a közönségből visszakérdeztek, hogy kinek a főnöke, csak annyit válaszolt: „Nekünk megvan a sajátunk”.

A felvétel tanúsága szerint ezek után Ugrainak nevezte Ughy Attilát, aki viszont egyszer villamost mondott vonat helyett. A videót itt lehet megnézni:

@bp18_tiktok A múlt héten nálunk járt Lázár János. #fidesz #lazar #valasztas ♬ eredeti hang - 18. kerület TikTok

via 444


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról: maradandó károsodást szenvedett a szlovák miniszterelnök
Másfél hónappal ezelőtt a kormányfő ellen merényletet követtek el: több lövés érte, életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Azóta már elhagyhatta a kórházat, de állapota továbbra is kiszámíthatatlan.


Maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett Robert Fico (Smer) szlovák kormányfő az ellene elkövetett merényletkísérlet miatt – mondta Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes az RTVS O 5 minút 12 című vasárnapi műsorában.

A miniszterelnök-helyettes arra is utalt, hogy Fico hasával is gondok vannak.

„Egy hasi lőtt seb után ezek a szervek már nem úgy működnek, mint 17 vagy 30 évesen”

– mondta Kaliňák azzal, hogy a kormányfő egészségügyi állapota továbbra is „kiszámíthatatlan”.

Fico a május 15-i merénylet után már otthon lábadozik. A kormányfő nemrég azt nyilatkozta, hogy június és július fordulóján szeretne visszatérni dolgozni. Kaliňák elmondása szerint Fico már részt vett a múlt heti brüsszeli EU-csúcs előkészületeiben is.

(via Denník N)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Magyar Péter Orbánék új pártszövetségéről: Olyan ez, mint amikor egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot
A magyar kormányfő vasárnap jelentette be az új szövetséget Andrej Babissal és az Osztrák Szabadságpárt elnökvével. Magyar reméli, hogy az alapító dokumentum aláírásakor senkinek nem esett baja „a szörnyen veszélyes Bécsben”.


Egy új jobboldali európai pártszövetség létrehozását jelentette be Orbán Viktor vasárnap Bécsben Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel és az ANO vezetőjével, illetve Herbert Kicklel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével.

„Történelmi nap a mai, az Európai Parlament július 16-i strasbourgi alakuló ülésén bemutatjuk a csoportot, amely három pártból és azok képviselőiből áll, és amely politikai korszakváltást kíván indítani Európában. Az új korszak a szabadság, a szuverenitás, a béke, a jólét és az értékek korszaka lesz" - mondta Kickl a három politikus közös sajtótájékoztatóján. Azt is hozzátette, hogy más pártokat is várnak, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsák Európa jövőjét.

A hírre Magyar Péter is reagált vasárnap a Facebook-oldalán.

„A Liberális Internacionálé, majd az Európai Néppárt egykori alelnöke, Orbán Viktor ma »nagy« bejelentést tett.

Miután minden európai frakció elutasította a Fidesz felvételét, ma a miniszterelnök elmondta, hogy rajta kívül minden európai politikus Európa ellen dolgozik, ezért egy új pártszövetséget hoz létre. Van itt minden: szélsőjobb, magyar ellenes politikus, liberális szédelgő és virtigli szocialista. De hát, ők mások, ők szuverenisták és ők meg fogják változtatni az európai történelmet.

Hogy mi köti össze a “patriótákat”? Állítólag az illegális migráció megfékezése. Vajon Orbán Viktor beszámolt az új szövetségeseinek a 2000 emberkereskedő szabadon bocsátásától, a letelepedési kötvényekről és a több tízezer gazdasági migráns behozataláról? Olyan ez, mint amikor egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot és rögtön azt bizonygatod, hogy a tiéd az igazi, tiéd a legnagyobb, tiéd az egyetlen.”

A Tisza Párt alelnöke még azt is megjegyezte: reméli, hogy senkinek nem esett bántódása az alapító dokumentum aláírásakor „a szörnyen veszélyes Bécsben”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Beszólt Gyurcsánynak, etikai vizsgálat elé néz a DK egyik alapítója
Leel-Őssy Gábor a DK vereségét Waterloohoz, Gyurcsányt pedig Napóleonhoz hasonlította, és azt írta: a pártelnöknek Kötcsére kellene visszavonulnia.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 30.



Etikai vizsgálat előtt áll a DK-alapító Leel-Őssy Gábor, aki Gyurcsány Ferencet bírálta - derül ki a politikus vasárnapi Facebook-bejegyzéséből.

Leel-Őssy a június 9-i önkormányzati választási eredmények óta többször is nyilvánosan bírálta a DK-elnököt a Facebookon. Vasárnap arról számolt be, hogy etikai „hóhérolás” vár rá, de kitart amellett, hogy Gyurcsány Ferencnek vissza kellene vonulnia.

„Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Ragaszkodom ahhoz, hogy ott legyél az általad el-, és megrendelt Etikai Bizottsági hóhéroláson. Várom, hogy rámutass, melyik mondatom, szavam, vagy betűm nem volt igaz? Ugyanis, Tisztelt Elnök úr, én az igazat mondtam, írtam. Én igazat mondtam, írtam. Reggel, délben, este...”

– szúrt oda megint a pártelnöknek Leel-Őssy a Facebookon.

A DK politikusa először június 10-én támadta Gyurcsányt, amikor a választások eredményéről azt írta: „büntetésünk jogos és megérdemelt”. Egy másik posztjában pedig a DK vereségét Waterloohoz, Gyurcsányt pedig Napóleonhoz hasonlította, és kijelentette, hogy a DK elnökének Kötcsére kellene visszavonulnia.

Gyurcsány Ferenc szerdán egy 43 perces Facebook-videóban jelentette be, hogy nem mond le a DK éléről, és 33 pontban foglalta össze „a DK és az ország helyzetét”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Itt a nagy bejelentés: Orbánék új európai pártszövetséget hoznak létre
Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével és Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével. Más pártokat is várnak, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsák Európa jövőjét.


Új korszak kezdődik - jelentette ki a Orbán Viktor magyar miniszterelnök vasárnap Bécsben, ahol új európai politikai együttműködést jelentettek be Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével – számolt be róla az MTI.

Orbán Viktor a Bécsben tartott sajtókonferencián azt mondta: 1989-ben elkezdődött az európai politikának egy korszaka, amikor leomlott a berlini fal, és ez a korszak a mostani európai parlamenti döntéssel lezárult.Az új korszak első, döntő jelentőségű pillanata az új európai politikai frakció létrejötte, amely meg fogja változtatni az európai politikát – tette hozzá a kormányfő.

Kickl azt mondta, más pártokat is várnak, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsák Európa jövőjét.

„Az Európai Parlament július 16-i strasbourgi alakuló ülésén bemutatjuk a csoportot, amely három pártból és azok képviselőiből áll, és amely politikai korszakváltást kíván indítani Európában”.

Babis arról beszélt, hogy az európai jobboldali pártok újonnan alakuló frakciójában olyan programot kell létrehozni, amilyet választóiknak megígértek. A cseh politikus szerint a céljuk egy olyan Európa, amely tiszteletben tartja tagállamai szuverenitását, szigorúan védi a külső határokat és támogatja a fenntartható és igazságos környezetvédelmi politikát.

A három politikus emellett egy Patrióta kiáltványt is elfogadott, amelynek szövege szerint Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek.

„Az Európai Unió, ami egykor a megbékélés vágyában gyökerező álomprojekt volt a két világháború és több évtizednyi megosztottság által okozott pusztítást követően – az európaiak ellen fordult, és most olyan érdekeket képvisel, amelyek ellentétesek a nemzetek, a térségek és az európai hazánkat alkotó kis közösségek akaratával.”

„Az európai polgárok számára ismeretlen és tőlük távol álló intézmények - olyan erős globalista erőkkel, senki által meg nem választott bürokratákkal, lobbi- és érdekcsoportokkal együtt, akik és amelyek semmibe veszik a többség hangját és a szélesebb népi demokráciát – terveznek a nemzetek helyébe lépni. És mi ehhez az eszközük? Egy európai központi állam – olvasható a kiálltványban.

A legutóbbi júniusi európai parlamenti választásoknak ezért egyszerre volt generációs és egzisztenciális jelentősége – folytatódik a manifesztum.

A politikai törésvonal immár nem konzervatívok és liberálisok vagy a jobboldal és a baloldal között húzódik meg, hanem a centristák – akik egy új európai „szuperállam” hírnökei - és a patrióták, illetve szuverenisták között, „akik az általunk nagy becsben tartott európai nemzetek megőrzéséért és megerősítéséért harcolnak.
Csak a kontinens patrióta és szuverenista pártjainak győzelme és együttműködése révén garantálhatjuk a gyermekeink örökségét” – fogalmaz a dokumentum, amely ezek után rátér arra, milyen Európában hisznek az aláírói.

Azt írják: egy olyan Európában hisznek, ami erős, büszke és független nemzetekből áll; olyan nemzetekből, amelyek szabadon dönthetnek az egymással egyetértésben való együttélésről és együttműködésről; olyan Európában hisznek, amely a nemzetekben gyökerező intézmények révén működik együtt; olyan intézmények révén, amelyek Európa népei megbízásából tevékenykednek és feléjük felelősséggel tartoznak. Olyan Európában, ami szuverén, és eltántoríthatatlanul képviseli érdekeit minden olyan függőségtől mentesen, amely akadályozza a nemzeti közösségei akaratának végrehajtását - akár belföldön, akár külföldön.

Elkötelezett a béke és a párbeszéd mellett, de ugyanakkor készen áll, hogy megvédje magát minden veszéllyel szemben; megvédi és ünnepli európai identitását, hagyományait és szokásait, a görög-római és zsidó-keresztény örökség gyümölcsét.

Nagy becsben tartja a nemzeteiben rejlő sokszínűséget, azok történelmét és életformáját, és egyben ellenáll az olyan ultimátumoknak, amelyek célja annak az éppen divatos trendek szerinti megváltoztatása.

A manifesztum megalkotói szerint Európa a valódi szabadságjogok, alapvető jogok és az emberi méltóság védelmezője, és ugyanakkor erőteljesen ellenáll minden olyan kísérletnek, amelynek célja ezeknek a szabadságjogoknak a korlátozása vagy átértelmezése; versenyképes, produktív, hatékony és büszke szellemi, tudományos és gazdasági eredményeire az innováció, a kiválóság és a haladás kontinenseként. Hitük szerint Európa elszánt a határai megvédése, az illegális migráció megállítása és kulturális identitása megőrzése mellett, követve az európai polgárok túlnyomó többségének az akaratát; olyan nemzetekből áll, amelyek készek megvédeni népeiket bármely és minden potenciális veszéllyel szemben, legyen az politikai, gazdasági, vallási vagy kulturális természetű.

Európa tiszteletben tartja saját megbízatását és szabályait, nem lép túl kompetenciáin, betartja a szubszidiaritás és az arányosság elvét, illetve a továbbiakban nem igazolja a nemzeti szuverenitás elleni támadásait az európai költségvetésen keresztüli nyomásgyakorlással - írják, hozzátéve:

Európa olyan nemzetek tömörülése, amely elutasítja a nemzeti szuverenitásnak az európai intézmények felé való minden további feladását és tiszteletben tartja a nemzetek vétójogát.
Az aláírók hite szerinti Európa a diplomáciát a tagállamok szuverenitása alapvető elemeként ismeri el, illetve olyan kérdésként, amelyről minden nemzet szabadon dönthet anélkül, hogy a többieket ugyanarra a döntésre kényszerítené.

Végezetül az európai patrióta erők a dokumentumban azt ígérik, hogy a kontinens jövőjét visszaadják az európai embereknek.

„Visszavesszük intézményeinket és olyan irányba tereljük az európai politikát, amely a nemzeteinket és népeinket szolgálja. Előtérbe helyezzük a szuverenitást a föderalizmussal szemben, a szabadságot a diktátumokkal szemben, és a békét: ez az Európát szolgáló patrióták kiáltványa”

– zárul a Bécsben vasárnap elfogadott dokumentum.


Link másolása
KÖVESS MINKET: