HÍREK
A Rovatból

„Kitekerem a nyakad!” - rejtett mikrofonnal rögzítette az anya, ahogy a tanítója hónapokon át terrorizálja a 9 éves Emmát

A kislány depressziós lett és öngyilkossági gondolatokkal küzdött tanára verbális bántalmazása miatt, aminek nyomán pszichológus segítségére szorult.


Öngyilkossági gondolatokkal küzdött egy 9 éves kislány tanára verbális bántalmazása miatt, akit rejtett mikrofonnal buktattak le a szülők - számolt be róla az RTL.

A 9 éves Emma öngyilkossági gondolatokkal küzdött egy Fejér megyei iskola tanárának verbális bántalmazása miatt.

A tanár hónapokon keresztül fenyegette és sértegette a kislányt, többek között azt mondta neki: „Kitekerem a nyakad!” és „Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad.” Emma szülei titokban hangfelvételeket készítettek a tanár viselkedéséről, amelyeken olyan kijelentések hallhatók, mint „Elvitesselek az intézetbe?” és „Senki nem kíváncsi rád.”

A verbális bántalmazás nyomán Emma viselkedése megváltozott, befelé forduló és depressziós lett. Anyja, Bori-Hegyi Melinda, elvitte pszichológushoz, ahol kiderült, hogy a kislány szorong és depressziós, és gyógyszert írtak fel neki. A pszichológus szerint „nagyon nagy gondok vannak az iskolában.”

Az iskolai vezetés és a tankerület nem reagált a szülők segélykéréseire. Az anyuka május 10-én írt először a tankerületnek, de semmilyen választ nem kapott a jelzéseire.

Az anyuka felidézte: „Elkezdett brutális módon befelé fordulni. Arra sem válaszolt, hogy milyen volt az iskola, csak annyit mondott, hogy hagyjál anya, nem akarok beszélni és bezárkózott a szobájába. Ez tartott egy jó pár hétig. Én jeleztem a tanárnőnek, hogy szeretném elvinni pszichológushoz. Ő erre azt mondta, hogy hagyjam, mert mi van, ha olyat mond, hogy még a gyámügy is kijön. Ez életkori sajátosság. Majd kinövi.”

A helyzetet végül az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos oldotta meg, aki segített Emmának új iskolát találni.

Az anyuka elmondta, hogy a tanár rendszeres fenyegetései és sértegetései miatt Emma állapota egyre romlott, és öngyilkos gondolatokkal is küzdött. Egy hangfelvételen az is hallatszik, hogy Emma azt mondja: „Meg akarok halni.” Az eset egyik felvételén hallható, ahogy a pedagógus hosszan kiabál a kislánnyal, majd Emma ezt mondja: „Meg akarok halni!”

Az érintett iskola és a tankerület nem reagált az RTL megkeresésére.

Itt meghallgatható néhány részlet a hangfelvételekből:

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Parádés választ adott Orbán Viktor, amikor megkérdezték Brüsszelben, hogy szerinte sikerült-e elfoglalni Brüsszelt
A választás előtt ezt tette meg tétnek a miniszterelnök. Az EU csúcs előtt most megkérdezték tőle, hogy szerinte sikerrel járt-e?


Orbán Viktor is megérkezett Brüsszelbe az uniós állam- és kormányfők kétnapos találkozójára, ahol az EU csúcsvezetőiről döntenek majd.

A találkozó előtt a magyar kormányfő újságírói kérdésekre válaszolt, a 444 pedig megkérdezte tőle: mit gondol, sikerült-e elfoglalni Brüsszelt. A júniusi EP-választás előtt ugyanis Orbán ezt tette meg a voksolás tétjének.

Erre a miniszterelnök azt válaszolta:

„Látja, azon vagyok”

Orbán kérdésre válaszolva azt is kifejtette, pimaszságnak tartja a három nagy pártcsalád alkuját, amellyel Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki posztra, António Costát az Európai Tanács elnöki posztra, illetve Kaja Kallast a kül- és biztonságpolitikai főképviselői posztra javasolják.

„Pimaszság az európai választókkal szemben, akik többségében jobboldalra szavaztak, és szerettek volna jobboldali európai vezetést látni az Unió élén. A Néppárt elvitte ezeknek a szavazatoknak egy részét, majd elvitte balra, és így becsapta az európai választókat.”

Orbán szerint ezért a most létrejött koalíció, az a hazugságnak és a becsapásnak a koalíciója.

Orbán azt is kifejtette, hogy nem tudja támogatni ezt az alkut, különösen von der Leyent, mert szerinte a Bizottság elnöke a jogállamiság eszközét párt- és politikai alapon használta Magyarországgal szemben.

„Egy ilyen bizottsági elnök nem maradhat a mi fölfogásunk szerint”

- fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kiirtandó férgeknek és páviánoknak nevezett bevándorlókat Bayer Zsolt, vizsgálatot indított a Médiahatóság
A műsorvezető márciusban játszott be ellenőrizetlen forrású felvételeket műsorában, amik kapcsán kifejtette a véleményét a videón látható elkövetőkről.


Bejelentés alapján megvizsgálta, majd közigazgatási hatósági eljárást indított a Bayer-show március 31-i adása miatt a Hír TV Zrt.-vel és a Karc FM Média Kft.-vel szemben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – szúrta ki a Telex a hatóság közleményét.

A március 31-i adásban a lovagkereszttel kitüntetett publicista a nyugat-európai bevándorlásról beszélt, ehhez pedig két videófelvételt játszott le, amiről azt állította, hogy azok „mindennapos kis pillanatfelvételek a festői Nyugat-Európából”, bár semmi nem utalt arra, hogy hol készültek.

Az első felvételen egy férfi üt meg egy szőke hajú nőt az utcán, Bayer a férfira úgy hivatkozott, hogy „kiirtandó féreg”, és azt a kommentárt fűzte hozzá, hogy „ezeket ma Nyugat-Európában dédelgetik, szeretgetik”.

„Nézzük meg, hogy ugyanezek falkában mit tudnak csinálni” – vezette fel a következő videót Bayer. A 10 másodperces felvételen színesbőrűek jelentek meg, amit úgy kommentált: „Megérkeztek a páviánok”.

A hatósági ellenőrzés alapján „a műsorszámban elhangzott, bevándorlókra tett kijelentések kapcsán felmerült a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése”, ezt vizsgálja a Médiatanács az eljárásban.

A tanács közlése szerint a szóban forgó adást a Hírt TV március 31-én 21 óra 10 perckor sugározta, majd április 1-jén 0 óra 7 perckor, majd 5 óra 3 perckor és 12 óra 58 perckor is megismételte. A A műsorszámot a Hír FM is többször lejátszotta: április 1-jén 11 óra 19 perckor, majd 23 óra 6 perckor, illetve április 2-án 6 óra 16 perckor és 23 óra 6 perckor.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Dánia bevezeti a fingadót! Évente több mint 30 ezer forintot kell fizetniük a gazdáknak
Az állattenyésztés önmagában hozzávetőleg 12 százalékát adja a világ károsanyag-kibocsátásának. Dánia intézkedései így nemcsak helyi, hanem globális szinten is jelentős hatással bírhatnak a klímavédelem terén.


Dánia úttörő szerepet vállal a klímavédelemben: a dán koalíciós kormány bevezeti a világ első, mezőgazdaságot érintő károsanyag-kibocsátási adóját – írta meg a CNN. A dán parlament várhatóan még idén elfogadja az új adót, amely szerint 2030-tól az állattenyésztésből származó szén-dioxid-kibocsátás után tonnánként 300 koronát kell fizetniük a gazdáknak. Ez az összeg 2035-re 750 koronára emelkedhet.

Mit jelent ez a dán gazdáknak?

A CNN szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a dán farmereknek egy metánt kibocsátó tehén után évi 672 koronát kell fizetniük, ami 2035-re akár 1680 koronára is nőhet. A dán mezőgazdaság jelentős részét adja az ország károsanyag-kibocsátásának, ezért az új intézkedések kulcsfontosságúak a klímacélok elérésében. Az intézkedések között szerepel az erdőtelepítés és a vizes élőhelyek kialakítása is.

A gazdák vegyes reakciói

A dán gazdák viszonylag jól fogadták a hírt, bár több farmer aggályait fejezte ki az új adókkal kapcsolatban. Az új intézkedéseket alig pár hónappal a farmertüntetések kezdete után vezetik be. A gazdák tüntetéssorozata tavaly decemberben indult Németországból, de gyorsan átterjedt az EU legtöbb országára.

Egy dán gazdákat képviselő csoport elnöke a CNN-nek elmondta, hogy bár elismerik a klímaváltozás kihívásait, szerinte ez a megállapodás nem oldja meg a problémákat. Inkább árt a mezőgazdasági zöld beruházásoknak. Az Arla Foods vezetője szerint nem szabadna megadóztatni azokat a gazdákat, akik mindent megtesznek a kibocsátás csökkentése érdekében.

A globális helyzet

A CNN arról is beszámolt, hogy a globális élelmiszertermelés teszi ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának közel harmadát. Az állattenyésztés önmagában hozzávetőleg 12 százalékát adja a világ károsanyag-kibocsátásának. Dánia intézkedései így nemcsak helyi, hanem globális szinten is jelentős hatással bírhatnak a klímavédelem terén.

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
20 ezer aláírás jött össze Magyarország soros elnöksége ellen: „Nem szabad hagyni, hogy a bűnöző magyar vezetés képviselje az Uniót”
Az aláírók arra kérik az Európai Tanács elnökét, hogy hogy hivatalosan függessze fel a magyar elnökségét, ami július 1-jén indul.


20 ezer aláírással ellátott levelet küldött az Európai Tanács elnökének Daniel Freund, német zöldpárti EP-képviselő. A levélben az aláírók az Európai Unió soros magyar elnökségének felfüggesztését követelik.

„Mi, az alulírott európai parlamenti képviselők 20 ezer állampolgárral együtt arra kérjük Önt, hogy hivatalosan függessze fel a Tanács magyar elnökségét, amely jelen állás szerint 2024. július 1-jén veszi kezdetét”

- ez szerepel a levélben a Guardian szerint. A EP-képviselő azzal érvel, hogy rendkívül káros lenne az unió jó hírnevére, ha az EP-választások után éppen Magyarország képviselné az európaiakat. Freund azt is felidézte, hogy magas szintű magyarországi korrupció miatt az EU befagyasztotta a jogállamisági feltételrendszer keretében nyújtott támogatásokat.

„Az Orbán-kormány diktatúrához hasonlítja az Európai Uniót. Az Oroszország elleni szankciók elfogadásakor országszerte az EU zászlaját ábrázoló bombákkal ellátott plakátokat tettek közzé. Miközben az imperialista diktátor Putyin bombázta Ukrajnát, az EU tagjelölt országát, Orbán elment Kínába, csak hogy kezet foghasson vele. Itt az ideje, hogy az EU szembeszálljon annak a kormánynak zsarnokoskodásával, amelynek egyértelműen problémái vannak a legalapvetőbb európai elvek és értékek betartásával.

Magyarország a jelenlegi állapotában soha nem felelne meg az EU-hoz való csatlakozás kritériumainak. Ezért nem volna szabad hagyni, hogy a bűnöző magyar vezetés képviselje az Uniót”

– áll a levélben.

Link másolása
KÖVESS MINKET: