HÍREK
A Rovatból

Kigyulladt a Balatonfüredre tartó vonat, késésekre lehet számítani

A Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra is számítani lehet.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 30.



Kigyulladt a Tapolcáról Balatonfüredre tartó vonat. A jármű Révfülöpről indult épp tovább, amikor 15:28-kor egyik kocsija Szepezdfürdő megállóhelyen kigyulladt - írta meg a Blikk.

A cikk szerint a mozdonyvezető eloltotta a tüzet, az utasok nem sérültek meg, ám a forgalom szünetelt Révfülöp és Zánka-Köveskál között, amíg tart a tűzvizsgálat. Az utasokat ezen a szakaszon pótlóbuszok szállították.

A MÁV később közölte, hogy 16:45-re elvontatták a műszaki hibás szerelvényt, így megindult a forgalom Révfülöp és Zánka-Köveskál állomások között. 20-40, esetenként 40-70 perces késésekre lehet számítani vasárnap estig az északi parton.

A Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra is számítani lehet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Zelenszkij elutasította Orbán Viktor tűzszünetre tett javaslatát
Az ukrán elnök meghallgatta a magyar miniszterelnök gondolatait, de válaszul kifejtette Ukrajna álláspontját, amely világos, érthető és széles körben ismert.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnök javaslatára, miszerint Ukrajnának érdemes lenne fontolóra vennie a tűzszünetet a béketárgyalások gyorsítása érdekében – derült ki az Index cikkéből, amely a The Kyiv Independent írására hivatkozik.

Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője a találkozó után elmondta, hogy Orbán Viktor Kijevben lehetőséget kapott a véleménye kifejtésére.

"Zelenszkij elnök meghallgatta a magyar miniszterelnök gondolatait, de válaszul kifejtette Ukrajna álláspontját, amely világos, érthető és széles körben ismert"

– tette hozzá Zsovka.

A The Kyiv Independent emlékeztetett arra, hogy az ukrán vezetés korábban már elutasította a tűzszünet ötletét, mivel az szerintük csak Oroszországnak kedvezne az erőik átcsoportosításában. Ezzel szemben az ukrán vezetés saját béketervük mentén akar tárgyalni a fegyvernyugvásról, amelyet már a júniusi svájci békekonferencián is megvitattak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
10 perc alatt betelt az első 800 hely Magyar Péter eseményére
Természetesen a rendezvényt a Facebookon és a Youtube-on is közvetítik majd. Lehetőség lesz egyedi, banki átutalással való támogatásra.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 03.



A Tisza Párt politikusa különleges rendezvényt hirdetett meg július 6-ra: Magyar Péter büszkén számolt be róla a Facebook-oldalán, hogy 10 perc alatt betelt az első 800 (650 támogató és 150 önkéntes) hely az eseményre.

"Mivel sokszoros a túljelentkezés, előre is elnézést kérek azoktól, akik személyesen most nem tudnak jelen lenni. Természetesen FB-on és Youtube-on az egész rendezvényt közvetítjük.

A rendszerváltó kártya kapcsán sokan kérdezték, hogy van-e lehetőség egyedi, banki átutalással való támogatásra.

A válasz természetesen igen. Minden részletet megtaláltok a honlapunkon. Ha valaki a támogatásról nem kapott visszajelzést, kérem, kövesse a leírt instrukciókat. Ahogy már többször jeleztük a TISZA Párt sem állami sem külföldi támogatásban nem részesül. Minden támogatást hálásan köszönünk!"

- írta Magyar a közösségi oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Kiderült: Ezért húzta le magyar ügyfeleit az Apple
Egy hete meghibásodott az Apple Pay, és a magyar felhasználóktól tömegesen kezdett el levonni indokolatlan összegeket. Most kiderült, miért történt az anomália.


Az elmúlt héten közel 800 ezer jogosulatlan tranzakciót könyvelt el az Apple, amelyek során összesen kétmilliárd forintot vontak le magyar ügyfelek számláiról. A hibát az Apple magyarországi elszámoló partnerénél történt technikai probléma okozta.

Az érintett pénzintézeteknek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy munkanapon belüli visszatérítést írt elő azok számára, akik bejelentették a jogosulatlan tranzakciókat.

Noha több bank, mint például a Gránit és az Erste, azonnal megkezdte a visszatérítéseket,

néhány pénzügyi szolgáltató az Apple ügyfélszolgálatához irányította az ügyfeleket, ahol nem kaptak azonnali visszatérítést,

számolt be a hvg.hu.

A hibás tranzakciók többsége kisebb összegeket érintett, de voltak olyan esetek is, amikor több százezer forintot vontak le egy-egy ügyféltől. Az Apple eleinte nem adott tájékoztatást a problémáról, de később kiderült, hogy nem kibertámadás, hanem technikai hiba történt.

Az MNB további ellenőrzéseket helyezett kilátásba annak érdekében, hogy minden pénzintézet megfelelően járjon el az ügyben.

Végül az Apple visszafizette a hibás tranzakciók összegeit, így a bankok sem szenvedtek veszteséget.

A Magyar Bankszövetség közleményt adott ki, hangsúlyozva, hogy az ügyfelek adatai nem kerültek illetéktelen kezekbe, és az Apple visszafizeti a technikai hiba miatt levont pénzeket. Az MNB álláspontja szerint azonban az ügyfeleknek azonnali visszatérítést kell kapniuk, ha jelzik a jogosulatlan tranzakciót.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Kiderült: Magyar Péter ennyi pénzzel támogatja havonta saját pártját
A különböző tagsági előfizetések közül Magyar az Egyéni szintű kártyát választotta. Szombaton elmondja, hogy körülbelül milyen anyagi forrásokra lesz szükségük az országgyűlési választáson.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 03.



Magyar Péter június elején bejelentette, hogy „rendszerváltó tagságot” vezetnek be, amivel havi rendszerességgel lehet támogatni a Tisza párt működését. A különböző tagsági előfizetések közül Magyar az Egyéni szintű kártyát választotta, ami havi százezer forintos hozzájárulást jelent – vette észre a politikus egyik Facebook-bejegyzése alatt a hvg.hu.

A tagsági kártyák közül választható az Alap (3000 Ft), a Kiemelt (5000 Ft), a Prémium (10000 Ft) és az Egyéni szintű, megvásárlásukkal pedig egyre feljebb lehet lépni a szinteken, a kezdőtől (0-5 hónap) a hatodik szintig (24 hónap felett).

Ezek fantázianevei közül a kezdő szint a piros, ennek tulajdonosa még csak „rálépett az útra, ami a változáshoz és egy élhetőbb országhoz vezet”, míg a platina szintű tag már „igazi rendszerváltó, aki a végsőkig kitart elhatározása mellett, az elkötelezettség megtestesítője, aki minden akadályt leküzd, hogy elérje a kitűzött célokat”.

„Mindenkinek köszönjük a legkisebb segítséget is! Fontos, hogy ez egy lehetőség. Az fizessen elő a rendszerváltó kártyára, vagy utaljon bármekkora összeget, akinek erre módja van. Szombaton igyekszem felvázolni, hogy körülbelül milyen anyagi forrásokra lesz szükség az országgyűlési választáson”

– írta a politikus a kép alá, amin az általa előfizetett összeg szerepel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk