HÍREK

Karácsony Gergely lépett: visszahívták a letartóztatott óbudai alpolgármestert BKK felügyelőbizottságából

Pénteken kiadtak egy közleményt, melyben jelezték Czeglédy visszahívását a bizottságból. A döntést azzal indokolták, hogy bár nincs ülési időszak, a főpolgármester jogosult halaszthatatlan esetben a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben dönteni.


Karácsony Gergely főpolgármester visszahívta Óbuda MSZP-s alpolgármesterét, Czeglédy Gergő mégsem maradhat a BKK felügyelőbizottságában. A gyanú szerint Czeglédy részt vett egy önkormányzati korrupciós ügyben, amely során százmillió forint kenőpénzt is átvett – írta meg a 24.hu.

Czeglédy egyhónapos letartóztatását előző héten rendelték el, ami után kérdésessé vált, mi lesz az általa betöltött pozíciókkal. Az óbudai alpolgármester a BKK hattagú felügyelőbizottságának tagja is egyben.

Korábban a Főpolgármesteri Hivataltól megkérdezték, hogy visszahívják-e Czeglédyt, de csak annyit közöltek: a Fővárosi Közgyűlés nyári hónapokban nem tart ülést. Akkor még úgy tűnt, hogy akár hónapokig is maradhat a posztján.

Pénteken azonban kiadtak egy közleményt, melyben jelezték Czeglédy visszahívását a bizottságból. A döntést azzal indokolták, hogy bár nincs ülési időszak, a főpolgármester jogosult halaszthatatlan esetben a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben dönteni. Ez meg is történt, így Czeglédy megbízása megszűnt, és a BKK felügyelőbizottsága öt taggal működik tovább az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig.

Czeglédyt egyébként a június 9-i önkormányzati választáson újra egyéni képviselővé választották a III. kerületben, így októberben újabb ötéves mandátuma kezdődhet meg. Az önkormányzati képviselői megbízatás elvesztéséhez egy évnyi hiányzás szükséges a testületi ülésekről.

A Központi Nyomozó Főügyészség márciustól folyamatosan végzett letartóztatásokat, lefoglalásokat és házkutatásokat az ügyben, melynek vádlottjai a gyanú szerint fiktív szerződéseket köthettek Óbuda önkormányzatával.

Az ügyészség szerint az egyik vádlott az általa vezetett cégek fiktív szerződésein keresztül több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a cégeik reklámberendezéseinek fennmaradása és hasznosítása érdekében. A korrupciós ügyben jelenleg tíz gyanúsított van.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter nem akárhonnan köszönte meg a névnapi köszöntéseket – a világ egyik legismertebb közlekedési eszközénél járt
Miközben újra felvette a politikai fonalat a TISZA Párt alelnöke, úgy tűnik, egy kis kikapcsolódásra is volt ideje.


Rövid, képest poszttal jelentkezett szombat délután a Facebookon Magyar Péter.

A névnapját ma ünneplő TISZA párti politikus Lisszabonban járt, ahol a világhíres 28-as villamos előtt pózolt.

A lisszaboni 28-as járat a portugál főváros belvárosi részéből közlekedik a Campo de Ourique felé, nosztalgikusszerelvényekkel, érintve számos híres pontját a városnak.

Az európai parlamenti képviselő a fotó mellé azt üzente: „ui.: köszönöm a kedves névnapi köszöntéseket”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Figyelmeztetést adtak ki: zivatarok, széllökések és jégeső miatt, de a hőség is megvisel mindenkit
Több helyen várható intenzív csapadék. Vasárnap pedig még a szombatinál is melegebb lehet, akár 27 fok vagy több a napi középhőmérséklet!


Figyelmeztető előrejelzést adott ki a HungaroMet Magyarország területére vasárnap éjfélig

Ma a déli, délutáni órákban az Északi-középhegységben, illetve keleten helyenként helyi zivatarok alakulhatnak ki intenzív csapadék (15-20 mm), viharos (60-70 km/h) szél kíséretében - írták.

Vasárnap este megugrik a zivatarok esélye, először északnyugaton és északon számíthatunk rájuk, később pedig a középső országrészben és az északkeleti területeken csaphatnak le.

Az éjszaka folyamán helyenként intenzív esőzés várható (15-25 mm), erős széllökések (60-80 km/h), sőt néhol még kisebb jégeső is előfordulhat.

Szombaton az ország nagy részén, kivéve az északi és északkeleti megyéket, a középhőmérséklet 25 fok felett alakul. Az Alföldön és északnyugaton helyenként 27 fok is lehet ez az érték, ami már nagyon megviseli a szervezetet. Vasárnap pedig még ennél is melegebb lehet, akár 27 fok vagy több a napi középhőmérséklet!

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzásra a nyugat-dunántúli, a közép-dunántúli, a dél-dunántúli, a dél-alföldi, az észak-alföldi és az észak-magyarországi régió, valamint Pest és Budapest környékének egészén vagy nagy részén kell számítani.

Az UV index ezekben a régiókban meghaladhatja a 7-es értéket - tették hozzá a met.hu-n.

Azt kérték, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen; amennyiben lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt - tették hozzá.

Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztettek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Végülis várható volt: Magyar Péterből is tetoválás lett
A TISZA Párt politikusa ebben utolérte Karácsony Gergelyt. Azt megtippelni sem merjük, ki lesz a következő.


Nemrég számoltunk be róla, hogy egy budapesti tetoválószalonban dolgozó 18 éves lány néhány sör és egy kósza ötlet után merészet döntött: magára tetováltatta Karácsony Gergely arcképét. A művészeti alkotás elkészültét maga a főpolgármester is elkészítette.

Már akkor kiderült, hogy korábban már Orbán Viktor arcmásából is készült tetoválás, így gyakorlatilag szinte logikusnak mondhatjuk, hogy a "trendet" nem úszhatta meg a február óta sosem látott politikai menetelést bemutató Magyar Péter sem.

A dolgot először az ATV-ben vetette fel Krug Emília, igaz, ő még feltételes módban. Erre reagált a TikTokon egy tetoválóművész:

nemcsak „lehet, hogy Magyar Péterből tetoválás is lesz egyszer”, hiszen ez „már készül”

– említette, és egy videóval is bizonyította.

@v_kris_chrs MI AZ HOGY LEHET? ? #magyarorszag #magyarpéter #tiszapart #fy #fyp #tisza #streetarttattoo @Street Art Tattoo @magyarpeterofficial @Tiszapárt?? @tiszapart_ ♬ Tavaszi Szél - Zeneker Team

Egyelőre megtippelni sem merjük, mennyire lehetünk Gyurcsány Ferenc portréjától. Akár azt a pillanatot elkapva, amikor épp Magyar Pétert küldi a sor végére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbánon kívül még Putyinnak esett nagyon rosszul az új uniós vezetés megválasztása
Az orosz rezsim szóvivóje mindkét vezetőt „oroszellenesnek” tartja, mert határozottan támogatják a háborús agresszió miatti szankciókat.


Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin sajtótitkára nemrégiben kifejtette, hogy Ursula von der Leyen és Kaja Kallas esetleges vezető pozícióba kerülése az Európai Unió következő ciklusában rosszul hatna az EU és Oroszország kapcsolatára, írta az Euronews. Peszkov szerint az észt miniszterelnök, Kallas "soha nem mutatott jelentős kompromisszumkészséget a diplomáciában, különösen nem Moszkvával szemben, ahol a viszonyuk kifejezetten ellenséges, oroszellenes megnyilvánulásai miatt."

A 2022-ben kezdődött Ukrajna elleni orosz invázió óta Kallas határozottan támogatja a Moszkva elleni szankciókat,

ami még inkább ráirányítja a figyelmet esetleges EU-s vezetői szerepére.

Peszkov hangsúlyozza, hogy a Kreml hasonlóan pesszimista Ursula von der Leyen kapcsán is, akitől szintén nem várják, hogy javítani tudja az EU és Oroszország között megromlott viszonyt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: