HÍREK
A Rovatból

Júliustól mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni: drágulnak a földhivatali tranzakciók

A változásbejelentés és a jelzálogjog tulajdoni lapra jegyzése is többe fog kerülni, átlagosan hatvan százalékkal.


Péntek este robbant a hír: jelentős drágulás várható a földhivatali díjak terén, ami közvetlenül érinti az ingatlanvásárlókat és a lakáshitellel kapcsolatos ügyintézést is. A Bank360-csoporthoz tartozó Ingatlannet összefoglalója szerint július végétől 60 százalékkal emelkednek a díjak, ami az ingatlanpiaci tranzakciók költségeit jelentősen meg fogja növelni.

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter rendeletmódosítása értelmében például

a változásbejelentés díja 6600 forintról 10 600 forintra ugrik, míg a jelzálogjog tulajdoni lapra történő jegyzéséért eddig fizetendő 12 600 forint helyett a jövőben 20 ezer forintot kell majd leszurkolni.

Ezen felül, ha valaki hitelt felvett az ingatlanra és azt később kifizeti, a jelzálog törlésének költsége is emelkedik, mivel ez is változásbejegyzésnek számít.

Az elektronikus formában lekért hiteles tulajdoni lap 3000 forint helyett 4800 forintba kerül majd.

Ha pedig valaki papíron kéri ezt kiállítani, akkor 6250 forint helyett már 10 ezer forintot fizethet érte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Kiakadtak a Mathias Corvinus Collegium diákjai Magyar Péter múlt heti Facebook-posztja miatt
Az egyik diák a poszt alatt jelezte, hogy a leírtak nem felelnek meg a valóságnak, és hogy az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás.


A Tisza Párt alelnöke saját politikai véleményével együtt, engedély nélkül osztott meg egy fotót a fiatalokról. Az egyik MCC-s diák kommentben kritizálta a politikust, ami miatt végül felfüggesztették a Facebook-fiókját.

Június 17-én Magyar Péter megosztott egy fotót a közösségi oldalán, amin az MCC diákjaival látható a budapesti Liszt Ferenc reptéren. A posztban azt írta:

„az MCC-s diákok szerint is árad a Tisza”.

A kép alatt kommentháború robbant ki, amibe Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is beszállt.

Az MCC-sek úgy érezhették, hogy Magyar Péter tőrbe csalta őket – írja a Mandiner. Az egyik diák a poszt alatt jelezte, hogy a leírtak nem felelnek meg a valóságnak, és hogy az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás.

Szerinte Magyar Péter az engedélyük nélkül osztotta meg a képet, és ezzel bebizonyította, hogy bárkit felhasznál politikai céljai érdekében.

A Tisza Párt követői tömegesen jelentették az MCC-s diák Facebook-oldalát, amit végül néhány napra felfüggesztettek. A diák szerint a korlátozást a Magyar Péter posztja alatti hozzászólása miatt kapta, mivel május eleje óta nem írt más véleményt a közösségi oldalra. Az MCC-sek egy brüsszeli nyári egyetemre indultak, így futottak össze a reptéren a szintén Brüsszelbe tartó Magyar Péterrel.

Nem ez az első eset, hogy valakit korlátoztak Magyar Péterrel kapcsolatos kritika miatt. Korábban Ceglédi Zoltán politikai elemző is hasonlóan járt. Ráadásul a Tisza Párt egyik EP-képviselőjének közvetlen összeköttetése van a közösségi oldallal: Dávid Dóra 2020 szeptembere óta dolgozik a Facebookot üzemeltető Meta jogtanácsosaként.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Nagy Ervin Magyar Péter ötkertes balhéjáról: Bánom, hogy nem voltam ott
Szerinte ha ott lett volna, akkor valószínűleg nem történik ilyen. Mert nem hagyta volna, hogy elfajuljanak a dolgok.


Nagy Ervin a 444-nek adott interjút, amiben beszélt Magyar Péterrel való kapcsolatáról, a Tisza Párt kilátásairól, valamint arról is, hogy lenne-e kulturális miniszter a jövőben.

A színésztől megkérdezték, hogy ott volt-e az Ötkertben, ahol verekedésbe keveredett Magyar Péter, és végül kidobták.

Nagy Ervin azt mondta, hogy ha ott lett volna, akkor valószínűleg nem történik ilyen.

„Azért nem,

mert talán én hamarabb belépek a konfliktuszónába és akkor biztosan nem fajulnak idáig a dolgok. Tudok békítő rugó lenni, jól moderálom az ilyen helyzeteket. Úgyhogy kicsit bánom, hogy nem voltam ott"

- mondta a lapnak Nagy.

"Talán előbb észreveszem a provokációt, és szerintem – amolyan villámhárítóként - hamarabb léptem volna közbe" - magyarázta a színész.

Nagy úgy fogalmazott, hohy nem ismerik egymást Magyar Péterrel, és valójában csak most barátkoznak.

„Elindítottunk egy üveggolyót és lett belőle egy négyszáz tonnás kőtömb a Hősök terére. Ennek súlya van” – tette hozzá a színész, aki arról is beszélt, hogy szerinte Magyar olyan ritmust diktál, hogy azután csak szalad az ember és megpróbál valahogy csatlakozni.

„Most kezdünk csak olyan dolgokról beszélgetni, amelyekről emberek akkor szoktak, amikor összehaverkodnak.”

- tette hozzá Nagy Ervin.

Nagy úgy véli, hogy Magyar Péter nem fog olyan változáson átmenni, mint Orbán Viktor az elmúlt évtizedekben, de hozzáteszi, hogy nem javasasszony, hogy a jövőbe látna.

Ennek kapcsán azt mondta: „azt gondolom hogy, ha ennek csak apró jeleit is látom, jelezni fogom neki. Ezt tudom felajánlani. Jelenleg ennyit tudok tenni, hogy megmondom neki, ha valamit nem tartok jó iránynak.”

Az interjú végén Nagy Ervinnek feltették azt a kérdést is, hogy lenne-e kulturális miniszter egy Tisza-kormányban, mire a színész azt válaszolja: „Van rá érkezésem”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter meghirdette: Július 6-án lezárjuk ezt a rendkívüli négy hónapot, együtt elindítunk egy új korszakot
A TISZA Párt politikusa közölte, hogy hatszázan személyesen is részt vehetnek az eseményen, de a többi érdeklődő is követni tudja majd, hogy mi történik.


Magyar Péter a közösségi oldalán jelentette be a következő találkozó időpontját. Azt írta:

"Rendszerváltás - lépésről lépésre

Július 6-án 15.00 órakor lezárjuk ezt a rendkívüli négy hónapot. Összefoglaljuk az elmúlt időszak legfontosabb pillanatait, eredményeit és tanulságait.

Együtt elindítunk egy új korszakot, meghatározzuk a következő időszak céljait és mérföldköveit. A feladat sok, az idő kevés, mindenkire szükségünk van, hogy leváltsuk ezt a rendszert! Itt az idő, hogy mi magyarok összefogjunk! A rendszerváltás csak Veletek sikerülhet!

A rendszerváltó tagsággal rendelkezők meghívást kapnak (emailben) az élő eseményre is, és közülük 600 fő személyesen is részt tud venni az új korszak első rendezvényén. Mindenki más online követheti az eseményt itt a FB-on m, vagy a Youtube csatornámon" - írta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Alakul Orbánék új európai pártszövetsége, máris van egy csatlakozó
A portugál Chega jelezte, hogy csatlakozna „a szuverenista erők” összefogásához. Két EP-képviselőjük van.


Röviddel a vasárnapi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért (Patriots for Europe) szövetséghez. A portugál Chega elnöke bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

André Ventura az ezzel kapcsolatos sajtónyilatkozatáról szóló videót közösségi oldalára is feltöltötte.

Vasárnap írta alá Bécsben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Andrej Babis, a cseh ANO elnöke és Herbert Kickl a Patrióta kiáltványt, amely egy „új politikai szövetséget” kínál fel Európa nemzeteinek valamint szuverenista, patrióta pártjainak.

A csatlakozó pártok az Európai Parlamentben önálló képviselőcsoportot hoznak létre, és az alapítók tervei szerint rövid időn belül a legnagyobb jobboldali EP-frakcióvá válnának - olvasható a közleményben.

A Chegát 2019-ben alapították, és a párt magát nacionalista, konzervatív és perszonalista gyökerűnek vallja. Uniós kérdésekben a Chega euroszkeptikusnak számít, bár alapvetően támogatják a „négy szabadság” eszméjét. Szeretnék elérni, hogy Portugáliának a külügyi és gazdasági kérdésekben több függetlensége legyen Brüsszeltől, és ellenzik az EU kötelező bevándorlási és menekült kvótáját.

A párt

a június 9-i EP-választáson 9,79 százalékos eredménnyel a harmadik helyen végzett Portugáliában, ezzel két mandátumot szereztek meg a 21-ből.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk