HÍREK
A Rovatból

Ítéletidő tombol Svájcban: két ember meghalt, többen eltűntek egy földcsuszamlás után – videón a pusztítás

Az időjárási körülmények tovább nehezítik a mentést, néhány völgy megközelíthetetlenné vált, sok helyen nincs áram sem.


Két ember meghalt, egy pedig eltűnt, miután az özönívszerű esőzések földcsuszamlást idéztek elő Svájc délkeleti részén. A heves esőzések már szombat délután óta tartanak, az áradásokat pedig a kiolvadt hó is okozza.

Eddig két ember holttestét találták meg a mentők a földcsuszamlás után Fontana régióban - közölte az olasz ajkú Ticino kanton rendőrsége. A hatóságok szerint

az időjárási körülmények tovább nehezítik a mentést, néhány völgy megközelíthetetlenné vált és több helyen nincs áram sem. A kanton egy részén pedig ivóvízhiánnyal is küzdenek.

Az X közösségi-oldalon több videó is megjelent az ítéletidő sújtotta a területről:

Svájcban

egy héttel ezelőtt is rendkívüli esőzéssel küzdöttek. Az ítéletidő akkor egy ember halálát okozta, és borzalmas pusztítást végzett az ország délkeleti részén.

via Express Tribune

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Így érkezett meg Orbán Viktor konvoja Kijevbe - videó!
A miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij találkozóján a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is tárgyalják majd. A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.


A magyar miniszterelnök kedd reggel megérkezett az ukrán fővárosba, ahol a helyi sajtó szerint konvojával a kijevi magyar nagykövetségre hajtott.

A videón jól látható, hogy a magyar kormányfőt legalább egy tucatnyi kékvillogós autó kíséri.

A Nexta közölt videót a Kijevbe érkező Orbán Viktor konvojáról.

Korábban írtunk róla, hogy a miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij találkozóján a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is tárgyalják majd. A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.

(via hvg.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Itt vannak az első fotók a Zelenszkij-Orbán találkozóról
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közleményében azt írta, hogy a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Az ukrán vezető az elnöki palotában fogadta Orbán Viktort.


Mint arról korábban írtunk, Kijevben találkozott egymással kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Az MTI kedd délelőtt kiadta az első fotókat a találkozóról. Zelenszkij az elnöki palotában fogadta Orbán Viktort.

A magyar miniszterelnök először utazott az ukrán fővárosban azóta, hogy Oroszország 2022. február 24-én megtámadta az országot, rajta kívül az EU csaknem minden kormányfője tett már látogatást Kijevben.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közleményében azt írta, hogy a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Megérkezett Kijevbe Orbán Viktor
A miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij találkozóján a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is tárgyalják majd. A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.


A miniszterelnök kedd reggel Kijevbe érkezett.

"Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat"

– erősítette meg a sajtóértesüléseket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

A sajtófőnök közölte, a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozóján a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is tárgyalják majd - tette hozzá Havasi Bertalan

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Nem nyugszik: viharos szél, záporok, zivatarok, majd hétvégére megint 30 fok fölötti csúcsok
Július első hetében még várni kell pár napot a nyaralóidőre. A felfrissülést hozó hidegfront tartogat pár kellemetlenséget.


Kedden a nap első felében gyakran takarják majd felhők a napot, viszont délután a Dunántúlon már szakadozottabb lesz a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Kezdetben több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, zivatar, majd a nap második felében elsősorban a Dunától keletre számíthatunk még helyenként futó záporra, zivatarra. Élénk, erős, néhol viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 14 és 21, délután 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Szerdán napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Északkeleten és nyugaton helyenként záporok kialakulhatnak, de az északkeleti csücsökben kezdetben tartósabb eső is előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, az északkeleti csücsökben mérhetjük a legalacsonyabb értékeket.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként, elsősorban a Dunától keletre eső tájakon futó zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Délutánra 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken túlnyomóan napos időre van kilátás, egy-egy kisebb zápor legfeljebb elszórtan fordulhat elő. A többfelé élénk szélben 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton is napos idő ígérkezik, említésre méltó csapadék sehol sem valószínű. Sokfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lehet a déli-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 30-34 fokra számíthatunk.

Link másolása
KÖVESS MINKET: