HÍREK

Hajnal Miklós, Orosz Anna és Soproni Tamás is otthagyja a Momentum vezetését

A választási kudarc után megindult az átrendeződés a pártban. A tét, hogy sikerül-e talpra állítani a Momentumot.


A Momentum vezetőségében komoly átrendeződés várható a vasárnapi tisztújításon: Soproni Tamás, Hajnal Miklós és Orosz Anna is leköszönnek – írja a Népszava. Bedő Dávid és Cseh Katalin viszont újraindulnak a tisztségükért.

Donáth Anna pártelnök utódjának a 3,68 százalékos EP-választási eredmény után kell talpra állítania a pártot.

A Népszava szerint az elnökségért Tompos Márton, az eddigi alelnök és parlamenti frakcióvezető-helyettes, illetve Fekete-Győr András, az ex-elnök és ex-frakcióvezető is versenyben van.

Fekete-Győr már a választás másnapján nekiment a Donáth Anna vezette elnökségnek: szerinte az elmúlt időszak „elvesztegetett idő” volt. Vele van ebben a lap szerint több ismert momentumos, például Cseh Katalin, Gelencsér Ferenc és Kerpel-Fronius Gábor.

Tompos korábban arról nyilatkozott, hogy szükségesnek tartja a vérfrissítést. Új nevekként Ruzsics Milánt, a momentum zalai elnökét, Vajda Viktóriát, a párt gödi önkormányzati képviselőjét és a Debrecenben politizáló Szabó Bencét említette.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Eldőlt, hogy Orbán helyett Melonit választották a lengyelek
Az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége megtartotta alakuló ülését. A lengyel PiS marad ebben az EP-frakcióban.


Megtartotta alakuló ülését az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége (ECR) az Európai Parlamentben szerdán, írja a hvg.hu. Az ECR jelenleg a harmadik legnagyobb frakció az EP-ben 83 képviselővel, jelentős különbséggel lemaradva a második helyen álló Szociáldemokraták és az első helyen álló Európai Néppárt mögött.

A csoport létszáma növekedett az előző ötéves parlamenti ciklushoz képest. A frakció vezető ereje továbbra is a lengyel Jog és Igazságosság (PiS), valamint az Olasz Testvérek, Giorgia Meloni pártja.

A frakció jövőjével kapcsolatban jelentős találgatások merültek fel, különösen Orbán Viktor vasárnapi bejelentése után, miszerint a cseh ANO párt és az osztrák Szabadságpárt részvételével új politikai csoportot hoznak létre Patrióták néven. A spekulációk szerint számos kisebb párt mellett szó volt arról, hogy

esetleg a PiS is csatlakozhat Orbánékhoz, ami jelentősen meggyengítette volna Meloni frakcióját.

A szélsőjobboldalról érkeztek már jelentkezők, így például Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése is csatlakozhat az új csoporthoz, ami az Identitás és Demokrácia (ID) frakció gyengüléséhez vezethet.

Az ECR alakuló ülésén azonban nem történt váratlan fordulat.

Késő délután Ryszard Czarneczki bejelentette az X-en, hogy Joachim Stanisław Brudziński lesz az ECR egyik társelnöke, megerősítve ezzel a PiS maradását a frakcióban. A másik társelnök Nicola Procaccini, az Olasz Testvérek politikusa, aki már korábban is betöltötte ezt a posztot.

Az ülésen Jaak Madison, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) képviselője is csatlakozott az ECR-hez, 84 főre növelve a frakció létszámát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Nem egyemberes show volt Magyar Péter tavaszi kampánya: ők segítettek neki elérni a 30 százalékot
A két kulcsember közül az egyik a startupok világából érkezett, míg a másik Magyar Péter asszisztense és sajtósa.


Két kulcsember segítette Magyar Péter és a Tisza Párt tavaszi kampányát és országjárását, egyikük a startupok világából érkezett és a háttérben maradna, másikuk Magyar Péter személyi asszisztense és sajtósa – írja a 444.hu. A lap szerint Magyar Péter országjárása nem volt egyszemélyes show, rengeteg háttérmunka állt mögötte.

A 444 információi szerint Farkas Dezső és Seprenyi Anita voltak Magyar Péter két fontos segítői a háttérben. Seprenyi Magyar személyi asszisztenseként lett ismert, Farkas pedig teljesen a háttérben maradt.
A lap részletesen bemutatja kettőjük karrierjét, ami a Világgazdasági Fórum fiatal vezetőknek szóló nemzetközi szervezetében találkozik.

Farkas Dezső nevét a Tisza Párt sehol nem tünteti fel, a vállalkozói szférából érkezett, és kapcsolatba hozható Demszky Gábor volt főpolgármester tanácsadójával, Mesterházy Ernővel. Seprenyi Anita hivatalosan is Magyar személyi asszisztense és sajtósa május óta, ezt a posztot Magyar Mártontól, Magyar Péter testvérétől vette át. Gyakran látni Magyar Péter mellett, és virtuális eseményeken is részt vesz vele.

Magyar Péter korábban azt nyilatkozta a kampányáról, hogy „jelenleg ez egy one man show, és operatív segítségem van”, és a választás után kezdik majd építeni a pártot.

A nyilvánosságban kevesen szerepeltek a Tisza Pártból, de a kezdetektől ott van a színpadon Nagy Ervin színművész, Rost Andrea operaénekes és Péter Petra, a Manna FM műsorvezetője.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Itt vannak a legfrissebb számok: ennyire mérték Magyar Péter pártját a biztos szavazók körében
Magyar Péter osztotta meg az Idea Intézet június végén készült felmérésének a főbb számait. A Tisza Párt alelnöke büszke az eredményre.


Úgy látszik, meglett az eredménye a Tisza Párt tavaszi országjárásának: Magyar Péter a közösségi oldalán közölte, hogy milyen jól állnak a legfrissebb mérések szerint.

„Egész jól nézünk ki a legfrissebb kutatásban”

- írta Magyar a posztjában.

„Ahhoz képest főleg, hogy az utóbbi három hónapban a 36 éves állampárt mindent bevetett: propaganda, 20 milliárdos kampányköltés, titkosszolgálat, Kubatov-lista, háborús uszítás.

A TISZA Párt ehhez képest érdemi költés és helyi jelöltek nélkül, párt szervezet és média hiányában ért el világraszóló eredményt. Köszönhetően nektek!”

- tette hozzá a politikus.

A bejegyzése alapján az idézett számok az Idea Intézet felméréséből származnak, ami június 19 és 27 között készült.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Távozik Robert Carey, a Wizz Air elnöke
A távozó elnök feladatait ideiglenesen Váradi József vezérigazgató veszi át.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 03.



Távozik a Wizz Air Holdings éléről Robert Carey elnök a légitársaság szerdán kiadott közleménye szerint, írja az MTI.

Robert Carey feladatait ideiglenesen, a következő három hónapban Váradi József vezérigazgató veszi át - áll a londoni értéktőzsde internetes oldalán szerdán közzétett közleményben.

A vállalat azt is közölte, hogy október 1-jétől Michael Delehant üzemeltetési vezérigazgató kereskedelmi és üzemeltetési vezetővé lép elő.

Diarmuid O'Conghaile, aki a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója, üzemeltetési vezérigazgató lesz.

A Wizz Air Malta élén Diarmuid O'Conghaile-t Mauro Peneda működésirányítási vezető váltja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk