HÍREK
A Rovatból

Hadházy Ákos szerint a lombkoronasétánynál még a pokol is jobb

A független országgyűlési képviselő személyesen látogatta meg a Nógrád megyei Tar község félmilliárdos turisztikai látványosságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 26.



Hadházy Ákos személyesen tekintette meg azt a félmilliárd forint értékű turisztikai beruházást, amely a Nógrád megyei Tar községben valósult meg, írja a Népszava.

„Amióta megláttam a megnyitóról készült képeket, azóta szerettem volna megnézni, hogy tényleg csak négy bábúból, egy csinos hölgy képéből és két műanyag ördögpofából áll-e a kiállítás az olcsó csempével lefedett, körülbelül 90 négyzetméteres, földbe vájt vasbeton szerkezetű épületben”

– írta a látogatásról szóló videóhoz a független országgyűlési képviselő.

Mindenesetre úgy látja, hogy a sötét, pincehideg épületben „van egy hangulata” a 15 perces látogatásnak.

„Az a határozott benyomásom, hogy ez a beruházás határozott jószándékkal jött létre, csak ugye az a bizonyos pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve”

- fogalmazott Hadházy, aki szerint a polgármesterben nem volt rossz szándék, aki megígérte neki, hogy elküldi a projekt szerződéseit.

„Összesítve: sajnos félrement ez a beruházás is, de korántsem annyira, mint a lombkorona sétány”

- zárta sorait.

A látogatásról készült videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter nem akárhonnan köszönte meg a névnapi köszöntéseket – a világ egyik legismertebb közlekedési eszközénél járt
Miközben újra felvette a politikai fonalat a TISZA Párt alelnöke, úgy tűnik, egy kis kikapcsolódásra is volt ideje.


Rövid, képest poszttal jelentkezett szombat délután a Facebookon Magyar Péter.

A névnapját ma ünneplő TISZA párti politikus Lisszabonban járt, ahol a világhíres 28-as villamos előtt pózolt.

A lisszaboni 28-as járat a portugál főváros belvárosi részéből közlekedik a Campo de Ourique felé, nosztalgikusszerelvényekkel, érintve számos híres pontját a városnak.

Az európai parlamenti képviselő a fotó mellé azt üzente: „ui.: köszönöm a kedves névnapi köszöntéseket”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Figyelmeztetést adtak ki: zivatarok, széllökések és jégeső miatt, de a hőség is megvisel mindenkit
Több helyen várható intenzív csapadék. Vasárnap pedig még a szombatinál is melegebb lehet, akár 27 fok vagy több a napi középhőmérséklet!


Figyelmeztető előrejelzést adott ki a HungaroMet Magyarország területére vasárnap éjfélig

Ma a déli, délutáni órákban az Északi-középhegységben, illetve keleten helyenként helyi zivatarok alakulhatnak ki intenzív csapadék (15-20 mm), viharos (60-70 km/h) szél kíséretében - írták.

Vasárnap este megugrik a zivatarok esélye, először északnyugaton és északon számíthatunk rájuk, később pedig a középső országrészben és az északkeleti területeken csaphatnak le.

Az éjszaka folyamán helyenként intenzív esőzés várható (15-25 mm), erős széllökések (60-80 km/h), sőt néhol még kisebb jégeső is előfordulhat.

Szombaton az ország nagy részén, kivéve az északi és északkeleti megyéket, a középhőmérséklet 25 fok felett alakul. Az Alföldön és északnyugaton helyenként 27 fok is lehet ez az érték, ami már nagyon megviseli a szervezetet. Vasárnap pedig még ennél is melegebb lehet, akár 27 fok vagy több a napi középhőmérséklet!

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzásra a nyugat-dunántúli, a közép-dunántúli, a dél-dunántúli, a dél-alföldi, az észak-alföldi és az észak-magyarországi régió, valamint Pest és Budapest környékének egészén vagy nagy részén kell számítani.

Az UV index ezekben a régiókban meghaladhatja a 7-es értéket - tették hozzá a met.hu-n.

Azt kérték, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen; amennyiben lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt - tették hozzá.

Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztettek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Botrány Szentendrén: „Elkeserítő, hogy 2024-ben még mindig előfordul, hogy egy nő vezetői ambícióit csupán úgy lehet értelmezni, hogy az valakinek csak a »lotyója«”
Nem várt izgalmakat hozott egy múzeumigazgatói kinevezés. Diszkrét lotyózás is előkerült, persze csak úgy, hogy aki ezeket a szavakat leírta, elhatárolódott azoktól. De azért biztos, ami biztos, leírta.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. június 29.



A szentendrei közgyűlés június 26-án, a hét szerdáján, egy epikus hosszúságú és bonyolultságú ülés végén egyhangúlag támogatta Borbély-Tardy Anna kinevezését a Ferenczy Múzeumi Centrum élére. A pozícióért szintén versengő Gulyás Gábor, aki a múzeumot már 2015 és 2020 között is vezette, a magyar művészeti élet színe-java által támogatva, nehezen viselte a pályázat kimenetelét. Gulyás Facebookon tett közzé egy igen éles hangvételű bejegyzést,

amiben a kinevezést „csalásnak” bélyegezte, megjegyezve, hogy többek között a korábbi kulturális miniszter, a jelenlegi püspök, Balog Zoltán protezsáltja került pozícióba.

Gulyás bejegyzésében Borbély-Tardy személyét és női mivoltát is sértő megjegyzésekkel illette, kijelentve, hogy

ha az önkormányzat akkor felvállalta volna, hogy „Balog lotyóját” nevezi nevezi ki. Rögtön hozzátette, hogy

az idézett kifejezést nem ő használta, és nem ért vele egyet, de szerinte „az ügy színlelés és játszmák nélküli ismertetéséhez ez is hozzátartozik”.

Borbély-Tardy szintén Facebookon válaszolt, kijelentve, hogy felháborító és elkeserítő, hogy 2024-ben még mindig előfordul, hogy egy nő vezetői ambícióit csupán úgy lehet értelmezni, hogy az valakinek csak a „lotyója” vagy „szeretője” lehet. Hozzátette, hogy azért pályázott az igazgatói székre, mert szereti Szentendrét és a város kultúráját.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Gyurcsány „vérhányásnak” minősítette a 444 cikkét, amely szerinte „hazug és emberi becsületet sértő” elemeket tartalmaz, és hadba lépett a lap ellen
Egy gúnyos hangú véleménycikket nevezett így a DK elnöke. Közölte, a lapot ezentúl nem újságnak, hanem a romlottság és a rombolás fertőző gócának tekinti.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. június 29.



Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szombat reggel egy meglehetősen indulatos Facebook-bejegyzésben fejtette ki, hogy a 444.hu portált ezentúl politikai ellenfélnek tekintik. Mindezt egy olyan véleménycikk váltotta ki, amely Gyurcsány nemrég adott interjúját boncolgatta, különösen azt, hogy

miért nem mond le a pártvezetői pozíciójáról a választási eredmények fényében.

Gyurcsány Ferenc le is írta, elsősorban milyen mondatokkal van problémája:

„Gyurcsány Balegyenes El Qro Fleto Fletonovics Ferenc, az Őszödi Böszme visszatért teljes fegyverzetében, keménykalapban, fehérre sminkelve, piros orral! »Nem vagyok én egy paprikajancsi!« – mondta 9 éve a legnagyobb élő magyar paprikajancsi, a saját magát is rendszeresen összegyurcsányozó Gyurcsány Ferenc. Hát a lószart, papa! Mostanra végleg feleslegessé vált ez az álszerénység, miután a DK elnöke (aki – ma már felfoghatatlan, de – valaha Magyarország miniszterelnöke volt), akkora interjút adott a Mészáros Lőrinc-féle Index és a Németh Sándor-féle ATV közös műsorában Rónai Egonnak, hogy menten beszartam volna, ha be nem fosok (politikai értelemben).”

Gyurcsány szerint a 444 véleménycikke elfogult volt, és nem adott tisztességes lehetőséget az olvasóknak, hogy maguk formáljanak véleményt az interjúban elhangzottakról.

„A 444.hu harcra lépett ellenünk. Joga van hozzá. Harcának célja, hogy politikai károkat okozzon nekünk, eszköze személyünk és tevékenységünk minősítése. Az viszont a mi minősítésünk, hogy ezt a módszert és ezt az írást hazugnak, emberi becsületet sértőnek, megalázó szándékúnak, rosszindulatúnak, hatásvadásznak tartjuk. Az újságíró szerintünk becstelen firkász, a lapja pedig szennylap. Ez meg a mi véleményünk. Magára valamit adó ember szerintünk undorral elfordul egy ilyen laptól.

A lap politikai ellenfelünk.

Bár a 444.hu kétségtelenül amellett kampányol, hogy én tűnjek el a közéletből, lehetőség szerint a DK-val együtt, mi nem gondoljuk ugyanezt fordítva. A vérhányást újságírásnak tekintő lapnak is helye van a magyar nyilvánosságban, hogy példája legyen az aljasságnak, az embertelenségnek, a magából kifordult, önmagától elájult, magamutogató mocsoknak. Szerintünk része a sajtószabadságnak, hogy ilyen cikkeket lehessen írni. Az is, hogy ilyen írásnak helyet adó lap is legyen. A mi szabadságunk része meg az, hogy ezt a valamit ne újságnak, hanem a romlottság és a rombolás fertőző gócának tekintsük” - fogalmazott a pártelnök.

Az eredeti cikk megjelenése után a Nyugati Fényben is felhívást tettek közzé, amelyben a 444 előfizetőit arra kérték, hogy mondjanak le az előfizetésükről, mivel a cikk szerintük „átment egy határon”.

Link másolása
KÖVESS MINKET: