HÍREK
A Rovatból

„Ha most felszállunk, a gyerekek nem fogják túlélni” - 189 utas rekedt órákra egy repülőgép belsejében, ahol 50 fok volt

A légitársaság semmilyen segítséget nem nyújtott: sem vizet, sem ételt nem kaptak az utasok. Végül négyórás késéssel, egy másik géppel indultak el.


Egy Boeing 737-800-as repülőgép utasai Törökországból tértek volna haza Németországba, ám rémálommá vált az útjuk, írja a Bild.

Amikor felszálltak a gépre, még nem sejtették, hogy órákig tartó hőségben lesznek foglyok.

A gépnek 20:15-kor kellett volna felszállnia Antalyából, ahol este még mindig 41 fok volt.

Az utasokat két busszal vitték a repülőhöz, ami már akkor is forró volt, amikor felszálltak.

A klímaberendezés meghibásodott, és a „Mavi Gök Airlines” repülőgépe már majdnem egy órája állt a kifutópályán. A hőmérséklet ekkorra már 52 fokra emelkedett.

A helyzet egyre drámaibbá vált, különösen a gyerekek számára. Egy öt hónapos csecsemőt folyamatosan legyeztek, de ez alig segített valamit a szörnyű melegen.

„A gyerekek egyre hangosabbak lettek, mindenki erősen izzadt. A helyzet nagyon kockázatos volt”

– mesélte egy utas, hozzátéve, hogy egy férfi pánikba esett, és ez átragadt mindenkire.

Az utasok szerint a legénység alig nyújtott segítséget. Ehelyett folytatódtak az előkészületek, és a Boeing a kifutópálya felé gurult. Ekkor egy a fedélzeten lévő orvos közölte a személyzettel:

„Ha most felszállunk, a gyerekek nem fogják túlélni.”

A pilóta végül visszafordult a terminálhoz, de ott sem lett jobb a helyzet.

A légitársaság semmilyen segítséget nem nyújtott: sem vizet, sem ételt nem kaptak az utasok.

A légitársaság közleményében hangsúlyozta, hogy utasaik és személyzetük biztonsága és jóléte a legfőbb prioritásuk, és megígérték, hogy együttműködnek az illetékes hatóságokkal a hasonló esetek jövőbeni megelőzése érdekében.

Végül, közel négyórás késéssel, egy másik repülőgéppel az utasok többsége haza tudott utazni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási változások az RTL-nél – Erős Antónia és Szellő István jelentették be
Kétbázisúvá válik a csatorna: a hírműsorokat ezúttal XXII. kerület helyett a Városliget melletti új stúdióban készítik majd.


Ismét hatalmas változás áll be az RTL csatorna életében – derült ki a Fókuszból.

2024 nyarától kétbázisúvá válik: a Városligettel szemben, az RTL Ligetben lesznek az üzleti területek, és itt készülnek ezentúl a Hírigazgatóság műsorai, egyebek közt a Híradó és a Fókusz is. Mások mellett a Baló György hírstúdiót ehhez át kellett költöztetni Budatétényből.

„Ennek a stúdiónak kicsit mások a tulajdonságai, tehát nem lehetett egy az egyben áthozni azokat az elemeket, amelyek ott voltak, de nem is igazán akartuk”

– mondta el Kotroczó Róbert, a csatorna hírigazgatója. Az RTL képernyősei már napok óta próbálgatják az új stúdió kínálta lehetőségeket. Itt minden új, minden kicsit más, de a feladat ugyanaz. Az új helyről beszélt a műsornak a csatorna két riporterlegendája, Erős Antónia és Szellő István is. Szellő elmondta:

„Nagyon jó, mindennek olyan új illata van, szerintem szebb, mint az előző stúdió. A maga idejében az is nagyon-nagyon jól mutatott. Minden olyan friss, jó, hogy van egy kis nyüzsgés.”

Erős Antóniának a hatalmas LED-falak miatt olyan érzése van, mintha egy nagykoncerten lenne – árulta el. Kecsmár Alexandra, a Fókusz műsorvezetője pedig úgy érezte magát, mint az első iskolai napon, amikor mindent fel kell fedezni.

Az RTL tájékoztatása szerint az eddig megszokott letisztult dizájn, formavilág és futurisztikus látvány jellemzi továbbra is a hírműsorokat. Ehhez az új stúdióban is össze kell hangolni a virtuális és fizikai valóságot.

A Fókusz riportja az RTL költözéséről

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Újabb fotók kerültek ki a Mészáros-Várkonyi házaspárról: több milliós szettben mentek jótékonykodni
Mészáros Lőrinc és felesége alapítványukkal 200 millió forintot adott egyszülősök és nagycsaládosok üdültetésére. Az eseményen több millió forint értékű szettben jelentek meg.


Új fotókat adott ki pénteken az MTI Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról. A Mészáros Csoport tulajdonosa és felesége a Pro Filii Alapítvány által szervezett egyszülősök és nagycsaládosok üdültetésének sajtónyilvános megnyitóján vettek részt a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában – írja az MTI.

A rászoruló családok nyaralását idén is segíti a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja, erről tájékoztatták az egybegyűlteket.

Várkonyi Andrea legutóbb egy 90 milliós szettet viselve jótékonykodott szülővárosában, Szegeden. Erről korábban itt írtunk.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Végülis várható volt: Magyar Péterből is tetoválás lett
A TISZA Párt politikusa ebben utolérte Karácsony Gergelyt. Azt megtippelni sem merjük, ki lesz a következő.


Nemrég számoltunk be róla, hogy egy budapesti tetoválószalonban dolgozó 18 éves lány néhány sör és egy kósza ötlet után merészet döntött: magára tetováltatta Karácsony Gergely arcképét. A művészeti alkotás elkészültét maga a főpolgármester is elkészítette.

Már akkor kiderült, hogy korábban már Orbán Viktor arcmásából is készült tetoválás, így gyakorlatilag szinte logikusnak mondhatjuk, hogy a "trendet" nem úszhatta meg a február óta sosem látott politikai menetelést bemutató Magyar Péter sem.

A dolgot először az ATV-ben vetette fel Krug Emília, igaz, ő még feltételes módban. Erre reagált a TikTokon egy tetoválóművész:

nemcsak „lehet, hogy Magyar Péterből tetoválás is lesz egyszer”, hiszen ez „már készül”

– említette, és egy videóval is bizonyította.

@v_kris_chrs MI AZ HOGY LEHET? ? #magyarorszag #magyarpéter #tiszapart #fy #fyp #tisza #streetarttattoo @Street Art Tattoo @magyarpeterofficial @Tiszapárt?? @tiszapart_ ♬ Tavaszi Szél - Zeneker Team

Egyelőre megtippelni sem merjük, mennyire lehetünk Gyurcsány Ferenc portréjától. Akár azt a pillanatot elkapva, amikor épp Magyar Pétert küldi a sor végére.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ezekkel a számokkal talán nem is volt olyan nehéz nyerni az ötös lottón
Semmi egymás melletti, semmi egymáshoz közeli szám. Milliárdok forogtak kockán, de végül csak milliókat vihetnek el.


Megint szombat, megint lottósorsolás. Az este kihúzott számok ezúttal nem voltak egymás mellett, még különösebben közel sem egymáshoz, szóval aki ilyen taktikával játszik, akár nyerhetett is egy nagyobbacska összeget.

Az említett számok a következők voltak:

Na jó, annyit elárulunk, hogy olyan nem volt, aki mind az öt számot eltalálta volna.

4 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 1 074 945 forint. 3 találatos már 2982 volt ők fejenként 18 160 forintot kapnak. 2 találatos szelvénnyel egyenként 2655 forintot lehetett nyerni — ilyen ember az országban nem kevesebb mint 77 101 volt.

Jövő héten már 3,53 milliárd forintért lehet játszani.

Link másolása
KÖVESS MINKET: