HÍREK

Gyurcsány Ferenc a zsidózáshoz hasonlította a gyurcsányozást: „Esetleg meg is feszítsük? Pogromot nem akarunk intézni?”

Merész párhuzamot vont Jézus apostolai és a DK-sok között, de érdekes felvetés a DK-val szembeni kritika és zsidók elleni támadások párhuzamba állítása is.


Hosszú interjút adott Gyurcsány Ferenc Rónai Egonnak szerdán, amiben újfent kijelentette: nem mond le a Demokratikus Koalíció (DK) éléről, de erre nem is kérte őt pártja.

Ezután hosszan értekezett arról, hogy mi a véleménye az ellene zajló támadásokról és a vele szemben megfogalmazott kritikákról, majd keményen beleszállt Magyar Péterbe is, közölve, hogy „álljon sorba”, addig pedig köszönjön neki kezét csókolommal.

A beszélgetés egy pontján arról is beszélt, hogy teljesen mindegynek tartja, hányan szavaznak pillanatnyilag a DK-ra, ha ő és pártja hisz benne, hogy amit csinálnak, az jó. Példaként Jézust és az apostolokat említette, és azt, hogy kezdetben ők is csak tizenketten voltak.

Később mesélt róla, hogy időnként találkozik olyan húszévesekkel, akik gyurcsányoznak, de nem pontosan tudják miért. „Mondom: miért gondolod? Hát, mert ezt mondja mindenki. Tényleg? Mondd, ez nem azonos a zsidózással? Nem? Ez az! Fogalmam sincsen, de vele baj van. Mi a baj? Hát hogy ő a Gyurcsány. És? Hát, azt nem tudom, ezt mondták” – idézte fel ezeket a beszélgetéseket. Majd hozzátette:

„Áhá, esetleg meg is feszítsük? Pogromot nem akarunk intézni? Mi ez?!”

– tette fel a kérdést a volt miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter nem akárhonnan köszönte meg a névnapi köszöntéseket – a világ egyik legismertebb közlekedési eszközénél járt
Miközben újra felvette a politikai fonalat a TISZA Párt alelnöke, úgy tűnik, egy kis kikapcsolódásra is volt ideje.


Rövid, képest poszttal jelentkezett szombat délután a Facebookon Magyar Péter.

A névnapját ma ünneplő TISZA párti politikus Lisszabonban járt, ahol a világhíres 28-as villamos előtt pózolt.

A lisszaboni 28-as járat a portugál főváros belvárosi részéből közlekedik a Campo de Ourique felé, nosztalgikusszerelvényekkel, érintve számos híres pontját a városnak.

Az európai parlamenti képviselő a fotó mellé azt üzente: „ui.: köszönöm a kedves névnapi köszöntéseket”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Óriási változások az RTL-nél – Erős Antónia és Szellő István jelentették be
Kétbázisúvá válik a csatorna: a hírműsorokat ezúttal XXII. kerület helyett a Városliget melletti új stúdióban készítik majd.


Ismét hatalmas változás áll be az RTL csatorna életében – derült ki a Fókuszból.

2024 nyarától kétbázisúvá válik: a Városligettel szemben, az RTL Ligetben lesznek az üzleti területek, és itt készülnek ezentúl a Hírigazgatóság műsorai, egyebek közt a Híradó és a Fókusz is. Mások mellett a Baló György hírstúdiót ehhez át kellett költöztetni Budatétényből.

„Ennek a stúdiónak kicsit mások a tulajdonságai, tehát nem lehetett egy az egyben áthozni azokat az elemeket, amelyek ott voltak, de nem is igazán akartuk”

– mondta el Kotroczó Róbert, a csatorna hírigazgatója. Az RTL képernyősei már napok óta próbálgatják az új stúdió kínálta lehetőségeket. Itt minden új, minden kicsit más, de a feladat ugyanaz. Az új helyről beszélt a műsornak a csatorna két riporterlegendája, Erős Antónia és Szellő István is. Szellő elmondta:

„Nagyon jó, mindennek olyan új illata van, szerintem szebb, mint az előző stúdió. A maga idejében az is nagyon-nagyon jól mutatott. Minden olyan friss, jó, hogy van egy kis nyüzsgés.”

Erős Antóniának a hatalmas LED-falak miatt olyan érzése van, mintha egy nagykoncerten lenne – árulta el. Kecsmár Alexandra, a Fókusz műsorvezetője pedig úgy érezte magát, mint az első iskolai napon, amikor mindent fel kell fedezni.

Az RTL tájékoztatása szerint az eddig megszokott letisztult dizájn, formavilág és futurisztikus látvány jellemzi továbbra is a hírműsorokat. Ehhez az új stúdióban is össze kell hangolni a virtuális és fizikai valóságot.

A Fókusz riportja az RTL költözéséről

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Végülis várható volt: Magyar Péterből is tetoválás lett
A TISZA Párt politikusa ebben utolérte Karácsony Gergelyt. Azt megtippelni sem merjük, ki lesz a következő.


Nemrég számoltunk be róla, hogy egy budapesti tetoválószalonban dolgozó 18 éves lány néhány sör és egy kósza ötlet után merészet döntött: magára tetováltatta Karácsony Gergely arcképét. A művészeti alkotás elkészültét maga a főpolgármester is elkészítette.

Már akkor kiderült, hogy korábban már Orbán Viktor arcmásából is készült tetoválás, így gyakorlatilag szinte logikusnak mondhatjuk, hogy a "trendet" nem úszhatta meg a február óta sosem látott politikai menetelést bemutató Magyar Péter sem.

A dolgot először az ATV-ben vetette fel Krug Emília, igaz, ő még feltételes módban. Erre reagált a TikTokon egy tetoválóművész:

nemcsak „lehet, hogy Magyar Péterből tetoválás is lesz egyszer”, hiszen ez „már készül”

– említette, és egy videóval is bizonyította.

@v_kris_chrs MI AZ HOGY LEHET? ? #magyarorszag #magyarpéter #tiszapart #fy #fyp #tisza #streetarttattoo @Street Art Tattoo @magyarpeterofficial @Tiszapárt?? @tiszapart_ ♬ Tavaszi Szél - Zeneker Team

Egyelőre megtippelni sem merjük, mennyire lehetünk Gyurcsány Ferenc portréjától. Akár azt a pillanatot elkapva, amikor épp Magyar Pétert küldi a sor végére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Szombat délelőtt még a Főkertet dicsérte Karácsony Gergely, mégis azonnali hatállyal kirúgtak a főigazgatót
Szakmai körökben nagy meglepetést okozott a menesztés híre, hiszen Zakar Andrással szakmailag elégedettek voltak, projektjei nemzetközi díjakat is nyertek.


Zakar András, a Főkert főigazgatója szombaton hosszú posztban jelentette be Facebook-oldalán, hogy „egy korszak véget ért”, amiben leírja: távozik a cég éléről, bár nem mondja egyértelműen, hogy kirúgták volna. Úgy fogalmazott:

„Őszintén úgy gondolom, mindent megtettem, hogy zöldebbé és élhetőbbé tegyem Budapestet. Ezt már nem vehetik el. Eddig tartott… de a folytatás más kezekben folytatódik”.

Zakar András a poszt megjelenése után a Telex megkeresésére annyit közölt, hogy nem kíván nyilatkozni, és javasolta, hogy keresse meg a Budapesti Közművek (BKM) Zrt. sajtóosztályát.

Más forrásokból a lap úgy értesült, hogy Zakart péntek délelőtt indoklás nélkül, azonnali hatállyal menesztették, ami nagy meglepetést okozott a szakmai körökben.

Zakar András, aki okleveles kertészmérnök, négy és fél évvel ezelőtt nyerte el a Főkert vezérigazgatói pozícióját nyílt pályázaton, majd a Főkert csatlakozásával a Budapesti Közművekhez lett a kertészeti divízió (Főkert) főigazgatója. Szorosan együttműködött Bardóczi Sándorral, a Fővárosi Önkormányzat főtájépítészével azon, hogy Budapest zöldebb és élhetőbb legyen. Vezetése alatt a Főkert számos szakmai díjat nyert el, például a Pünkösdfürdő Park ökológiai szemléletű fejlesztéséért.

Zakar András nevéhez fűződik számos zöld kezdeményezés, például a budapesti parkokból való teljes gyomirtószer-mentesítés, a holtfák megőrzése a biodiverzitás növelése érdekében, esőkertek kialakítása és 15 Miyawaki-erdő létrehozása Budapest területén.

Továbbá előmozdította a gyümölcsösök telepítését a parkokban, rovarhotelek elhelyezését, legújabb fejlesztésként pedig a holtfás sövényeket hozták létre.

Pénteki elbocsátása különösen érdekes, mivel Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester szombat délelőtt még dicsérte a Főkertet.

A Telex értesülései szerint Zakar ideiglenes utódja Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldterület-fenntartási igazgatója lehet, aki megbízott főigazgatóként várhatóan átveszi a posztot.

A BKM Zrt. sajtóosztálya a következő, nehezen értelmezhető választ küldte a Telex szerkesztőségének: „A főváros zöldfelület-fejlesztési stratégiájának kidolgozása, a szakmai, tudományos koncepciók és programok megalkotása, valamint a Főkert Divízió szakmai felügyelete – ahogyan az elmúlt években – továbbra is Bardóczi Sándor főtájépítész irányítása alatt zajlik.”

„Tekintettel arra, hogy a nagyvállalati világban a különböző vezetői szinteken időnként történő változások a normál üzleti gyakorlat részét képezik, a szervezési és ügyviteli irányításban történő változások a hatékonyabb működést szolgálják. Zakar András úr megbízatása 2024. június 28-án megszűnt. A szakterület vezetését a továbbiakban Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldterület-fenntartási igazgatója, megbízott főigazgatóként látja el.”


Link másolása
KÖVESS MINKET: