GASZTRO

Sárgabarackkal töltött gombóc

Variáció gombócra: amíg nem érik a szilva, töltsétek meg sárgabarackkal!
Turi Anikó írása a Rizsázzunk blogról - szmo.hu
2014. július 10.



Old school krumplis gombóc sárgabarackkal, ez főtt ma. Sikerült elegánsan egész adagnyi tésztát begyúrnom hármónkra, naná, hogy sok volt. De annyira, hogy vacsorára is jutott belőle, krémsajtos kakukkfüves nudlikat csináltam kevés szerecsendióval.

Az már csak a kifőzéskor ugrott be, hogy eredetileg fahéjat is tettem a tésztába, amikor a sárgabarackos gombócokat csináltam. Sebaj, szeretünk veszélyesen élni. Főleg, hogy ó krumpli már nem volt, csak új, így dupla volt a kockázat, hogy szétfolyik a gombóctészta vagy sem.

sargabarackos_gomboc

Elkészítés

A krumplikat megmostam, majd egy fazékban, hideg vízben feltettem főni. Héjában. Amíg a krumpli főtt, megmostam, kettévágtam és kimagoztam a sárgabarackokat. Kimértem a lisztből 25 dekát.

Amikor a krumpli megfőtt, hagytam kihűlni. Megpucoltam és krumplinyomóval áttörtem. Hozzáadtam 25 dkg lisztet, a búzadarát, az olajat és a sót, összekevertem, majd beleütöttem az egész tojást és gyúrni kezdtem. Ragadt. De nagyon. Úgyhogy elkezdtem hozzáadni még lisztet. Itt már nem méricskéltem, csak apránként, 1-1 maréknyi lisztet szórtam a keverékhez. Idővel szépen összeállt a tészta. Már nem ragadt a kezemhez.

sargabarackos_gomboc-18

Lisztezett pulton gyúrtam még, majd fél centi vékonyan kinyújtottam és nagyjából 8×8 centis kockákra vágtam. Közben ez nagy fazékban vizet kezdtem forralni, egy nagy serpenyőben pedig 2 ek. zsírral pirítani kezdtem a morzsát. Sok morzsát.

Amíg a víz felforrt, megcsináltam a gombócokat. Fél sárgabarackot a tésztakockára tettem, közepébe 1 mokkás kanál cukrot, aztán megszórtam fahéjjal, rátettem a másik fél sárgabarackot is. Az összes tésztakockát kiraktam a fahéjas, cukros barackkal. Gombócot csináltam belőlük: a tésztakockák sarkait kézzel összefogtam, jól lezártam és gombócot formáztam belőlük.

sargabarackos_gomboc_merge

Forrásban lévő vízbe tettem. Megvártam, hogy a gombócok feljöjjenek a víz tetejére, még 2-3 percig hagytam őket a zubogó vízben, aztán szűrőlapáttal átszedtem mindet a pirított morzsára és alaposan megforgattam őket. Kevés fahéjas porcukorral megszórtam.

Nyomj egy lájkot, ha megkóstolnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Te is megkóstolhatod azt a menüt, amit II. Erzsébet királynő evett a Gundelben 31 évvel ezelőtt!
A királyi vacsora júliusban, 10 napon keresztül bárki számára elérhető lesz.


A legendás Gundel idén ünnepli alapításának 130. évfordulóját, amit az üzemeltető, az Eventrend Group többek között egy különleges menüvel is ünnepel.

Ennek bemutatójára kaptunk mi is meghívást, és belekóstolhattunk abba a Négykoronás menübe, amit 1993-ban tálaltak fel II. Erzsébet királynő budapesti látogatásának tiszteletére.

Egyedülálló múltú magyar étterem

A történet igazából 1866-ban kezdődött, amikor az Állatkert mellett, a mai étterem helyén felépült egy vendéglő. Ezt az épületet átépítették, és 1894-ben nyitotta meg Wampetics Ferenc azt a helyet, amit a mai napig Gundelként ismerünk.

A Wampetics Vendéglőt 1910-ben Gundel Károly vette bérbe a fővárostól, és átnevezi Gundel Étteremre.

Arról, hogy a 130 év alatt pontosan mi minden történt, ITT olvashattok bővebben.

@szeretlekmagyarorszag.hu 130 éves a Gundel, a leghíresebb magyar étterem ?️ A Gundel recept örökségéből fennmaradt több mint 140 féle magyar ízgazdag finomság, mind-mind olyan ételek, amelyek részeivé váltak kultúránknak, és ezzel együtt akár az egész világét is képviselik.

A Gundelben tökéletesen megjelenik az az örökség, ami Gundel Károly után maradt, de közben figyelnek a mai igényekre, és mind ízekben, mind a pedig a berendezés és a tálalás terén megfelelnek a 2024-ben vendéglőbe járó emberek elvárásainak.

Rengeteg híresség fordult meg náluk a 130 éve alatt, de II. Erzsébet királynő minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb vendégük volt.

Mivel látogatása több mint 30 évvel ezelőtt történt, a menü rendesen feladta a leckét Moldován Viktor séfnek.

A séf ragaszkodni szeretett volna az eredeti menühöz, de közben úgy kellett megformálnia, hogy a vacsoránál könnyedén szervírozható legyen, és a mai közönségnek is tetsszen.

Korabeli magyar lapok beszámolói:

„A Magyar Tudományos Akadémiáról érkezett a királyi pár a Városliget szélén álló Gundel étteremhez, ahol Antall József miniszterelnök és felesége adott ebédet II. Erzsébet és férje, Fülöp edinburghi herceg tiszteletére. A szűk körű – s minden fogásával a királyi koronára emlékeztető – díszebéden megjelent a kormány három minisztere is: Jeszenszky Géza, Mádl Ferenc és Kádár Béla, mindhárman feleségük társaságában, valamint Kodolányi Gyula címzetes államtitkár, Katona Tamás államtitkár és Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank elnöke” – írja másnap Királyi ebéd Antall Józseffel című beszámolójában az Új Magyarország lap. A szűk kör megfogalmazást érdemes a helyén kezelni. Az ugyanis a protokoll okán összesen 32 vendéget jelentett – árulta el Kalla Kálmán, a Gundel főszakácsa előző nap a Kurírnak.A „Négykoronás” fantázianévre keresztelt ünnepi ebéd, mint azt az étterem társtulajdonosa, Láng György a Magyar Nemzetnek elmondta, „nemcsak szójáték, hanem minden egyes fogást koronaformában, illetve díszítéssel szolgáltak fel”. Előételnek lazacot szolgáltak fel magyar spárgával, ezt galambesszencia követte. A főétel borjú szűzpecsenyéből készült, ehhez papírvékony burgonyakoronácskát kínáltak, magyar vadrizzsel töltve, és libamájjal töltött kucsmagombát. Az édesség vékony, ropogós tésztából sütött korona volt, amelyet igazi, illetve parféból formált eprek díszítettek. Ehhez jött még, hogy a saját mádi pincéből származó Gundel borok mellett „asztalra került egy 1952-es évjáratú tokaji aszú is, amelynek alapanyagát a királynő trónra lépésének évében szüretelték”. 

 

Négykoronás menü

A Gundel kertje már a kezdetekben is ikonikus helynek számított. Sőt, igazából erről volt leginkább ismert a Gundel. Az étterem belső tere egészen apró volt, és csak a téli időszakban volt fókuszban,

a kert viszont hatalmas helyen terült el, és jó időben minden társadalmi osztály, akár több ezer ember is képviseltette magát itt.

Mi a menüt ebben a csodálatos kertben fogyasztottuk el. Ami amellett, hogy az egyik legzöldebb és legotthonosabb éttermi udvar a városban, az egyik legnagyobb is, hiszen 5-600 vendég is helyet tud itt foglalni.

Az óriás fák és színes napernyők alatt elegánsan megterített asztalok sorakoztak.

Ennél már csak vacsoraidőben lehet romantikusabb a hely.

Nem véletlenül emelem ki a fantasztikus körítést és tálalást, hiszen ez a menü

Herendi tányérokban és ezüst evőeszközökkel kerül a vendégek elé.

Ez máris ad egy emelkedettebb hangulatot, ahogy az előétel előtt megérkező elefánt formájú vaj is.

A Négykoronás menüt végigkíséri a korona motívuma, így tényleg minden tálon lesz egy vagy több ilyen díszítő elem. Emellett pedig a különleges alapanyagok használata a másik összekötő kapocs.

Az előétel egy egészen fantasztikus füstölt lazac, amit 2 napig sóban pácolnak, majd egy napig füstölnek, ezután pedig hűtőben szárad akár több napon keresztül, amíg megfelelő nem lesz a húsa.

Rózsaszínre füstölt lazac

A kedvencem egyértelműen a leves lett, galambot ugyanis nem gyakran talál az ember étlapon. Pedig ha jól van elkészítve, kirobbanó íze van. Pontosan olyan, mint amilyen ez a leves volt.

A séf egyik titka, hogy a galamb és a zöldségek egy részét is lesüti főzés előtt. A másik fantasztikus összetevő pedig a fűszerolaj, ami több ételnél is előkerül.

Galambesszencia

A fonott borjú szűz egyértelműen olyan étel, ami a hétköznapban nem túl étlapkompatibilis. Rengeteg munka van vele, míg végül ebben a formában kerül a tányérunkra.

A fonás tetejére vékony burgonya koronácskák kerülnek, a belsejében pedig magyar vadrizs, és libamájjal töltött kucsmagomba.

Fonott borjú szűz Queen Elizabeth módra

A desszert mind kinézetében, mind ízében álom.

Nehéz eldönteni, hogy a mézédes eper, vagy az eper formájú parfé esik-e jobban, de a legvalószínűbb, hogy a kettő együtt.

A korona pedig egy ropogós keksz, ami felül és alul is megjelenik. Ezt semmiképpen se hagyjátok ki!

Eper parfé Trompe l’Oeil

Összességében ez egy nagyon különleges menüsor, ami teljesen más élményt nyújt, mint a Gundel à la carte étlapja. II. Erzsébet királynő személye pedig pont azt az extra fényt és eleganciát adja hozzá, amit egy 130 éves fennállását ünneplő étterem megérdemel.

Fotó és szöveg: Vass Adrienn

Fontos információk:

A menü július 8 és 17 között érhető el (vacsora időszakban, 18 órától).

2 fogás ára: 17.000 Ft

3 fogás ára: 22.750 Ft

4 fogás ára: 26.600 Ft

+ 15% szervízdíj

A menü ára tartalmazza a welcome pezsgőt (Nyetimber Classic Cuvee).

A vacsora borsorral is kiegészíthető.

Az asztalfoglalás hamarosan ITT lesz elérhető!

A Gundel misszió keretében a „Hírességek menüi” sorozat bevételének 5 százalékát a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége: Sinosz számára ajánlják fel!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

GASZTRO
Itt eheted a legjobb rántotthúsokat Magyarországon
A Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idei kiadásában külön figyelmet kapott a vasárnapi ebédek ikonikus főszereplője, rántotthús. Mutatjuk, hogy hova érdemes menni, ha nem otthon ebédelünk!


Nevezzük bundásnak vagy rántottnak, fogyasszuk papírtálcáról vagy porcelántányérról, hazánk egyik legnagyobb kedvence a rántott hús! Kívül kellemesen ropogós, belül vajpuha és omlós – valahogy így kezdődik egy tökéletes falat rántott hús ízének leírása.

A vasárnapi ebédek ikonikus főszereplőjét éttermekben is szívesen választjuk, és a klasszikus változatok mellett egyre többször találkozhatunk megújult verziókkal, különleges bundákkal és fűszerezésekkel.

Az idei Dining Guide Top 100 Étteremkalauz összeállítása során a vendéglátóhelyek tesztelésénél a rántott hús külön figyelmet kapott, és a legjobb rántott húst kínáló helyekről a kalauz toplistát is készített.

A Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint itt kaphatjuk a legjobb rántott húst:

Kollázs Brasserie & Bar

A Four Seasons Hotel Gresham Palace a főváros egyik legimpozánsabb épületében működik. A szálloda étterme a casual hangulatot árasztó, francia stílusú Kollázs - Brasserie&Bar.

A Kollázs alapvetően francia brasserie stílust visz, de ételválasztéka és alapanyag-használata magyar ételekkel is kiegészül.

A Kollázs az elmúlt évben nagy változáson ment keresztül: ételkínálata letisztult, jobban igazodik a brasserie stílushoz, és mostanra érte el eddigi történetének legjobb, legerősebb formáját.

Anyukám Mondta – Encs

A Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérpár étterme, az encsi székhelyű ikonikus Anyukám Mondta étterem mára az egyik legismertebb minőségi gondolkodású vidéki étterem Magyarországon.

A gourmet bistro stílusjegyeket mutató olasz-magyar éttermet nem lehet az általánosan ismert kategóriákba sorolni.

Az étterem, és az „encsi olaszok” story, a magas minőségi alapanyag fétis, a perfekcionista gondolkodású „precíz” konyhai filózófia, a helyhez és a történetükhöz igazított étlap

összeállítása, az ételek (a szó nemes értelemben vett) egyszerűsége, „a kevesebb néha több” filozófia jó arányérzékkel elkapott értelmezése együttesen jelentik az Anyukám Mondtát. Az étlap eklektikus kínálatát a tradicionális, de kortárs módon értelmezett olasz és magyar ételek alkotják.

Buja Disznó(k)

Bíró Lajos legendás disznóságaira épített, champagne kísérettel ellátott birodalma, ahol

az újragondolt klasszikusok mellé otthonos hangulat is társul.

A Buja Disznó(k) Budapest szerte, sőt, szezonálisan Szigligeten is várnak.

Déryné

Vibráló atmoszféra, kozmopolita hangulat, magával ragadó enteriőr, a fővárosi vendéglátós szcénában kiemelkedően professzionális, mégis közvetlen szerviz – legegyszerűbben talán így lehetne összefoglalni a Déryné lényegét. Az étteremtől elválaszthatatlan a tulajdonos, Kovács Kristóf személye, aki elkötelezett szenvedéllyel irányítja az éttermet. Legendás brunch- és reggelikínálata egyedülállóvá teszi a műfajban az éttermet,

de legalább ilyen ismertek és népszerűek pop-up vacsoráik, amelyekhez a világot csapatukkal közösen körbejárva szerzik az inspirációkat.

Élőzene, nyüzsgés, eklektikus étlap – egy lépéssel mindig mások előtt járnak, vendégeik pedig örömmel követik őket az izgalmas gasztronómiai utazásokon.

Hableány – Badacsony

A Hableány Badacsony turisztikai központjában található, ikonikus intézmény, amely 2019-ben újult meg köszönhetően üzemeltetőjének, az országosan ismert és elismert Laposa Borbirtoknak köszönhetően. Az épületkomplexum, amelyben a Hableány található, nem csupán egy faltól falig tartó üveggel keretezett impozáns étterem, hanem egy borbár, borbolt, borászati bemutatótér, sőt, egy helytörténeti kiállítás otthona.

Az étterem gasztronómiai koncepciója egyértelműen a kortárs regionális és szezonális filozófiák mentén fogalmazza meg magát.

A Hableányban a modern ötletek keverednek a tradíciókkal, kéz a kézben jár régi és új a Balaton mellett.

Kistücsök Food & Room – Balatonszemes

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő, legendás balatonszemesi étterem, a Kistücsök elsőként helyezte fel a balatoni régiót a minőségi gasztronómia térképére. Az éttermet meghatározó tulajdonos, Csapody Balázs a hazai vidéki gasztronómiai élet megbecsült alakja.

A családi vállalkozásként működő étterem folyamatos átalakuláson és megújuláson ment át az elmúlt években.

Az egység 2 éve szálláshellyel is kiegészült: 19 szobával és 2 lakosztállyal, konferenciateremmel bővítették szolgáltatásaikat. Emellé érkezett egy hétvégénként működő „Séfszoba” elnevezésű gourmet éttermi koncepció, ahol látványkonyhában készülnek el az ételek. A Kistücsök konyhája már évtizedek óta a környéken termő alapanyagokra és modern technológiákkal készülő magyar fogásokra támaszkodik.

Rosenstein Vendéglő

A Rosenstein Vendéglő a klasszikus magyar vendéglátás ikonikus szereplője. A Rosenstein családi vendéglő, a kifejezés leghagyományosabb értelmében, legendás vendégszeretettel. A hely önazonos maradt az évek során: a hazai gasztronómiát reprezentáló étlapon

a klasszikus magyar és a közép- európai, zsidó konyha tradicionális és fúziós fogásai sorakoznak, amelyeket közérthető módon, magas színvonalon készítenek el.

A Rosenstein klasszikusai közé tartozik többek között a halászlé, a libamáj, illetve kiemelkedőek a szarvas, a borjú és a bárány fogások.

Sauska 48 – Villány

A dél-dunántúli régió legmagasabb gasztronómiai minőséget prezentáló vendéglátóhelye kétséget kizáróan a villányi Sauska 48. Az étterem konyháját jegyző nagy múltú séf, Bicsár Attila itt alkotta meg a “felszabadult falusi gourmet konyha színekkel” fogalmát, amihez méltó helyszínt biztosított a nemzetközileg ismert nagyvállalkozó, Sauska Krisztián, a villányi és tokaji borvidékek ikonikus Sauska borbirtokainak tulajdonosa.

A Sauska 48 a magyar konyha kortárs irányzatát képviseli, Bicsár Attila séf finom megoldásaival, szenzitív megközelítésével kiegészítve, és az étlap igyekszik érzékenyen követni a szezonális alapanyag kínálatot és a környékbeli termelők lehetőségeit.

Az ételeket természetesen tokaji és villányi Sauska borok kísérik, de a borlap kiegészül egy nagyon egyedi, Magyarországon egyedülálló szekcióval is, a világ legmagasabbra pozícionált pincészeteinek legszebb évjárataival.

Spago Budapest

A budapesti luxusszálloda, a Matild Palace Luxury Collection Hotel Budapest földszintjén működik az osztrák séflegenda, Wolfgang Puck gasztrokoncepciója: a Spago Budapest étterem. A Spago Budapest konyháját egy Michelin-csillagos helyeken edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező szakember, Szántó István executive chef vezeti. A Spago éttermek koncepciójának része, hogy

az éttermek menükínálata mindig kiegészül a jellegzetes helyi ételekkel is;

így készülhettek el a Spago Budapest mára már ikonikussá vált fogásai, mint például a Szántó István adaptációjában született Gulyásleves, a 2022-es Oscar-gálát is megjárt Omlós Vadas Marhapofa és Somlói Galuska ’Dióhéjban’, valamint Wolfgang Puck emblematikus signature ételei, a Füstölt Lazacos Pizza, a Bécsi Szelet, a Skót Gőzölt Lazac ‘Hong Kong’ módra és a Császármorzsa, ahogy Wolfgang szereti.

Stand25 (cordon bleu)

A főváros legmegbízhatóbb bisztrója a főleg a hagyományos magyar gasztronómiára építő, de kortárs szellemű, dinamikus ízekkel operáló Stand25. A Szulló Szabina és Széll Tamás fine dining koncepcióját képviselő Stand brandnek ez a fesztelen, könnyen értelmezhető étterme. A modern belső tér és a szezonális terasz a budai kisvendéglők hangulatát idézi.

A Stand25 gasztronómiai látásmódját az „egyszerűség” és a minőség határozza meg.

A nyitás óta elérhető emblematikus ételei a gulyás, a brassói szűzpecsenye, a mangalica cordon bleu, a desszertek közül a somlói galuska és a túrógombóc.

MoszkvaTér (kijevi csirkemell)

Az ismert fine dining étterem, az Arany Kaviár tulajdonosainak, Nyíri Szásának és Molnár Attilának könnyed felfogású, magas minőségben kivitelezett orosz konyhára támaszkodó, szerethető bisztró étterme a MoszkvaTér. Az étterem eredetileg a Hold utcai piacon debütált és a piac bezárását követően 2022-ben Budán nyitott meg új helyszínen, amihez igényes, casual hangulatot árasztó, szerethető éttermi design társul.

A konyha alapkoncepciója azonban nem változott, az igazi klasszikus értelemben vett orosz népi konyha magas színvonalon való bemutatása megmaradt.

Az étterem kínálatából külön kiemelésre érdemes a klasszikus kijevi csikemell, a hússal töltött piráski és

a marha sztroganoff.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Salt Budapest lett az Év étterme a Dining Guide ranglistáján, az Év séfje Rosenstein Róbert lett
A zsűri méltatása szerint a Salt Budapest séfje, Tóth Szilárd következetesen halad előre a „hazánkban még mindig diszkréten reprezentált, újító megközelítésű farm-to-table éttermi stílus” meghonosításának útján.
MTI, fotó: - szmo.hu
2024. június 03.



A Salt Budapest nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón.

Az idei évben jelentősen megváltozott az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere. Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja

- közölték a szervezők.

A zsűri méltatása szerint a Salt Budapest séfje, Tóth Szilárd következetesen halad előre a "hazánkban még mindig diszkréten reprezentált, újító megközelítésű farm-to-table éttermi stílus" meghonosításának útján.

Az étterem szemlélete az észak-európai, úgynevezett nordic stílust követi, melynek jellemzője, hogy formabontó módon, naturális szemlélettel közelít saját régiója ismert vagy esetenként ismeretlen alapanyagaihoz. A Salt konyháját is Tóth Szilárd szülőhelye, Északkelet-Magyarország gasztronómiája és a séf nagyon egyedi, progresszív látásmódja határozza meg - emelte ki a zsűri.

A Dining Guide Étteremkalauz toplistájára idén a Stand, a Platán Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Babel, a 42 Restaurant, az Essencia, a Costes, a Borkonyha, a Spago, a Sauska 48, a Costes Downtown és a Pajta került.

Az idei év másik újdonsága, hogy a Dining Guide külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel.

A Natura Hill Zebegény ökológiai látásmódját és az egység fenntartható működésre vonatkozó következetes erőfeszítéseit az Év fenntartható étterme díjjal ismerték el, az Onyx Műhely pedig az Év innovatív konyhája díjat vehette át újszerű gasztronómiai látásmódjáért. Az Év alternatív vendéglátóhelye díjat a Balaton egyik legsokoldalúbb vendéglátóipari egységeként méltatott Buborék Csopak nyerte el.

A Rosenstein vendéglő irányítását idén átvevő Rosenstein Róbert az idei gálán az Év séfje díját kapta, míg az Év ifjú séfje az Iszkor konyháját vezető Pohner Ádám lett.

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz 2022-ben bevezetett újdonsága a Best Of The Best minősítés, amelyet a díjazott vendéglátóhely addig tarthat meg, amíg szakmai vezetése és működésének helyszíne változatlan marad, illetve a teszteléseken mutatott teljesítménye 90 feletti pontszámmal értékelhető.

Idén a Restaurant Best Of The Best díjat a Stand étterem kapta, a Pastry Shop Best Of The Best címet pedig a Mihályi Patisserie és a Málna The Pastry Shop érdemelte ki.

Szűcs Árpádot, a Kollázs Brasserie & Bar pastry chefjét magas szintű teljesítményéért az Év éttermi cukrásza díjjal jutalmazták.

Az Év szerethető étterme címet a közel-keleti konyhát képviselő Goli fire hearted kitchen nyerte el, míg a Dining Guide Életműdíját Nyíri Szása, a három évtizedes múltra visszatekintő Arany Kaviár étterem társtulajdonosa vehette át.

Idén is átadták az Év koktélbárja díjat, amelyet a Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa nyert el, míg az Év sommelier-je díjat a Spago vezető sommelier-je, Rácz Imre számára nyújtották át.

A Dining Guide kiadványa idén is külön fejezetben foglalkozik Magyarország szállodáival, és az Év Szállodája díjjal a Matild Palace Luxury Collection Hotelt jutalmazta.

A Dining Guide 2005 óta adja át díjait. Az elmúlt években a TOP 10 ranglistát két-három Michelin-csillagos külföldi séf segítségével állították fel, és ők határozták meg, hogy az adott esztendőben melyik konyha nyerje el az Év étterme díjat. Ezt a feladatot idén a Dining Guide már önállóan végezte el, de a munkát továbbra is segítette Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori igazgatója, aki tanácsadóként nyolc éve közreműködik a Dining Guide Étteremkalauz munkájában.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Budapest barátokkal: szórakozás és kényelem együtt, egy apartmanban
Egy apartman és egy hotel összes előnye egyben: Ez az NH Collection Budapest City Center, ami baráti társaságoknak és családoknak is szuper szálláslehetőséget kínál.


Nincs is annál jobb, mint egy nyaralás alkalmával egy luxushotel kényelmét élvezni, de valljuk be, nem minden esetben és nem mindenkinek a legideálisabb választás egy szimpla hotelszoba.

Ha például gyerekekkel érkezünk, vagy ha velünk tart a párunkon kívül egy másik felnőtt családtagunk is, egyszerre több szobára is szükségünk lehet, és jó ha kapunk egy közös teret is, ahol együtt lehet enni, inni, játszani, készülődni.

Hasonló a helyzet, ha egy baráti társasággal utazunk.

Kellenek a külön szobák, a privát szféra, de közben egy konyhában vagy egy nappaliban lehet a legkomfortosabban együtt iszogatni, beszélgetni, társasozni.

Ha ilyen igényekkel keresünk szállást, sokkal jobban járunk egy apartmannal, ami otthonosabb és jóval rugalmasabb lehetőségeket kínál.

NH Collection Budapest City Center

Az NH kitűnő példája annak, hogy egy apartman nem feltétlenül jelent szerényebb körülményeket. A négycsillagos szálloda Budapest szívében, a Blaha Lujza tér és az Anantara New York Palace Budapest mellett található, az Osvát utca 2-8 szám alatt. A parkolási lehetőség is adott az Anantara mélygarázsában, ami már önmagában is kényelmes megoldás.

Minden apartman teljesen felszerelt konyhasarokkal rendelkezik. A hűtő mellett mosogatógép, kávéfőző, vízforraló és mikró is található benne.

A fürdőben pedig van mosógép is, ami különösen praktikus ha hosszabb ideig szeretnénk itt megszállni.

Emellett a szokásos hotelszolgáltatások (hajszárító, papucs, minibár, ingyenes pipereholmi) is mind járnak a foglalásunk mellé. A fitneszterem használata is térítésmentesen elérhető, így az edzésre vágyóknak sem kell lemondaniuk a napi rutinjukról.

Különböző méretű és elosztású apartmanok közül választhatunk:

A többszintes, többszobás, több fürdővel és mosdóval rendelkező verziók minden igényt kielégítenek. A kilátás pedig sok esetben vetekszik egy Skybarral.

Barátokkal Budapesten

Ha barátokkal utaztok, a külön szobák és fürdők mellett az óriási konyhás nappalit különösen szeretni fogjátok. És nem csak akkor, ha főzni szeretnétek.

Sőt, igazából ha csak egy jót ennétek, akkor a város egyik legmenőbb szobaszervizét is igénybe vehetitek.

Ez azért fantasztikus, mert top minőségű éttermi kiszolgálást kaphattok a legnagyobb kényelemben, a saját nappalitokban.
Ha rám hallgattok a desszertnek mindenképpen hagytok helyet, mert a New York chocolate cake párját ritkítja!
Egy jó ebéd után nyakatokba is vehetitek a várost. A rengeteg lehetőség közül most csak párat emelnék ki.

Programok baráti társaságoknak

Kirándulás a Margitszigeten: Sétáljatok egyet a Margitszigeten, béreljetek biciklit MonsteRoller vagy Go Kartot, és élvezzétek a természetet.

Lazulás egy termálfürdőben: Budapest híres a termálfürdőiről, amelyek remek helyszínt biztosítanak egy pihentető napra. A mi kedvenceink a Széchenyi és a Rudas Fürdő.

Csónakázás a Városligeti tóban: Béreljetek csónakot a Városligeti tónál, és élvezzétek a város zöld oázisát.

Sétahajózás a Dunán: Vegyetek részt egy sétahajózáson a Dunán, ahol megcsodálhatjátok Budapest gyönyörű panorámáját. Esti fényekkel még lenyűgözőbb lesz a látvány.

Menekülés egy szabadulószobából: Ez egy remek csapatépítő és szórakoztató élmény lehet. Néhány népszerű helyszín: Locked Room Budapest, Mystique Room, Neverland Bar & Escape Room.

Bulizás a belvárosban: Menjetek el a Deák tér környékére, ahol számos bár és klub található. Sétáljatok a Király utcában, nézzetek be a Gozsdu udvarba, majd a Nagykörúton akár a szállásig is sétálhattok.

Pálinkázás egy múzeumban: Budapesten rengeteg remek múzeum közül választhattok, de a Pálinka Múzeum az ismeretterjesztés mellett jókedvre is derít titeket, ha részt vesztek a kóstolóprogramon.

Ha buli helyett visszatérnétek a szállásra, és hajnalig beszélgetnétek, filmeznétek vagy társasoznátok, akkor sem fogtok zavarni senkit.

A szobaszervíz természetesen ilyenkor is rendelkezésetekre áll!

Reggeli a New York Kávéházban

Az NH Collection Budapest City Center egyik legnagyobb előnye a lokáció mellett az, hogy az Anantara Hotelbe is biztosított a közvetlen átjárás. És egy akció keretében most akár a szomszédos New York Kávéházba is befizethetitek vagy inkább upgradelhetitek magatokat.

10 éves az NH Collection

A születésnap alkalmából most az ünnepelt ad ajándékot!

Ha az NH Collection Budapest City Centerben foglalsz szállást reggelivel (1 Bedroom Apartment és afeletti kategóriában), fejenként plusz 5 euróért hétfői, keddi és szerdai napokon a New York Kávéházban reggelizhetsz.

Az akció részleteivel kapcsolatban ITT érdeklődhetsz.

A New York Kávéház reggelijére a legjobb szó a monumentális. Méltán illeszkedik a hely patinás hírnevéhez és varázslatos atmoszférájához.

Amikor belépünk a kávéház elegáns, díszes termeibe, már maga a környezet is megadja a reggeli különleges hangulatát: aranyozott stukkók, márványoszlopok és kristálycsillárok között érezhetjük a múlt század eleji Budapest fényűző világát.

A reggeli kínálatában megtalálhatóak a klasszikus magyar és nemzetközi ízek is. A svédasztal mellett étlapról is rendelhetünk különböző fogásokat a francia pirítóstól a poker bowlig. És az ételek mellé természetesen kávékülönlegességek és friss gyümölcslevek is járnak.

A New York Kávéház reggelije nemcsak gasztronómiai, hanem kulturális élményt is nyújt. A hely történelmi jelentősége, irodalmi múltja és elegáns belső tere együtt varázsolják el a vendégeket, akik itt kezdhetik a napot.

Az itt eltöltött reggeli után garantáltan feltöltődve és elégedetten indulhattok el felfedezni Budapestet!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk