HÍREK

Blama: Visszalépésre szólította fel Joe Bident a New York Times szerkesztősége

Biden elismerte egy kampányeseményen: „Nem vitázom már olyan jól, mint régen.” Amerika legbefolyásosabb lapja szerint jó elnök volt, de nem kellene újra indulnia.


A New York Times szerkesztősége felszólította Joe Bident, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől. A pénteken megjelent cikkük szerint Biden csütörtökön csúnyán leszerepelt a Trumppal szembeni vitában, ami pánikot okozott a Demokrata Pártban.

„Biden csodálatra méltó elnök volt, a nemzet felvirágzott vezetése alatt, és számos hosszú távú kihívással foglalkozott. A Trump okozta sebek is gyógyulni kezdtek” – írták. „De most azzal szolgálhatná legjobban a köz érdekeit, ha bejelentené, nem indul újra.”

Az, hogy a NYT, Amerika legbefolyásosabb lapja, megkérdőjelezi Biden képességeit, hatalmas blama a kampánynak. Biden csapata szerint jelentéktelen a szerkesztőség döntése.

„Legutóbb, amikor Biden elvesztette a támogatásukat, jól járt” – utaltak a 2020-as előválasztásra, amikor a Times Klobuchart és Warrent támogatta.

Biden elismerte egy kampányeseményen: „Nem vitázom már olyan jól, mint régen.” Ugyanakkor szerinte az igazságot mondja, és elnökként elintézi, amire az embereknek szükségük van.

A volt demokrata elnök, Barack Obama az X-en posztolt: „Előfordul, hogy nem sikerül jól egy vita. De a választás továbbra is két jelölt között zajlik: az egyik az emberekért dolgozott, a másik csak magával törődik.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Nagy Ervin Magyar Péter ötkertes balhéjáról: Bánom, hogy nem voltam ott
Szerinte ha ott lett volna, akkor valószínűleg nem történik ilyen. Mert nem hagyta volna, hogy elfajuljanak a dolgok.


Nagy Ervin a 444-nek adott interjút, amiben beszélt Magyar Péterrel való kapcsolatáról, a Tisza Párt kilátásairól, valamint arról is, hogy lenne-e kulturális miniszter a jövőben.

A színésztől megkérdezték, hogy ott volt-e az Ötkertben, ahol verekedésbe keveredett Magyar Péter, és végül kidobták.

Nagy Ervin azt mondta, hogy ha ott lett volna, akkor valószínűleg nem történik ilyen.

„Azért nem,

mert talán én hamarabb belépek a konfliktuszónába és akkor biztosan nem fajulnak idáig a dolgok. Tudok békítő rugó lenni, jól moderálom az ilyen helyzeteket. Úgyhogy kicsit bánom, hogy nem voltam ott"

- mondta a lapnak Nagy.

"Talán előbb észreveszem a provokációt, és szerintem – amolyan villámhárítóként - hamarabb léptem volna közbe" - magyarázta a színész.

Nagy úgy fogalmazott, hohy nem ismerik egymást Magyar Péterrel, és valójában csak most barátkoznak.

„Elindítottunk egy üveggolyót és lett belőle egy négyszáz tonnás kőtömb a Hősök terére. Ennek súlya van” – tette hozzá a színész, aki arról is beszélt, hogy szerinte Magyar olyan ritmust diktál, hogy azután csak szalad az ember és megpróbál valahogy csatlakozni.

„Most kezdünk csak olyan dolgokról beszélgetni, amelyekről emberek akkor szoktak, amikor összehaverkodnak.”

- tette hozzá Nagy Ervin.

Nagy úgy véli, hogy Magyar Péter nem fog olyan változáson átmenni, mint Orbán Viktor az elmúlt évtizedekben, de hozzáteszi, hogy nem javasasszony, hogy a jövőbe látna.

Ennek kapcsán azt mondta: „azt gondolom hogy, ha ennek csak apró jeleit is látom, jelezni fogom neki. Ezt tudom felajánlani. Jelenleg ennyit tudok tenni, hogy megmondom neki, ha valamit nem tartok jó iránynak.”

Az interjú végén Nagy Ervinnek feltették azt a kérdést is, hogy lenne-e kulturális miniszter egy Tisza-kormányban, mire a színész azt válaszolja: „Van rá érkezésem”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kigyulladt a Balatonfüredre tartó vonat, késésekre lehet számítani
A Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra is számítani lehet.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 30.



Kigyulladt a Tapolcáról Balatonfüredre tartó vonat. A jármű Révfülöpről indult épp tovább, amikor 15:28-kor egyik kocsija Szepezdfürdő megállóhelyen kigyulladt - írta meg a Blikk.

A cikk szerint a mozdonyvezető eloltotta a tüzet, az utasok nem sérültek meg, ám a forgalom szünetelt Révfülöp és Zánka-Köveskál között, amíg tart a tűzvizsgálat. Az utasokat ezen a szakaszon pótlóbuszok szállították.

A MÁV később közölte, hogy 16:45-re elvontatták a műszaki hibás szerelvényt, így megindult a forgalom Révfülöp és Zánka-Köveskál állomások között. 20-40, esetenként 40-70 perces késésekre lehet számítani vasárnap estig az északi parton.

A Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra is számítani lehet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Macron pártja óriásit bukott, a szélsőjobb pedig nagyot tarolt a francia választások első fordulójában
Százával léphetnek vissza a jelöltek, hogy az RN jelöltjeivel csak a legesélyesebb kihívó szálljon szembe. A tét már az, hogy lesz-e abszolút többsége a szélsőjobbnak.


A francia szélsőjobboldali Nemzeti Gyűlés (RN) nagy győzelmet aratott a parlamenti választások első fordulójában, a szavazatok 33,1 százalékát megszerezve. Az Új Népi Front nevű baloldali szövetség 28 százalékos eredményt ért el, az Emmanuel Macron pártja körül szerveződő centrista Ensemble Alliance pedig 20,76 százalékkal a harmadik lett.

„Az a célom, hogy minden francia ember miniszterelnöke legyek”

idézi a BBC azt, amit Jordan Bardella, az RN mindössze 28 éves vezetője mondott. Marének nyilatkozatát. Bardella és Marine Le Pen abszolút többséget akar a Nemzetgyűlésben, amelyhez 289 mandátumra van szükség az 577 fős testületben. Ezt az előrejelzések szerint valószínűleg nem érik el, így is jelentős befolyást szerezhetnek.

„Egyetlen szavazat sem mehet a Nemzeti Gyűlésnek. A tét világos: megakadályozni a Nemzeti Gyűlés abszolút többségét”

– jelentette ki Gabriel Attal miniszterelnök a választás második, most vasárnapra eső fordulójára készülve. A BBC szerint várhatóan százával lépnek majd vissza jelöltek, hogy az RN jelöltjeivel csak a legesélyesebb ellenfél álljon szembe, megakadályozva a szavazatok elaprózódását.

Emmanuel Macron elnök az RN európai választási győzelme után hirdetett választásokat, mondván, a „legfelelősségteljesebb megoldás” így tisztázni az erőviszonyokat. A vasárnapi választási részvétel 66,7 százalékos volt, ami a legmagasabb 1997 óta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nem elég a fullasztó hőség, durva viharokra is figyelmeztetnek hétfőn
Hőség és lehűlés miatt is kiadtak másodfokú figyelmeztetést. Az időjárás minden arcát megmutatja hétfőn.


Nem lesz egyhangú a hétfői időjárás a met.hu szerint: a meteorológusok

délkeleten a magas hőség miatt adtak ki néhol másodfokú figyelmeztetést is, délnyugaton és északkeleten pedig durva viharok miatt.

Az ország középső részein inkább csak kisebb záporokra kell számítani, miközben a meteorológusok szerint tűző nap és vastag felhők váltják majd egymást. Ahová éppen egy zápor, vagy zivatar érkezik, ott erős széllökésekre is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, a nyugati határnál a hűvösebb az idő. Késő este 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk