Amíg újra ki nem nyithatnak - Online kocsma és séf a saját konyhádban
A Szimplynek egyszerű dolga van. - gondolhatnánk. Reggeliző és bruncholó helyként csak át kellett állniuk házhoz szállításra és kész. De míg hamburgert meg pizzát már rutinból rendelnek az emberek házhoz, a reggelire szervírozható ételeket nem feltétlenül szokás külső forrásból beszerezni. Ráadásul a tojásos omlett és melegszendvics tényleg frissen és melegen jó, és ehhez néha a leggyorsabb woltos futár sem elég. Egy brunch meg attól lesz igazi élmény, hogy melléteszik a körítést, és el lehet pezsgőzgetni, kávézgatni egy hangulatos helyen a waffelünk felett.
"1 doboz, 5 étel, 10 perc
Kiválasztod a menüt és megrendeled. Mi előkészítjük az ételeket, becsomagoljuk és kiszállítjuk. Amikor megéhezel, nem kell azon gondolkodnod mit főzz ma, csak kiveszed a dobozt a hűtőből, és kiválasztod a neked tetsző ételt és elvégzed rajta az utolsó lépéseket 5-10 perc alatt.
Budapest egész területén, és a környező városokba is szállítunk!"

A Szimply ételei a piac többi szereplőjéhez képest nagyon izgalmasak és különlegesek. Én ezt tartom az egyik legnagyobb erősségüknek. A vöröskáposztás lasagnéról és a vega töltött padlizsánról nem is tudtam, hogy szeretem, míg meg nem kóstoltam tőlük.
Nem zabáltam magam totálisan tele, hanem pont jól esett az étel, és kis szünet után tudtam is tovább dolgozni.
Én szoktam rendelni klasszikus, dobozokba előrecsomagolt kajákat is, de ez az élmény sokkal többet ért annál, és ugyanúgy elállt a hűtőmben napokig.
Az pedig külön öröm lehet a Budapest vonzáskörzetébe tartozó településeknek, hogy számukra is elérhető a szolgáltatás.
Bővebben itt olvashattok a dologról, de higgyétek el, hogy akkor érti meg az ember igazán, hogy miért jó ez, ha ki is próbálja: getlunchbox.hu
Facebook: https://www.facebook.com/szimplyfood
Árak:
8200-11300 ft/doboz
Mit kezd magával az a kocsma/pub/bár, ami egészen eddig a betérő vendégekre alapozott, és ami csak italokat és jókedvet szolgált fel a járvány előtt?
Várja, hogy mikor lehet végre nyitni? És tovább, tovább, még tovább vár? Várja míg tönkremegy?
Ne legyenek illúzióink, sok esetben tényleg ez a helyzet. És persze el lehet menni kapálni, de a hely és a vállalkozás után addig is megmaradnak a terhek.




Talán ennek a masszív, támogatói közönségnek a jelenléte adott lehetőséget arra, hogy Martin túlélési stratégiája működőképes is legyen.
Mi is rész vettünk egy ilyen kóstolón, és a leghasznosabb berúgásaim egyikeként tartom számon az estét. Igaz, otthon van az ember, és csak az interneten keresztül kapcsolódik a többiekhez, de miután Martin mesél egyet az éppen aktuális italról, és megtörténik a kóstolás, mégiscsak interaktívvá válik a dolog, és együtt beszéli meg a csapat, hogy kinek hogyan ízlett a nedű. Aztán minden mást is, ami hirtelen felmerül...
És még egy nagy haszna van ennek a dolognak. Minőségi alkoholt most is lehet venni különböző üzletekben, de ha kóstolás nélkül ruházunk be egy drágább üvegbe, és nem ízlik amit választottunk, szomorúan kerülgethetünk otthon egy drága piát. Ha viszont egy ilyen vásárlás előtt letolunk egy online kóstolót, tudni fogjuk, hogy mit keressünk, hogy milyen újdonsággal érdemes meglepni magunkat.


Két klassz kóstoló lesz még februárban, amit elcsíphettek. Az egyik egy közönségtalálkozó, ami kicsit rendhagyóbb lesz, mert mindenki olyan italcsomagot választ majd, amilyet csak szeretne, és inkább a beszélgetésen, ismerkedésen lesz majd a hangsúly, a tanulás helyett:
Közönségtalálkozó Schrödingerrel
A másik pedig egy gin tematikájú kóstoló, ami azoknak kedvez, akik ezt az italt szeretnék jobban megismerni:
Vol. 3/2 Online Gin&Tonic Kóstoló Schrödingerrel
Részvételi díj: 15000/fő
8x3cl gin a világ minden tájáról
tonic, fűszerek, gyümölcsök
Facebook: https://www.facebook.com/schrodingermacsek

Hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy a menőbb éttermek röhögve kibírják ezt az időszakot, hogy őket nem kell félteni. Pedig az a világhírű séf, aki már saját vállalkozását kénytelen fenntartani, ugyanúgy megszenvedi a jelenlegi helyzetet.
Tiago Sabarigo, aki korábban többek között Gordon Ramsay éttermében is dolgozott, és a Costes Downtownban négy év után Michelin-csillagot is szerzett Magyarországnak, már saját lábon áll.
2020 nyarán úgy álltak a munkálatok, hogy mindenképpen meg kellett nyitni Essência névre keresztelt éttermét, és csak reménykedhetett benne, hogy a dolgok egyre jobbra fordulnak. Sajnos nem így lett, így most Tiago is kivár (de nem tétlenül!).
A magyar és portugál elemeket ötvöző helyen nyilván Ő a portugál hang, a magyar alapokat pedig felesége, Jenei Éva adja.

Gondolom nem okozok meglepetést ha azt mondom, az élmény különleges és utánozhatatlan. Vannak olyan ételek a menüsorban, amit egyszerűen képtelen lennék reprodukálni a saját konyhámban, most mégis oda hozhatja el egy Michelin-csillagos séf. És szerencsére hozza a konyhai személyzetet és az találáshoz szükséges készletet is magával, így az étel és a körítés is éttermi szinten lesz reprodukálható.
Ha egyszer helyreállnak a dolgok, Tiagot nem hinném, hogy ilyen egyszerűen át lehet majd hívni magunkhoz, egy ebédre vagy egy vacsorára... úgyhogy ha egy különleges alkalmat ünnepelnétek, csapjatok le rá!




Foglalás és további információ:
https://essenciarestaurant.hu/privat-fozes
+ 36 70 600 0315
Facebook: https://www.facebook.com/essenciarestaurantbudapest