HÍREK
A Rovatból

A Lidl után a Rossmann se nyit ki december 24-én

A cég vezetője elmondta, hogy a döntésük meghozatalakor a Lidl korábbi bejelentése is sokat számított. A zárvatartás körülbelül kétszáz üzletet érint.


A Rossmann hivatalosan is bejelentette, hogy a drogériáik zárva lesznek december 24-én - írta meg a Portfolio.

Szurma Gyöngyi cégvezető, értékesítési vezető a lapnak azt mondta, hogy döntésükben a Lidl korábbi bejelentése is sokat nyomott a latban.

A zárvatartás körülbelül kétszáz üzletet érint, azokkal a bevásárlóközpontokkal pedig, ahol a kötelező érvényű nyitvatartás a Rossmann üzletekre is vonatkozik, a következő hetekben egyeztetnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor megérkezett Moszkvába, Szijjártó Péter már órákkal korábban ott volt
A magyar kormányfő és a külügyminiszter külön gépekkel érkeztek meg az orosz fővárosba.


Pénteken reggel 9 óra után nem sokkal felszállt Budapestről az az Airbus A-319-es kormányzati repülőgép, ami Orbán Viktor miniszterelnököt vitte Moszkvába, ami megérkezett Moszkvába – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Az Európai Unió külügyi főképviselője külön közleményt adott ki péntek délelőtt arról, hogy Orbán Viktor kizárólag a Magyarország és Oroszország közötti kétoldalú kapcsolatok keretében látogat Moszkvába, semmilyen formában sem képviseli az EU-t Moszkvában.

Orbán Viktor moszkvai látogatására reagálva Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az X-en posztolt:

„A békítés nem fogja megállítani Putyint. Csak az egység és az elszántság fogja kikövezni az utat az átfogó, igazságos és tartós békéhez Ukrajnában.”

A hvg.hu értesülései szerint Szijjártó Péter külügyminiszter is Moszkvába utazott. A lap szerint reggel 7 után pár perccel szállt fel Ferihegyről a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű, Dassault Falcon 7x típusú gépe, amelyet rendszerint Szijjártó használ.

Ezúttal azonban a külügyminiszter szokásával ellentétben nem osztotta meg a Facebookon, hogy hova utazik

– írja a lap.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Rishi Sunak olyat mondott kamerák előtt a riválisára, amit hazai fülek nem nagyon tudnak értelmezni
A stílus maga az ember. Sunak ebben a stílusban búcsúzott hivatalától. A Downing Street 10 előtt összegyűlt újságírók kérdéseire válaszolt.


A brit választások másnapján olyan eseményre figyelt fel a 444, ami a magyar politikai közbeszédhez szokott füleknek sci-fibe illő kehet. Történt ugyanis, hogy a Downing Street 10 előtt összegyűlt újságírók kérdéseire Rishi Sunak az alábbi szavakkal illette riválisát, a most már győztes Munkáspárti Keir Starmert:

„Bár politikai ellenfelem, Keir Starmer hamarosan az ország miniszterelnöke lesz, az ő sikerei mindannyiunk sikerei is lesznek. Kívánom neki és a családjának a legjobbakat. Minden kampánybéli ellentétünk ellenére, tisztelem őt mint közéleti személyiséget. Ő és a családja is megérdemlik a támogatásunkat, miközben új életükre készülnek. Egy ilyen bizonytalan világban a miniszterelnöki pozíció az egyik legnehezebb feladat, és biztos vagyok benne, hogy Keir tisztességgel fog helytállni.”

Erről egy régi diszkont-légitársaság hirdetés megfordítása jutott eszünkbe:

„London messzebb van, mint gondolnád.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Hadházy: 220 milliós EU-s pénzből épült luxusvilla „mini bölcsőde” címszó alatt
Az országgyűlési képviselő felhívta a honlapon megadott bölcsődevezetőt, aki idegesen és meglepetten kérdezte, hogy hol látta a telefonszámot. Az épület pazar, gyerekeknek nyoma sincs.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. július 05.



Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon számolt be egy újabb furcsa beruházásról. A Youtube-on is megosztott videóban láthatóan nem tudja, káromkodjon-e vagy nevessen inkább azon, amit lát.

Budapest határában ugyanis, a Róka-hegyen, egy luxusvillanegyed szélén sikerült felépíteni egy villát EU-s támogatásból. Az udvaron egy műanyag játékház is van, hogy ne legyen annyira feltűnő. Erről így ír Hadházy:

„Kedvencem az udvarra lecseszett jelzésértékű műanyag házikó, hogy senkiben ne legyen kétség, hogy itt tényleg bölcsiről van szó...”

A bölcsődének szép honlapja van, ahol azt írják, hogy „Az európai támogatás segítségével a projekt keretében egy új mini bölcsőde működése indul el” ahol több mint 480 bölcsődés korú gyermek él, de csak egy 52 férőhelyes önkormányzati bölcsőde van. „A Vadmarcipán Mini Bölcsőde egy új építésű épületben kap helyet, amely kifejezetten bölcsődei működésre lett tervezve, és az OTÉK előírásainak megfelel.”

A cél az, hogy könnyítsék a családok helyzetét, és segítsék a nők mielőbbi visszatérését a munkaerőpiacra. A mini bölcsőde 16 férőhellyel fog működni.

Az országgyűlési képviselő felhívta a honlapon megadott bölcsődevezetőt,

aki idegesen és meglepetten kérdezte, hogy hol látta a telefonszámot. Azt mondta, hogy egyelőre nem lehet beiratkozni, mert még nincs engedélyük.

Hadházy szerint a tulajdonosi kör inkább ingatlanokkal foglalkozik, mint bölcsődei működtetéssel. A Duna túloldalán található, 150 millió forint EU-s támogatásból felújított villában sem talált gyerekeket.

A független képviselő hozzátette, Kazáron 600 millióból építettek egy 12 fős „bölcsődét”, ám az nem volt márvánnyal burkolva. Ehhez képest a 14 fős mini bölcsőde itt olcsón épült, különösen a két autós garázzsal együtt.

Hadházy posztja végén ezt írja:

„Bevallom azt is, a videó készítését végigkáromkodtam, de gondosan kivágták a kollégák. De tényleg- ez a fajta pofátlanság már nekem is sok, akárki is legyen az elkövető, akár fideszes, akár ellenzéki , akár pártsemleges.”

A képviselő úgy véli, hogy a magyaroknak addig nem szabad EU-s pénzt adni, amíg nem csatlakozunk az EU-s ügyészséghez.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Köszönöm, hogy ilyen nehéz körülmények között is fogad engem” – Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt
A magyar kormányfő szerint lassan elfogynak azok az országok, amik mind a két háborúban álló féllel tudnak beszélni.


„Köszönöm, hogy ilyen nehéz körülmények között is fogad engem. Azt kell megállapítanom elnök úr, hogy lassan elfogynak azok az országok, amik mind a két háborúban álló féllel tudnak beszélni,”
mondta Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnak találkozójuk sajtónyilvános részén, amiről a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség tett közzé videót.

„Lassan Magyarország az egyetlen olyan ország Európában, aki mindenkivel tud beszélni, és ezt szerettem volna felhasználni arra, hogy fontos kérdésekről tudjunk szót váltani, és néhány kérdésben, ami fontos Európának, szeretném megismerni az ön álláspontját”

fogalmazott a magyar kormányfő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk