Rácz Jenő a Balatonnál nyit éttermet: meglepő társsal és meglepő kínálattal
2025-ben újabb gasztronómiai élménnyel gazdagodhatnak a Balaton partján pihenők: Alsóörsön, az Y kikötőben nyitja meg kapuit a legújabb étterem, amelynek egyik alapítója nem más, mint a Sziget Fesztivál megálmodója, Gerendai Károly. A projektben társa Rácz Jenő sztárséf, aki nemrég Instagram-oldalán osztotta meg a nagy hírt.
"Végre megoszthatom veletek a hírt, hogy 2025-ben egy új projekttel állunk elő Gerendai Károllyal Alsóörsön, a Balatonon, az Y kikötőben" – kezdte posztját Rácz Jenő, aki a fine dining helyett a klasszikus, jól elkészített ételek mellett tette le voksát.
– olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderül, hogy az étterem az 'Ypsilon by Rácz Jenő' nevet fogja viselni.
Az új étterem különlegessége abban rejlik, hogy bár a helyszín egy luxuskikötő, az étlap nem a fine dining vonalat követi majd. Ehelyett a vendégek olyan klasszikus és komfort ételeket kóstolhatnak, amelyeket magas színvonalon készítenek el. A tulajdonosok célja, hogy egy olyan helyet teremtsenek, ahol a minőség és az íz harmóniája minden fogásban megjelenik, és ahol mindenki megtalálja a számára kedves ételeket.
A Gerendai és Rácz páros közös munkája már önmagában is garancia arra, hogy az étterem a balatoni gasztronómia egyik új gyöngyszeme lesz. A vendégek nemcsak a finom ételek miatt térhetnek majd vissza, hanem az egyedülálló atmoszféra és a Balaton közelsége miatt is. Az étterem megnyitása új színt hozhat a balatoni vendéglátásba, és tovább erősítheti a régió gasztronómiai vonzerejét.
Az 'Ypsilon by Rácz Jenő' ígéretes célkitűzése, hogy a vidékiek és a turisták számára egyaránt vonzó, családias hangulatú étteremmé váljon, ahol mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. Az étterem nyitása 2025-ben várható, és már most nagy érdeklődés övezi a projektet.