GASZTRO
A Rovatból

Briósfánk-mennyország a Paulay Ede utcában – leteszteltük a Pampushkát

A fánk a világ egyik legnépszerűbb édessége, de nem mindegy, hogy milyen formában találkozunk vele. A Pampushkában igazi kézműves fánkokat kóstolhatunk.


A Paulay Ede utcai Pampushka egy kis fánkozó, amely nem a klasszikus magyar farsangi fánkot kínálja, hanem egy különleges, brit ihletésű változatot: a briósfánkot.

Mivel ezek a fánkok briós alapúak, a megszokottnál több vajat tartalmaznak, ami a textúrájukat lágyabbá és könnyedebbé teszi. Ennek ellenére a fánkok nem válnak zsírossá az olajban sütés során.

A tészta egy picit édesebb, mint a hagyományos fánké, de nem annyira, mint egy cukormázas péksütemény, így működik édes és sós feltétekkel is.

A receptek megalkotásakor ügyeltek arra, hogy a töltelékek és a bevonatok tökéletes harmóniában legyenek, ne legyenek se túl tömények, se túl édesek. A legtöbb krém alapja egy könnyed, vaníliás angolkrém (custard), ami tökéletes alap a tovább ízesítésre is.

A Pampushkában egyszerre nagyjából hatféle fánk található a pultban: öt édes és egy sós.

@szeretlekmagyarorszag.hu Pampushka ? Paulay Ede u. 67. #budapestiprogram #budapest #ajanlo #etterem #fankozo #fank #coffeshop #dogfriendly #szmo ♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Néhány kedvenc íz a kínálatból:

- Tejcsokoládés mandula praliné (1450 Ft): Gazdag, lágy csokoládékrém és roppanós mandulás praliné találkozása egy puha fánk belsejében.

- Házi málnalekvár, málnaporcukor (1550 Ft): Egy klasszikus kombináció házi készítésű málnalekvárral, amely friss és gyümölcsös ízt kölcsönöz a fánknak.

- Almás pite ihlette fánk (1450 Ft): Párolt almás töltelék és habkönnyű, tejszínes mascarponekrém teszi ellenállhatatlanná.

- Sós fánk (1450 Ft): Ez a verzió leginkább egy különleges szendvicsre emlékeztet, hiszen sós feltétekkel készül, de az alapja továbbra is az enyhén édeskés briósfánk.

De a Pampushkában nemcsak fánkokat lehet kapni, hanem más édes finomságokat is: kelt tésztás tekercseket (1450 - 1550 Ft), brownie-kat és házi készítésű marshmallow-kat (400 Ft) is találhatunk a pultban. És hogy az élmény teljes legyen, specialty kávét (Racer Beans) is kínálnak.

A Pampushka egy kis méretű, letisztult dizájnú fánkozó, amely egyszerre modern és barátságos. Ha épp nincs nagy tömeg, kifejezetten jó ott ücsörögni egy kávéval és egy frissen sült fánkkal.

Ha viszont sokan vannak, akkor érdemes elvitelre kérni az édességeket, mert pár óra elteltével is tökéletesen élvezhetőek.

A Pampushka már most egy trenddiktáló hely Budapesten, és biztos, hogy tavasszal is a városlakók egyik kedvenc helye lesz.

Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 67.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Újjászületett kedvenc a Rómain – Az Evezős Sörkert idén nyáron nem csak enni és inni hív
Frissen sült smash burger, élőzene a platánfák árnyékában, kreatív gyerekprogramok és közösségi esték – az Evezős Sörkert idén is bebizonyítja, miért szeretik annyian a Rómain.


Ahogy sétáltam a Római-parton, rögtön megcsapott a Duna ismerős illata és az a semmivel össze nem téveszthető nyári hangulat, amit csak ez a partszakasz tud adni. A madárcsicsergés, a fák hűs árnyéka, a lazán elhaladó biciklisek – minden adott volt ahhoz, hogy az ember lelke egy pillanat alatt átváltson nyaraló üzemmódba.

Ebben az idillben érkezett meg az első illatfoszlány is a part egyik legpezsgőbb pontjáról: az Evezős Sörkertből, ami idén még színesebb, még illatosabb és még inkább hívogató.

Náluk jártunk, és most elmeséljük, mivel készülnek az idei szezonra – mert ez a hely minden nyáron újra és újra bebizonyítja, miért is érdemes hozzájuk visszatérni.

Egy történet, ami a Duna-parton született

A Római-part legendás sörkertje immár több mint 40 éve a budapesti nyár kihagyhatatlan része. Története egészen 1983-ig nyúlik vissza, amikor Farkas Lajos egy egyszerű bádogbódéból álmodott vendéglátóhelyet – amiből az idők során egy karakteres étterem és sörkert nőtte ki magát.

Azóta a helyiek kedvenc találkozóhelyévé vált, 2017 óta pedig az Eventrend Group gondoskodik róla, hogy a hagyományok tisztelete mellett új lendületet is kapjon az Evezős.

A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene, a vendégszeretet és a frissen sült hekk illata azóta is hozzátartozik a hely hangulatához – de az évek alatt modern street food élményekkel, látványos tálalással és programsorozattal is gazdagodott a kínálat.

Új gasztronómiai koncepció a vendégek igényeire szabva

Az idei szezonra teljes gasztronómiai megújulással készülnek, a választék pedig szinte már zavarba ejtően gazdag. Az új étlap nem véletlenszerűen állt össze: a vendégek visszajelzései, a közösségi médiás hozzászólások és a törzsvendégek tapasztalatai mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy olyan kínálat szülessen, amely valóban a közönség igényeire reagál.

Az eredmény egy olyan street food kínálat lett, ami tökéletesen ötvözi a klasszikus Evezős-hangulatot és az újhullámos street food világot.

Az étlapon idén is ott vannak a jól ismert és szeretett fogások, mint a hekk vagy a saját recept alapján töltött kolbász, de megjelentek a friss kedvencek is. A Smashed Burger például az asztalunknál egyértelmű sláger lett: házilag készített marhahúspogácsa ropogósra sütve, olvadt cheddar sajt, majonéz, friss lilahagyma és kovászos uborka alkották az ízek tökéletes harmóniáját – minden falat egy élmény volt.

És ha már újdonságok: ott a Sea Dog, egy fish & chips inspirálta étel, amit édes buciban tálalnak, házi sörbundában sült hallal, remoulade mártással és friss madársalátával. A Bundázott Mac & Cheese igazi komfortfogás, a Loaded Fries gazdagon megpakolt, ízesített burgonyák formájában érkezik, míg a Ropogós Csibe Burger házi bundás csirkecombfilével, puha buciban és szaftos burgerszósszal hódít.

A klasszikus grillélményt a Grillkukorica hozza, a desszertfronton pedig a Croffle zárja a sort – a croissant és a gofri hibridje, amit a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak.

Az Evezős italkínálata sem hagy kívánnivalót: sörök, borok és üdítők mellett koktélokkal, friss kávéval vagy limonádéval is hűsíthetjük magunkat – mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Az ételeket lebomló csomagolásban és fenntartható szemlélettel kínálják, miközben a gyors kiszolgálás mellett minden apró részletre odafigyelnek.

A Duna-parti street food élmény itt nemcsak egy jól hangzó szlogen – hanem valóság, amit minden érzékszerveddel megtapasztalhatsz.

Nemcsak az ízekre, hanem a látványra is figyelnek: minden egyes fogás úgy néz ki, mintha egy ételfotózásról érkezett volna.

De a helyszín is sokat hozzáad az élményhez: a vidám színek, a színes bútorok, dekorációk és a zöld növények családias hangulatot teremtenek, miközben a napvitorlák és árnyékolók nemcsak esztétikai élményt, hanem kellemes hűvöset is biztosítanak a nyári melegben.

Programdömping kicsiknek és nagyoknak

Az Evezős nem csupán egy hely, ahová enni vagy inni térhetsz be, hanem egy igazi közösségi tér is, ahol a programok ugyanolyan fontosak, mint az étlap. A céljuk, hogy olyan helyet hozzanak létre, ahol mindig történik valami. És idén ezt még komolyabban veszik.

A gyerekek számára tematikus foglalkozásokkal készülnek:

lesz virágorigami készítés Anyák Napján, madáretető barkácsolás, hangszerkészítés a Zene Világnapja alkalmából, barátság póló készítés, és sok más színes program, ahol az animátorok foglalkoznak a kicsikkel, miközben a szülők egy fröccsöt vagy egy finom ételt élvezhetnek.

De a felnőttek sem maradnak élmény nélkül: visszatérnek a legendás zenés-táncos estek!

A vendégek visszajelzései alapján idén már a jól ismert Cats Trio és Party Dance Band koncertjei emelik az esték fényét. Újdonságként a swing és rock and roll stílusban mozgó Pedrofon is csatlakozik a programokhoz. A táncos estek április 26-tól minden héten várják a látogatókat, így ideje gyakorolni a tánclépéseket! Már most biztosra vehetjük, hogy teltházas bulikra számíthatunk.

A nyugodtabb hangulatot kedvelőknek az élő zongoraestek kínálnak különleges élményt Gazsi Norberttel, aki tavaly a bárzongorista verseny második helyezettje lett. Hetente több alkalommal is élvezhetjük játékát, amikor klasszikus és könnyűzenei dallamok keverednek a madárcsicsergéssel és a Duna hullámainak halk morajlásával – így válik a pihenés igazán varázslatossá.

A programokról a közösségi oldalaikon adnak rendszeres tájékoztatást, az asztalokon pedig időnként kérdőívek is várják a vendégeket, hogy megosszák véleményüket, ötleteiket. Az aktív követők nemcsak elsőként értesülhetnek az újdonságokról, hanem nyereményjátékokban, kedvezményekben is részesülhetnek. Mindez azért, hogy az Evezős ne csak egy szuper hely legyen, ahová jó betérni, hanem egy valódi közösségi tér, ahol a vendégek véleménye is számít.

Egy hely, ahol minden a jó hangulatról szól

Az Evezős Sörkert egy valódi találkozási pont, ahol minden a nyári szabadság érzetét kelti – és mégis ott van karnyújtásnyira a várostól. Akár egy családi programot keresel, egy baráti kikapcsolódást a Duna-parton, vagy egy ínycsiklandó élőzenés vacsorát a pároddal, mindig ad valami pluszt.

Szóval ha még nem jártál idén a Rómain, vagy csak új helyet keresel, ahol ízletes étel, zene, programok, kutyabarát légkör és rengeteg zöld vár, akkor irány az Evezős. Ha meg már voltál – úgyis visszamész. Én biztosan.

Evezős Sörkert

1031, Római part 34.

Facebook oldal

Az Evezős Sörkert az Eventrend Group tagja. A cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben.

Az Eventrend Grouphoz jelenleg 31 projekt tartozik, és mintegy 1000 munkavállalót foglalkoztat. Ide kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Városliget Café&Restaurant, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A Rovatból
Frissen nyitott helyek Budapesten: koreai szendvics, prémium sajttorta, indiai street food és fine dining
Ezek most a legújabb és legtrendibb helyek a városban.


A budapesti gasztrotérkép az elmúlt pár hétben is frissült izgalmas, új helyekkel.

101 BAO-t és a Pampushkát mi is kipróbálunk, és írtunk is róluk. De rajtuk kívül is bőven van mit felfedezni.

Íme 8 friss hely, amit érdemes lehet kipróbálni!

Eggdrop Project – koreai szendvics a belvárosban

A Fehér Hajó utca mostanában egyre több újhullámos helynek ad otthont, és az Eggdrop Project is itt találta meg az új otthonát. A Vinyl & Wood csapata már másfél éve kísérletezett az eggdrop szendvicsekkel egy hotel konyháján, de most önálló üzletet nyitottak, ahol teljes gőzzel a saját koncepciójukat valósíthatják meg.

Ez nem egy szimpla szendvicsbár: a koreai és japán street food legjava egyesül a klasszikus brunch hangulattal.

A gazdag briós (amit a Marmorstein pékség süt nekik), a különböző formákban készített tojás és az egyedi szószok adják az alapot, de a további feltétek is igazán sokszínűek. És a kísérőkről sem feledkeztek meg: kimchi, hash brown és egy jó kombucha vagy epres matcha latte dukál a szendvicsek mellé.

A hangulat fiatalos, a belső tér játékosan modern, és a nyitott konyhának köszönhetően még azt is végignézheted, ahogy a grillen készül a következő eggdropod.

Cím: 1052, Budapest, Fehér Hajó utca 5.

Ár: kb. 3700 Ft/fő

ONYX - Egy étterem, ahol az időutazás a tányérodon történik

Az ONYX legendás hely a budapesti gasztronómiában: Kelet-Közép-Európa első két Michelin-csillagos étterme, amely hosszú várakozás után újra megnyitotta kapuit. Nem is akárhogyan. Az ONYX ÆTHER nem egy szokványos fine dining menü. Itt egy 11 fogásos gasztronómiai időutazás vár, amely a múlt ikonikus pillanatait és a jövő izgalmas lehetőségeit mutatja be ételeken keresztül.

A koncepció izgalmas és egyedülálló: minden egyes fogás egy történetet mesél el. Az „1765 – Első étterem” zöldség erőlevessel idézi meg az első vendéglők születését, míg az „1969 – Űrverseny” egy süllőn keresztül repít a Holdra szállás korszakába. (A teljes menüsor megtalálható az oldalukon.)

Az ONYX (és vele szorosan együttműködő Onyx Műhely) nemcsak az étkezésről szól:

A konyhában egy 30 fős alkotói csapat dolgozik, ahol séfek, kutatók és kreatív szakemberek együtt formálják a jövő gasztronómiáját.

Céljuk, hogy a fine dining ne csak egy elegáns vacsora legyen, hanem egy gondolatébresztő élmény is, amely új nézőpontokat nyit meg az étkezés és a fenntarthatóság terén.

Ha szereted az olyan éttermeket, ahol egy vacsora több mint puszta gasztronómia, ahol minden falat egy sztorit mesél el, akkor az ONYX remek választás lehet.

Cím: 1052, Budapest, Váci utca 7-8.

Indigo Express – Az indiai street food új hulláma

Az Indigo név már régóta meghatározó szereplője a budapesti gasztronómiának, de az Indigo Express egy új korszakot nyitott: egészséges, autentikus, mégis gyorsan tálalható indiai ételek, elérhető áron.

2024 nyarán a Nyugati téren nyitották meg második üzletüket, ami pár hónap alatt a város egyik legkedveltebb street food helyévé vált. A lendület pedig nem lassul:

2025 tavaszán már négy helyszínen kóstolhatjuk az Indigo Express fogásait, köztük a Budaparton és az Etele Plazában is.

A választék egyszerre ismerős és izgalmas. A butter chicken és tikka masala mellett mindig akad valami újdonság, amit érdemes kipróbálni: bárány masala, csirke kheema pav, ropogós szamószák vagy a thali menü. Ez utóbbi a legjobb módja annak, hogy egyszerre több ízt is felfedezzünk.

A fűszerezést pedig folyamatosan hangolják, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes csípősségi szintet.

A Budaparton, a néhai SHO étterem helyén nyílt egység az eddigi legnagyobb Indigo Express, ahol a Duna közelsége és a hatalmas, modern tér ad különleges atmoszférát az ételekhez. Az Etele Plazában pedig egy bevásárlás közbeni vagy utáni pihenőpontként funkcionálnak.

Címek:

Budapart: 1117, Budapest, Buda-part tér 3.

Etele Plaza: 1119, Budapest, Hadak útja 1.

Dödölléző – Őrségi hagyományok street food köntösben

A dödölle egy egyszerű, mégis laktató, házias étel, amit krumpliból és lisztből készítenek, majd serpenyős pirítás után tejföllel és pörccel tálalnak.

Az étel az Őrség egyik legismertebb fogása, de a budapesti gasztronómiai térképen eddig kevesebb szerephez jutott. (De az utóbbi években a főváros már több nokedlizőt is eltart, ami jó előjel lehet a dödölle számára is.)

A Dödölléző csapata Őriszentpéterről, a Vas Kohóból indult, és most a Móricz Zsigmond körtér közelében kínálják a hagyományos és modern dödölléket.

Az alaprecept megmaradt, de különböző feltétekkel, izgalmas kiegészítőkkel variálják, így a klasszikus ízek mellett újragondolt verziókat is találunk az étlapon.

A hely hétköznapokon ebédtől kora estig várja a vendégeket, akik egy kis őrségi hangulatot keresnek Budán.

Cím: 1117, Budapest, Karinthy Frigyes út 9.

Cheesecake by Cookie Beacon – A sajttorta, ami külön üzletet kapott

A Cookie Beacon Brunch régóta a város egyik legnépszerűbb reggelizőhelye, és most külön üzletet nyitottak a sajttortájuknak.

A kínálat középpontjában a Basque Cheesecake áll: kívül karamellizált, belül elképesztően krémes textúrával.

A klasszikus változat mellett izgalmas ízekkel is találkozhatunk, mint a Nutella & Maldon só, Red Velvet & White Choco vagy Pisztácia.

A desszerteket pedig egy smoothie-val vagy specialty kávéval kísérhetjük.

Cím: 1051, Budapest, Arany János u. 27.

Ár: 2100 Ft/szelet, 18 500 Ft/torta

Cécha – A matcha-láz újabb állomása

A matcha most mindent visz Budapesten: az elmúlt években egyre több helyen feltűnt, de kevesen merték teljes egészében erre építeni a koncepciót. A Cécha viszont pontosan ezt teszi: kizárólag matchára specializálódott.

Az italok látványosak, habosak, rétegesek, és már az első nap annyian mentek kóstolni, hogy délutánra ki is fogytak a készletekből.

A hely olyan népszerű lett, hogy TikTokon és Instagramon organikusan terjed, és azóta is sorok állnak előtte. A menüben változatos matcha latték, tejalternatívával készült italok és modern teás specialitások találhatók.

Úgy látszik, hogy Budapest készen áll a dedikált matcha bárok terjedésére.

Cím: 1075, Budapest, Kazinczy utca 52C.

Magi Buda – Ázsiai fúziós konyha a Rózsadombon

A Magi Buda az ázsiai fúziós konyha új képviselője a Rózsadomb Center oldalában. A belvárosi CUBE Sushi tulajdonosa, Manh álmodta meg ezt a helyet, amely egy lassabb, meghittebb alternatívát kínál.

A kínálat a japán konyhára épül, de egyedi fúziós fogásokkal egészül ki, amelyeket szezonálisan is frissítenek.

Signature koktélokkal és házi készítésű japán italokkal teszik még különlegesebbé az élményt.

Cím: 1025, Budapest, Törökvész út 89. (Rózsadomb Center)

Red Carpet Lounge & Piano Bar – Kifinomult elegancia egy csipet nosztalgiával

Ha egy helynek a nevében benne van a "Red Carpet", akkor ott bizony nem a kocsmahangulatra kell számítani. A Red Carpet Lounge & Piano Bar pont azt az időtlen eleganciát hozza el, ami a klasszikus bárok sajátja volt: bársonyszékek, zongoraszó, kifinomult koktélok, és egy bisztrókonyha, ami nem akar mindenáron fine dining lenni.

A Zichy Jenő utcában található hely egyik legnagyobb vonzereje az élő zene: olyan, ami pont annyira halk, hogy még beszélgetni is lehet mellette, de közben hozzáad az egész atmoszférához.

A tematikus estek pedig külön pluszt adnak: Jazz Night, La La Land Night, Soirée Français.

Csütörtöktől vasárnapig 17:00 és 22:00 között tartanak nyitva, de a tervek szerint a későbbiekben hosszabb nyitvatartással is üzemelnek majd.

Cím: 1066, Budapest, Zichy Jenő utca 6.

A fotókat az éttermek saját oldalairól kölcsönöztük.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
A Horizont Brewing titka: Hogyan lett Kőbánya a kraft sörök fellegvára?
Kőbánya egykor a nagyüzemi sörgyártás otthona volt, ma pedig a Horizont Brewingnek is köszönhetően a kraft sörök egyik legizgalmasabb központja lett.


A Horizont Brewing neve mára összeforrt a hazai kraft sörforradalommal. Az alapítása óta eltelt években nemcsak a minőség és az innováció terén lett úttörő, hanem a sörrajongók közösségének építésében is meghatározó szerepet játszik. De mi teszi igazán különlegessé ezt a kőbányai sörfőzdét? Nézzük meg közelebbről!

Kőbánya szívéből a kraft sörök csúcsáig

Manapság rengeteg hazai sörfőzde jobbnál-jobb termékeibe futhatunk bele, és ez annak a pár úttörőnek köszönhető, akik 2013-2014-ben kísérletezgetni kezdtek egy merész terepen. Ezek közül az egyik a Horizont volt, akik eleinte bérfőzéssel készítették az első söreiket, vagyis nem rendelkeztek saját üzemmel. Ez 2016-ban változott meg, amikor is egyedülálló összefogás keretein belül megalakult a Főzdepark a Királyi Sörfőzde lepukkant mégis impozáns gyárépületében, ahol a hazai kraftsörgyártás négy ikonikus cégének egyikeként a Horizont is megkezdte a saját sörének főzését, így már nem voltak többet kitéve a bérfőzés rendszer szeszélyeinek.

2015-ben a Horizont már olyan sörökkel állt elő, amik felrázták az országot.

Alakulásuk után egy évvel bronzérmet nyertek két sörükkel is az Alltech Craft Brews & Food Fair versenyén (akkor még más néven). Egyik érmes sörüket Kelemen Ottó, a 2014-es Házisörfőzők Versenyének győztese készítette. 2017-ben aranyérmes volt a Saison Witbier az Alltech Brews and Food Fair nemzetközi sörversenyén, majd 2019-ben a szakma hazai bloggerei az Év Sörfőzdéjének választották őket. És azóta már

söreiket minden hazai Michelin-csillagos étterem kínálja,

ami igazolja, hogy a Horizont minőség már messze túlmutat a kraft sörös közösségen, a fine dining világában is megállja a helyét.

A Horizont célja nem csupán az volt, hogy kiváló minőségű italokat alkosson, hanem hogy a hazai kraft sörkultúrát is formálja és fejlessze. Különleges hozzávalók, modern technológia és a sör iránti elkötelezettség – ezek a pillérek határozzák meg a főzde filozófiáját.

Miért más a Horizont sör?

A Horizont Brewing csapata olyan ízeket alkot, amelyek mindig tartogatnak meglepetést. Minden főzet egy újabb kaland, egy újabb felfedezés. Az állandóan elérhető szortimentjük mellett a főzde évente közel 30-féle új sört készít, köztük párlatos hordókban érlelt (és magasabb alkoholtartalmú, komplex ízű) tételekkel vagy akár a – limitált szériájú, igazi gyümölcs hozzáadásával készült – legvadabb receptkísérletekkel.

A kompromisszummentes minőség a lételemük: a nagyiparban használt pótanyagok helyett a legmagasabb minőségű nemzetközi alapanyagokkal dolgoznak, legyen az tradicionális német és belga maláta, vagy a legfrissebb amerikai és új-zélandi komlók.

Folyamatosan keresik az innováció lehetőségét, és kiemelten azokat az eljárásokat, amelyekkel valami új, izgalmas sört tudnak készíteni. Minden sörük megállja a helyét: a legmagasabb szintű gasztronómiában is kiemelkedő étel-ital párosításokat alkottak már belőlük, de a legjobb baráti sörözésekhez is megtalálható a megfelelő főzet.

Tipp: Ha valami igazán egyedit kóstolnál, akkor a Night Shift széria hordóérlelt különlegességeit semmiképp ne hagyd ki!

Taproom – A Horizont közösségi tere

A taproom kifejezés talán ismerős lehet a hazai sörös közönség számára, de érdemes tisztázni, mit is jelent pontosan. Alapvetően egy olyan hely, ahol egy adott főzde sörei dominálnak a csapokon, de ennél többről is szól. A kraft sörös kultúrában a taproom nemcsak egy márkakocsma, hanem egy közvetlen kapocs a főzde és a sörkedvelők között.

A havi negyvenezer liter mennyiségben, tizenöt fős csapat segítségével készülő, adalékanyag- és ízesítőmentes, szűretlen söröket 2021 óta a főzde mellett kialakított menő Taproomban is meg lehet kóstolni, ahol a Horizont történetén kívül azt is megtudhatjuk, hogy a sör fogalma miért nem csak azt és úgy jelenti, ahogyan az utóbbi harminc-negyven évben definiáltuk. A kóstolóteremből nyíló hordós érlelőrészlegtől a víztisztításon, a főzésen és a palackozáson át egészen a dobozolásig végig tudjuk követni a folyamatokat.

A Taproom különleges hangulatát az adja, hogy ez az egyetlen hely, ahol a Horizont Brewing összes elérhető söre megkóstolható, ráadásul vezetett sörkóstolókon is részt vehettek, ahol a sörfőző mesterek személyesen mesélnek a kedvenc italaitokról.

Emellett extra programokat is szerveznek, legyen szó legénybúcsúról, csapatépítőről vagy egy laza baráti összejövetelről. Ha szerencsétek van, a pult mögött pont az a sörfőző áll majd, aki az italotokat készítette!

Itt a lehetőség: kérjetek vezetett sörkóstolót, nézzetek be a kulisszák mögé, hogyan készülnek a legjobb kraft sörök, és válasszátok ki a kedvenceiteket a 10 sörcsap kínálatából! Árajánlatért írjatok erre a címre: [email protected]

Látogass el a hozzájuk!

Ha szereted a kraft söröket, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, milyen az igazi sörélmény, a Horizont Brewing a te helyed! Keresd fel a Taproomot, jelentkezz be egy főzdetúrára, vagy szervezz egy felejthetetlen eseményt ezen a kultikus helyen. A Taproom fix nyitva tartással nem rendelkezik, de minden hónapban két alkalommal is szerveznek tematikus estéket, így érdemes figyelni a hivatalos Facebook oldalukat.

Horizont Brewing

1106 Budapest, Maglódi út 47.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
A legjobb tavaszi gasztroprogramok, amiket nem érdemes kihagyni
A melegebb idővel megérkeznek a leghangulatosabb kültéri programok is.


Ahogy a természet újjáéled, úgy pezsdül fel a gasztroélet is – a tavasz a friss ízek, illatok és közösségi élmények időszaka. Borvidéki piknik, fenntartható piacozás, brunchfesztivál és sörünnep várja azokat, akik szeretnék felfedezni a szezon legizgalmasabb ízeit. Mutatjuk a legjobb rendezvényeket, ahol az élmény garantált!

Vörösmarty Tavasz

A Vörösmarty tér tavaszi díszbe öltözik, és egy egész hónapon át húsvéti vásárral, népzenei és táncos előadásokkal, kézműves programokkal és hagyományőrző bemutatókkal várja a látogatókat. A rendezvény a népi kultúra és a tavaszi megújulás jegyében az egész családnak kínál élményeket, a kézműves termékektől kezdve a böjti és húsvéti ételekig.

Időpont: március 28. - április 21.

Helyszín: Vörösmarty tér

vorosmartytavasz

Etyeki Piknik x Hello Buda

Az etyeki borvidék hangulata ezúttal Budára költözik, ahol borászatok, gasztronómiai különlegességek és helyi termelők mutatják be kínálatukat. A rendezvény a vidéki piknik nyugodt, családias légkörét hozza el a fővárosba, borkóstolókkal, ínycsiklandó falatokkal és élőzenével.

Természetesen egy héttel később lesz Etyeki Piknik is, április 12-13. között.

Időpont: április 5.

Helyszín: Hello Buda

facebook.com/events

+Április 5-én Szigetmonostoron is lesz egy klassz fesztivál a Rosinante étteremben, erről ITT olvashattok bővebben.

GREEN MARKET Budapest

A fenntarthatóság és a tudatos vásárlás jegyében szervezett Green Market Budapest a helyi termelők, fenntartható márkák és környezetbarát kezdeményezések találkozóhelye. A látogatók friss, szezonális élelmiszereket, kézműves termékeket és zöld életmóddal kapcsolatos innovációkat fedezhetnek fel, miközben workshopok és előadások is várják az érdeklődőket.

Időpont: április 13.

Helyszín: Klauzál téri Vásárcsarnok, Budapest

facebook.com/events

Spanish Food Fiesta

A spanyol gasztronómia ünnepe, ahol autentikus ételek, jéghideg sangría és vérpezsdítő élőzene várja a látogatókat. A tapasok, paellák és spanyol borok szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény, amely idén új helyszínen, a Fény utcai piacon kerül megrendezésre (korábban a Botellón Teraszon tartották).

Időpont: április 24-27.

Helyszín: Fény utcai piac, Budapest

facebook.com/events

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál

Egész napos villásreggeli, amely a vidéki gasztronómia legjavát vonultatja fel. A Stílusos Vidéki Szállodák házigazdái ikonikus reggeli ételeikkel és féltve őrzött receptjeikkel várják a vendégeket, hogy megmutassák, milyen csodásan indulhat a nap. A Babérliget Kúria parkjában chill-out hangulat, piknikezés, pezsgőbár és kutyamenü is hozzájárul az esemény különleges atmoszférájához.

Időpont: május 1.

Helyszín: Babérliget Kúria, Polány

facebook.com/events

Food Truck Show – Szezonnyitó

A mozgó gasztronómia legjobbjaival indul a szezon a Food Truck Show-n! A street food szerelmesei változatos ízeket kóstolhatnak meg, a guruló éttermek kínálatában különleges hamburgerek, tacók, BBQ-falatok és édes finomságok is szerepelnek. A helyszín ezúttal is a Kincsem Park, ahol a gasztroélmények mellett izgalmas lóversenyek, agárfutamok és szórakoztató programok várják a látogatókat. A fesztivál család- és kutyabarát, így minden korosztály számára remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt élőzenével és hangulatos szabadtéri programokkal.

Időpont: május 10-12.

Helyszín: Kincsem Park, Budapest

facebook.com/events

Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

A sörkedvelők legnagyobb örömére idén is elstartol a Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál, ahol a legjobb hazai és nemzetközi kézműves söröket kóstolhatják meg a látogatók. A Corvin sétány pezsgő hangulata tökéletes helyszínt biztosít a frissítő lager, IPA, stout és más különlegességek felfedezéséhez. A sörök mellé street food falatok és élőzene gondoskodik a tökéletes tavaszi fesztiválélményről. A belépés ingyenes, így minden sörrajongót és kíváncsi ínyencet várnak egy ízutazásra a habok világában!

Időpont: május 14-18.

Helyszín: Corvin Sétány, Budapest

facebook.com/events

Grill Mustra – Zalaegerszeg

Évente kétszer kerül megrendezésre Zalaegerszeg belvárosában a helyi vendéglátósok közös projektje (tavasszal Grill Mustraként, ősszel pedig Bor Mustraként). A résztvevő éttermek egyedi menüsorokkal, különleges fogásokkal és autentikus italokkal várják a látogatókat, hogy megmutassák Zalaegerszeg gasztronómiai sokszínűségét.

Időpont: május 15-17.

Helyszín: Zalaegerszeg belvárosa

zalaegerszegturizmus.hu

MBH Bank Gourmet Fesztivál

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál az a hely, ahol mindenki kedvence megfér egymás mellett, és ahol a hazai gasztronómia legjobbjait egy helyen lehet megkóstolni. Idén ráadásul újra 4 napon keresztül.

Az ország legnagyobb gasztroünnepérőln ITT olvashattok kicsit bővebben.

Időpont: május 22-25.

Helyszín: Millenáris Park, Budapest

gourmetfesztival.hu

BPBW Budapest Beer Week 2025

A kraft sörök szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény a BPBW Budapest Beer Week, amely 2025-ben is elhozza a világ legjobb főzdéinek söreit a fővárosba. A rendezvény nem csupán kóstolásról szól, a BPBW egy valódi sörünnep, amely többféle kísérőprogrammal, mesterkurzusokkal és exkluzív limitált tételekkel várja a látogatókat. A hétvégi kóstolón a vendégek egyetlen belépővel korlátlan mennyiségben kóstolhatják a meghívott főzdék söreit, miközben élőzene és gasztronómiai különlegességek fokozzák az élményt.

Időpont: május 26. – június 1.

Helyszín: Dürer Kert, Budapest (fő kóstolónapok: május 30-31., ingyen belépős nap: június 1.)

facebook.com/events


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk