Az ázsiai konyha többről szól a maki szusinál – A Badhannában jártunk
Nemrég nyitotta meg kapuit Budapesten, a Hercegprímás utca 18. szám alatt (régi Trafiq, Zeller Bistro) egy új, fúziós ázsiai étterem, ami már első ránézésre felkeltette az érdeklődésünket.
És Ázsián belül sem foglal egyértelműen állást. Mind a dekorációban, mind az ételekben és italokban keverednek a különböző kultúrák elemei.
A hely Vajda Márton nevéhez fűződik, akit azért érdemes kiemelni, mert rengeteg sikeres budapesti vendéglátóegység társtulajdonosa: Pontoon, Mazel Tov, Tereza, aMajomhoz. Ezek a helyek jól körvonalazzák azt is, hogy milyen minőséget és hangulatot várhatunk a Badhannától.
És lehetett még tovább emelni a tétet, hiszen az étlap összeállításában az a Varga Dániel működött közre, aki pár éve a legbevállalósabb ázsiai konyhát mutatta meg Budapestnek. Thaiföldről hazatérve az AUM-ba és az Aum Naturalba kreált elképesztő ételeket.
A konyhát a hétköznapokban Pilter Tamás viszi.
Az étteremkoncepció, arculattervezés és enteriőrdesign is a Socially gasztromarketing ügynökség munkája. Ami két dolog miatt is érdekes. Egyfelől azért, mert marketingügynökségtől nem igazán láttunk még ilyet. Másfelől meg azért, mert elég menőre sikerült.
A mély színek és robusztus kiegészítők miatt engem inkább egy késő esti koktélozásra hív, de abszolút látom benne a romantikus vacsora lehetőségét is. A hátsó vendégtér gyakorlatilag egy nyitható tetejű belső udvar. Itt több növény is található, így egy meleg, nyári estén kellemes oázis lehet.





Kísérletek ázsiai dallamra
Szerintem olyan étteremből, ahol van fasza rántott hús, vagy éppen egyszerű, de nagyszerű avokádós maki, van már elég.
Nem mondom, hogy olcsó, de aki a belvárosi koktélbárokhoz és bisztrókhoz szokott, az nem fog meglepődni az árakon. Az étlapon viszont talál olyan ételt, amit máshol nem, vagy csak nagyon ritkán, és ezért már megéri elindulni.
Nem állítom, hogy minden fogás a kedvencem lett (ilyen kísérletező konyhánál nem is lenne reális elvárás), de amelyik igen, arra újra vágyom, és azért visszamennék. Ráadásul kíváncsivá tettek! Érdekelni fog később is, hogy mivel rukkolnak elő, hogy milyen változáson mennek majd keresztül, hogy a vendégeknek melyik étel jön majd be a legjobban.
A Badhannában található fogások nem a kajaféltőkre vannak kifejlesztve. Ázsiai módi szerint, többféle dolgot kell/lehet rendelni egyszerre, és illik szépen bedobni a közösbe. Nyilván senki nem fog ránk szólni, ha csak magunknak kérünk egy udont, de érdemes kipróbálni a "sharing is caring" életérzést.
Jöjjön most pár kedvencem az étlapról és az itallapról:


Kezdjük a kedvenc hármasommal, amit ha egyben betoltam volna, és nem osztozkodom senkivel, nem is tudtam volna mást kóstolni:
Bulgogi - bao, rib eye, kókusz (3490 Ft)
Helyben készült bao, isteni steakkel és házi kókusz majonézzel. Nekem egy kis szósz még hiányzott mellőle, de biztos vagyok benne, hogy szóját tudnak keríteni hozzá.
Cauliflower pop - fűszeres karfiol (1750 Ft)
A legjobb előétel! Ropogós és ízletes. Tök jó, hogy nem egy egyszerű krumpli vagy tészta a csipegetni való.
Sashimi - lazac, ponzu, dinnye (3890 Ft)
A ponzu egy citrusalapú szósz, amelyet gyakran használnak a japán konyhába, és ami megadja a kellő savasságot az ételnek.

Dendeng Balado - marhaoldalas, paprikák (3550 Ft)
Húsimádók élni fogják. Egy kókuszos rizs és egy kimchi még elkelhet mellé.

Hoi - feketekagyló, sárga curry, udon tészta (3490 Ft)
Az étlap egyetlen igazi comfort foodja, de kagylóval bolondítva. Amúgy a kagyló elhagyásával remek vega opció is!

Pad pak - zeller, karfiol, tofu, brokkoli, ananász (2550 Ft)
Sokféle zöldség és gyümölcs keveredik egy hűvös raguban. Teljesen összezavarja az ember ízlelőbimbóit, és ez jó!

Szezámgolyó, maracuja, dohányos madártej (1490 Ft)
Én bírom a madártejet is, de ez level up!

És szót kell ejtenünk a koktélos, gin-tonicos vonalról is, mert minőségi és változatos a kínálat.
Csak meg kell találni az ízlésünknek megfelelő kreációt.






A Badhanna izgalmas irányba indult el, és ha a közönség bizalmat szavaz nekik, szerintem szép jövő állhat előttük. Budapesten ázsiai ételekkel játszani még mindig nem szokványos dolog. Kívánjuk nekik, hogy legyenek merészek!
Badhanna
Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig, 17:00 - 0:00
Cím: Hercegprímás u. 18
A Facebook-oldalukat ide kattintva éred el.