Gasztromorzsák: jártunk a TV Paprika díszletei mögött és egy hangulatos borbárban
Röviden: Ez egy program és termékajánló, ha neked is a gyomrod után megy az agyad.
Hosszabban: Annyi minden történik velünk pár hét alatt, annyi különleges helyen járunk, annyi finomat kóstolunk, hogy lassan képtelenek vagyunk mindent feldogozni. Hogy mégse menjen kárba az a sok hasznos infó, bevezetjük a „Gasztromorzsákat”, így egy csokorban kapjátok meg a jóságokat, amiket reményeink szerint ti is leisztok, leesztek, lepróbáltok majd.
Hajrá Széll Tamás!
Két héttel ezelőtt még egy sajtótájékoztatón hallgattuk Tamásék beszámolóját a Bocuse d'Or világdöntőjére való felkészülésről, most meg elérkezett a szurkolás ideje. Én azt mondom, hogy nyerni kell, de minimum dobogón állni! Tamásék óvatosan fogalmaztak, és az első ötben szeretnének lenni.
Mindenesetre szurkolni kell, és higgyétek el, itthonról is jó élmény lesz, hiszen a Belvárosi Piac hivatalos Szurkolói központként működik a héten.
Amúgy a Hold utcai piac önmagában is megér egy misét. Olyan helyek sorakoznak itt, hogy mi sem bírtuk tovább, és videót is forgattunk róluk.
Legyen az a sorrend, hogy Tamásék tarolnak, aztán mi is megmutatjuk, hogy min dolgoztunk.


Vintage kávé a Nespressotól
Én nem tudom, hogy jelenleg mi az általános vélekedés a kapszulás kávékról, de nekem nagyon bejön ez a kényelem. Finom, aromás kávé pillanatok alatt, koszolás és különösebb odafigyelés nélkül. Bocs, de nekem ennyi bőven elég, hogy George Clooney után csináljam.
A Nespresso ráadásul a csilliárd állandó töltetek mellé mindig bedob valami limitált finomságot is. A mostani a Selection Vintage 2014. Ez egy több éven át érlelt kolumbiai. Mi sajttal és sonkával is kóstoltuk, és nem rontották el egymást.
Érdemes sietni, ha mindenképpen lecsapnátok rá, mert ezek a limitált kollekciók nem tartanak ki sokáig egyik üzletben sem.

A TV Paprika kulisszái mögött
Imádok a kulisszák mögött kíváncsiskodni! Ki nem? Naugye!
Múlt héten a TV Paprika díszletei mögé engedtek be minket, ami nemrég lett felújítva, és menő és modern, és remélhetőleg sok saját gyártású sorozatnak ad majd otthont.
Mi Havas Dórát csodálhattuk akció közben. Dóra nem meglepő módon tényleg tud sütni, és folyt a nyálunk rendesen, de receptek csak tavasszal várhatóak (április 15., 15:00 óra), amikor Álmaim Cukrászdája néven képernyőre kerül a végtermék.
Szerintem addig is nyugodtan lehet az adó most futó sorozatait darálni, Jamie Olivertől és Bede Róberttől is van mit tanulni. Aztán mi meg addig ökörködünk a stúdió díszletei között, míg fel nem tűnünk a Paprikában, élesben.


Furmint Február
Na a február inkább itt van a nyakunkon (már a tavaszhoz képest), és itatni fog, ha hagyod!
Induljunk ki a legegyszerűbb verzióból, és vegyünk egy embert, aki nem annyira ért a borokhoz, de szereti őket, és a Vajdahunyad várában nem érezné rosszul magát nagyjából száz borászat társaságában. Ez az ember minden bizonnyal lehetek én, de szerintem jó eséllyel te is.
A filozófiai háttér is nemes: A Furmint nagyon magyar, nagyon jó alapanyag, és itatja magát rendesen.
Legegyszerűbben úgy segíthetünk rajta, ha fogyasztjuk. Kezdjük ezt el sokakkal együtt februárban, és ismerkedjünk a pincészetekkel, borászokkal.
Ha gyorsan veszel jegyet olcsóbb is, és én mondom, marha könnyen rá lehet kattanni erre a kóstolgatós, fejtegetős ritmusra, és az ember majd egyre többet és többet akar... tudni.
Furmint Februárról infók ITT.

Erősen ajánlott itató
Azt, hogy milyen könnyen rá lehet kattanni a minőségi italozgatásra, mi sem bizonyítja jobban, mint saját szokásaim alakulása. Mert én a gettóból jövök! Na jó, nem. A Kakasból! Az is elég meredek. És világ életemben rossz minőséget, de komoly mennyiséget termeltem be, ha szórakozásról volt szó, nagyjából egy évvel ezelőttig. De ha igazán megszereted az ételt, az ital sem marad sokáig hanyagolva. Ma már inkább az a szórakozás, ha találunk egy jó hangulatú, belvárosi helyet, ahol kedves a személyzet, méretes a borlap, és hasít a wifi.
A Képzeld el Borbár a januári szerelmem. Pici, de az aurája a Wesselényi utca másik oldaláról is megragadott és magához húzott. Egy röpke órát töltöttünk csak ott, de tudom, hogy ez egy hosszú kapcsolat eleje csupán.
Mesélhetném még, hogy elképzelhessétek ti is jobban, de inkább nézzétek meg magatoknak!

Erősen ajánlott etető
Kacérkodunk ezzel a vegán kihívással, vagy a vegával. Én leginkább azért, mert Peti kacérkodik vele, meg mert érdekel, hogy jelenleg merre mozdítana, ha egy hónapra megvonnám magamtól a húsfélét.
Ha meglépnénk, egy helyet biztosan sokat látogatnák, ez pedig nem más, mint a Vegan Love. Gyorsétterem vegán módra, de tényleg nem csak vegánoknak. Mert a dolgok jelenlegi állása szerint nekem halál mindegy, hogy van-e valamiben hús vagy nincs, a lényeg, hogy finom legyen. És ez eteti magát, és engem a húsevőt is, és finom! Nagyon finom! És nem hiányzik belőle semmi. Nekem az itt kapható chilidog a chilidogok királya (vagy inkább királynője).
De hosszabban kell tárgyalnunk ezt a témát azt hiszem...
Folytatás az Avokádó.Blogon!

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!