ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

Az ínyencségek már a spájzban vannak – a rebarbarától az arrabiato mártásig

Minden ember életének megvannak azok a pillérei, amelyekre egész évét építheti. Közösségi és családi ünnepek, különleges évfordulók, vagy éppen, mint nekünk, a befőzési szezon.


Gyerekkoromban még természetes volt, hogy egy lakásnak volt éléskamrája, zsírosbödönnek, zöldségnek, gyümölcsnek, savanyúságnak, valamint lekvároknak és befőtteknek. A panelkorszakban ez már attól függött, hogy egy-egy lakó hogyan alakította át a maga ember nagyságú gyufás skatulyáját.

Szerencsére óbudai otthonunk előző tulajdonosának volt igénye egy kis spájzra, így aztán folytathattuk a haladó hagyományokat.

Lassan húsz éve már, hogy minden tavasszal, amikor elkezdenek a friss gyümölcsöktől színesedni a piacok, beindul bennünk a befőzési adrenalin. Elővesszük az előző évi „brigádnaplónkat”, amelyben pontosan felírjuk a befőzések idejét, a hozzávalók mennyiségét, árát, sőt, még azt is, hogy kinél vettük és e fontos támpontok segítségével vágunk bele az új évadba.

A sorban az első a rebarbara. Már amikor van, és nem arany árban mérik, amit Életem Párja nem is ért, hiszen, mint egykori kerttulajdonos, jól tudja, hogy ez az éretten hívogatóan pirosló ruhát öltő zöld rostos növény, ha egyszer elültetik, kiirtani sem lehet. Így aztán az idén májusban, amikor megláttam a piacon egész korrekt árfekvésben, minden előzetes konzultáció nélkül megvettem az egész készletet. A meghámozása, kis kockákra való aprítása szinte tovább tart, mint a megfőzése. Utánozhatatlan édes-savanykás íze gyerekkori élmény, Nagymamám szerettette meg velem egy életre. Néhány évi szünet után elhangozhatott rá jelszavunk: „A lányok az ágyban alszanak”. Vagyis bekerültek a forró lekváros üvegek a dunsztba, legalább három napig.

Mert hogy minden befőzendőnek neme van. A rebarbara értelemszerűen csakis lány lehet.

Mint ahogyan az eper is. (Most magyarázzam?). Június elején csakis mély levegővétellel szabad a piacra menni, hogy mélységes inhalációt végezzünk az eper- és szamóca-illatból. Ilyenkor mindig eszembe jutnak a hajdani mansikka, azaz eperfesztiválok Helsinki kikötőjében, amelyek még a tenger illatát is elnyomták, no és persze Ingmar Bergman szamócása, a „smultronstȁllet”. Ezúttal az időjárás nem fogadta kegyeibe e finom bogyókat, éppen csak sikerült egy jó főzetre való kifogni, de ez is úgy durrogott a benne lévő víztől, hogy éppen csak védőöltözetet nem kellett vennünk.

Annál mesésebb terméssel örvendeztetett meg minket a meggy. Nálam abszolút első helyen van, meggyszezonban szinte nem is kell nekem más vacsora, legfeljebb egy kis sajt mellé, hogy ne fájduljon meg a gyomrom. Egy hosszú világesemény mellett pedig, mint a foci vb, aranyat ér. (Sört nem iszom, szotyival nem élek…). A nyers gyümölcs és a hideg meggyleves mellett természetesen a kamrába is jutott belőle, a korábban bevett fahéjas-szekfűszeges meggybefőtt mellé (milyen finom egy gyümölcsrizsbe, vagy tejbegrízre!) az idén először kipróbáltuk a meggylekvárt is és eltettünk néhány csomaggal kimagozva a fagyasztóba, mert Életem meggyes-kakaós piskótája nagy népszerűségnek örvend köreinkben (nálam number one).

Meggyfiú párja Kajszibaracklány, nyilván azért, mert Párom e gyümölcsre esküszik. Akkor a legjobb, ha olyan színt ölt, mint a buddhista boncok köpenye, és ha szinte az ujjak érintésével ki lehet magozni, színe pedig mint az aranyé.

Nem volt híres a baracktermés sem ezen a nyáron, de jóságunk elnyerte jutalmát, mert kifogtuk az év legfinomabb 10 kilóját. Olyan jól sikerült, hogy a lábosok falára ragadt legkisebb maszatot is megmentettünk ujjainkra kenve, mert, mint Asszonyom mondja, halálos vétek lenne egy cseppet is elmosogatni. (Eme edénytisztogatás erotikájába serdületlen olvasóinkra való tekintettel nem mennék bele…).

Az Oroszlánok Hava általában már a Szűzbe hajlik, amikor a legférfiasabb befőzés következik: a lecsó!

Nemcsak a paradicsomok dús levélre és a paprikák húsának vastagságára ügyelünk, hanem ez utóbbiak színárnyalatainak sokaságára is, mert annál szebb, és annál finomabb lesz. Teszünk bele némi csípőset is, mert az kell a bukéjához, a paradicsomot pedig nem szétfőzzük, hanem előzőleg megdaráljuk, így nem válik le a héja. Fontosak az arányok is, hogy ne paradicsomszószban ússzon a paprika. Felnőttként jöttem rá, hogy a lecsó magában a legjobb, kár elrontani rizzsel, de még kolbásszal is.

Sosem felejtem el Nagymamám sűrű, sötét szilvalekvárjait, a vastagon megkent kenyereket, no meg a szilvalekváros derelyét. De azt hiszem, büszke lenne ránk, ha megkóstolná a mi alkotásainkat, amelyek évről évre jobbak lesznek. Néhány éve még esküdtünk az aprószemű besztercei szilvára, de manapság már bármit eladnak ezen a címen, így ösztöneinkre hallgattunk. Ezúttal olyan csodásan édes szilvát kaptunk, hogy szinte csak mutatóba kellett hozzá cukrot tenni. Ha gyönyörködni lehet a baracklekvár arany csillogásában, akkor a fortyogó szilva mélybíborsága is lenyűgöző látvány.

Amikor pedig a csúcspontra ér, éppen olyan, mint a Nápoly melletti felszíni magma, a Solfatara…

Néhány éve spagettire szottyant kedvem, és időhiányban vettem egy „sugo arrabiato” nevű olasz mártást hozzá. És miután megállapítottuk, hogy e kis üvegért 800 forintot elkérni túlzás, elhatároztuk, hogy csinálunk magunknak igazit – igazibbat, mert ebben sem ízfokozók, sem állagjavítók nem lesznek. Csak annyit árulok el róla, hogy paradicsom, fokhagyma és friss bazsalikom az alapja, továbbá a só mellett kell bele némi cukor is, hogy a főtt paradicsom ne savanyítsa meg a mártást – ezt a Keresztapa vonatkozó jelenetéből tudom – és hogy a hozzávalókat az elején le kell darálni, a végén pedig leturmixolni. Hogy milyen zöldséggel készítjük, cukkinivel, padlizsánnal, vagy gombával, már egyéni ízlés dolga. Még az is elképzelhető, hogy valaki darált hússal vegyíti, bolognai módra, de „vega” módra is tökéletes.

Egy pompei kiránduláson találkoztunk egy salátabárban hihetetlen zamatú aszalt paradicsommal, és egyből beleszerettünk.

Kifejezetten ezért vettünk egy aszalógépet, és azóta ezzel is el tudjuk kápráztatni ínyenc vendégeinket. Minden üveget más fűszerekkel ízesítünk. Nemcsak salátákban isteni, különböző sajtok mellé is fogyasztható – még nagyon mutatós is – de különlegesen feldob akár egy hétköznapi tojásrántottát is, köret gyanánt.

Így zajlottak nálunk a befőzések 2018-ban. A spájz megtelt, lehet rájárni. Kell is majd a hely a jövő évi sorozatnak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Már nem a Hanna a legnépszerűbb lánynév, a fiúknál a Dominik kirobbanthatatlan
A lányoknál az Abigélek és a Nazirák, míg a fiúknál az Ábelek és az Eliotok hajráztak nagyon 2023-ról 24-re. Az élmezőnyben csak kisebb cserék történtek.


Mint minden évben, most is megtudhatjuk, hogy mik voltak a legnépszerűbb lány- és fiúnevek az elmúlt esztendőben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

Bár hazánkban folyamatosan gondot jelent a megszületett gyerekek alacsony száma, ennek sok hatása nincs a névadási szokásokra, igaz, néhány érdekes trend megfigyelhető.

A lányok esetében változás történt az első helyen: a korábban vezető Hannát beelőzte a 2023-ban még csak harmadik Luca.

Az élmezőny itt a következőképp néz ki:

  1. Luca
  2. Hanna
  3. Zoé
  4. Anna
  5. Emma
  6. Léna.

A lista első 50-jében a legnagyobbat az Nazirák ugrottak előre: a korábbi 76. helyett már a 40. legnépszerűbb név a listán. Az Abigélek is nagyot mentek: ők a 38.-ról a 27. helyre törtek előre.

A további listát itt lehet böngészni:

A fiúknál sokkal nehezebben változnak a trendek. Ott 2023-hoz képest nincs változás a dobogón, de az első 15-ben sincsenek jelentős változások. A 23-ban még negyedik Mátéknak tavaly meg kellett elégedniük a 6. hellyel, a Milánok és a Marcellek is beelőztek. Itt az élmezőny így néz ki:

  1. Dominik
  2. Olivér
  3. Levente
  4. Marcell
  5. Milán
  6. Máté.

Az első 50-ben itt az Ábelek dobbantottak nagyot: 14 helyet előre ugorva a 34.-ről a 20. helyre ugrottak. Nem panaszkodhatnak a Barnabások sem, akik a 25.-ről a 19.-re kerültek. Némi meglepetésre hatalmas, 25 helyes röppályával éppen befértek az első 50.-be az Eliotok. Tavaly Magyarországon 228 kisfiú kapta ezt a nevet.

A fiúnevek további listája:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
Megnéztük, mi történik a textilgyűjtő konténerbe dobott ruhákkal!
Megnéztük, mit jelent a valódi újrahasznosítás: mi történik a ruhákkal, ha nem a kukába, hanem a megfelelő helyre kerülnek. Videón mutatjuk, miért nem mindegy, hová dobod a textilt!


Valószínűleg a te szekrényed mélyén is lapul néhány kinőtt, kifakult, lyukas vagy egyszerűen csak megunt ruhadarab. És ha már tudatos vagy, akkor nem a kukába, hanem egy textilgyűjtő konténerbe dobod ezeket. De vajon mi történik velük ezután? Hova kerül a póló, amit öt éve már csak alváshoz hordtál? Vagy a kabát, amit még mindig sajnálsz, de tudod, hogy már kiszakadt és sosem veszed már fel?

Mi nemcsak feltettük ezeket a kérdéseket, hanem utánajártunk a pontos válaszoknak – testközelből! A székesfehérvári válogatóüzemben, a Textrade Kft.-nél jártunk, ahová a MOHU textilgyűjtő konténereiből származó ruhák kerülnek. A TikTok-videónkban megmutatjuk, mi történik a konténerbe dobott darabokkal – a válogatástól az újrahasznosításig.

VIDEÓ: Nézd meg, hogyan zajlik a válogatás, mi történik a darált anyaggal, és hova kerülnek a legmenőbb vintage ruhák!
@szeretlekmagyarorszag.hu #hirdetés te tudtad, hova kerülnek a ruhagyűjtőből a ruhák???? #mohu #gyűjtőkonténer #szmo #szeretlekmagyarország ♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Az első szűrő: ruhaként még használható?

A folyamat azzal kezdődik, hogy megvizsgálják: egyáltalán viselhető-e még az adott darab. Ha igen, akkor kategóriák szerint szétválogatják – nadrág, kabát, gyerekruha, szoknya, blúz, kiegészítők stb. Ezután több körös szortírozás következik, amelyben anyagminőség alapján döntenek a ruhák további sorsáról.

A jobb állapotú darabok európai second hand üzletekben landolnak, a gyengébb minőségűek pedig – lebálázva – afrikai piacokra kerülnek. Van azonban egy különleges szekció is: a „vintage válogató”, ahová a beérkezett ruhák legjobb 1%-a kerül. Ezek a darabok különösen keresettek a menő second hand butikokban, és nem ritkán újra divatot csinálnak abból, amit más már elfeledett.

Mi lesz a teljesen hordhatatlan ruhákból?

Ha a textil már nem hordható – például szakadt, foltos vagy nagyon elhasználódott –, akkor a darálóba kerül. Innen két út vezethet: az egyik az RDF, vagyis az energetikai hasznosítás. Az így ledarált ruhadarabokat erőművekben elégetik, és energiát nyernek belőlük. A másik lehetőség, hogy ipari célokra használják fel őket: például autók hangszigeteléséhez, töltőanyagként vagy tisztítórongyként. Ez már önmagában is sokkal jobb sors, mint a szeméttelep – de ehhez az kell, hogy te jól dönts: ne a kommunális hulladékba dobd a textilt!

Miért fontos ez az egész?

A ruháink előállítása hatalmas környezeti terheléssel jár: rengeteg víz, energia és szennyezés kapcsolódik egy-egy új pólóhoz vagy nadrághoz. Ha ezeket a darabokat elhasználás után egyszerűen elégetjük vagy elásva tároljuk, azzal mindezt az erőforrást elpazaroljuk – ráadásul

sok műszálas textil lebomlás helyett mikroműanyagként szennyezi a földet és a vizeinket.

Hol találsz textilgyűjtő konténert?

A textilgyűjtő konténerek országszerte megtalálhatók. Jelenleg Magyarországon 3000 textilgyűjtő konténer érhető el, és a cél, hogy 2026 végére ez a szám elérje a 6000-et. Tavaly már 1200 új gyűjtőt helyezett ki a MOHU, és a tervek szerint minden 2000 főnél nagyobb településen elérhető lesz ilyen konténer, amennyiben a telepítési feltételek biztosítottak.

Az első ilyen konténerek már megtalálhatók hulladékudvarokban, kiskereskedelmi egységeknél és településeken, de a hálózat folyamatosan bővül. Ha szeretnéd megtudni, hol van a hozzád legközelebbi gyűjtőpont, keresd fel a MOHU térképes keresőjét.

A konténerek telepítésére önkormányzatok és kiskereskedelmi egységek online jelentkezhetnek a MOHU Gyűjtőkonténer igénybejelentő oldalán. Ha egy vállalkozás vagy település szerződést köt, a telepítés ingyenes, és a MOHU alvállalkozója rendszeresen üríti a konténereket.

És mit tehetsz te?

A legegyszerűbb dolog: ha megválsz egy ruhától, ne az otthoni szemetesbe dobd! Vidd el egy MOHU-s textilgyűjtő konténerhez. Ezekből már több mint 2800 van országszerte, és folyamatosan bővül a hálózat. A legközelebbi konténert könnyen megtalálod a MOHU térképes keresőjében. Ezzel egy apró, de nagyon is számító lépést teszel a fenntarthatóság felé. Minden egyes bedobott ruhadarab esélyt kap az újrahasználatra vagy újrahasznosításra – és közben te is teszel valamit a környezetért!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
KVÍZ: Te mennyire vagy tudatos megtakarító?
Infláció feletti hozam - de mivel is? Hogyan érdemes kezelni a megtakarításainkat? Töltsd ki kvízünket, és tudd meg, mennyire vagy tisztában a megtakarítási lehetőségekkel!


Pénzügyi öngondoskodás. Ismerősen hangzik a fogalom? Vagy nem csak a fogalom van meg, de a gyakorlatban is sikerül megvalósítani?

Egy korábbi videónkban ezzel a témával kapcsolatban kérdeztük az utca emberét, és bár kiderült, hogy nagyon különböző az egyes válaszolók tudásszintje, egy dologban mindenki egyetértett: hosszú távú céljaink eléréséhez elengedhetetlen a megtakarítások helyes befektetése, felhasználása.

A váratlan költségekre elkülönített pénz mellett öngondoskodásnak minősül egy konkrét célra félretett összeg is. Az OTP Bank 2024-es Öngondoskodási Indexe szerint pedig már

többen vannak azok, akik hajlandóak lemondani napi kiadásokról, hogy a jövőjükre félre tegyenek (58%), mint azok, akiknél a pénz csak jön és megy.

A Groupama és az OTP Bank tavalyi kutatása alapján ugyan a háztartások 40 százaléka rendelkezik megtakarítással, ám több mint harmaduk még mindig kizárólag csak készpénzben vagy tartja pénzét. A megtakarítással rendelkezők közül sokan állampapírba fektették a pénzüket: idén a 16 - 75 éves lakosság közel negyede számít állampapírból származó kifizetésre.

Tippek tudatos megtakarítóknak

Fabriczki Rita, az OTP Bank megtakarítási termékekért és szolgáltatásokért felelős területének vezetője kiemelte, hogy már kisebb pénzügyi döntésekkel is tízezreket takaríthatunk meg. Ha pedig a régóta megtakarított, vagy az állampapírokba fektetett, most lejáró megtakarításunkat, illetve az állampapír kamatfizetésekből érkező összegeket szeretnénk okosan felhasználni vagy újra befektetni, akkor elengedhetetlen a tudatos tervezés.

Mielőtt döntést hozunk, érdemes mérlegelni a pénzügyi céljainkat, az elérhető befektetési lehetőségeket, az időtávot és a kockázatokat. Ha kérdésünk merül fel, ne féljünk szakértői segítséget kérni - az OTP Bank szakértői az élethelyzetünkhöz, céljainkhoz igazodva segítenek megtalálni a számunkra legmegfelelőbb megtakarítási megoldást.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül befektetési ajánlásnak, vagy ajánlattételi felhívásnak. Az OTP Bank Nyrt. által forgalmazott értékpapírokkal és befektetési formákkal kapcsolatos konkrét információkról, a költségekről és a lehetséges kockázatokról részletesen tájékozódjon az OTP Bank holnapján (www.otpbank.hu) elérhető hivatalos tájékoztatóból és a kezelési szabályzatból, valamint hirdetményből.

A megtakarításokról szóló egyszerre játékos és edukatív kvízünk segítségével tesztelheted, te mennyire vagy tudatos a témában.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Húsvéti bevásárlás: teszteltük, hogy alakulnak az árak, és megnéztük, hogyan kerül a csokinyuszi a boltokba
Húsvét közeledtével kíváncsiak voltunk, hogyan készülnek fel az áruházak az ünnepi rohamra és teszteltük, mennyibe kerül vajon egy húsvéti bevásárlás. Videónkból kiderül, mennyit sikerült spórolni a kasszánál, de kulisszatitkokat is mutatunk: utánajártunk, hogyan kerül a csokinyuszi a Tesco polcaira.


Ahogy közeledik a húsvét, egyre többen indulnak útnak, hogy beszerezzék az ünnepi asztalhoz szükséges finomságokat – a sonkától kezdve a tojásig, a kalácstól a csokoládé nyuszikig. Idén mi is bevásárlókosarat ragadtunk, és ellátogattunk a Tesco budaörsi áruházába, hogy megnézzük, milyen árakkal és kínálattal számolhatnak a vásárlók húsvét előtt.

Vajon idén mennyire kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha a klasszikus húsvéti finomságokkal szeretnénk feltölteni a kosarunkat?

A vásárlás során azonnal szembetűnt, hogy nem mindegy, hogyan válogatunk! A Tesco Clubcarddal ugyanis nemcsak a kosarunkat tölthetjük meg ínycsiklandó termékekkel, de jócskán spórolhatunk is. Egy-egy terméknél akár több száz forintot is, így érdemes beszerezni a digitális kártyát azoknak is, akik eddig nem használták. Az akciók a húsvéti szezonban különösen előnyösek, hiszen az ilyenkor jellemző nagybevásárlások során összeadódik a megtakarítás.

Nagybevásárlás olcsóbban

Szalámi, tészta, kukoricakonzerv, liszt, öblítő, mosogatószer, kutyaeledel. Tipikus bevásárlólista, ráadásul tipikusan 2-3 helyre is elmegyünk, hogy mindezt beszerezzük. A Tescónál viszont mindezt egy helyen, és még olcsóbban megvehetjük, mint tavaly ilyenkor. Az áruházlánc ugyanis áprilistól 260 olyan termék árát is csökkentette a tavalyinál alacsonyabb szintre, ami nagyobb bevásárláskor kerül a kosarakba. Legyen szó akár húsvéti készülődésről, nagytakarításról vagy a hűtőszekrény feltöltéséről, a Tesco Árgarancia programjában és kedvező Clubcard-árain mindent megtalálsz, amire szükséged van.

A húsvéti roham idején a polcok gyorsan ürülnek, a termékek pótlása azonban zökkenőmentesen zajlik – köszönhetően a Tesco hatalmas logisztikai hálózatának. Hogy megtudjuk, hogyan jutnak el időben a húsvéti termékek az áruházakba, ellátogattunk a Tesco logisztikai központjába is. Megnéztük, hogyan működik Szigetszentmiklóson, ahonnan az ünnepi kínálat java is útnak indul.

A húsvéti bevásárlásról és a logisztikai központban tett látogatásról készült videónkat nézd meg itt - a végén pedig az is kiderül, mennyit sikerült spórolnunk:

Belestünk a kulisszák mögé, és Melhardt Norbert raktárvezető vezetésével megnéztük azt az elképesztő,

100 ezer négyzetméteres komplexumot, amely nemcsak méreteiben és technológiai megoldásaiban lenyűgöző, hanem arra is képes, hogy 24 órán belül kiszolgáljon 198 Tesco áruházat országszerte.

Itt láthattuk, hogy milyen összehangolt munkára van szükség ahhoz, hogy az ország több száz üzletébe eljussanak az ünnepi áruk. A raktárakban már hetekkel az ünnep előtt megkezdődik a húsvéti áruk fogadása, rendszerezése, majd szétosztása. A precízen működő logisztikai rendszernek köszönhetően a polcokon mindig friss és megfelelő mennyiségű áru várja a vásárlókat – még az utolsó pillanatban is.

Miért kellett ez az új központ?

A válasz egyszerű: hatékonyság és fenntarthatóság. A korábbi herceghalmi és gyáli raktárakat egy központba vonták össze, hogy kevesebb megtett kilométerrel, kisebb környezeti terheléssel és gyorsabb kiszállítással működjön a Tesco logisztikája. A számok önmagukért beszélnek: az éves szén-dioxid-kibocsátás várhatóan 830 tonnával csökken, és a megújuló energiát több mint 8600 napelem biztosítja.

Mi van a színfalak mögött?

Március óta teljes kapacitással pörög a központ, ahol minden terméktípus külön zónát kapott: a hűtést nem igénylő szárazáru, a zöldség-gyümölcs, a tejtermékek, húsok és halak mind saját részlegben „laknak”, különböző hőmérsékletű csarnokokban.

Külső szemlélőként a legdurvább talán az 1 fokos hűtőcsarnok, ahol zsilipes dokkolórendszer akadályozza meg a hőveszteséget, és ahol egy kamion rakodása pont úgy történik, mint egy svájci óramű működése.

A logisztika teljes mértékben digitális: a termékek útja a beérkezéstől a kiszállításig nyomon követhető, a kollégák pedig PDA-val és vonalkódokkal dolgoznak. A csarnokban 32 ezer raklapnyi, azaz körülbelül 2,5 millió karton termék tárolható, és minden úgy van kialakítva, hogy még a targoncák is menetrendszerűen működjenek.

És hogy néz ki egy nap itt?

Az üzemben közel 900 munkatárs dolgozik folyamatos műszakokban, a pihenőidőben pedig masszázsfotelek, csocsóasztalok és meleg étel is várja őket. A biztonságról több száz kamera, mozgásérzékelő és tűzvédelmi rendszer gondoskodik – egészen elképesztő, milyen komplexitással működik ez az egész.

A telephely saját járműjavítóval, kamionmosóval és üzemanyagtöltő állomással is fel van szerelve. Ráadásul egy elektromos vontató is segíti a munkát, ami újabb lépés a környezetbarát működés felé.

És mi köze mindennek a húsvéthoz?

Nos, a Tesco üzletekbe március végétől már innen érkeznek a húsvéti termékek: több száz tonna sonka, több mint húszféle, magyar forrásból származó tojás (heti akár 2 millió darab!), friss zöldségek, kalács, torma, no meg persze a csokinyuszik és -tojások is itt indulnak útnak, hogy az ünnepi asztalra kerüljenek.

Mi pedig a látogatás során megtapasztaltuk: ez a központ nemcsak logisztikai bravúr, hanem egy aprólékosan megtervezett, jövőbiztos rendszer, ami mögött ott áll a technológia, az ember és a környezettudatos szemlélet – na meg az a csapat, amelynek köszönhetően a húsvéti reggeli (és minden más bevásárlás) tényleg gond nélkül az asztalodra kerülhet.


Link másolása
KÖVESS MINKET: