13 étel és ital, amitől elkerülhetetlenül büdös leszel
Ha fontos randira, munkamegbeszélésre vagy egyéb találkozóra mész, jobb, ha az alábbi táplálékféléket kerülöd, illetve mérsékelten fogyasztod.
Alkohol

Volt már, hogy másnaposan úgy érezted, az egész tested alkoholt áraszt? Könnyen lehet. A vérárammal az alkohol szétárad az egész testben, és egy része a pórusokon és a verejtékmirigyeken keresztül távozik, ettől lesz a penetráns és árulkodó „másnapos szag”. Ha jó sok vizet iszol, az segíthet felhígítani a véredben az alkoholt.
Spárga

A spárga elsősorban a mellékhelyiségben hozhat kellemetlen helyzetbe, mivel kénes szagú lesz tőle a vizelet.
Cékla

A cékla nagyon egészséges, tele van fontos tápanyagokkal, ugyanakkor metilt tartalmaz, ami nem valami kellemes illatú. Az emésztőrendszerünkben trimethylamin, más néven TMA nevű vegyületet alkot. A bőrünkön keresztül halszagra emlékeztető illatot áraszt, amit sokan nem szeretnek.
Brokkoli, káposzta, kelbimbó

Ezek a kénben gazdag növények tele vannak olyan tápanyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek a testünknek megszabadulni a méreg- és rákkeltő anyagoktól. Hátrányuk azonban, hogy szelet csinálnak, ami nem tesz minket a társaság kedvencévé. Úgyhogy inkább olyankor fogyasszuk őket, amikor nem kell sehová mennünk.
Rágógumi

Bár a rágó egyik lényege pont a lehelet – tehát a szagok – javítása lenne, van egy kevésbé ismert negatív hatása. A rágás közben a szokásosnál több oxigén kerül a nyálba, amitől gázok gyűlnek fel a gyomrunkban. Ezek pedig jellemzően a másik oldalon távoznak.
Kávé

A koffein stimulálja a központi idegrendszert, ami aktiválja a verejtékmirigyeket. Emellett a kávé savas, ezért kiszárítja a szájunkat. Ha nincs nyál, elszaporodnak a baktériumok, amelyek kénes vegyületekkel táplálkoznak, nagyban hozzájárulva a rossz szájszaghoz.
Curry, kömény

Bármilyen finom is a tikka masala, nem biztos, hogy megéri a vele járó, múlni nem akaró szag. A curry és a kömény aromái képesek napokig megülni a pórusainkban.
Tejtermékek

Testszag termelődik akkor is, ha a verejtékben lévő lipideket elfogyasztják a bőrünkön élő baktériumok, amelyek különböző gázokat termelnek melléktermékként. Ezek a lipidek a különböző tejtermékekben találhatóak.
Durian gyümölcs

Ha valaha találkoztál a délkelet-ázsiai durian bűzével, nem ér meglepetésként, hogy az elfogyasztása kihatással van a szájszagra. Anthony Bourdain egyszer úgy fogalmazott: „Olyan szagú lesz a leheleted, mintha nyelves csókot adtál volna a halott nagymamádnak.”
Rostos ételek

A magas rosttartalmú ételek nagyon laktatóak és egészségesek. Viszont ha 5 grammnál többet eszel belőlük, igazi bűzbombává változol. Amellett, hogy verejtékezni fogsz, fel is puffadsz és „szelelni” fogsz. A rostban gazdag ételek ugyanis nagyon sok gázt tartalmaznak, például hidrogént, széndioxidot és metánt.
Hal

Nem tudod, miért ilyen büdös a hónaljad? A halak a ludasak. Sok ember nem is tud róla, de egy trimethylaminuria nevű emésztési rendellenességben szenved. A lényege, hogy a szervezet nem képes lebontani bizonyos halakban található proteineket. Az így keletkező rossz szagú elegye azután bekerül a verejtékbe, a leheletbe és vizeletbe.
Fokhagyma

Fokhagymafogyasztás után az allicin miatt bűzlik úgy a bőrünk. Az allicin az allin nevű vegyületben található, és akkor szabadul fel, ha a fokhagymát összevágják vagy összezúzzák.
Gyorskaja, nass

Azt tudtuk, hogy a magas cukortartalmú ételek megzavarják a hormonokat és az emésztést, de tudtad, hogy büdössé is tehetnek? A magas cukortartalmú ételeknek magas a glikémiás index, amely kihatással van a vérünk vegyi összetételére. Ezek a vegyületek keverednek a bőrünkön található baktériumokkal, ez okozz a bűzt.