Grillvacsora minden évszakban
Azt gondolnánk, a grillezés tipikus nyári attrakció. Pedig a grillen kisütött, előre pácolt húsok világa bármikor a konyhába csempészhető. A fogások gyorsan elkészíthetők, jól variálhatók, és ráadásul még egészségesebbek is, mint például panírozott változataik.
Erre az alapgondolatra építkezve alakította át részben kínálatát egy ferencvárosi étterem, amely grillfinomságokat kínál a vacsorázni betérő vendégeinek.
Ferencváros rehabilitált részén, a körút és a Ferenc tér vonzáskörzetében találjátok a Veranda Grill&Wine Éttermet. A modern lakóház alsószintjén üzemelő vendéglőt viszonylag méretes teraszáról már messziről kiszúrhatjátok.
Belépve az ajtón hangulatos, az épület adottságaihoz igazodva tágas, modern vendégrész tárul elétek, amelynek fő ékessége a látványkonyha, ahol a grill specialitások készülnek.
Itt nem csak a sütés folyamatába tekinthettek be, hanem magatok állíthatjátok össze a vacsorátokat.
A grillvacsora-ajánlat rendkívül vendég-centrikus, demokratikus és variálható. Nem csak azt dönthetitek el, hogy mit szeretnétek enni, hanem azt is, hogy mekkora legyen az adagotok.
A köretet ti magatok válogathatjátok össze a látványkonyha pultjából, a feltéteket és a leveseket pedig a menükártyáról választhatjátok ki.
A listában olyan hagyományos grillezhető finomságok is szerepelnek, mint például a csirkemell, pulykamell, vagy a flekken és a fűszeres húspogácsa, de az ínyencek kedvéért van lazac és bélszín is.
A vegetáriánusoknak pedig a sajtokkal kedveznek, a "megszokott" camembert-en kívül füstölt gomolyát is választhattok. Az olvadó sajtcsodának mi sem tudtunk ellenállni, így a férfiaknak kitalált flekken mellett ezt is megkóstoltuk.
A választékban rendkívül meghatározó a szezonalitás, és az étterem tulajdonosai előnyben részesítik a magyar alapanyagokat.
A fűszerezésre valamint a pácolásra nagy hangsúlyt fektetnek a szakácsok, az egyszerű rizsből curryvel és párolt zöldségekkel csábító garnírungot varázsolnak, így nem marad le a versenyben a rizs a ropogós steakburgonya mellett.
Szalay Tamás üzletvezetőtől megtudtuk, hogy egy jó grillvacsora nem csak a minőségi alapanyagokon és a sütési technikán múlik, hanem az előkészítésnek is jelentős szerepe van. A vadhúsok, vörös húsok akár 2-3 napig is puhulnak a pácban, amíg a halaknak és a szárnyasoknak egy nap is elegendő.
A ház egyik tavaszi specialitását megoszthatjuk veletek.
2 db közepes méretű cukkini
5-8 dkg rukkola
30 dkg koktélparadicsom
5 dkg vaj
1 kis csokor medvehagyma
só, frissen őrölt bors, 1-2 ág oregánó, kis marék bazsalikom
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, végeit levágjuk és zöldséghámozó segítségével vékonyan "felszeleteljük". A zöldségszeletek így valóban a szalaghoz hasonlítanak. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a cukkinit és a megmosott, szárazra törölt, félbevágott koktélparadicsomokat.
A zöldségeket sütés közben sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük. A medvehagymát megmossuk, szárazra töröljük, apróra vágjuk és csak akkor adjuk a serpenyőbe, ha már a zöldségek megsültek, és elzártuk a serpenyő alatt a lángot. Friss, ropogós rukkolával kínáljuk.
Medvehagymás cukkini-szalagok rukkolával és grillezett koktélparadicsommal
A frissen sült fogásokhoz kiváló magyar borokat, kézműves magyar söröket, házi szörpöket és házi limonádékat választhattok. A borok egy része a vendégtérben is megtalálható, így könnyebb a választás.
Mi az áfonyás limonádé mellett tettük le a voksunkat, nem csalódtunk, ráadásul a vacsoránk mellé az aktuális akció részeként egy süteményt is kaptunk ajándékba.
A Verandába nem csak a grillételekért érdemes ellátogatnotok. Hétköznap háromféle ebédmenü konstrukciót kínálnak számotokra, az étteremnek saját buszjárata van, ami összegyűjti a környékben dolgozó vendégeket, a hétvége fő attrakciója pedig a svédasztalos ebédmenü korlátlan fogyasztással, de ezeken felül ígéretes az á la carte összeállítás is.
Az már csak tényleg ráadás, hogy a Verandában még különterem is van, ahol esküvőket, céges rendezvényeket, banketteket, osztálytalálkozókat, karácsonyi vacsorákat, születésnapi bulikat szoktak tartani.
A grillvacsora árai:
Egy csésze leves 350 Ft
A húsokat és a sajtokat 10 dkg-os adagokban mérik.
A csirkemellből és a pulykamellből 300 Ft 10 dkg, a felekkenből 400 Ft, a sajtok 500 forintba kerülnek, a lazac 700 Ft, a bélszín pedig 1000 Ft.
A korlátlan köretfogyasztásért pedig 400 forintot kell fizetnetek.
Hétfőtől - Péntekig: 11:30 - 23:00
Szombat: 12:00 - 23:00
Vasárnap: 12:00 - 16:00
Budapest, IX. kerület, Vendel u. 9